Jelenlegi hely

Windows

Utolsó bejegyzés

CJ képe
CJ

ilyen probléma a win8-ban is volt / van. (ami mondjuk nem feltétlenül szoftver hiba)

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



az lehet de nekem az elozo 8.1ben meg mukodott

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Feltettem, eddig okésnak tűnik...Ja, sutyiba leszedte a telepítőt automatikusan BTW, mert rákattintottam, hogy ok mehet, vártam, hogy majd leszedi a korábban említett 3GB-nyi cuccost, ehelyett simán már kezdte is.
Én meg csodálkoztam, hogy az amúgy is lassú internet itt a cégnél, még lassabb :) Valszeg ez okozta.

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Bocs a dupláért nincs több szerk...

Harvy666 írta:
Amugy az alabbi konyvtarakbol kitorolhetek valamit? Szeretnek egy kis plusz helyet az SSDn. Nyilvan a Windows mappat nem :)
rwurl=http://i.imgur.com/sTH89ht.jpg

vagy így is lehet.

@Csöpi:
Majd dob azt a linket plz, ahol vetted a winfost. THX

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Megoldottam a sleep problémát, a hálókártyánál kellett kinyomni a “Allow this device to wake the computer”-t

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



ezek többször aktiválhatók, ugye?
mert reddites softwareswapnál úgy láttam, hogy egyszeri aktivációs kódokat árulnak

Regen minden jobb volt.



Hát a telefonba a gép azt mondta a kódot amit kaptam rakjam el későbbi aktivalashoz, szóval gondolom.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Áthozom a saját kis nyűgömet a PC Builder topikból: Win8.1-en vagyok, most szeretnék HDD-ről SSD-re migrálni. Mivel IDE-ről ACHI-ra szeretném átrakni a merevlemez vezérlőt, azt a javaslatot kaptam, hogy csináljak tiszta Win10 installt, és akkor át tudom rakni komolyabb macera nélkül IDE-ről ACHI-ra.

Namármostanazvan, hogy én 8.1-ről upgradelni szeretnék 10-re. Viszont azt mondtátok, hogy lehet upgrade után is tiszta installt csinálni. Jön tehát az elkerülhetetlen kérdés: hogyan? :)

The strong eat, the weak are meat.



Upgrade után, töltsd le a Win 10 Media Creation tool-t, abban tudsz csinálni egy bootolható pendrive-ot, pl.
Itt egy leírás is:
http://www.expertreviews.co.uk/software/operating-systems/1401617/how-to...
Szerk.: Gondolom elsőként a HDD-n kellene hagyni mindent és upgrade, aztán meg gyalu(vagy úgy hagyni) és utána SSD-re feltolni az új windows-t. SZVSZ. Bár lehet valamit félreértettem, de sztem ez íly egyszerű.
Szerk2.: Azért vagyok kicsit elbizonytalanodva, mert azt mondták itt a többen, hogy először muszáj megcsinálni az upgrade-et és csak utána tudsz clean install-t csinálni.

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Ez az, amit én se értek. Nem szeretném elveszteni, ami fel van telepítve, ezért nem szimpatikus a clean install. De most már nem tudom mit jelent a clean install, régen ilyenkor minden, de MINDEN ment a kukába. Most már intelligensebben kezeli a rendszer, megjegyzi, hol vannak a média könyvtárak (pl. Képek, Videók, Dokumentumok, Letöltések stb.) és a telepített programok se tűnnek el a regisztrációs süllyesztőben? Vagy megint lesz egy full csupasz rendszerem, amire a korábban feltelepített programokat telepíthetem vissza (cirka 6 órányi extra macera)?

The strong eat, the weak are meat.



Clean installhoz először mindenképp upgradelni kell, ekkor kapsz egy kulcsot, amit a win 10 regisztrál az alaplaphoz. Ezt a kulcsot kiolvasod valahogyan, vanak scriptek illetve kis programok is, amelyek ezt lehetővé teszik. Majd felpattintod az SSD-re a clean instalt és beírod az alaplapodhoz regisztrált kulcsot.
Clean install = csupasz rendszer!
Upgrade = marad minden a helyén, még a korábban feltett programok és egyéb beállítások is. Egyelőre én is utóbbit csináltam, mert beszerzek egy új SSD-t, amire feltolom majd a clean installt.



Csinálj egy image-et a diszkről, vagy a partícióról, aztán onnantól lehet kísérletezni.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



@feketeninja: nincs időm kísérletezni, hetente - HA szerencsém van - akkor tudok erre az egészre szánni kb. 1-1,5 órát. Ami nem túl sok ahhoz, hogy mindenféle kísérletbe kezdjek 70-80 gigányi adattal. :)

@M0nk: köszi, ezt úgy nagyjából vágtam már, csak nem értem miért kell a clean installt erőltetni. Mit ad pluszba? Mármint ahhoz képest, hogy nem vesztem el az összes telepített cuccomat, amit egy örökkévalóság visszavarázsolni manuálisan, egyesével.

The strong eat, the weak are meat.



Értem én, viszont egy mentés és visszatöltés nem hosszú idő és ha valami gebasz van, akkor vissza tudsz állni.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



nem kell clean install. Csináld meg az upgradet a a hdd-n. Ha kész csináld meg hogy max 100 giga adat legyen a C-n. Klónozod a C-t az ssd-re. Kész is vagy.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Clean installt azért szoktak csinálni, hogy ha esetleg korábban "teleszemetelted" mindenféle programokkal a gépet, akkor ne maradjon semmi szükségtelen az új rendszeren, ami lassíthatná.



Ha ez a fő indok, akkor hagyom a vérbe a clean installt. Egyedül az IDE/ACHI váltás zavar, de majd megpróbálom megoldani valahogy azt is.

The strong eat, the weak are meat.



Én nem vagyok benne biztos, hogy ha van egy IDE rendszered, azt clean install nélkül át lehet "konvertálni" AHCI-re. Nekem anno valami régebbi winfost újra kellett húzni, mert a deszkán a beállítás nem AHCI volt, hanem IDE. De ez régen volt, tán igaz se vót'

Szerk: Na, elvileg így meg lehet csinálni 8.1 alatt. Az más kérdés, hogy win 10-el megy-e. (Zsáááákoooosz, Megyeeee :) )

Szerintem Ghostold át a HDD-t az SSD-re. Próbáld ki, hogy műkszik-e normálisan a winfos mielőtt bármit hekkelnél.
Ha igen, upgrade előtt csináld meg ezt az IDE/AHCI váltást, ahogy írja a linken. Ha minde oké, mehet az ápgréd. Mindenki örül és táncol!

Szerk2: Közben látom, megláttad a szerk-emet :D

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Teszek majd egy próbát az útmutató alapján, amit valaki bedobott a PC Builder topikba, oszt meglássuk mi lesz. Természetesen beszámolók majd a sikerről / kudarcról. :)

Szerk: Hoppá, köszi, ez úgy tűnik még egyszerűbb megoldás, mint a registry matatós. Egyébként azt fogom csinálni, hogy 8.1-et rakom át SSD-re, mert az perpillanat szép és stabil. Azzal majd el tudok játszani, hogy ACHI összejön vagy se és ha már tényleg minden a helyén van, akkor jöhet Win10 upgrade. (Egy rendszer upgradet talán kibír az SSD-m. :D )

Remélhetőleg így a legtöbb hasfájást el tudom majd kerülni.

Szerk2: Na, amíg szerkesztgettem, te is pont ugyan azt az ötletet vetetted fel. Köszi. :)

The strong eat, the weak are meat.



DeMorte írta:
Szerk2: Na, amíg szerkesztgettem, te is pont ugyan azt az ötletet vetetted fel. Köszi. :)

Sok sikert!!!

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



$12.... és még bluray-eket se képes lejátszani! :D
http://arstechnica.co.uk/gadgets/2015/08/microsoft-wants-you-to-pay-12-f...

win7 / media center tulajok kapnak ingyért, de csak akkor, ha upgrade-elnek. Mármint ha következőnek clean install-t választanak, akkor nem kapják meg :DDD



nem vedeni akarom oket, de ez csak siman lincense jogi kerdes.

win7 / media center tulajok kapnak ingyért, de csak akkor, ha upgrade-elnek.

mivel ok mar fizettek a win7-tel a lincense-ert, igy nem szeretne lebeszelni a win10-re upgradelesrol oket es megkapjak bonuszban.

Mármint ha következőnek clean install-t választanak, akkor nem kapják meg :DDD

Meg tudnak oldani siman egy adatbazissal ami tarolna hogy melyik serial volt regebben win7-8 ra is hasznalva, de jogilag ez mar nem csuszna el mint az "upgrade"-dal, mivel eredetileg a DVD/Bluray lejatszasi jogdijat oprendszerre kulon-kulon kell kifizetnie a MS-nek, ha akarja a ficsort. (upgraddel meg elcsusztatjak hogy hat igen az meg "az" az oprendszer csak frissitette a juzer)

$12.... és még bluray-eket se képes lejátszani! :D

valoszinuleg "not a single fuck if given that day" a MS felol a DVD/Bluray lejatszasra, inkabb probalja annyira lefaragni a koltsegeket hogy ingyen adhassa a rendszert, mivel ugy van vele hogy ugy jobban imponal az embereknek, es a lejatszast meg aki epp igenyelne, megoldja third party ingyenes fejlesztesekkel akik kibujnak az amcsi torvenyek alol. Minden lejatszonak amugy fizetnie kellene ennyit a license dijert.

Nevezetesen a VLC (kvazi felig) kibujik az amcsi torveny alol, mivel Francia termek es ingyenes, es a Franciaknal/overall az EU-ban a szoftver nem vedheto le szabadalommal. Teljesen helyesen ha engem kerdeznek, amcsiknak ment el az eszuk amikor ezt engedtek kilobbizni a kerdeses cegeknek.

Ha komercialis termek lenne a VLC ugye az amcsi torvenyek szerint amcsiban nem tudna magat ertekesiteni (license fizetseg nelkul, ami amugy automatikusan nyilvan ~12dolcsival emelne meg az alaparat minden peldany eseteben)

VLC is a bit of a special case, since the project was started in France by French developers, so they are getting by at the moment by saying that because of this, only French law applies and according to French and EU laws, software is not patentable.

As for others, I think most of them are probably "saved" by the fact that they are not a commercial product, but I guess technically at least those based in the US are at least partially breaking the law.

More info about VLC legal standing here: http://www.videolan.org/legal.html

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



amcsiknak ment el az eszuk

Teljesen egyetértek ezzel.

"not a single fuck if given that day"

Kevered a kettőt. Egyfelől az alap Windows költségeinek lefaragásáról beszélsz, én meg arról, hogy a $12-os extráért nem kapsz csak dvd playback-et. A Win10 ingyenessége nem befolyásolja azt, hogy a $12-os pakkban mi van. Persze lehetne egy $20-os is, bluray playbackkel. Plusz olvass bele a cikkbe, a Media Centert gyakorlatilag kiherélték, semmi (elvileg nem licenszköteles!) advanced feature nem maradt benne a win7/8.1 időkből.

Nem mintha használtam volna én magam a media centert, de haver igen. Plusz egy bluray player jól jött volna, mert akkor nem azon gondolkoznék bluray vásárlásnál, hogy lassan venni kéne egy ps3-at lejátszónak.



nagi írta:

"not a single fuck if given that day"

Kevered a kettőt. Egyfelől az alap Windows költségeinek lefaragásáról beszélsz, én meg arról, hogy a $12-os extráért nem kapsz csak dvd playback-et. A Win10 ingyenessége nem befolyásolja azt, hogy a $12-os pakkban mi van. Persze lehetne egy $20-os is, bluray playbackkel. Plusz olvass bele a cikkbe, a Media Centert gyakorlatilag kiherélték, semmi (elvileg nem licenszköteles!) advanced feature nem maradt benne a win7/8.1 időkből.

Nem mintha használtam volna én magam a media centert, de haver igen. Plusz egy bluray player jól jött volna, mert akkor nem azon gondolkoznék bluray vásárlásnál, hogy lassan venni kéne egy ps3-at lejátszónak.

nyilvan nem tokolnek a funkciokkal (vagy a fejlesztesukkel) ha az emberek a legnagyobb szazaleka nem fogja hasznalni eleve.

Ps3-at meg ertelmetlen venni mert extra koltseg es extra hardware.

Aki meg szarakodni akar levedett formatumu videok lejatszasaval es igenyelni (a komolyabb szoftver ficsoroket) az szerintem siman valasszon egy kommercialis dvd/bluray lejatszo szoftvert es megvan oldva a keleti kerdes. Toredek annyiba kerul lehet mint konzolt vasarolni, es extra helyet se foglal.

Sot a szoftver egy rakat extra funkciot is kinal amit a sima hardwares lejatszo nem, mivel az utobbi szenne van limitalva nyilvan alapbol (mint a PS3 is).

Pl SlySoft-nak az AnyDVD HD-ja teljesen megkeruli a regio kodot (es egyeb resztrikciokat), akarhol akarmilyen DVD/blurayt lejatszhatsz vele, HDCP grafkari funkcionalitas nelkul is nezheted a cuccot siman display csatlakozassal, stb stb. Csek a hosszu funkcio listat: http://www.slysoft.com/en/anydvdhd.html

De ahogy latom a PowerDVD is instant 15% arengedmennyel robbant a win10 kiadasanak alkalmaval http://www.cyberlink.com/products/powerdvd-ultra/features_en_US.html?&r=1

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



psishock írta:
Aki meg szarakodni akar levedett formatumu videok lejatszasaval es igenyelni (a komolyabb szoftver ficsoroket) az szerintem siman valasszon egy kommercialis dvd/bluray lejatszo szoftvert es megvan oldva a keleti kerdes. Toredek annyiba kerul lehet mint konzolt vasarolni, es extra helyet se foglal.

Sot a szoftver egy rakat extra funkciot is kinal amit a sima hardwares lejatszo nem, mivel az utobbi szenne van limitalva nyilvan alapbol (mint a PS3 is).

Ehh, haveri köröm egybehangzó véleménye szerint ps3 a legjobb stand-alone bluray lejátszó.

psishock írta: Pl SlySoft-nak az AnyDVD HD-ja teljesen megkeruli a regio kodot (es egyeb resztrikciokat), akarhol akarmilyen DVD/blurayt lejatszhatsz vele, HDCP grafkari funkcionalitas nelkul is nezheted a cuccot siman display csatlakozassal, stb stb. Csek a hosszu funkcio listat: http://www.slysoft.com/en/anydvdhd.html

De ahogy latom a PowerDVD is instant 15% arengedmennyel robbant a win10 kiadasanak alkalmaval

Lol, $111... :DDDDDDDDDDDDD Egyébként meg vehet az ember hozzá még egy bluray lejátszót a gépbe, ami szintén nem két fillér. Nézted mostanában a PS3 árakat? 50-60k újonnan a super slim, használt PS3-at cca 30-40-ért lehet bármikor szerezni. Egy PC-s bluray lejátszó 20k. Plusz a "leárazott" PowerDVD még 30+.... olcsóbb a zsírúj PS3 super slim.

BTW, láttál az utóbbi mondjuk 5 évben HDCP nélküli kártyát? Mert még az ősrégi 4850-esem is támogatta, sőt, a DVI monitorok egy része is.



nagi írta: Ehh, haveri köröm egybehangzó véleménye szerint ps3 a legjobb stand-alone bluray lejátszó.

azt nem vitatom, en csak nem szeretem a hardware-es lejatszokat, nyilvanvaloan a limitalo okokbol.

nagi írta:

psishock írta: Pl SlySoft-nak az AnyDVD HD-ja teljesen megkeruli a regio kodot (es egyeb resztrikciokat), akarhol akarmilyen DVD/blurayt lejatszhatsz vele, HDCP grafkari funkcionalitas nelkul is nezheted a cuccot siman display csatlakozassal, stb stb. Csek a hosszu funkcio listat: http://www.slysoft.com/en/anydvdhd.html

De ahogy latom a PowerDVD is instant 15% arengedmennyel robbant a win10 kiadasanak alkalmaval

Lol, $111... :DDDDDDDDDDDDD Egyébként meg vehet az ember hozzá még egy bluray lejátszót a gépbe, ami szintén nem két fillér. Nézted mostanában a PS3 árakat? 50k újonnan a super slim, használt PS3-at cca 30-40-ért lehet bármikor szerezni. Egy PC-s bluray lejátszó 20k. Plusz a "leárazott" PowerDVD még 30.... olcsóbb a zsírúj PS3 super slim.

BTW, láttál az utóbbi mondjuk 5 évben HDCP nélküli kártyát? Mert még az ősrégi 4850-esem is támogatta, sőt, a DVI monitorok egy része is.

Nem, de valaki nem kedveli a (hardware-es) DRM-t es semmilyen formaban nem akarja tamogatni/hasznalni. Direkt fogja megkerulni mas, nyitott modszerekkel. En is pont igy vagyok vele.

Regio kodok meg mindig problema marad ugye hardware-rel. De amugy ha sokallja az ember vagy epp csoroskodik, akkor ott vannak az ingyenes (es nem annyira fancy kinezetu) szoftverek is, vagy vegsosoron a kalozkodas is, ami megint full ingyenes alternativa, hardware vasarlas helyett (ami mondom fizikailag helyet foglal, el tud romlani, extra aramot fogyaszt, stb).

$111 meg teljes eletre update/support, a sima valtozat boven eleg, legtobben ugysem akarjak soha updatelni a szoftvert csak hasznalni ugy ahogy van. Update-ek nelkul is siman hasznalhato tovabbra a szoftver a support lejarta utan, ez nem olyan mint az antivirus kerdese.

Szoftverrel amugy tudsz rippelni is hogy lokalisan is meglegyen a tartalom, diszkezes helyett, mint extra ficsor ugye. Bar ez megint nem mindenkinek szempont ugye.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Oh well, we agree to disagree. :D

Mármint máshogy látjuk. Persze, DRM rossz, pusztuljon, de amíg hollywood nem megy csődközelbe (zeneiparral ellentétben nem fog), nem lesz változás. Lehet kardoskodni ellene, de az egyedüli megoldás az lenne, ha valaki felvásárolja az egész kócerájt és felülről megmondja. Aztán amikor meghal, visszaáll az egész.

PS3 előnye, hogy bluray lejátszóként nem kell szórakozni vele, ilyen üzemmódban "megy és kész". Szerencsére viszonylag jól eláll, főleg, hogy nem lenne sokat használva. Mondjuk ezért sem szántam rá magamat. (PS3 játékok nem érdekelnek.)

Na nem mintha sok bluray lemezem lenne, de pl ott a full BBC Planet Earth box set is. Meg Stargate Atlantis is, amiből nem is láttam anno bluray minőségben ripet. (azóta meg nem kerestem. :D)

(Egyébként bluray még mindig jobb, mint az online streaming, ahol egyfelől ugye érezhetően alacsonyabb a minőség, másfelől ha valami krach beüt - pl elvágják az optikát, mert réznek nézik, vagy szarik bele a markolós - akkor baszhatod.)



Mármint máshogy látjuk. Persze, DRM rossz, pusztuljon, de amíg hollywood nem megy csődközelbe (zeneiparral ellentétben nem fog), nem lesz változás. Lehet kardoskodni ellene, de az egyedüli megoldás az lenne, ha valaki felvásárolja az egész kócerájt és felülről megmondja. Aztán amikor meghal, visszaáll az egész.

Addig fog elni amig az emberek vasarolni fogjak a termekeiket, oket is csak a penz mozgatja, nem kell kulso szemelynek beleszolnia. En nem vasarolok MPAA es RIAA cuccokat igy elonyt es letjogosultsag teret adok olyan termekeknek es szolgaltatasoknak akik DRM mentesek. Akiket meg nemzavar hogy meg vannak kotve a kezeik, az tovabbra is eltetni fogja az ipar ezen reszet ugye.

Ha a kerdes ezekutan hogy "mi, akkor nem is nezel/hallgatsz hollywoodi cuccokat egyaltalan?", arra legtobbszor igen a valaszom. Mert az egesz rendszer egy olyan kontrollalt es kiszolgaltatott vilagot eltet, amit en teljes mertekben elitelek es se nekem se a leszarmazottaimnak nem akarok.

PS3 előnye, hogy bluray lejátszóként nem kell szórakozni vele, ilyen üzemmódban "megy és kész". Szerencsére viszonylag jól eláll, főleg, hogy nem lenne sokat használva. Mondjuk ezért sem szántam rá magamat. (PS3 játékok nem érdekelnek.)

igaz, de PC-t is egyszer allitod be, nem kell azzal "tokolni" utana csak click and play.

Na nem mintha sok bluray lemezem lenne, de pl ott a full BBC Planet Earth box set is. Meg Stargate Atlantis is, amiből nem is láttam anno bluray minőségben ripet. (azóta meg nem kerestem. :D)

(Egyébként bluray még mindig jobb, mint az online streaming, ahol egyfelől ugye érezhetően alacsonyabb a minőség, másfelől ha valami krach beüt - pl elvágják az optikát, mert réznek nézik, vagy szarik bele a markolós - akkor baszhatod.)

Nem is a streamingre szavazok hanem MKV container-be pakkolasra. Azt a sajat par cuccodat is be birod rippelni HDD-re es kesz.

Sokkal kevesebb helyet is foglal encode-olva es sokkal hozzaferhetobb ugye.

Streaminget en akkor hasznalom ha medium vagy low minosegu tartalmakat akarok meglesni, azaz ha nem feltetlen szamit a minoseg.

Streaming szolgaltatas akkor lenne tokeletesen MKV kivalto, ha a netszolgaltatas gyorsabb lenne mint a hibatlan bitrataval encode-olt cuccok, de ez meg nem realitas (a jovoben nyilvan az lesz). Addig meg marad a streameles sebessegtol valamivel lassabban letoltott, es lokalisan tarolt tartalom.

Plusz a lokalisan tarolt cucc mindig a tied marad es barmikor elerheted. A streaming-gel meg teljes mertekben a szolgaltatora kell biznod az anyagodat, ha o megszunik, mindened elerhetetlenul odaveszik.

Ilyen szintu kontrollt csak amolyan "eldobhato" anyagoknal vagyok hajlando bevallalni, a szamomra fontos anyagok hasznalati jogai felett tovabbra is teljes kontrollt preferalok. :)

PC Bluray lejatszo arara visszatekintve viszont ugy volt, hogy egy olyan helyzetrol beszeltunk ahol mar win7+media center komboja van az adott embernek aki elozoleg is lejatszotta a bluray cuccait, azaz mar van neki dive-ja, nem kell ujra venni. Ellenkezo esetben igen, az az egyetlen extra koltseg hardware-re.

De mint mondom en eleve szkippelnem az egesz bluray/dvd temat es MKV-cuccokat hasznalnek (hasznalok) a gepemen, amit netrol toltok le.

Kisebb indie kiadok mellet Hollywood is forgalmazhatna hivatalosan a MKV cuccokat fizetes/letoltessel a fizikai bluray tartalom toredekeert, de nem teszik ugye. Ez megint nem az en bajom hanem az oveke, hogy nem tudjak kiszolgalni az igenyeimet (es ugy overal az egesz emberiseg igenyet, mert senki ne mondja nekem hogy nem kenyelmesebb letolteni 1-2 ora alatt egy filmet, mint fizikailag megvasarolni, varni a postara napokat, es ugy tokolni a fizikalis peldannyal, es ott ulni a film inditasa elotti faszsagok cunamijan).

Digitalisban nincs reklam, nincs atugorhatatlan promocios faszsagok sokasaga, stb stb, azaz nincs bullshit.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



PC Bluray lejatszo arara visszatekintve viszont ugy volt, hogy egy olyan helyzetrol beszeltunk ahol mar win7+media center komboja van az adott embernek aki elozoleg is lejatszotta a bluray cuccait, azaz mar van neki dive-ja, nem kell ujra venni. Ellenkezo esetben igen, az az egyetlen extra koltseg hardware-re.

Fair enough, saját helyzetemet néztem. (azaz nincs bluray meghajtóm.)

Plusz a lokalisan tarolt cucc mindig a tied marad es barmikor elerheted. A streaming-gel meg teljes mertekben a szolgaltatora kell biznod az anyagodat, ha o megszunik, mindened elerhetetlenul odaveszik.

Jah, egyről beszélünk, teljesen egyetértek a streaming helyzetével. Egyszer vásároltam streaminges cuccokat, amikor google play movies-on elbaszták az árakat és 100-300 HUF-ért lehetett filmeket venni. Az már magyar kereset mellett is az "ennyit bármikor kiadok rá" kategória. Még úgy is, hogy gyakorlatilag csak mobilon és tableten nézhetem, monitorra nem tolhatom ki, max ha veszek egy chromecastot is.

Digitalisban nincs reklam, nincs atugorhatatlan promocios faszsagok sokasaga, stb stb, azaz nincs bullshit.

Yep, egyetértek. DVD-ket is leginkább mplayer-rel meg mpc-hc-val nézek. Előbbi ugye leszarja, hogy nem skippelhető egy reklám.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!