Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Nebassz, hogy nem láttad...! :O

Egyik legjobb black comedy. És nem szoktam ilyet írni, de: szinkronnal! Egyszerűen zseniális.

Non serviam



OK, akkor biztos hogy megnézem, amint ráérek.



Doom patrol
Befejeztem
Wazzeg ez zseniális volt :-D



nekem is tetszett.
nagyon jól csinálja, hogy a kezdetben bénának ható karaktereket hogy meg tudja szeretni az ember.
nekem a mellékszereplők közül Danny és Flex Mentallo lett a kedvenc :D
egyedül talán Rita állandó harca azért, hogy összetartsa magát (a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt) volt egy kicsit sok/unalmas számomra, persze tudom ez a karakterének a kvintesszenciája, de nekem valahogy ő lógott ki leginkább

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Dalton milyen volt a soriban? Odatette magát vagy ilyen Alec Guinness féle mit keresek én itt hozzáállással nyomta? :D



Nekem tetszett, ilyen jutalomjátéknak érződik a részéről, azt viszont tudni kell, hogy korántsem neki van a legnagyobb screen time-ja a sorozatban, ugyanis

ShowHide spoiler #

de ennek ellenére mégsem sínyli meg a karaktere és amikor képernyőn van annak akkor van is jelentősége

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


KMZ képe
KMZ

szerintem már a Penny Dreadful is az volt neki

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



hihetetlen amúgy az arc, már 73 éves, de Penny Dreadful-ban is olyan energikus volt.



Sztem király volt, jól hozta a karakter összes arcát. Örülök hogy elővették TV sorozatokban az öreget, egy ideig nem nagyon hallottam róla, most meg egymás után többször is láttam.


LY képe
LY
Donator

Fontos es erdekes adalek a Chernobylhoz
https://www.forbes.com/sites/jamesconca/2019/06/27/how-hbo-got-it-wrong-...

A masik amit tovabbra is erdemes eszben tartani hogy az energiatermelesben az atomeromuveknek van a legkisebb szamu egysegnyi energiara juto halaloa aldozata.



És megfelően alacsony mérési határú sugárzásmérővel a nyitott reaktormag sem katsztrófa :D

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


LY képe
LY
Donator

Nem errol van szo de ertekelem a poent, Dyatlov elvtars :)

De az mondjuk telleg gyanus is volt a sorozat kozben hogy sugarbeteg ember miert is sugarozna, ha eleg lenne barmilyen anyagot uranium melle rakni es mehetne reaktoruzemanyagnak akkor annak azert meredek kovetkezmenyei lennenek ;)

Ellenpontnak meg azert a cikk sztem kicsit mar a lo tulso oldala fele kacsintgat azert, boven tul sok szennyezo anyag szabadult ki a reaktorbol, az ilyet sztem nem lehet nem eleg komolyan venni...



Annak fényében érdekes kérdés, hogy az ember, mint minden más, reaktorbaleset és uránium nélkűl is sugároz, nem de? Nagyon rákeresnék szerintem konkrét sugárterhelési számokat is találhatnék. Ha a szervezetedben van sugárzó anyag és vagy beépűltek sugárzó izotópok, mint pl. szén, vagy a sugárzás hatására izotópok jöttek létre, akkor miért ne sugároznál? Más kérdés, hogy amikor mai nap olyan nagy divat a szénkibocsátásról vitatkozni, valahogy nem jön fel az az érv, hogy egy szénerőmű 4x akkora sugárterhelést okoz a környezetére, mint egy jól működő atomerőmű. Mert a szén tele van rádióaktív izotóppal.



(Egy Dyatlov/Chernobyl meméből jött, ha nem láttad még, ajánlom megtekintésre :D )

A sugárzással kapcsolatban mikor sugárzás ér valamit azt mindig védőruhában mossák valamiféle folyadékkal valószínűleg azért, hogy ha lenne még radioaktív anyagmaradvány a felületén akkor ne vigye ki a területről. Lehet, hogy sima víz, lehet, hogy valami speciális oldat.. A sorit nagyrészt valószínűleg nem szakértők nézik, és sokszor érdemes a rideg valóságot beáldozni a dráma érdekében. Lehet, hogy a magzat sugárzáselnyelő tulajdonsága sem valós, de mint dráma elem kiválóan működött, és az is látszott, hogy a tűzoltó menyasszonyának fogalma nem volt mi vár a férjére. Viszont így utólag a cikknek igaza van, ugye a sugárbetegség tényleg nem terjedhet járványszerűen, hiszen az roncsolásos elváltozást okoz a sejtekben. (Egyrészt pont az is elég erős volt, mikor Legasov elmagyarázta mit okoz a sugárzás a szervezetben..) Én pl. azért hittem el, hogy lehetséges egy sugárbetegtől sugárdózist kapni, mert esetleg vannak a sugárzó anyagból a testfelületén, vagy a szervezetében ami miatt sugároz.

És lehet, hogy tényleg többet lát bele az ember a sorozat alapján, mint a szakértők, de azért én még a cikk elolvasása után sem lennék szívesen egy Chernobylihoz hasonló katasztrófa közelében.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Az ember nem sugároz, rádioaktív elemek a szervezetedben sugároznak.
https://www.iaea.org/Publications/Factsheets/English/radlife



Ha az embert alkotó atomok egy része sugároz, ami beépült a szervezetébe, az akkor mi, ha nem az ember része? Ez most nekem nyelvészeti zsonglőrködésnek hat, hogy ha van sugárzó cucc benned, akkor sem mondjuk, hogy te sugárzol, és az sem fog másokra sugározni.... Olyan szovjetes elmismásolásnak hat, mert nekem most a fenti eszmecsere ezt sugározza...

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Nezd, amíg nem nyersz le rög urániumot meg plutóniumot egészben, nem fogsz sugározni. De ha megtennéd akkor is a javarészét még mindig el neked mintsem hogy hírdesd az igét. Olvass utánna hogy működik a sugárzás.



Tudom offtopik, de...

RE@L írta: Nezd, amíg nem nyersz le rög urániumot meg plutóniumot egészben, nem fogsz sugározni. De ha megtennéd akkor is a javarészét még mindig el neked mintsem hogy hírdesd az igét. Olvass utánna hogy működik a sugárzás.

ez hülyeség úgy ahogy van.
Minden sugároz, mi is. Egy rakat kémiai elemnek van sugárzó izotópja, egy adott arányban
ugyanúgy jelen vannak mindenhol a környezetünkben és bennünk is.



nekem sem a lábam büdös



Elnyelnéd, autocorrect.



Ezt hívják általános háttérsugárzásnak, de ez pont emiatt elhanyagolható.




Nálam nagyobb rajongója nincs a Sandmannek, de ezt mégis lehet hogy jobb lenne békén hagyni. Egyszerűen nem tudom hogy hogyan lehetne bármilyen flmes műfajra lefordítani anélkül, hogy nagyon elrontanák. Külön-külön is nehéz lenne a történeteket jól visszaadni, hát még úgy, hogy egy sorozat legyen belőle.
rwurl=https://i.imgur.com/asXG3fa.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/ueh4pw9.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/aLD5WaY.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/J9JPwAb.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/ve2GT2D.jpg



Nokedli írta: Egyszerűen nem tudom hogy hogyan lehetne bármilyen flmes műfajra lefordítani anélkül, hogy nagyon elrontanák. Külön-külön is nehéz lenne a történeteket jól visszaadni, hát még úgy, hogy egy sorozat legyen belőle.

Valami ilyesmit mondtak a népek az Amerikai istenekre is, nem?

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Más tészta. Az felépítését tekintve egy krimi, és a legnagyobb része beszélgetésekből áll a vidéki amerikai autóutakon/a környékükön. Mármint a könyv.

Ez meg száz különálló sztori, mindegyik más stílusban, más világban, más eszközökkel elmesélve, ami mégis mind visz előre más történeteket, és a fő szálat is. Plusz Gaiman kifejezetten képregényre, mint önálló műfajra találta ki.
Nem mondom hogy lehetetlen jól nyúlni hozzá, csak nagyon nehéz, illetve könnyű elszúrni.




Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


LY képe
LY
Donator

Geralt teljesen oké sztem, többinél bizonyalanabb vagyok (csak az első játékhoz volt szerencsém érdemben, többiből YT meg persze a trailer projekt volt meg)




megint lehet majd ámulni (meg kiborulni)
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=IlFRPkT-hVc

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!