Jelenlegi hely

Webdrótozós topikNem jól miért magyárzni tudok túl jól? He?
Leírtuk az irányelvekben is, de lehet tippek, trükkök nevet kellene neki adni a topicnak (ott van a "cyoutubos bug" megoldás is :) )

"Értem én hogy gőzgép, de mi hajtja? "


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Viszont amikor utoljára néztem, akkor így nem lehetett elmenteni a piszkozatot úgy, hogy egy mezei hiriro is lássa, és így elveszett számunkra, ha kiléptünk belőle. Persze van erre megoldás, már írtam máshol korábban: olyan fórumszekcióba kell tenni a cikket, ahol csak a hirirók - és más állatfajták - látják. Én így szoktam csinálni, ha nem direkt a főoldalon tesztelek valamit.

Sors bona, nihil aliud.Nem tudom volt-e róla szó, de majd valamikor alkalomadtán be kéne vezetni a taggelést a híreknél, sőt, esetleg a játékadatlapot is, ami összesítené az adott témáról (játék/film/könyv/akármi) a híreket/topikokat. Mint ahogy a HW-nél is volt.

Nem kell nagy dologra gondolni, mondjuk így:
Mortal Kombat X: Launch Trailer
Mortal Kombat X – PC X1 PS4 PS3 X360 WII (persze csak a megfelelő platformok megjelenítve) – Játék: Verekedős
És itt a "Mortal Kombat X" egy link lenne egy oldalra az összes témában forgó hírrel.

Starcraft 2: Legacy of the Void zárt béta
Starcraft 2: Legacy of the Void – PC – Játék: RTS
És itt szintén link lenne a "Starcraft 2:LotV".

Virtuális orr VR-szemüveghez
Virtuális valóság – Tech: PC
Lásd fent.

Lehúzza a rolót az OnLive
Egyéb – Játék: Biznisz
Itt is az "egyéb" lenne az összefogó kapocs.

The Martian – Múvi: Sci-fi

William Gibson: A periféria – Könyv: Sci-fi
A filmekhez/könyvekhez/egyebekhez nem kellene talán ilyesmi linkgyűjtemény, de ezt majd a közösség eldönti.

Esetleg ha meg lehet oldani (és lesz elég hír:D) akár még a kötőjel utáni részre is lehetne szűrni. Csak PC hírek, csak RTS hírek, csak Egyebek, csak RPG hírek, stb stb. A lehetőségek végtelenek :D
szerk: átjavítottam hosszú gondolatjelre.Ja és igen. Szavazás is lesz? :D Az még kicsit hiányzik nekem :D Elég havi egy. Ha kell vállalom a mindenkori szavazókérdés és a hozzátartozó válaszok megírását/kitalálását is, csak csináljatok egy boxot nekem :D

Meg a másik ami még hiányzik az a fenti Sogun egysorosok :) Sogun, átlehet őket ide menteni? Vagy találjunk ki újakat?Mit cseszek el, wysiwyg editor miért nem húzza be középre a videót?

Well.... f*ck. o.OHa a hsz-ek sorrendjét valamilyen oknál fogva nem lehet megfordítani, akkor kaphatnánk alulra egy navigációs sort (vagy hogy hívják, szóval ezt: Fórum > Rewired iroda > Oldalügyek > Webdrótozós topik). Szemben az oldalszámokkal jó lenne.
Lusták nevében köszönöm :)Mit cseszek el, wysiwyg editor miért nem húzza be középre a videót?

xyoutube helyett hasznalj cyoutube tagot erre az esetre.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."Igen, ez is faja ötlet! Én ezért kértem a vissza az oldal tetejére gombot. Szerintem el is férne a bal oldalán annak a sávnak, ahol az oldalszámok is vannak.
Köszi!

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.toled fuggetlenul pont most akartam ezt irni:

talaltam egy frappans "oldatetejere-aljara" megoldast:
rwurl=http://i.imgur.com/tFzuVgq.png?1
jobbra a ket nyil. siman lophato az otlet sztem. :)

elesben itt:
http://www.wotinfo.hu/index.php/kunena/kerdesek-valaszok

covfefeQOL upgrade-ek későbbre:

- "idéz" gomb a válasz mellé
- nekem speciel jobban tetszene, ha a "válasz"-ra kattintva nem reloadolna az oldal teljesen, hanem látható maradna a többi bejegyzés is

Design nekem is sokadlagos, sötét háttér, világos betű, ennyi nekem elég, amíg nem sötétpink az egész. Aztán később lehet majd baszkurálni, ha nem elég széles vagy bármi.

Igen, a legégetőbb a sorrend. :D Sajnos nem vagyok PHP-mágus, bár értek hozzá, de inkább olvasom, mint írom, és drupalhoz lövésem sincs. Ráadásul pont a paging logika nem épp egy egyszerű cucc, sok dolog függ tőle. Még több, ha hardcoded az egész.Komolyan elsült, pedig "viccnek" szántam. Első óráktól kezdve szó volt róla már (itt is, odaát is), hogy a drupal vagy mi, ami az oldal lelke, valamiért bugzik visszafele számozásnál, ezért nem megoldható, csak miután mindenki ezt kérdezte egy időben, szállóigévé válik lassan. :D

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. RowlingHaha, nem is rossz... Ha az oldal tetejére ugrás gombot akarsz, akkor előtte tejelni kell Paypalon? :D

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.Itt egy reszponzív JS-es megoldás néhány sor kódból:
http://codyhouse.co/gem/back-to-top/

Steam: mrstrato
Cserekulcs listámMiért vannak a konzolspecifikus topikok a Technika HQ alatt amikor ott a kutya se fogja keresni hogy mi a legújabb Square Enix Ps4 krém?Gondolom mert a legújabb Square Enix PS4 krém is játék, megy a megfelelő topikba, a kinect 4 meg mondjuk technikai cucc? Ne legyél platformrasszista!

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. RowlingNem vagyok platform rasszista, de ha minden csip-csup szarnak új topikot nyitsz akkor majd pár év múlva örülnek csak a nekromanták. Emlékezz vissza hogy a régi fórumon is a platform releváns kisebb hírek a platform specifikus topikban voltak. Jelenleg az az érzése az embernek tisztán taxonómiailag hogy a technika HQ-ban beszélgethetünk tflops ról meg fogyasztásról, meg SKU-k ról. Mintsem hogy s hozzájuk kapcsolódó játékokról.Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.The strong eat, the weak are meat....a drupal vagy mi, ami az oldal lelke, valamiért bugzik visszafele számozásnál...

Wait, what? Azt hittem valami használt fórumplugin-bug. A drupal maga ekkora fos? :D

...ahogy olvasom a belinkelt projektet: jah. Ez azért gáz, mintha egy autó nem tudna rükvercet :DDe ezt már mondtuk párszor, hogy egy "core feature", ezért nem került még javításra olyan egyszerűen :)

Well.... f*ck. o.OJóvanna, dolgomvolt, nem figyeltem túlzottan a topicot.Ez egy összetett probléma. Alapvető irányelv volt a fórum felépítésénél, hogy a konkrét játékokról szóló topikok ne keveredjenek a technikai/általános jellegű topikokkal, és az is, hogy ne választódjanak el bizonyos játékok a többitől, csak mert egy fél évig csak az egyik platformon érhetők el.
Emiatt lett a "Játékhangulat" a játékokkal nem direkten foglalkozó topikok gyűjtője, benne a Steammel, a Crowdfundinggal, meg az Akciós játékokkal. Szerintem ez jól van így, bár én a "Játékhangulat" helyett valami találóbb címet keresnék, mert ezek inkább amolyan járulékos topikok.
Psishock további tagolást eszközölt a Mainstream/Indie/Kézzelfogható bontással, ami mögött értem a szándékot, de itt már inkább tudnék vitatkozni. Fő tétel szerint ezekbe mehetnek a PC-s, a konzolos és akár a mobilos játékok is jelenleg.

Az én észrevételeim:
- A konkrét játékokkal foglalkozó szakaszoknál (mainstream/indie/stb.) a gond az, hogy nehéz jó kategóriákat alkotni, mert valahol mindig kilóg a lóláb. A "mainstream" például nem egy egzaktul meghatározható fogalom, ami mindenkinél lehet más, és akár egy indie játék is lehet felkapott, nem csak a soron következő Batman vagy Tomb Raider.
- Én akkor már nyitnék egy "Mobil játékok" topikot is, de akkor meg a Hearthstone-nal és társaival mi legyen?
- A Kézzelfogható játékokat egy külön alfórumba tenném, mert a minden más részében videojátékos szakaszban csak kallódni érzem.
- És ehhez jön még az általad felvetett, konkrét konzolokra vonatkozó csevegések kérdése is, ami most el lett téve a Technika HQ alá (ahol senki nem keresi).

Nehéz ezt mind jól feloldani. A Konzolok esetében én talán azt megjátszanám, hogy a Játékhangulatba áttenném az Xbox és PlayStation topikokat, mert inkább odavalók. Ezt akár most meg is tudom oldani. A többi már fogósabb kérdés...

Steam: mrstrato
Cserekulcs listámJavarészt ezek a szándékok szerintem jóhiszeműek és nincs velük semmi baj. Viszont azt nem értem hogy azt a felépítést ami évek során kialakult s megszokottá vállt miért kell ennyire megtöredezni? Semmi értelme sincs, mert összezavarja az embereket. Lásd: http://www.rewired.hu/content/virtual-augmented-reality
Ez simán a Technika HQ-ban kéne legyen s nem ott lett nyitva.

Sőt akkor ennyi erővel az én Űrkutatás topikom is tévesen lett az Általános csevejfarmban nyitva. Kéne erről egy pinned how-to hogy hova kellenének a topikok mert ez így eléggé összezavaró mindenkinek és túlságosan sok az opció...Ez simán a Technika HQ-ban kéne legyen s nem ott lett nyitva.

Miért is?

A nyitóposztot a régi oldalról másoltam, ahol a kommenteket elnézve a játékok függvényében ment nagyrészt a beszélgetés (az előrejelzés is a VR eladások majdnem felét 'játék' kategóriába sorolja). Az AR topikkal azért mertem itt az új oldalon egybe nyitni, mert az oldal főtémája révén feltételeztem, hogy ez a technológia is nagyrészt játékok függvényében érdekli a közösséget.Ugyanazért amiért jelenleg a Playstation, Xbox, Nintendo konzolok is a Technika HQ-ban vannak. ;)

Nekem nincs bajom ha ottmarad ahol jelenleg van, viszont a jelenlegi kritériumoknak nem felel meg hacsak nem teszed hozzá hogy Virtual, Augmented Reality (által támogatott játékok)

Proposal:

Mi lenne ha az újonnan nyíló topicok egy kategória nélküli gyűjtőhelyre kerülnének, pl.: Friss topicok és a modok eldöntik hogy az objektív kritériumok alapján hova kerülhetnek? (Ami nyílvánvalóan nem túl egészséges sajnos viszont a topicszületéseknek)Igen, arról már esett szó korábban: #282-től #291-ig. De úgy tűnik, hogy a webfejlesztés mellett ezt is psi viszi egyszemélyként a hátán, így nem csoda, hogy nem igazán jut rá kapacitása, kevésbé érdekli/tartja fontosnak, stb. Teljesen érthető, de hogy milyen szempontok alapján kér/fogad segítséget már kevésbé. :vállatvon: Marad a kivárás és éljen a Párt!

A javaslatod az általad is említett okokon kívül rengeteg plusz melóval is járna, szóval a leíróbb témanevek lennének a legoptimálisabbak, esetleg kiegészítve jellemzésekkel (a la HW, FUD fórum), bár az utóbbi szintúgy plusz munkát kíván psi-tól, aki gondolom fontosabb dolgokon töri a fejét.Pont ez a probléma, hogy minden rendező szempont szerint más topikstruktúrát kéne alkalmazni, de egyik sem fed le minden esetet 100%-osan. Mindig lesznek olyan topikok, amelyeknek valaki szerint máshol lenne a helye.

Magának a kisebb csoportokra bontásnak az a célja, hogy hamarabb megtalálja az ember a topikokat. A Golfozás a Sport HQ-ban lévő 10 topikból hamarabb fog előkerülni, mint a Csevejkert 100+ topikja közül.
Nyilván a csoportosítást sem érdemes túlspilázni, mert akkor meg túlságosan széttagolt lesz a fórum szerkezete, és amiatt lesz átláthatatlan. A jó megoldás a középút, azaz ha se nem túl mély, se nem túl széles a fórum, és a keresést ritkán kell használni; minden egy pár maréknyi jól körülhatárolt főtémába van bedobva, amik között gyorsan megtalálja az ember, hogy melyikbe való, amit írni akar.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listámMost átdobáltam a konzolos topikokat a Játékhangulatba. Nézzük meg, hogy így mennyi panaszos visszhang érkezik, és ha kevesebb, akkor így marad. ;)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listámNem megoldható, hogy egy cím két kategória alatt is megjelenjen, de ugyan abba a threadbe vezessen? És nyitásnál be lehessen állítani, hogy mely fő témákba tartozik bele. Kb mint egy inverz hashtag, vagymi...

Well.... f*ck. o.OMás fórumoknál lattam afféle redirect topikot, ami a fórum nézetben ugyanúgy jelenik meg, mint egy topik, és rákattintásnál elvisz máshova szerkezeten belül (vagy akár kívül). Nem hiszem, hogy bonyolult lenne megoldani, de szerintem egyrészt zavaró is, hogy máshova kerülsz, mint gondolnád, másrészt a karbantartást is bonyolítja. Jobb, ha minden csak egy helyen jelenik meg.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!