Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


Oh, csomoan igy jarnak el, nem ezek az egyeduli ilyen esetek. Csak nagy labra kell verni, hatha elmegy az emberek kedve akkor. :)

És hogy miért baj, ha valaki így kijátssza a rendszert? A légitársaság szemszögéből azért, mert az üresen hagyott Frankfurt-Osló ülést például eladhatta volna másnak,

Csak hogy a jegy arat fullra kifizette az emberunk. Az osszes atszallasos ponttal.

Ha a jegy arat kifizeti, valaszthatja azt is hogy fel sem ul egyaltalan a repulore mert ugyerzi megsincs kedve elutazni, vagy kozbejott neki valami. Akkor is pereskedne a repulo hogy masnak eladhatta volna? :) Naugye, attol a pillanattol kezdve ahogy a vevo kifizette a jegy arat, ha akar fel sem ul ra es semmi joga a tarsasagnak kotoszkodni hogy na igen de az uresen maradt helyet masnak is eladhatta volna. News flash, el volt adva a hely, csak meghozza kevesebb sulyt is kell ugyanazert a beszendt penzert cipelniuk a repulon, egy emberrel meg egy-ket poggyasszal.

aztán meg az út második szakaszánál megzavarja a rendszert azzal, hogy eltűnik, nem csekkol be.

ez sima rendszer problema, nem felhasznaloi problema, szamolniuk kell ezzel is es problema megoldva.

Csomo mas ok miatt is lehet nem csekkol be az ember, amivel eddig is szamolt a rendszer. Egyik kozule most az, hogy nem akar.

És az árakat is felveri azzal, hogy hamis keresletet mutat.

ismert rendszerhiba, hogy az algoritmusban nem szamolnak ezzel az eshetoseggel is. Ez nagyon is valos keresletnek bizonyul szerintem, hogy atjarasos jaratok olcsosagat kihasznalva penzt sporoljanak az emberek. Ha nem tetszik a tarsasagnak, lehet felverni az arakat, aztan eldonti a kereslet kinalat hogy mikent kinek es milyen ponton lesz gazdasagos.

Miert nem verte eddig fel az arakat? Mert kevesebb ember hasznalta ezt a lehetoseget ki, mint aki nem, igy meg mindig megeri a cegeknek, csak jo sirni is kicsit, hatha ezzel elkedvenitve a klienseket meg jobban megeri majd nekik.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Kolléga Győrből jár Bécsbe minden nap. Vett hát egy máv bérlet (start vip, vagy mitökömt), ami belföldi utazásra jó, illetve Hegye shalomtól bécsig vett jegyet (talán azt is tömbösítve). Felszállt a railjetre Győrben, aztán szólt neki a kalauz a határon, hogy itt bizony le kell szállnia, mert ha továbbmegy, akkor az nemzetközi utazásnak számít, amire a bérlet nem jogosítja. Tehát volt jogosultsága Győrből utazni a határig, a határtól meg Bécsig, de egyben a kettő nem. :-)
Le kellett szállnia, és megvárni a következő railjetet. Az is igaz, hogy ezzel leginkább csak egy kaller szórakozott, ő viszont direkt utazott minden ilyen "stiklire".



details details ja, de az esetedben "tobbre" akarta kombinalva hasznositani a jegyeket a kolegad mint amire egyenkent eredetileg szabtak volna. Valoszinuleg legtobben ahogy mondod legyintenek ra es siman megengedik (en se stresszelnek rajta, siman vaglak hogy mirol beszelsz), de ha belegondolsz potencialisan elovehetne valaki oket ha ellenorizne es nagyon akarna, hogy szabalytalanul engedtek meg hogy tovabbutazzon az ipse, mivel a jegye a felszallo ponttol van szamitva.

Itt a repulos esetben meg kifizette a teljes utat, csak kevesebbre hasznalva vegul. Buszozasnal es rakat mas helyzetben is szamtalanszor megleped ezt. Azaz pontosabb analogia lenne ra, hogy kifizeted szegedtol pestig a vonatjegyet, de egyik megallonal utkozben eldontod hogy megsem mesz pestig, hanem kiszallsz egyik kisvarosnal es ott intezkedsz. Erre perelne a vasutallomas hogy dehatakkor o masnak is eladhatta volna az onnantol szamitott pesti jegyet, elbaszod a rendszer statisztikat, es miezmar. :)

Repulos esetnel is lehet hogy elkap valami rosszullet, megserulsz, vagy hirtelem megis haza kell utaznod mert mit tudom en varatlan halaleset volt, es mesz a dolgodra az elso atszallasos resznel, a jegyed aranak meg bucsut inthetsz termeszetesen. Siman benne van a pakliban es megannyiszor meg is tortenhetett mar egy rakat emberrel.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Ja, csomoszor utaztam mar ugy, hogy nem hasznaltam fel a mar kifizetett jegyet hanem vettem masikat. Tobbek kozott most is eredetileg hetfo delutan jottem volna vissza mo-rol, de ismeros miatt a hajnali geppel kellett visszajonnom, hogy talalkozzak vele delutan mielott lelep. Remelem nem perelnek be. :D

Amugy en se ertem. A jegy ki van fizetve, ha nem checkolsz be latjak, hogy nincs ott az ember. El nem tudom kepzelni milyen problemat okoz ez. Azon tul, hogy szant szandekkal probalnak szopatni.



Én a vonatos esetnél sem érzem indokoltnak a kekeckedést. Van jegyed A-ból B-be, és B-ből C-be, miért ne mehetnél A-ból C-be egy utazással? Ha pl a vonaton jut eszembe, hogy 2 megállóval tovább megyek, és veszek a karmestertől arra a szakaszra jegyet, akkor le kell szállnom, és megvárni a következő járatot?



Na és mi van akkor, ha szól neki a kaller, ő aszongya, hogy ok, leszáll a vonatról, majd egy másik ajtón fel. Tehát megtörtént a jármű elhagyás, és járműre való belépés.

Ebben a repülős storyban meg azt nem értem, hogy ugye elvileg vett jegyet Oslóba frankfurti átszállással, tehát oda egyszer ki van fizetve az út. Aztán vett egy újabb jegyet Frankfurt-Berlin távra, és mindez olcsóbban jött ki neki, mint hogy vett volna egy jegyet Seattle-ből Berlinbe?

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A Vox-cikkben még szerepel az is, hogy a repülőgép és a többi utas így késhet, mert várhat rád. (meg az is, hogy a légitársaságok 100% fölé is szoktak menni járatokon, ugye van olyan, hogy érvényes jeggyel leparancsolnak, ha túlfoglalás van.) Ez is kicsit bullshitgyanús, de a legegyszerűbb megoldás tényleg az lenne, ha meg lehetne adni korábbi leszállást, és akkor még a Frankfurt-Oslo-jegyeket is el lehetne adni. Azaz profit.

@lefty

Meg hát eleve, ha leszállsz a vonatról és vissza, az miért nem elég, miért kell a következőt megvárni? Ezt meg akkor már lehetne "virtualizálni", ahogy a normálisabbja teszi. Tényleg, ha kimegyek Szentendrére HÉV-vel, akkor le kell szállnom Békásmegyeren, mert a kiegészítő jegy csak onnan jó? Eddig még nem szólt soha a kaller, hogy kiskapuzom.

Az olvasottak alapján én a Lufthansát büntetném a per miatt, nem az utast, amiért utazott.

@dulakh

Igen, úgy olcsóbb volt neki, ez a lényeg. A repülőjegyek ára sokat ingadozik a foglalások függvényében.

Sors bona, nihil aliud.



A kaller szerint ehhez nincs joga, és figyelte. Konfrontálódás nélkül nem ment volna.

A repülőset jól érted. Igazából olyan népszerű az út Seattle-ből Berlinbe, hogy annak az árát felnyomták a keresletnek megfelelően.



Ha leugrasz a vonatról egy cigire, majd vissza, az nem számít az utazás megszakításának. Így az út Győrből Bécsbe nemzetközi, amire viszont nem érvényes a magyarországi bérlet.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Simán hiszek neked, hogy barmok a MÁV-nál, minden más verzió sajnos életszerűtlen lenne.

Sors bona, nihil aliud.



ma lett von a rekreacios napom.
asszony elviszi a zedesanyjat hoianba. reggeltol estig zombis filmeket akartam nezni.
reggelem ugy kezdodott, hogy eldurrant a tapom...
mostanra (du fel ot) allt a vilag a hejere. de legalabb csontra nyirattam a fel ev alatt osszehozott man-bunomat, ettem egy mixaot, kb 7x fostam (gyanitom az idegtol megy a hasam) rendeltem whiskeyt es osszeraktam a gepem. mostmar YAY!, gyanitom mingya hazaernek.:D

"okey-dokey!"



Józanságod mindig lenyűgöz.
Időnként a részegséged is.



A Vox-cikkben még szerepel az is, hogy a repülőgép és a többi utas így késhet, mert várhat rád. (meg az is, hogy a légitársaságok 100% fölé is szoktak menni járatokon, ugye van olyan, hogy érvényes jeggyel leparancsolnak, ha túlfoglalás van.) Ez is kicsit bullshitgyanús, de a legegyszerűbb megoldás tényleg az lenne, ha meg lehetne adni korábbi leszállást, és akkor még a Frankfurt-Oslo-jegyeket is el lehetne adni. Azaz profit.

Mindkettő létezik pedig.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Melyik mindkettőre gondolsz? Várakoztatás és korábbi leszállás? Vagy ha nem csekkolsz be időben, értékesítik a jegyet?

Sors bona, nihil aliud.



Várakoztatás és 100%-nal több jegy eladása.


CJ képe
CJ

100%-nal több jegy eladása.

pont egy ilyet szoptam be wizzair-rel karácsony előtt....

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ja, értem, ezeket nem is vontam kétségbe, de magyarázatnak bullshit, mert könnyű rá megoldást találni. Még nekem is sikerült. És nem azért, mert különleges tehetségű fotelbeli megmondóember vagyok, hanem csak akarni kellene. Ezért is is szánalmas a per, legalábbis az olvasott két hír alapján.

Sors bona, nihil aliud.



De ha nem is várnak az utasra, ellenőrizni kell pl., van-e motyója a csomagtérben, mert biztonsági kockázat. Ok, ez egy gombnyomás, de ahol a userek 10%-a nem képes megnyomni a reply-t, ott ez valid érvnek tűnik.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

De nem csak emiatt hagyhatják ki utasok az átszállást, ezért ezzel eleve érdemes kalkulálni. Egyébként meg jegyvásárlásnál kellene erre lehetőséget biztosítani, hogy már ott jelezzék. Aki nem akar Oslóba menni, annak nem sok oka lenne lebegtetni a végcélt. Persze a legjobb az lenne, ha ezt rugalmasan is lehetne minél felhasználóbarátibb módon jelezni, az említett egyéb okok miatt is. És hát az is megvan adva, hogy meddig lehet felszállni.

Ha meg nem jelez, akkor egyrészt tényleg jöhet valami büntetés (de nem ilyen elmebetegség, csak ez bonyolultabb, mert nyilván bonyolultabb behajtani egy másik kontinensen éltőtől, mint a BKV-nak a hazai utasoktól, perre menni meg nem 500 Ft-ért szokás), illetve lehetne 1-2%-os jelenlegi vagy jövőbeli kedvezményekkel motiválni a kuponfüggőket. Nyilván lenne mit alakítgatni rajta, de ehhez elsősorban szándék kell, nem merev elutasítás, és észszerű szervezéssel talán a nem reagálók miatti égrengető problémák is elháríthatók.

Amit most a Lufthansa csinál, az nem megoldás, hanem befenyítés. Előbb lehetővé kéne tenni, hogy jóhiszeműen lehessen használni a rendszerüket, nem beleépíteni a lehetőséget, majd toporzékolni azért, mert valaki használni meri.

Sors bona, nihil aliud.



Úgy néz ki, hogy ez egy német sajátosság?
https://24.hu/belfold/2019/01/27/etikus-hacker-telekom/

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Nem értem. Érdekelne, mi a megoldásod ezekre, utasként.



Az igazi oknyomzó riporterkedés (csak a tények minden aspektusát feltáró és telibeszarva a politikát emberek) kihalt ebben az országban, ma már megélhetésiek, meg pártkatonák vannak, mindkét oldalon. Ebben a témában annak idején már mindkét végpontot olvastam és mindegyiknél kilógott a lóláb...

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Utasként elhiszem, hogy érdekelne, de nem hiszem, hogy meg tudom oldani - utasként. Illetve meg szoktam: általában a földön járok Európában, azon kívül meg sehogy (persze ez a menetrendekből és úticéljaimtól függ, ritkán van megfelelő repülő).

Hogy szerintem a konkrét kérdésekben milyen irányba érdemes elindulni, azt meg pár hozzászólással feljebb kifejtettem. persze nem értek én hozzá, csak utasként gyakran úgy tűnik, hogy a szolgáltatók nem erőltetik meg maximálisan magukat, legfeljebb a jogászaik.

Sors bona, nihil aliud.



a szolgáltatók nem erőltetik meg maximálisan magukat, legfeljebb a jogászaik

Kicsi piacon, leosztott lapokkal, marginális versenyszférával nem is lesz másként.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Tisztelt Álláskereső!

Azon ügyből kifolyólag írok mivel, megtetszett az önéletrajza, önéletrajzát a CV. keresőben találtam meg. A munkavégzés helye Budapesten lenne újonnan nyíló irodánkba a V. kerületbe!
Amennyiben aktuális álláskeresése kérem vegye fel velem a kapcsolatot WhatsApp alkalmazáson , mivel szeretném meghallgatni minél hamarabb, mivel nagyon sürgősen "tegnapi" kezdéssel keresek a cégünkhöz munkavállalót! Jelenleg külföldön Torokorszagban tartózkodom,5 hét múlva megyek haza ezért kizárólagosan WhatsAppon tud elérni telefonszámom : +36 30 247 1331 , ez nem akadálya a megbeszélésnek és akár egy holnapi próbanapnak sem mivel sok a munka nálunk és betudom osztani!
Amennyiben nincs WhatsApp fiókja, akkor kérem csináljon egyet!
Okos telefonnal a legegyszerűbb WhatsApp fiókot létrehozni és használni !

Cégünk ingatlan projektet managementtel foglalkozik, Magyarországon és külföldön ügyfélkörünk javarészt külföldi.
Maga az állásról annyit kellene tudni röviden, menni kell ügyvédhez, könyvelőhöz, közjegyzőhöz, földhivatalba, postára, bankba, reptérre ügyfelet fogadni taxival, szállást foglalni, kocsibérlést intézni, programokat megszervezni!

Maga az állás nagyon színes és változatos! Nem egy irodában ülős állás.
Megbízható talpraesett szókimondó munkatársat keresek!

Ha ma vagy a holnapi nap folyamán megtudunk beszélni mindent, akár a heten is lehetne kezdeni!

Fizetés és juttatások:

Próbaidő alatt ( 3 hónap):

kezdeti Fizetés nettó: 350.000 Ft
Céges telefon, ami korlátlanul használható
Bkv bérlet
50.000 Ft értékű cafetéria jegy

Próba idő lejárta után:

Fizetés nettó: 400.000 Ft
Céges telefon, ami korlátlanul használható
Bkv bérlet

50.000 Ft értékű cafetéria jegy

Ha bármilyen kérdése van kérem vegyen fel WhatsApp telefonszámom: ne e-mailben,mert WhatsApp ott mindig elérhető vagyok!

--
Köszönettel:

Sajtos Csaba

ügyvezető igazgató

Ejj már az álláskereső oldalakon is csak a spam jön...

Amúgy sem hiszek semmilyen mondatban ami felkiáltójelre végződik, a magyar ember búskomor sosem kiált fel sem örömében sem boldogságban max ha szarkazmus :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Azt hittem korrektor munkakörbe keresnek jelentkezőt.
Egyébként biztos, hogy kamu? Annyira nem tűnik jó ajánlatnak. Gondolom, köze sincs a CV-dhez, de ebben mi a jó az ellenségnek?



Jah és rögtön van munkaszerződés csatolva az emailhez, valószínű hogy megnyitom :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Ja, hogy ennyire spam. Régen kerestem már munkát.
Szerintem nyisd meg.



Nagyon álom meló valóban :O Ha valós ilyen levelet kapnék, holnap reggel már kezdenék is. Mit reggel, most mennék egyből...



Én sem hiszem hogy ez kamu. Az a helyzet, ha jutalékos rendszerben dolgozik a főnök, akkor a mai árak mellett simán leakaszt több millát havonta. Ahhoz képest, hogy te leszel a "lótifuti" ügyintéző mindenes pont olyan kevés, mint amit egy magyar párfős céggel rendelkező tulaj adna.

Ettől még persze nem mondom hogy jelentkezz, ilyen esetben én az alapbér (mondjuk a fenti összeg) + jutalékos fizetést kérném.....

Másodjára átolvasva, én úgy nézem, hogy itt inkább a házcsalós céghez keresnek balekot:
https://index.hu/gazdasag/2018/11/02/remisztoen_profik_a_legujabb_ingatl...
https://index.hu/gazdasag/2018/12/23/a_hatosagok_kozott_pattog_a_labda_k...

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!