Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés

CJ képe
CJ

ha arra gondolok akkor nem nagyon tudok aludni...

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Nagyon nagy +1.
Igaz, alapból 23:30 körül fekszem, és 4:30 kor kelet, de ha hétvégén is megalszom a 8 órámat sem megy gyors kelés. Öcsém viszont csörgés után 3mp-el már ugrott ki az ágyból, és húzta fel a redőnyt :D Ezért is volt jó, hogy eljöttem otthonról :D
Nekem is van 1 alap ébresztő, és tartaléknak még 2 más-más csengőhanggal :D Az utolsónál már tudom, hogy gáz van, elkéstem, így már tuti nem alszom vissza.
KV ellen szintén magas a védőértékem, pedig elég erőset iszom. Simán tudok tőle alukálni.



Én még az oviban jöttem rá, hogy ha kitalálok magamnak történeteket, könnyebben elalszom. :D Utána már rendes sorozatokat megszégyenítő kalandok lettek belőle (ahogy ismerkedtem meg a világgal - scifik, fantasy, videojátékok - úgy változtak ezek a storyk.) Sokszor segített, ha várni kell - orvos, busz, munkahely -, ki tudom kapcsolni az agyam vele most is.



Nokedli írta: Amikor felriadsz hogy esemény van, ránézel az órára, elintézed, aztán megint ránézel hogy érdemes-e még egyáltalán visszaaludni, majd már ájulsz is el :-)

Na, na! Én ezt nem ismerem, hogy "érdemes e még visszaaludni" A válasz: Hogy a picsába ne! Még ha fél perc van hátra akkor IS!


KMZ képe
KMZ

Felkeléssel nekem csak akkor volt problémám amikor elkezdtem durván kiégni/depressziós lenni, amikor már a rutinban sem szereztem örömet. Pár hete rosszul kelek, szóval ez egy eléggé tiszta ómen számomra.
Nyilván az alkesz és mozgásszegény életmódom se segít rá.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Nekem reggel az a 2-3x5 perc szundi sokszor többet jelent, mint az előtte lévő órák :D



Semmi flame? 50 új hsz és semmi??? Régen minden jobb volt :(((

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Ilyenkor telen a D vitamin hiany (keves napfeny) is sokaknal bekavar az alvasnal. Probald ki, hatha segit valamit es ez aztan nem karos, mint barmilyen nyugato es egyebek



Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



A módszer, ami nekem segített aludni ilyen agyalódós időszakban (tehát úgy az elmúlt 6 évben folyamatosan... :)) az egy nagyon egyszerű meditációs gyakorlat. Kicsit elferdítve persze, mivel a meditációnak a lényege nem az lenne, hogy elaludj, ennek meg az. :D De ehhez nem tudok linket adni, mert édesanyám tanította még anno, mikor konkrétan ilyen 3-4 órákat tudtam maximum aludni a stressztől.
A lényege az, hogy lefekszel a hátadra, a karjaidat a törzsed mellé teszed, a lábaidat meg egy kisebb terpeszbe (de aztán össze is zárhatod őket, ahogy kényelmes, a lényeg hogy a hátadon "kiterülve" legyél, ne az oldaladon fekve magzat pózban vagy hason, stb.). Lehunyod a szemeidet, az arcizmaidat pedig teljesen ellazítod. Ez utóbbi triviálisnak tűnik, de nem az, és nagyon fontos nulladik lépés. Nem szabad hogy grimaszolj vagy ráncold a szemöldöködet vagy hogy összeszorítsd az állkapcsodat. A következő lépés, hogy elkezdesz lassan, mélyeket lélegezni. Kb. mint amikor az orvos kéri hogy sóhajts, csak itt nyilván nem kell sóhajtani. :) Ha tudod, vedd és fújd is ki az orrodon át a levegőt. Kezdd el figyelni a légzésedet, hogy ütemes legyen, de ne görcsölj rá ha nem teljesen az, ne erre összpontosíts. Amikor már kb. megvan a ritmus, akkor viszont kezdj el teljes erővel az egyik lábad nagylábujjára koncentrálni. Képzeld magad elé azt a lábujjat, aztán pedig ahogy az arcoddal csináltad, lazítsd el teljesen. Ez először meglepően nehéz lesz, de nem szabad feladni, a következő este már sokkal jobban fog menni. Aztán menj így végig ugyanannak a lábadnak a többi ujján is. Aztán a másik lábaddal ugyanez. Aztán térj vissza az előző lábadra és csináld meg ugyanezt a talpaddal. Aztán a másik talpaddal. Aztán a vádlijaiddal. Aztán a combjaiddal. És így tovább, és így tovább, felfelé a testeden. Én a térdeimre már rendszerint nem szoktam emlékezni, addigra elalszom. :)
Ahogy írtam, először lehet hogy nem fog flottul menni, sőt, ha olyan türelmetlen típus vagy mint én, akkor valszeg még fel is idegesíted magad rajta, de megéri erőt venni magadon, mert az első 1-2 alkalom után már nagyon simán tud menni és fixen segít.
Remélem neked is beválik majd, jó alvást! ;)

Plusz, ettől kb. függetlenül: ha meg tudod azt oldani, hogy lefekvés előtt egy órán át ne nézz képernyőt, az nagyon-nagyon sokat segít.
Meg a többi trivialitás, amit sokan mások már itt is írtak: kevesebb koffein, kevesebb cigi, kevesebb junk food, több zöldség + gyümölcs, több mozgás (lehetőleg a szabad levegőn), ezek mind együtt tudják kifejteni csak igazán a hatásukat. De én mindezek nélkül, sőt, ezek szöges ellentétét csinálva is toltam még az egyetem elején a fenti módszert és aránylag jól működött még úgy is.



és min stresszeltél?



Ha valaki nem használta a válasz gombot.

Badumtss




Nekem ezzel egyetlen alapvető bajom van: azért nem akarok szándékosan háton aludni, mert egész nap ülök, és nem szeretném, hogy alvás közben is a seggemen legyek. Bagatell dolog, de emiatt nem tudok háton elaludni.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



ha már elaludtál úgyis forogsz majd

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



holnap nagyon neki fogok menni főnöknek. Ez a hét eddig tragédia minden szempontból. Remélem megfordul a szerencse, mert pénteken 2 vizsgám is van egyetemen :D Próbálok pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, de melóban most betelt a pohár. Tudják, hogy tanulnom kell meg millió más dolgom van, erre kitaláltak egy holnap déli határidős melót a nyakamba, amit ha egész éjjel csinálnám se lenne kész normálisan. Hozzá se fogtam, bekaphatják. psi megmondta, hogy munkavállalóknak ki kell állni magukért :D



de arról már nem tudok. :)

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Próbáld ki az álló asztalt! Nekem rengeteget segített (a gyógytorna mellett) egy kezdődő gerincsérv megakadályozásában. A nap felében állok, a másik felében ülök (1-2 órás ciklusokban), nekem tökre bevált.



OK, nyilvan nem 2 het utan hivnak majd fel arrol a 10 allashirdetesrol amire jelentkeztem de olyan mocskosul eselytelen vagyok hogy ihaj, ennyi minden kéne szerintem a hirdetesek alapjan:

-JAVA EE, ok ez adott :)
-Eclipse, nyilvan kell valami IDE bár eddig még csak Netbeanst használtam
-SQL, ilyet is láttam már

Aztán:

-Glassfish
-Spring
-Hibernate
-HTML
-CSS
-Git
-Maven
-Javascript
-JDBC, JSON,JUnit
-SOAP, REST
-Unix/Linux

És persze megszórva még egy kis német tudással és 2-7 év tapasztalattal :D

Még megprobalom a januart aztan elkezdem beadni inkabb valami bankokba az oneletrajzom hatha oda eleg a kozgazdasz diploma hogy betanitsanak valami ertekesito szarnak...

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



bankokba nem vesznek fel 32 éves, szűz arcokat.



-JAVA EE, ok ez adott :)

nem hiszem. Az "EE" nem heccbol van odabigyesztve JAVA melle, hanem magaval ert egy rakat szervek/kliens oldali es halozati technologianak a tamogatasat, ismeretet es elolatasat, ami szinte elengedhetetlen a modern webprogramozasban.

Mint az "Aztán:"-ban felsoroltak zome is taglalja.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Moken írta: bankokba nem vesznek fel 32 éves, szűz arcokat.

Ez annyira viccesen totálisan fals, hogy pl Morgan Stanley-ben a bankárokat képezték át nem is olyan rég, mert annyira nincs programozó, még az ő áraikon se.

@Harvey: az álláshirdetés általában a HR-es nedves álmának leírása. Amiért elmenne a WC-be recskázni egy jót, ha találna egy olyat.

Ezt leszámítva azért minimálisan az alábbiakhoz érteni kell. Minimálisan.
-HTML
-CSS
-Git
-Unix/Linux

Értsd: be tudj lépni a szerverre, le tudd húzni git-tel a kódot, ha azt mondják, rakd 777-re a tmp könyvtárat, akkor elsőre vagy másodjára már ne kérdezz vissza.

Nem azt, hogy git mágus legyél. Az kevés van. Nagyon kevés. És a legtöbben parancssorból max az első kihúzást, branch váltást, add, commit és pull/push műveleteket képesek. Minden másra ott a google.

Ha sitebuilder és designer vagy, akkor css+html-hez maximálisan. De nem az vagy, legalábbis tippre nem arra jelentkeztél.

Frontendnél meg ezek kötelezőek:
-Javascript
-JDBC, JSON,JUnit (ezek tesztcuccok)

Backendnél ezek:
-SOAP, REST (bár aki SOAP-ot használ, az sikeres nem lehet, max öreg)



junior allasokra jelentkezel?

Parizer forever.



Ez annyira viccesen totálisan fals

Mint kb minden kommentje Mokennek. :)



Igyekszem mivel 0yearor nincs
Nagi: az értsd szó után elveszitettelek

Amúgy is idén már 35 leszek :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



(bár aki SOAP-ot használ, az sikeres nem lehet, max öreg)

vagy corporate cuccot kell hogy tamogasson mert azt keri a kliens, mint Quickbooks vagy hasonlo technologiak.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



beadni inkabb valami bankokba az oneletrajzom hatha oda eleg a kozgazdasz diploma hogy betanitsanak valami ertekesito szarnak

nem programozónak menne oda... Se pénzt, se ügyfelet nem bíznak rá.



Alapvető cuccok, amit első, másod és harmadlagosan is Windows-os emberként tudok Linuxról és szerverre belépésről, és illene tudnod neked is:

- kell hozzá ssh kliens, mint putty pl windows-ra.
- opcionálisan ssh kulcs használata belépéshez
- linux parancsok (szerencsére cd ugyana, kivéve, hogy visszalépésnél "cd .." van, nem "cd..", a DIR az linuxban ls... a legtöbb helyen van fent a régi norton commanderhez hasonlító "midnight commander", mc paranccsal indítható. Kb ennyivel már meglepően otthonosan el lehet mozogni. Emellett jó, ha felismered a "nano" és "vim" konzolos szerkesztőket, és legalább rá tudsz guglizni, hogy lépj ki / ments bennük. (Vim kapcsán régi vicc, hogy soha nem lépsz ki, mert eléggé nyakatekert elsőre és másodjára is.)

És srsly, egy youtube / könyv gyorstalpaló elég, ha DOS-ban eligazodtál.

Ugyan manapság már dockerben akar mindenki mindent csinálni, de a felsorolt cuccok alapján egy régebbi rendszert kell kalapálni, ahogy Psi is mondja.

szerk: szintén 35....



nagi írta:
-JDBC, JSON,JUnit (ezek tesztcuccok)

rwurl=https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/173/576/Wat8.jpg



De hogy értelmeset is hozzászóljak :-D

Glassfish - alkalmazás-szerver. Igazából nem egy nagy kaland alap szinten megnézegetni. Régebben Netbeanshez járt is a telepítővel, látom, mostanában nem adják mellé, de plugin az van hozzá. Azért szeretik, mert egyrészt ingyenes, másrészt ez a referencia implementációja a Java EE szervereknek. Ez azt jelenti, hogy bármi újdonság bekerül a Java EE szabványba, bármit olvasol a tutorialokban/könyvekben az a Glassfisben működni fog.

Spring - ezzel is érdemes foglalkozni, kb. ipari szabvány lett. Igazából egy keretrendszer, ami segít abban, hogy tényleg moduláris alkalmazásokat tudj írni. Sok-sok kiegészítője van, Spring MVC például webes fejlesztések során nagyon népszerű.

Hibernate - ez a másik, ami ipari szabvánnyá vált. Ha nagyon egyszerűen akarnék fogalmazni, akkor azt csinálja, hogy lehetővé teszi a kódban kiadott SQL utasítások nélküli adatbázis-műveleteket. Azaz ha van például egy "könyv" adattípusod, akkor nem neked kell megírni az SQL utasításokat a könyvek lekérdezésére, adatainak frissítésére, új könyv létrehozására, hanem gyakorlatilag a javában megírt könyv objektum példányod alapján ő ezt automatikusan megteszi. Plusz szintén automatikusan képes a kapcsolatokat kezelni, pl. könyv esetén direkt hivatkozhatsz a szerzőkre, a kiadóra, a Hibernate a háttérben legenerálja a megfelelő SQL utasítást, és feldolgozza a kimenetet, nem kell vele külön törődnöd.

A Spring/Hibernate tényleg nagyon alap manapság, ezeket érdemes megtanulni legalább olyan szinten, hogy utána szükség esetén gyorsan tudd magad továbbképezni melóban.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!