Jelenlegi hely

Windows

Utolsó bejegyzés


pedig en is osztom a velemenyet, boldog 8as tulaj vagyok es nagyon szeretem a fejleszteseket benne. 10est is varom, csak valoszinuleg nem valtok rogton, kivarok par honapot hogy forrjon picit a dolog.

Legtobb ember (aki negativ velemennyel van rola) kizarolag csak a "valtozas" miatt nem szereti a nyolcast. Nem akarja megtanulni hasznalni a friss fejleszteseket, es legtobbszor ebbol ered a siras, mivel amugy mint rendszer teljesen kiraly, sebes es atomstabil.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Szerintem meg pont forditva, aki nem muszaki konzervativista, az mind inkabb dicseri, mint szidja - de a muszaki konzervativistak meg nem erdekelnek, ha rajtuk mulna, meg gozgeppel fonnank a lent. :)

Regen minden jobb volt.



Alapvető dolgokra képtelen a Win8. Mintha úgy tervezték volna az UI-t, hogy elfelejtették volna az utóbbi 20 évet. Pl nem lehet a metro-s start screenre kihúzni search results-ból ikonokat, meg hasonló elég alap dolgok. (Nem, be kell menni egy teljesen másik képernyőre, és ott bejelölni. Fuck logic!)

Vagy a control panel szétbombázása, amin legjobban látható a skizofrénia: bizonyos dolgokat metro-s felületről tudsz beállítani, másokat a hagyományosról. Persze egyik se teljes, mert az úgy kényelmes lenne.

Harmadik a képernyő billentyűzet újragondolása. Két probléma: a magyar billentyűzetkiosztásra kitaláltak valami teljesen újat, ami egy fizikai billentyűzeten se létezett, szemben a win8 előtti megoldásaikkal. A másik meg, hogy a Win7 mellett még a Windows XP Tablet PC Edition-é is használhatóbb volt, mert könnyebb volt elérni az extrább gombokat. Jameg ebből is kettő van Win8 alatt, skizofrénia #2. :D



Mire gondolsz, hogy nem lehet kihúzni a keresési találatokból?

Jobb klikk, pin to start, pin to taskbar.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



ujjal jobbkatt? :D

Megfogom, áthúzom, leejtem új lakhelyére, mint Android 1.0, illetve korábbi Windows XP Tablet PC / Win7 óta minden touchscreen-en ahogy működött.



Ja, érintőképernyős?

Akkor feltételezem van jobb klikk menü úgy, hogy nyomvatartod az ujjaddal, vagy egyszerre két ujjaddal érinted meg?

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



ujjal jobbkatt? :D

ja, click and hold ~1masodpercet. Ha jol emlekszem meg az osregi windows mobile cuccokon is igy volt.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Igen, lehet searchbol pinelni, az osszes ikonom onnan van pinelve.

Control panelen semmilyen valtozas nem tunt fel nekem - ha searchbol keresel egy-egy settingre, akkor landolhatsz egy metros settingben, ami az adott setting subsetje (altalaban eleg is annyi), viszont maga a control panel kb. ugyanaz, legalabbis X ev alatt nekem nem tunt fel, hogy barmi is kikerult volna belole.

Regen minden jobb volt.



psishock írta:

ujjal jobbkatt? :D

ja, click and hold ~1masodpercet. Ha jol emlekszem meg az osregi
windows mobile cuccokon is igy volt.

Ez nem ment. Tény, xp tablet edition óta így volt win-ben is, de win8 start screen-ben ez nekem egyszerűen nem igazán ment.

ohwait, elengedés után van egy kb szintén másodperces lag, ezért nem jött fel nekem eddig. goddamnit, MS, saját hardveren ekkora fost! Persze semmi "várj, gondolkodok" kijelzés, (homokóra, bármi) mert az meg ciki lenne.

De azért kihúzás továbbra is intuitívabb. Főleg ha már direkt tapizásra lett elvileg tervezve.

@Oscee: jah, amikor elkezdtem szórakozni win8-cal, pont ez volt a legnagyobb probléma: normál control panelt eldugták, kereső csak a tökönszúrt metrósat dobta fel, és nekem hogy-hogy-nem pont a kimaradó cuccok kellettek. Azóta már persze felraktam egy start menü replacert, ami a nagyját orvosolja, de akkor is, ez fail.

További fun fact: registry-ben mplayer.exe explicite le van tiltva a társításoktól, mert csak. Hibernációhoz reszelni kell a rendszert, hogy bekapcsolhasd. Az on-screen-keyboard nem ugrik fel egy textbox aktivációnál. (előző win-ekben default és nagyon hasznos feature volt, ha épp nem volt csatlakoztatva billentyűzet).

Mondjuk maga a hardver (szemellenzős és igencsak egoista hozzáállásból fakadó) több tervezési problémával rendelkezik, (amik egy részét javították a Surface Pro 3-ban) valszleg azért is vagyok bosszús a win8-ra, mert így együtt kicsit sok kényelmetlenség volt egyszerre.



Win8.1 telepítéskor megkérdezte a cucc, hogy szeretnék-e feliratkozni a Win10 frissítésre. Bejelöltem, hogy igen. Most viszont újra kéne telepítsem -ezúttal offline fiókot tervezek. Ugye nem kell még egyszer bejelölni?

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Én most raktam újra tegnap és a 150 frissítés után nem jött elő megint a win10-es kis hülyeség szóval gondolom nem. Bár nem offline fiókkal használom. Gondolom kapsz emailt a teendőkkel mikor esedékes lesz.


LtB képe
LtB

Egyébként a w8 jó/nem jó polémiához annyit, hogy bizonyos használati szokásoknak jobban kedveztek a fejlesztések, míg más használati szokásokat megnehezítettek. Ebből a szempontból teljesen megértem, hogy van, akinek nagyon tetszik. Ugyanakkor az egy kicsit túlzás, hogy műszaki konzervativistáknak, vagy a fejlődést elvetőknek bélyegezzük azokat, akiknek ez nem jött be. A hot cornerek, alkalmazásváltás/ maga az alkalmazásváltó felület még a táblámon is határozottan átgondolatlan benyomást kelt, pedig elvileg arra tervezték. Céges környezetbe megint csak nagyon nehezen indokolható dolgok vannak a felületen, a szerver verzióról nem is beszélve. Ugyanakkor a w10 tényleg sok tekintetben előrelépés, bár a fejlődés mértéke inkább egy 8.2-es verziószámot, mint két verziószámnyi ugrást indokolt volna :D



Igazából csak egy verziószámot léptek, ami indokolt, vagy sem, nem az én asztalom.
Szóval azért 2 az az 1 verzió lépés, mert gyorsan rájöttek, hogy mennyi galibát okozna egy win9, amikor több milliárd website és egyéb program logikájában van olyan os verzió szűrés, hogy win9x (95 és 98-at blokkolni pl.), amibe a win9 is beleesne.

Más.

Hogy erre miért nem kerestem előbb, annyira gyűlöltem már ezt a szart olvasgatni minden nagyobb frissítés után, meg új userrel való belépés után:

http://www.intowindows.com/how-to-disable-first-sign-in-animation-in-windows-8/

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



http://www.windowscentral.com/microsoft-confirms-required-specifications...

Hátha páran rajtam kívül is érdekesnek tartják egy x86-os telefon eljövetelét. :)



Akad egy pár Intel Atom procis android. Szóval been there done that.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Jah, nem új. Mivel Intel anno eladta az ARM részlegét (még WinMo időkben, iPhone/Android robbanás előtt jóval), és kellett új piaci tér az atomnak, csak x86-ban gondolkozhattak.



Bocsi, akkor úgy írom, hogy x86-os telefon, amin asztali használatra is alkalmas operációs rendszer van. :D Meg ugye az MS által most belógatott Continuum miatt érdekes igazán a dolog, hogy közelebb hozza a két (mobil + desktop) platformot, megpróbálja elmosni a határokat. Legalábbis engem nagyon érdekel a dolog, és remélem, hogy nem fogják elcseszni, lesz belőle valami.



Hát, majd meglátjuk mennyire is alkalmas. Ugyye az RT-ről is ezt hirdették, (metrón voltak ilyen jó átbaszós laptop/tablet hibrid hirdetések is) aztán mégse.



Jaja, sajnos még az én emlékezetemben is élénken él. :D Azért állok én is úgy hozzá, hogy "na majd meglássuk". De ez a Satya eddig számomra szimpatikus irányba viszi el a céget Ballmer után (és vele ellentétben), ezért az optimista hozzáállásom egyelőre.



Addig maradnak a Quad Celeron/Pentium procis tablettek ilyesmire. Persze nem az 1-2GB-s verziók.



Mennyire erdemes valtani win 7-rol win 10-re regebbi programok es jatekok teren kompatibilitas szempontjabol? Menni fognak?
Mert nekem is megjelent a kis ikon, de meg feltem ranezni is eddig... :D

"Fight steel Die honor"

"I eat resistance for breakfast"

Mr. Conan



http://www.neowin.net/news/windows-threshold-wave-2-will-focus-primarily...

oktoberben varhato egy nagy patch a Win10-re (amolyan win10.1 fazon). Lehet erdemes lesz mindenkinek a valtassal kivarni hogy forrjon a dolog. Viszonylag befejezetlenul, elsietve adjak most ki a gyermeket ugy fest, pl nem lehet SD kartyara se telepiteni a legujabb hirek szerint, meg ki tudja meg mennyi varatlan upsz.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Nem tök mindegy, ha valakit a benne lévő hibák nem zavarnak? Vagy ha igen, de úgy is lejön auto updatel a javítás? :D

Az viszont igaz, hogy aki béta/preview W10-re tette az Insider verziót annak "örök" Windows lesz a gépén, aki meg szüzen telepítette az csak 180 napos verziót kap???



Nem tök mindegy, ha valakit a benne lévő hibák nem zavarnak?

vegulis de.

Vagy ha igen, de úgy is lejön auto updatel a javítás? :D

ezt a szemet fejlesztest amugy elso dolgom lesz kikapcsolni. MS tamogatasaval vagy nelkule (third party modszerrel). :D Pont mint az UAC-ot is a registry-ben.

Semmelyik szoftverem nem auto updatel (csak ugy tetszolegesen barmit) a gepemen. Olyan kod nem fut amit nem hagyok jova. Ha valamit frissiteni akarok akkor azt majd eldontom en magam.

Amugy kerdesedre elmeletileg ez lesz az elso "non-patch" update ahogy olvasom a cikkben.

Az viszont igaz, hogy aki béta/preview W10-re tette az Insider verziót annak "örök" Windows lesz a gépén, aki meg szüzen telepítette az csak 180 napos verziót kap???

nem tudom, nem hasznalok beta oprendszert production environment-ben. Mar pedig itthon ez van nalam.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Kivéve ha épp az auto update baszódik el tőle.... vagy egy friss patch miatt az egész rendszer. Ugye MS is csinált már néhányszor ilyet a múltban.

szerk: és én is rühellem, ha valami automatice, megkérdezés nélkül updatel. Win7-ben van a legjobb. Kiválasztom, hogy töltse le, aztán amikor mondom, telepít, aztán amikor mondom, restart. Win8-nál utóbbitól már megfosztottak, még ha egy óráig is tart épp a patchelés. Jah, melóztál a holtidőben? szopacs!

A béta itt is csak 1 évig fog menni launch után, legalábbis emlékeim szerint.



Nálam otthon egyedül a Synology DSM frissül automatikusan. Win-t én is úgy állítom be, hogy szóljon, aztán majd én eldöntöm.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



8.1-Ben ugyanúgy frissítek on demand ahogy írtad a 7-esben. Nagyon furcsa amit írsz mert én sosem találkoztam meg az általad leírt megfosztás dologgal....



Ha rányomsz, hogy telepítse a frissítést, akkor nem lehet utánna elodázni a restartot. Sőt, nem is írja ki, helyette egyszer csak restartol önmagától. Vö: Win7-ben a felugró ablakocska, hogy mennyi idő múlva figyelmeztessen megint a restartra.

...vagy csak a Surface Pro 2-re telepítette ilyen baráti módon a Microsoft a rendszert?


Lou képe
Lou
Donator

szinte minden auto update-en van, és nem szégyellem! kezsuöl vagyok.
win7 alatt iszonyat be tudott lassulni net is gép is az auto update-től, de win8-ban még egyszer se tapasztaltam ilyet. meg is szokott lepni, amikor kapcsolnám ki a gépet, és látom, hogy update & shut down van a szokásos shut down szöveg helyett.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Biztosan nem egyedi a problémád, http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-windows_updat...
Nem tudom hirtelen nálam hogy van de meg sose indította ujra magátol a rendszert frissitésnél prompt nélkül....

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!