Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés


azok.
úgy vannak vele, hogy máshol/máshogy úgysem kaphatod meg, fizess meg érte. nem azért mert ennyit ér, hanem mert megtehetjük

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Kingdom: New Lands

Az egyetlen vásárlásom a halloween sale alatt. Ugyanúgy beszippantott, mint az elődje. Tulajdonképpen a Classic csak ennek a bétájának tűnik, így visszanézve. A mechanika szinte ugyanaz, csak most már több pályán kell helyt állni egymás után. Az aktuális szigetet egy hajó felépítésével lehet elhagyni, amibe az isten összes aranyát bele kell pakolni, hogy felépüljön, amellett, hogy amúgy próbálja az ember a királyságát is szinten tartani, illetve a hajó előtti utat is megtisztítani a portáloktól. A hajóval szerencsére átmenthető egy csomó alattvaló az új pályára, plusz a pénzünket is továbbvisszük, ami jól jön az ottani újrakezdésnél. Enélkül is lehet boldogulni, csak okosabb döntéseket kell hozni, jobban ki kell centizni a pénzügyeket és értelemszerűen több játékbeli napot vesz igénybe.

Néhány apróságon azért sikerült változtatni az alapok tekintetében, ami miatt be is szívtam egy-két menetet (pl. hogy az egyik fő bevételi forrásnak számító nyulak már csak határon kívül spawnolnak, szóval okosabban kell már a határok bővítését is csinálni). Bármennyire is ugyanolyannak tűnik a New lands, nem érdemes csak úgy a korábbi tudásra alapozva nekiesni. A wiki New Lands vonatkozású cikkeinek az átolvasása javasolt, ha az ember nem akar hozzám hasonlóan zsákutcába futni. Pár oldal az egész, amivel több órányi, egyetlen rossz döntéssel elrontott játékot lehet kiküszöbölni.
Az évszakok által bevezetett kvázi időlimit (azaz, hogy télen maximum a szintén újonnan bevetett bankár által adott kamatokból lehet megélni) körülbelül a harmadik szigettől válik reális nyomássá, addig simán lehet végezni még ősz előtt.
A hermitek érdekes újdonság, de nagyon nem használtam ki őket egyelőre. Az egyik által építhető ballista durván hatékony, ha jó helyre van építve, de sajnos csak az egyik irányba lő, márpedig amikor a spawnerek átrombolnak a királyságon oda-vissza kétszer, akkor jól jönne, ha tudna fordulni. A csöveseket csalogató pék még hasznosnak tűnik, de a lovagok számát növelő hermit annyira nekem nem hiányzik. Sokszor csak nyűg az is, ha két lovag van egy oldalon, mert elviszik a vadászó íjászokat milicistáknak, amivel komoly bevételektől lehet elesni.

Várom a Two Crownst.

Hollow Knight

Még kitart a láv, bár a Kingdom miatt az előző héten inkább csak a hiányzó charmokat gyűjtögettem, meg a wiki-n olvasgattam az orrom alá aktuálisan borsot törő bossok guide-jait.
Úgy érzem, nem érdemes túl sok időre pihentetni, mert simán kimegy az ember ujjaiból a nehezen megszerzett gyakorlat (pedig nem is vagyok akkora move-zsonglőr, mint amiket videókon látok).
A Grimm-társulatos kiegészítőbe is belekezdtem (minden DLC beépül az alapjátékba, szóval csak előidéztem a rendes menet közben, hogy megjelenjenek az új dolgok). Egész kellemes változás, hogy van néha piros szín is a játékban. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


CJ képe
CJ

Strato írta: Kingdom: New Lands
Várom a Two Crownst.

Campaign mode: The game will move away from being rogue-like, and it will have a proper campaign to save the kingdom from the Greed. Losing the crown won't reset progress entirely: The monarch would start a new reign in the same kingdom if on island one, or from the previous island's kingdom if on any other island, with the kingdom somewhat in ruin due to a "decay period" of approximately 100 days. [7]
Végre, kb ez ölte meg a játékélményt számomra az előző részben!

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Nem tudom, hogy Mo.-n laksz-e most, de nem úgy volt hogy ezek is illegálisak itthon már?



:-)
Otthon, négy fal között okés.



Rég óta kerestem agyzsibbasztani valami MMO-t és játékosszámokat elnézve gondoltam adok egy esélyt a Guild Wars 2-nek. Annó sose próbáltam, mert az 1 nem igazán tetszett meg, arról meg fogalmam sem volt, hogy nem sok köze van az előző részhez. Totál berántott, fel is nyomtam 80-asra egy karaktert, meg bezsákoltam a 2 kiegészítőt. Még hogy a WOW-on kívül nincs életképes Theme park MMO. Baromi jók a küldetések és a rengeteg world event, amiktől folyamatosan változik a világ. Nem tudod véletlen mikor futsz bele egy 100 fős boss fight-ba. Amikor meg kezded unni kicsit a szintezést, akkor bedobja a fő sztori szálat, aminek eleve 3 fő szála van és fajonként eltérő kezdése, így 2./3. karakterre is bőven marad még újdonság.

rwurl=https://i.imgur.com/iXHOur0.jpg

Külön tetszik, hogy amíg a max szintet el nem éred, addig nincs ráderőltetve, hogy megvedd a kiegészítőket (6 év alatt 2 jött ki, darabja 15-30 euró között zsákolható, attól függően épp melyik az akciós). Magyarul addig teljesen ingyen játszhatsz mindenféle nagyobb kötöttség nélkül.

Kicsit sajnálom, hogy a sima ütéseket autotarget/autocast -olja és még csak valami tessék lássék célzás sincs benne, de szerencsére nincs az a hardcore point and click jellege, mivel általában egy egész csapat ellenséget magadra rántasz és az összes környezőt ütöd, a skillekkel már célozni kell, lehet dodge-olni, wasd-al irányítani stb.

Nagyon ráfeküdtek, hogy minden idegesítő, MMO-s baromságot kiírtsanak belőle. Például bármely szerveren lehettek, attól party-ban, raid-ben stb. mindig egy instance-ba rak titeket (egyedül a World vs World nagy PVP-be nem tudtok 1 oldalon). Gond nélkül megy a fast travel. Skilleket resetelni se kell, csak átpakolod harcon kívül. Nem tudjátok egymás elől ellopni a quest mobokat, mert mindenki megkapja (quest-et, xp-t, loot-ot is), akkor is ha nem vagytok party-ba, így nincs az, hogy "takarodj innen a ... 1 órája itt várok", hanem még örülsz is ha jön valaki. Egyszer sem éreztem azt, hogy most épp grind-elnék.

rwurl=https://i.imgur.com/dCY0fvn.jpg

Öröm látni, hogy szinte mindenhol tömegekbe futsz bele, haldoklás legkevesebb jelét se mutatja. Úgy látom endgame-re is bőven marad mit csinálni.

Fizetési modellje elég jó, hallomásból nem P2W, hanem a kozmetikai cuccokból/fejlődés gyorsítókból + a kiegészítőkből tartják fenn magukat. F2P is elég sokáig el lehet vinni, annyi hogy a kiegészítős új classokat nem kapod meg, illetve mountod nem lehet (az csak kiegbe volt), ilyesmik. Havidíj egyáltalán nincs.

Aki unatkozna, nem próbálta és ilyesmit keres annak meleg szívvel ajánlom.



mo-n lakom, viszont nincs rajta érme bedobó semmi. ez csak egy sima kicsinyített replika, amit ha megvettél onnantól free to play. sztem még egy kocsmában se köthetne bele egy nav ellenőr se. na persze nekem saját célra kéne itthon, csak adnák emberi áron :P


Boz képe
Boz

Én anno az első kieg előtti leárazásban vettem meg, de csak kb 50-es szintig húztam egy karit. Most nem rég megint nekiültem és eltűntette pár délutánom/estém, de így hétköznapokba max 1 órára érnék rá, viszont egyedül MMO nem buli, guild-et keresni + azokkal játszani napi 1 órát nem látom értelmét.

Egyébként ja, nem rossz, bár vannak hibái, pl a Personal Story az alapjátékban egy redva retek 30-as szint után. Personal Story ami nem is rólad szól a harmadától... Állítólag Heart of Thorns-ban is lergya és csak Path of Fire-ban rakták helyre a dolgokat ilyen téren. Living World Season-öket nem vágom.

World Boss harcok meg.. egy-kettőt láttam, de konkrétan szinte beszart rajtuk a játék, hiába fut gond nélkül amúgy. Amit olvastam, hogy szimplán nem bírja a játék az ekkora tömeget, hiába van megfelelő vas alatta.

Class-ok érdekesek, bár kicsit hasonló némelyik, és 2-3 kívétellel faékek is, és mint WoW-gyermek, eltartott pár PvP meccsig míg egy kicsit is átláttam, hogy mi micsoda, de még akad gond bőven..

Na mindegy, összeségében szerintem egy korrekt játék. Ha most választanom kéne a piacon lévő MMO-k közül amibe bele kéne ugranom akkor akár top 3 között lenne.

Éljenek a videojátékok!



Tibre írta: sztem még egy kocsmában se köthetne bele egy nav ellenőr se.

Ebben egyáltalán nem lehetsz biztos.
http://insert-coin.hu/ingyen-jatek-tessek-100-ezer-forint-birsag/



Mobilos ér?
Iron marines
A Kingdom Rush (Pc, mobil) sorozat készítőitől. Poén kis real time stratégia tulajdonképp, nincs agyonbonyolítva de azért elég összetett, mindazonáltal elfut egy szar mobilon is és nem kell száz ujjat növessz az irányításhoz. Bázisépítés, egységgyártás, hős tápolása, stílusos pixelgrafika, egekig fejleszthető techfa, bossfightok... nekem bejött. Nem vagyok még a végén, és sokáig nem is leszek, sorbanülésre stb. tartogatom, és mivel van benne pálya bőven, meg jönnek is kiegek, még egy jó ideig nem fogok unatkozni. Csak megvakulni, mert nagyon nem bírja a szemem a kis
képernyőt...
A trailer igen kis részét mutatja meg a játéknak (mondjuk amúgy sem hiszem hogy itt nagyon kellene tartani attól hogy hatalmas sztorielemeket spoilereznének el :-) )
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=R5nfsjQf7m4



Ráadásul a két kiegészítő (nem tudom, eljutottál-e odáig) zseni a maga módján. Mocskos nehezek is, tény. Egyébként én pont nyáron jártam ugyanígy, mint te:

http://frostshock.eu/gw2/2018/06/11/guild-wars-2-ujratoltve/



3 napig csak az alap játék fő szálának 8. részét csináltam :D:D:D Most vacilálok, hogy a living world-öt vagy az első kieg-et kezdjem.

World boss-okra visszatérve, eddig 4-szer futottam bele 100+ fős world boss raid-be, ebből egyetlen egyszer akadt, a többi tükör símán ment. Annál az egynél valamit eltolhattak.

Cikket majd később olvasom el, melóban hosszú lenne.

BTW: ha már ennyire benne vagy, nincs véletlen guide-od, hogy milyen sorrendben érdemes unlock-olni a mastery-ket? Neten csak foszlányokat találok róla. Őszintén szólva ki a tököm tudja ezt friss 80-on hogy a legendary crafting vagy a karma merchant kell jobban.



A masteryk unlockolása teljesen attól függ, melyik karakterrel mégy, és mit szeretsz csinálni. Lásd például a necromancert: ha open world questing érdekel, esetleg kis csapatos pvp, akkor a Reaper kell majd neked; ha sokat instázol, akkor viszont a Scourge. Kb. minden classnál ez a felosztás, talán a Guardian a kivétel, amelyiknél mint az alap verzió, mind a két kieges mastery ág jó mindenre.

Vagy az általánosakra gondoltál? Mert ott az a javaslat, hogy előbb a Path of Fire-be kóstolj bele, juss el addig, hogy meglegyen a hátas, mert az nagyon sokat ad az élményhez, utána menj vissza a Heart of Thorns területére, és koncentrálj a glidingre, mert sok helyre kell.

Friss 80-asként legelőször AH-t javaslom, nevetséges összegekért, kb.. 20 aranyért felöltözhetsz alap gearbe, amivel minden könnyebb lesz. A karma vendorokat egyszerűbb elérni, a legendary crafing NAGYON macerás, ugyanis rengeteg nagyon nehezen összeszedhető material kell hozzá.



Hogy ne legyen off, folyt köv itt: http://www.rewired.hu/comment/188884#comment-188884



Tetris Effect

Nem bírtam ki, nosztalgiából megvettem. És kurvajó. Hozza a klasszik tetris feelinget, szerencsére nem baszták agyon a játékemenetet mindenféle 5,6 stb részes. meg egyéb szörnyszülött elemekkel.
A háttéranimációk és a háttérzenék dinamikus változásával pluszt ad az élményhez (fejhallgató recommended) állítólag psvr-ral még baszóbb a hangulat, de emiatt nem fogok beruházni egy százezres kiegészítőre (viszont annak akinek van és szereti a tetrist annak kár kihagyni)

Szóval a látvány, hangok/zene interakcióval és a dinamikusan változó játéksebességgel (gyorsulhat és lassulhat is menet közben a journey módban) sikerült feldobni a klasszikus játékmetet annak megőrizve minden kiforrottságát.

A vadi új Zone funkciót még szokni kell (8 sor eltüntetése után kapunk egy negyedet), amit aktiválva megállítjuk az időt és akár egész táblát eltüntető octo, deca, dodeca, perfectriseket tudunk becombozni, ezzel jócskán felpörgetve a pontjainkat (az így eltüntetett sorok viszont nem számítanak bele a célkitűzésbe.)

Tehát sikerült készíteniük egy JÓ tetris játékot, ami ugyan banálisan hangzik, de sokszor még ezt is képesek elkúrni. Ahogy látom (és remélem) itt nem lesznek dlc-k és mikrotranzakciók.
Ami talán negatívum, hogy csak egyjátékos mód van, még talán online se lehet multizni (localban biztos nem) max csak ranglisták és online avatarok segítségével lehet e-penis-t méregetni.

most már csak meg kéne tanulni így játszani...

rwurl=https://youtu.be/MpUBUf7dFtU

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Jó olvasni, hogy sikerült, bár az számomra szomorú, hogy csak "single" van. Tudom, a legtöbb embernek a Tetris amúgy is erről szól, de én akkor szerettem bele a játékba, amikor a kínai Nintendo klónon egy képernyőn ketten nyüstöltük :)

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



ugyan sovány vigasz és nem ennek a játéknak az érdeme, de a szintén ps4-re elérhető ultimate tetrist akár 4-en is lehet nyúzni localban is (vs és coop módban is) egyszer toltunk négyen és az volt a legnagyobb fun.

ez az új game meg ha úgy tetszik a tetrisek (idei) god of war-ja :)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Hollow Knight

Mostanra van benne 30-40 órám, és kezdem úgy érezni, hogy most már ideje lenne a végére érni. A tartalom nagy része megvolt, nagyjából összeállt a történet is. Van még egy-két boss, amit lenyomnék a végjáték előtt, hogy ne maradjanak fehér foltok mögöttük a térképen és/vagy a sztoriban, de mindegyik elég szívatós, én meg úgy érzem, hogy elértem az ügyességem/türelmem határát... Még tenni fogok néhány próbát velük más charm összeállításokkal, de ha úgy sem megy, akkor valószínűleg a YouTube-on fogom befejezni. Kár érte, mert eddig azért némi gyakorlással, vagy más charm kombinációkkal ment minden, ha nem is elsőre, de legkésőbb tizedikre.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Remélem a Path of Pain azért megvolt :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Hitman 2

Eddig kb Hitman 1 feljavítva. Egyébként ha megvan a Hitman 1, akkor minden pályáját megkapod felújítva H2-ben is. Ugyanez a H1 GotY DLC-re is igaz. A pályák (a kezdeti bemelegítőt kivéve) kurvanagyok.

Íme az első valódi pálya, kb a dolgok harmadá érinti fél másodperces felbukkanás szinten:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=0l5Se3Wf3Kw

és egy gyünyörű shotom az első pályáról:
rwurl=https://i.imgur.com/ss2v753.jpg



Leisure Suit Larry - Wet Dreams Don't Dry
:DDDD
Imádom, nagyon hozza a régi Larry sorozat hangulatát, végig Larry 7/ Lula feelengem van, és meglepően sokat röhögtem a játék közben a poénokon. Viszonylag nehéz, volt vagy 3-4 alkalom, hogy belelestem a netes végigjátszásba (nem vettem észre egy apró tárgyat :D). Jó, ajánlom.



Hallom jól sikerült a fallout... Ohh wait... Not.



Még nem, ahhoz is le kellene nyomni egy(-két) szívatósabb bosst, hogy meglegyen az Awoken Dream Nailre való Soul mennyiség.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Picsába, pedig Bagoly azt írta az IGN-en a bétatesztben, hogy az év meglepetése lehet a játék (vajon melyik bétával tolta?)! Ja, kurvára az év meglepetése lesz szargeci bugosan, három héttel a RDR2 után, PC-n Bethesda launcher exkluzívan, és akkor én vagyok kiröhögve, amikor reménykedést merek kifejezni az Age of Empires IV kapcsán.

Mondjuk abban végül is igaza lett, hogy "elkap és nem ereszt" a játék, mert ugye kurva sokan nem tudják uninstallálni a bétát egy bug miatt. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



ilyen bugokat azóta nem hallottam, mióta eve online installere letörölte a boot.ini-t :D



Hát ja, mindenesetre az vesse az első követ Bagolyra a megmagyarázhatatlan lelkesedéséért, aki még nem esett bele ilyen csapdákba. Én pl. most vigyorogva írok egy hírt, amiért még lehet, hogy megkapom a magamét egyszer. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Igazán szívmelengető ahogy észbentartod Bagoly írásait, hogy később jól hozzá lehessen vagdosni. Ilyen az igazi szerelem, na. ;)



WHAT? XD ;DDD

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Hát jó, de azt meg 5 napja írta és nem 9 éve, ennyiből relevánsabbnak érzem, a mostani viselkedése szempontjából meg még inkább.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Na, Hollow Knightban bejutottam a White Palace-be. Sőt, ki is jutottam. Szarszemét ügyességi rész, meg is szenvedtem vele, de a megfelelő charmokkal végül is nem olyan vészes. Mikor végeztem, mondom oké, de hol a Path of Pain? Rákerestem YouTube-on, megnéztem, és elkezdtem röhögni: na ez az, amit biztosan nem fogok megpróbálni soha a büdös életben. És mindezt miért is kéne? Egy 2 másodperces emlékképért? Kösz nem. :)

Következő challenge: Traitor Lord.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!