Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Akkor megnézem! :)

"Fight steel Die honor"

"I eat resistance for breakfast"

Mr. Conan



Deadpool 2

Nekünk is bejött.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Gringo

40 perc utan kilottem. Egyetlen szimpatikus karakter sem volt benne...



Hereditary

Ez egy rakás fos. Se süle, se (főleg!) farka, a befejezés csapnivalóan szar, és egyébként is voltak benne olyan logikai bukfencek, hogy a falat vakartam.

Non serviam



+1
Újabb - sokadik - szanaszét hype-olt középszerű hülyeség, aminek van egy (esetleg két) eleme, ami működik, és ez már elég ahhoz, hogy mindenki elélvezzen. 89% Rottenen, nevetséges, nagyjából ott, ahol a The VVitch, a Raw vagy az It Follows (fényévekkel jobb mindegyik).

Respect is not given. It's taken.


Lou képe
Lou
Donator

Sejtettem a véleményt. :)
Mik voltak ezek a logikátlanságok?

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Szerintem meg kurva jó a Hereditary, az idei év egyik legjobb moziélménye volt nekem eddig.

Szerk: Wow, kivételesen jól emlékeztem, és még pötyögtem is róla ide egy kommentet annó, szóval BUMP:
http://www.rewired.hu/comment/175304#comment-175304

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Hereditary. 5.25/7

Megmondom őszintén, hogy a bemutatók után én művészfilmebbre számítottam, de végül

ShowHide spoiler #

egy egész jó horror kerekedett belőle néhány kifejezetten jól eltalált jelenettel. Én megtekintés után nem éreztem, hogy csak egy túlhypeolt cuccról lenne szó, inkább az a szokásos 'indie szerű, jól sikerült horror' volt szerintem, mint mondjuk a Donot Breathe.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Ha nagyon szigorúan vesszük, akkor az egész film.

Ha nem annyira, akkor pl.

ShowHide spoiler #

Hirtelen ezek ugranak be, de van még egy csomó. Nem találom érdemesnek a filmet arra, hogy ezen elkezdjek eszmecserét folytatni, egyszerűen egy szarul összerakott darab, ennyi. Volt 1-2 jó pillanata, de alapvetően úgy éreztem, hogy időpocsékolás volt megnézni. Ez így max. 3/10-re elég. Nyilván ízlések és pofonok, nem izgat, ki mit gondol; másnak meg pl. az A Cure for Wellness nem jött be, ami szerintem zseniális, a hangulata meg pláne 10/10. Illetve ha jól emlékszem, itt ment az ekézés a Don't Breathe kapcsán is, miközben az is kurva jó volt.

Ja, és ez a film úgy működhetett volna, ha

ShowHide spoiler #

Non serviam


Lou képe
Lou
Donator

köszi a kifejtést, azt hiszem nem fogunk összeveszni ezen, mert tényleg nincs értelme.
részemről a felsorolt "hibák" többségét ki tudtam pótolni saját magyarázatokkal, átugrott jelenetekkel
az ajánlott két filmet fölvésem kíváncsiságból.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Illetve ha jól emlékszem, itt ment az ekézés a Don't Breathe kapcsán is, miközben az is kurva jó volt.

Azt meg ki fikkantotta? Be ne jöjjön az utcámba a rossz ízlésével! :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Egyetértek az elmondottakkal, sokkal többet vártam a filmtől a trailerek alapján.

ShowHide spoiler #hereditary

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Upgrade

A trailer alapján egy sima és nem túl okos akciófilmre számítottam, ehelyett kaptam egy teljesen korrekt és izgalmas sci-fit. A trailer több akciót ígért, de a történet és a zene kárpótolt. A vége pedig szuper volt annak ellenére is, hogy a világ egyik legokosabb embere nem tudja, hogy mi az a

ShowHide spoiler #

7/10



Upgrade
Meglepi volt, már el is felejtettem, hogy mi ez csak azért mentem el rá, mert itt írtátok páran hogy jó lett. Tényleg az. A szőke okos srác baromi irritáló volt, a sztori kicsit kiszámítható, de a hangulata, zene és akciók 5/7-re sikerültek. A világot sajnos nem váltja meg, de mindenképp megnézendő film!



A Wrinkle in Time / Időcsavar

Jézusom, micsoda LSD trip... Nagyon gáz volt.
És a PC scifi megérkezett. 2 fehér mellékszereplő van benne, mindenki más fekete, félvér, spanyol, indiai, vagy még több fekete.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Nightmare on Elm Street (2010)

Egy dolgot elég tudni erről a remake-ről: Freddyből pedofilt csináltak. Borzasztó.

Mission Impossible 6

Hááát nem is tudom, nekem az előző kettő (főleg a negyedik) sokkal jobban tetszett. Nem rossz a film, csak valahogy baromira nem passzolt az ízlésemhez benne sok elem, és ezt talán az is jól mutatja, hogy kettő darab akciójelenet volt, ami igazán tetszett:

- A verekedés a klotyóban: vicces, dinamikus, látványos.
- A motoros és autós üldözősdi: olyan klasszikusok ugrottak be róla, mint a Ronin vagy a Bourne, és itt örültem a legjobban annak a faktornak, hogy Tom Cruise-t száz szögből veheti a kamera, mert tényleg ő ül azon a motoron.

A halálugrás, a helikopterezősdi meg maga a finálé viszont szerintem borzasztó volt. A vége szerintem szörnyen el is volt húzva, egyszerűen komikus volt már az állandó "na, most aztán meghalnak, de mégsem, hú, most már kurvára lezuhannak, de mégsem BUT WAIT!" Tipikusan olyan elnyújtott jelenet, amilyet utoljára talán a 2000-es évek közepén láttam új filmben.

Henry Cavill meg kurva jó (a legjobb karakter a filmben), de iszonyúan alul van használva, és akkor spoiler.

ShowHide spoiler #

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nálam Cavill karakterét ott elcseszték, hogy ahhoz képest, hogy a nagy terminatornak van beharangozva már az első 10 percben, hogy képernyőn van Cruise menti meg az életét 2x egymás után... Érthetetlen volt számomra az az ejtőernyős baromság. És jah, amit spoilerben írtál az teljesen igaz.



Érthetetlen volt számomra az az ejtőernyős baromság.

Nekem az tetszett, egész jó kis karakterépítősdi: a csávó egy terminátor, de nem egy észkombájn, és a film végétől is valami ilyesmit vártam volna. Az egy szép koncepció, hogy ott van az IMF, a "trükkös fiúk", akik alárcokkal és nyakatekert tervekkel szórakoznak, közben meg ott ez a csávó a CIA-től, aki a szimpla erőszak híve, máshoz viszont nem igazán ért. Tök jó kontraszt, és előrevetítené azt, hogy Walkernek fizika fölénye van Hunt felett, így az eszén kell túljárni.

És ezt a koncepciót viszi is magával a film egyébként, csak nem végig, mert egy idő után valahogy megunják. :D Kb. addig működik az MI6, amíg Walkert lebuktatják (ráadásul az álarcosbállal, amit annyira fikáz), de nem, bejön egy svédcsavar, és onnantól szinte teljesen el van felejtve a dolog, aztán jön a szörnyű helikopteres üldözés.

Annál a résznél röhögtem fel egyébként, amikor Hunt Benjivel beszélget rádión, és mondja, hogy egy helikopteren van, de nem azon, amin Walker ül, aztán erre Benji visszakérdez, hogy akkor mégis hogyan fogja megszerezni a detonátort. Erre Hunt annyit válaszol, hogy "majd megoldom valahogy", és ekkor röhögtem fel, mert kb. a készítők fejében is ez járhatott a jelenetet elnézve: "mégis hogy a picsába csinálunk ebből egy jó akciójelenetet?" :D Aztán végül is annyira futotta a kreativitásból, hogy az egyik helikopter üldözi a másikat, a fináléban meg azt kell néznem, ahogyan Henry Cavill egy kurva nagy gépfegyverrel lövöldöz át az egyik helikopterből a másikba. :DD

Közben meg egy ilyesmi befejezésért kiáltott a karakter:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=y_eZw262fhM

Szvsz érződik a filmen, amit mondtak is róla, vagyis hogy a forgatás előtt csak sztorivázlatban volt meg a forgatókönyv, és hogy a rendező még örült is, amikor a tetős jelenetnél Cruise eltörte a bokáját, mert így volt néhány hete faragni a szkripten, amíg felépült.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Walkernek fizika fölénye van Hunt felett

na ez pont nem jött ki egyszer sem a filmben. Walker kb nem nyert fightot senki ellen.



+1

Volt pár jó ötlet benne. Nagyon szép beállítások. Néha emlékeztetett Kubrickra pár megoldás. De a történet és a befejezés... Elég horror lett volna ha nem megy el ebbe a misztikus irányba... Tulhypolt közepes film. A Witch jobb volt.



+1
Teljesen rendben volt, semmi extra, érdekes jövőkép, ilyen zseb sci-fi film :D Idén a második "noname" film, amiben teljesen pozitívan csalódtam.



Kidnap / Gyerekrablók

Jó kis thriller film volt. Mondjuk sok meglepetést nem tartogatott, csak egy jeleneten lepődtem meg, amikor mondtam asszonynak, hogy látod, most mit kéne tennie, ha okos lenne, és pont meg is tette azt, amit javasoltam. Szóval egész jó kis esti film volt.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Ezt Sz. barátommal szoktuk játszani, film előtt megkérdezi mondhatja-e, és ha igen, kábé az ötödik percben rá szokott jönni ki a gyilkos, vagy mit kéne tenni hogy azonnal vége legyen a sztorinak...
Jellemző dialógus: "Most lőném le azt a pasast azonnal."
A Viharsziget ment neki a legnehezebben, ott tíz perc - negyedóra volt mire levágta hogy emberünk az, aki.
Élmény vele szerepjátszani, a mesélő mindjárt több sztorival is kell készüljön ha ő is játszik :-)



igen én is vártam egy film végi durvulást superman részéről (kb. olyat mint amit az előzetes sugallt a wécés jelenetnél) de egy kicsit luft lett.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



nézzen columbot :)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Avengers: Infinity War

Ez egész kellemes volt. Végig elég feszített volt a tempó, nem nagyon volt üresjárat, de így is sikerült mindenkinek megadni azt a legalább 2-3 rá jellemző jelenetet vagy egysorost, amiért a korábbi részekben megszerettük őket. Van, akinek többet is, de a favoritokból nyilván több kell.
Kicsit arra számítottam, hogy sokkal lezáratlanabb lesz, de végső soron eléggé lezártra sikerült. Ezzel együtt, ha nem is tűkön ülve, azért várom a folytatást.

Nem gondoltam volna amúgy, hogy egy nyár alatt fel tudunk zárkózni a sorozattal kábé nulláról. Egyrészt a feleségemből nagyon nem néztem ki, hogy őt is le fogja kötni, de magamról is azt gondoltam, hogy félúton megunom majd. Nyilván sokat segített, hogy hagytunk szüneteket a részek között, amikor sorozatokat néztünk, de tényleg le a kalappal a Marvel előtt, hogy sikerült egy valóban koherens egészet összehozni, amihez nagyon sok irányból lehet hozzátenni, és ezt az esetek többségében sikerül is jól csinálniuk.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Erről jut eszembe :-)

ShowHide spoiler #sztori


:DD
majdnem kiköptem a levest :DD

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag
ShowHide spoiler #

Sors bona, nihil aliud.


ShowHide spoiler #:-(

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!