Jelenlegi hely

Terror a bolygón, avagy ez nem játék és mese…

Utolsó bejegyzés


"Lesz új tízparancsolat: Ne lopj! ...majd mi." - Bödőcs



Á, hülyeség. Attól mert faszok ülnek a trónon az ember nem fog faszként viselkedni. Máshol is vannak idióta vezetők, csak ott nem akar a nép azonosulni velük és elkergetik őket a pcsába :D Csak mi, magyarok azért egyből kapunk az alkalmon, és mutogatunk rájuk, hogy ők is lopnak, csak azért lopunk mi is :D
Amúgy meg:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=cd2pwLs7kQM



barmilyen feladott szabadsagodtol overall egyre szarabb eleted lesz, mert egyre nagyobb elnyomas alatt leszel masoktol

Oszt kapitalizmusról hallottál-e?

Amcsiban, ahol a legnagyobb a szabadsagod meg mindig az egyik legjobb elni

Életminőség-index rangsoron hol helyezkedik el Amerika?

Kanadaban is vannak (lo)fegyveres gyilkossagok szepszammal

Egy főre eső fegyveres gyilkosságok terén hol áll Amerikához képest?

Ezek költői kérdések, hiszen könnyűszerrel rá lehet keresni a válaszokra, és az évek során többször ki lettek fejtve, neked személy szerint, hivatkozásokkal.

Igazaból arra vagyok kíváncsi, hogy a múltad tükrében honnan fakadnak ezek az elvakult érzéseid. Kanadában nem betanított munkásként kezdtél, amire Amerikában nehezen adnak vízumot? Munkakeresőként nem az erős szociális hálónak köszönhetően kaptál munkakeresői járulékot és ingyenes egészségügyi ellátást? És nem utolsó sorban: nem állami iskolában tanultál Kanadában, nagyságrendekkel kedvezőbb hitelfeltételekkel az amerikai rendszerhez képest?



Még ezt ki is hagytam. A törvény egy dolog és a lehetőség egy másik. Hogy hazai vizeken, az EU-ban evickéljünk. Például itthon ugye a rigmus megy, hogy ilyen cenzúra, meg olyan elnyomás. Na ehhez képest virágzik az ellenzéki média, legalább is könnyedén találok ilyen nagyobb oldalakat, ahol nyugodtan fröcsöghetnek, akár alpári szinten, a kommentelők mindenről. Nem igazán hallottam (biztos nagy kolomppal vernék a harangokat - képzavar rulez) itthon nagyobb attrocitásokat e téren. Korábban meg narancsék ugatták ugyanezt.
De hasonlítsuk már össze a mindenki által agyonajnározott, fényesre nyalt Németországgal, hogy ott miként áll a bál a média mentén, a cenzura mentén, hogy a rendőr hához megy egy fosbuk bejegyzés miatt, az idióták meghurcolásáról nem is beszélve (holokauszt tagadók).
Mondjuk a németekkel mindig is egy probléma volt a történelem során, ahogy most is, mindig fullban tolják (a falig), ahogy a csövön kifér...

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Na ehhez képest virágzik az ellenzéki média, legalább is könnyedén találok ilyen nagyobb oldalakat, ahol nyugodtan fröcsöghetnek, akár alpári szinten, a kommentelők mindenről.

Oszt? Vidéken, falvakban a tévé számít, kifejezetten ellenzéki vagy középre belőtt tévé meg jelenleg konkrétan egy darab sincs. Az ATV ugye meg lett lékelve a narancsok által + egyébként előtte is egy rakás szar volt, a gecigate után meg volt egy frankó HírTV néhány évig, de ennyi. Bekapcsolod a tévét = kapod az arcodba a kormánypropagandát, és a lakosság jelentős többsége még mindig a tévét kapcsolja be a net helyett, onnan tájékozódik.

Az, hogy fasza az ellenzéki média bikoz internet hatalmas kamu duma.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ne nézzük már le vidékieket, voltam Pesten 2 napot, szóval, már értem kinek készül a Való Világ meg az Éjjel-nappal Budapest :P (Ok, vidéken is nagy az RTL Club nézettsége).



Azért a Gyurcsány féle öszödi beszédnél nagyobb öntökönrúgás nemigen kell egy politikusnak/pártnak se. Mindezt akkor sikerült elsütni mikor gyakorlatilag nüansznyi kellett vona csak az államcsődhöz. Persze akkor volt válság miegyéb és ugye lassan megint jön majd a recesszió, mert ugye hitel lufikra épül a világgazdaság és időről időre össze is omlik hol jelenősebben, hol kevésbé. De ez a kormány legalább arra képes, hogy megfelelő szinten tartja az államadósságot, és a hitelminősítők se minősítik bóvlira az országot egy ideje. Lassan, sőt már jelenleg is a munkaerőhiány okozza a problémát nem az, hogy nem jönnek befektetések az országba. Én személy szerint szívesen visszapörgetném az időt 10 évvel és megnézném bármelyik másik párt mit tudott volna kezdeni az akkori állapotokkal, és hol tartana ma az ország egy másik kormány irányításával. Szerintem a fanatikus szavazókon kívül sokan úgy szavaznak, hogy nem jó a Fidesz se, de nincs jobb.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Az oké, hogy anyuból/apuból indulsz ki, miközben a világ szélsebesen változik és vele változnak a szokások. Az én környezetemben alig néz valaki TV-t, és akkor se a híradós szennyeket. A fiatalabbakat meg még annyira se érdekli a TV-s szájcső, meg maga a TV is folyamatosan veszít a vonzerejéből. Ezért nyomják nyakara főre a tahóság sókat és tolják mindig lejjebb a lécet, a primitív kisagyra utazva. De ez az út is ki fog égni nekik, ha fejre állnak akkor is. USA-ban is a TV-k menekülnek a cyber térbe, nem véletlenül.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Az oké, hogy anyuból/apuból indulsz ki

Persze, hogy belőlük indulok ki, hiszen ők mennek el szavazni meg ők vannak többen is. Egyébként megmondom őszintén, én a közelmúltig konkrétan csak kettő darab műsort néztem a tévében: a Szabadfogást meg a Sznobjektívet a HírTV-n, amióta azok nincsenek, be se kapcsolom. Sőt, a múltkor szarakodtam a netemmel, aztán kiment tőle a tévém (de a net jó lett! :D), és azóta sem érdekelt a dolog annyira, hogy megcsináljam.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Oszt kapitalizmusról hallottál-e?

ja, teljes szabadsagot ad a testeddel/munkaddal valo rendelkezesed felett. Nem kenyszerithet senki ra hogy mit tegyel es ki huzza le a melod gyumolcset, hanem meghatarozod te magad mit vagy hajlando elvallalni. Kapitalizmussal mindket fel nyer valamit, mivel mindketto felnek szuksege van a masik forrasara. Vagy munkaeroi, vagy nyersanyagi, stb. Kapitalizmus lenditett a legtobb embert ki a szegenysegbol mert vegre sajat maguknak dolgozhattak es nem vehettek masok el toluk a javakat.

Életminőség-index rangsoron hol helyezkedik el Amerika?

pl magasabban mint Viki magyarorszaga. Egyik legjobb hely a vilagon, azert is aramlik oda a legtobb ember. Komcsi/szocialista orszagok meg addig jok amig ossze nem omlik a koltsegvetesuk, miutan mar nincs eleg melos mert egyre tobben allami juttatasokon akarrak elni.

Egy főre eső fegyveres gyilkosságok terén hol áll Amerikához képest?

Tipikusan nem a feher kereszteny, jo csaladba felnevelkedett oli egyik a masikat, hanem nigga a niggat, vagy mexikoiak, vagy latinamerikaiak. Kulturalis kulonbsegek azert meglatszanak.

Igazaból arra vagyok kíváncsi, hogy a múltad tükrében honnan fakadnak ezek az elvakult érzéseid. Kanadában nem betanított munkásként kezdtél, amire Amerikában nehezen adnak vízumot? Munkakeresőként nem az erős szociális hálónak köszönhetően kaptál munkakeresői járulékot és ingyenes egészségügyi ellátást? És nem utolsó sorban: nem állami iskolában tanultál Kanadában, nagyságrendekkel kedvezőbb hitelfeltételekkel az amerikai rendszerhez képest?

Kanadaba gepeszmernokkent erkeztem az experienced worker programmal 7 eves melos tapasztalattal. Tobb tipusu maro/eszterga gepet is futtattam es technikailag programoztam. Mas fiatalokat is treningeztettem akik akkor jottek ki a sulibol es kezdtek nalunk dolgozni. Szakmat akkor valtottam amikor az olajvalsag miatt elvesztettem sok mas munkatarsammal egyutt az allasomat, mivel ott volt a kerdes hogy varok e par evet amig stabilizalodik/javul az ar, vagy lepek elotte valahova stabilabbra amivel nem fuggok annyira ceges kornyezettol vagy politikai helyzettol. Az egy helyben varakozas nem igen opcio nalam ugye.

Kanada mellett azert dontottem anno amugy mert az volt az elso normalis adott lehetoseg. Ugy voltam vele hogy szerbiabol el amien hamar csak lehet mert perspektiva nelkuli shithole. Magyarorszag opcio volt mar joval kanada elott is, de az meg kb csoborbol vodorbe lett volna. Persze ez nem feltetlen jelenti hogy itt is elem majd le az eletem, lehet amcsi lesz majd belole kesobb, de itt mar egeszen jo perspektivai es kilatasai lehetnek az embernek. Lehet hol itt, hol ott fogok majd dolgozni, ahogy epp adja a munka magat. Remote-ban szintugy tud mukodni a programozassal, ha jogosult vagy melozni pl a NAFTA-n keresztul.

A suli ugyan publikus volt ahol tanultam, de messze en voltam az egyike a legkiemelkedobb tanulmanyu diaknak, egyreszt mivel a szint joval alacsonyabbra volt belove mint szamitottam, de csomo alkalommal nehezitettem magamnak extra kihivasokkal felhuzva, mintsem hogy nyujtsam az elvart legmagasabbat. Belegondolva igy vissza, nem biztos hogy a legjobb megoldas volt kolcsonbe sodorni magam eveken keresztul, mintsem pl egyre komolyabb kontraktor melokkal feltornaznom magam az evek soran, meg keresve is az ido alatt. Kivalo/kiemelkedo eredmennyel a sulit befejezve se "kapdosnak" erted a cegek, csak mert papirod van. Ugyanugy csak a tapasztalat erdekli oket. De persze nem ismerve elore a sulis szituk pontos allasat, nem lathattam igy mindent at amit mar mostanra vagok. Amugy mar lenyegtelen, igy is ugy is hatalmasat fejlodtem azota tapasztalat es ismeretseg teruleten, igy a kilatasok egyre jobbak, egyre tobb ujabb ajto nyilik.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Terror a bolygón = psi wall of textjei. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nem azért, de te is tudsz majdnem olyan bőbeszédű lenni mint én...



Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



ez kis lepkefingnyi anyag mert kirandulason meg mobiltelcsirol potyogve vagyok, szoktunk mi ettol sokkal komolyabbat is produkalni veled is. :D

Na meg ahogy Nokedli teso mondja, ot sem kell felteni ha nekiesik.

A slice of life szosszenet is csak azert volt hogy ertessem Swoder tesoval hogy persze siman orulok hogy kanadaba is kijutottam, de sohasem voltam az aki mindenfele allami szocialis handoutra tamaszkodna es arra varna hogy majd azokbol a gibs-ekbol eltengodjek. Ha letezne olyan allam ahol mindenki mas melojabol csak eltenghetnek se akarnek odamenni vagy hasznalni azt, mert nem az a karakter vagyok, nem a pioca eletet keresem, hanem ahol ossze tudok dolgozni egy csomo masik emberrel es ceggel.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Örülök, hogy megtaláltad a számításodat. A személyes történeteből is kirajzolódik, hogy az állami programok nagyban hozzájárultak a karrierutadhoz. Ennek ellenére nem győzöd elterelni ennek tényéről a témát, sőt, a szociális hálóra támaszkodást lealacsonyítónak írod le. Miért érzed szégyelnivalónak az állami programok igénybe vételét?

teljes szabadsagot ad a [kapitalizmus] testeddel/munkaddal valo rendelkezesed felett

A kapitalista piacgazdaság felülírná a tér, idő és fizikai korlátaink szabta korlátokat? Mégha így is lenne, ezzel az okfejtéssel azt feltételezed, hogy a munka mindenki szabad döntése. Ami nem így van, hiszen elsősorban fizikai szükségleteink - mint alvás, evés - kielégítése miatt visszük vásárra a bőrünket. Azaz az első társadalmak óta lehet egyfajta kényszerről beszélni, amit életbenmaradásunk érdekében teszünk: szerepet vállalunk, és megosztjuk a feladatot egy csoporton belül. Ezen logikát követve "teljes és abszolut" szabadságról nem lehet beszélni.

A feudalizmus alatt a társadalmi mobilitás alacsony volt, ezért a születés határozta meg az elnyomás mértékét. Az iparosodás, és a kapitalista gazdaság elterjedésével növekedett a társadalmi mobilitás. Ezzel csökkenne a kiszolgáltatottság mértéke, és következetesen növekedne a szabadság? Mégha el is fogadjuk, hogy a kérdés második fele kizárólag az első féltől függene, megválaszolni nem tudjuk addig, amíg a kérdés első felét meg nem vizsgáltuk.

A kapitalista piacgazdaságban a tőke mértéke határozza meg a döntéspozíciót. Ennél fogva a rendszer szereplőinek célja a profithalmozás. Ha elfogadjuk ezt az alapvető összefüggést, akkor egy munkás alkalmazásakor egyenlő felek alkuja, azaz kiszolgáltatás nélküli egyeszség történik? Egy vállalat azért alkalmaz egyéneket, azaz osztja meg profitjának egy részét munkabér formájában, mert ő nagyobb mértékű profitra tud szert tenni az egyességel. Mivel a tőke mértéke határozza meg a szereplők alkupozícióját, így a nagyobb tőkével rendelkező szereplő van előnyös pozícióban, ezért nem lehet kiszolgáltatás nélküli egyeszségről beszélni.

A munkaszerződés nem a kapitalista piacgazdaság sajátossága, vagyis miben különb az elnyomás más berendezkedésekhez képest? A földesúr sanyargatása és a modern diktatúrák elnyomása könnyen érzékelhető, hiszen ezen esetekben a kényszerhelyzetet külső tényezők teremtik. A demokratikus államformákban ezek a külső tényezők nincsenek jelen, sőt, rengeteg ország között szabad a munkaerőáramlás. A piacgazdaságban viszont az alkupozíciót minden esetben a tőke mértéke határozza meg. Vagyis szabadon dönthetsz arról, hogy milyen kényszerhelyzetbe helyezed magad.

Visszakanyarodva az eredeti témára: ajánlom figyelmedbe az alábbi tömeggyilkosságok ideológia szerinti megoszlását taglaló cikket.

rwurl=https://imgur.com/5phOXna

Ezek szerint a fehér emberek kultúrája mégsem olyan makulátlan? A fehérek közti fegyveres öngyilkossági ráta mit mond el róluk? Nem azt, hogy triviális tulajdonság mentén primitív, fajelméletre hajazó gyülölködés szerint csoportokba rendezzük, majd rangsoroljuk az embereket. A Rewiredhez köthető legnagyobb csalódásom toronymagasan az, hogy a "szeressük egymást gyerekek, nyitott vagyok, de ti legyetek még nyitottabbak" mantrád után ezt a gyűlölködő lemezt pörgeted.



a "szeressük egymást gyerekek, nyitott vagyok, de ti legyetek még nyitottabbak" mantrád után ezt a gyűlölködő lemezt pörgeted.

De hát ha egyszer azokkal a rohadt jobboldali niggákkal és mexikóiakkal nem lehet mit csinálni?

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



5/7 pontos hozzászólás :)

ShowHide spoiler #psi

Vill du bli ihop med mig?



Örülök, hogy megtaláltad a számításodat.

Meg nem vagyok "sinen" de alakitom szep lassan.

A személyes történeteből is kirajzolódik, hogy az állami programok nagyban hozzájárultak a karrierutadhoz.

Ja hogy emlitettem 1 allami programot amit pozitivan kihasznaltam, az azt jelenti hogy rakat allami program nagyban hozzajarult a karrierutamhoz? Ha nem lett volna az a program mentem volna ezer masik ut kozul valamelyiken. Ami viszont nagyban hozzajarult a karrierutamhoz a ceg es az emberek benne akik segitettek es egyutt dolgoztunk. Ha nem lett volna az a kanadai ceg, valoszinuleg nagyon mashogy alakul az eletem azon resze. Az allam amugy magasrol leszrta/ja hogy mi van veled es hogy ott vagy e vagy sem.

Ennek ellenére nem győzöd elterelni ennek tényéről a témát

nem, te vagy aki dobol annak a jelentosegevel, en meg nem gyozom ertetni veled hogy mennyire kicsi resze volt es szinte irrevelans a nagykepben, a legtobb segitseget privat cegektol es szemelyektol kaptam, es az igy is van jol.

sőt, a szociális hálóra támaszkodást lealacsonyítónak írod le. Miért érzed szégyelnivalónak az állami programok igénybe vételét?

Mert a szocialis halo masok melojanak eroszakkal elvevesebol van fenntartva. Ha nem kellene adozni csak charity-bol tartanak fel es segitenek az raszorulo embereket semmi gondom nem lenne vele, de amig pisztolyt szegeznek a fejedhez es elveszik eroszakkal, addig moralis szempontbol elfogadhatatlan. Es minden egyes ujabb allami programmal egyre nagyobb adokat kell beszedni, es egyre nagyobb lesz az allammafia ereje. Semmikepp nem kell az ilyesmit tamogatni, sot kerulni kell ahol lehet.

A kapitalista piacgazdaság felülírná a tér, idő és fizikai korlátaink szabta korlátokat? Mégha így is lenne, ezzel az okfejtéssel azt feltételezed, hogy a munka mindenki szabad döntése. Ami nem így van, hiszen elsősorban fizikai szükségleteink - mint alvás, evés - kielégítése miatt visszük vásárra a bőrünket. Azaz az első társadalmak óta lehet egyfajta kényszerről beszélni, amit életbenmaradásunk érdekében teszünk: szerepet vállalunk, és megosztjuk a feladatot egy csoporton belül. Ezen logikát követve "teljes és abszolut" szabadságról nem lehet beszélni.

Az osszes masik elnyomobb rendszerre ertve nezve ad teljes szabadsagot, nem a biologiai/fizikai hatarok korlatait donti meg vagy barmi hasonlo. Tarsadalom nelkul is el kell latnod a biologiai szuksegleteidet, vagy ertelemszeruen ugye meghalsz. Es kapitalizmus nelkul is el kell latnod oket, de nem kotelez senki arra hogy dolgozz cegnek, elhetszs onellato remete eletmodot is, ha kesz vagy vallalni a vele jaro aldozatokat, vagy megteremteni a szukseges felteteleket hozza. Te valasztod magadnak hogy reszese akarsz lenni a tarsadalomnak, mert ugy egysegekkel konnyebb dolgod van, osszedolgozva egy csomo emberrel. Regen amikor sajat maguknak minden meg kellett termelniuk az embereknek, betegsegeket sem gyogyithattak es hasonloak, baromi sok ido ment el az eletfentartassal kizarolag. Manapsag a kapitalizmusnak hala meg tudod hatarozni hogy mennyi javat akarsz magadnak megteremteni, mennyit szorakozol, stb, azaz mennyit es mit akarsz dolgozni. Ha nem "cegben" dolgozol, kapalni fogsz a kertedben egesz nap meg allatokat nevelni szoval meg lesz pontosan hatarozva mit fogsz csinalni a tuleleshez, a kapitalizmussal viszont te hatarozod meg hogyan szeretned elni az eleted, mit szeretnel tenni, milyen minosegben, stb.

A feudalizmus alatt a társadalmi mobilitás alacsony volt, ezért a születés határozta meg az elnyomás mértékét. Az iparosodás, és a kapitalista gazdaság elterjedésével növekedett a társadalmi mobilitás. Ezzel csökkenne a kiszolgáltatottság mértéke, és következetesen növekedne a szabadság? Mégha el is fogadjuk, hogy a kérdés második fele kizárólag az első féltől függene, megválaszolni nem tudjuk addig, amíg a kérdés első felét meg nem vizsgáltuk.

Kerdesedre egyreszt igen, de nem csak ebbol adodik. A hatalmas technologiai vivmanyoknak hala egyre konnyebb elete van mindenkinek, abbol kiindulva hogy a termeszet es a biologia nyom el minket a legjobban es leghatalmasabban a vilagon. A kapitalista versenynek hala apropenzert a kezedben lehet a vilag minden tudatas es mindenkivel osszekottetesben lehetsz real time (mobiltelcsi). Minnel nagyobb a verseny es minel tobb ember tori magat a kegyeidert hogy hozzajuk hozd a penzed, annal kevesbe kiszolgaltatottak lehetunk es annal jobb eletunk lehet.

A kapitalista piacgazdaságban a tőke mértéke határozza meg a döntéspozíciót. Ennél fogva a rendszer szereplőinek célja a profithalmozás. Ha elfogadjuk ezt az alapvető összefüggést, akkor egy munkás alkalmazásakor egyenlő felek alkuja, azaz kiszolgáltatás nélküli egyeszség történik? Egy vállalat azért alkalmaz egyéneket, azaz osztja meg profitjának egy részét munkabér formájában, mert ő nagyobb mértékű profitra tud szert tenni az egyességel. Mivel a tőke mértéke határozza meg a szereplők alkupozícióját, így a nagyobb tőkével rendelkező szereplő van előnyös pozícióban, ezért nem lehet kiszolgáltatás nélküli egyeszségről beszélni.

Az elso felteves a velemenyem szerint hibas, mert kapitalizmusban letezik a distruptive technology fogalma. Ha nem igy lenne pontosan kiszamithato lenne mely cegek kerekednenek magasra es nem lenne mozgas soha. Ezzel szemben meg a legnagyobb kapitalista orszagban, amcsiban van a legnagyobb penzmozgas minden iranyba. Nagy cegek dolnek be es kis innovativak novekednek toronymagasra. A kapitalizmusban csak reszben jo pont a nagy toke, de ha nincsenek jo otleteid csak "ulni" akarsz a penzen, le fog amortizalni a konkurencia. A melos meg nem kizarolag a penz miatt megy dolgozni, a fizetes csak egy resze a halmaznak. Ha nem igy lenne, minden ember a legjobban fizeto, akar legtoxikusabb munkahelyen toltene el az eletet, de nem igy gondolkozik az ember. Szamit neki a kornyezet, a munkatarsai, mi a cegnek az iranyvonala, stb stb, azaz egy csomo masik tenyezo. Csomo ember felaldozza a nagyobb fizetest, ha laza meloja van es nem kell stresszelnie pl olyan sokat, illetve ha ismeri a munkatarsait es azonosulni tud veluk. El tudja mindenki donteni kisebb vagy nagyobb cegbe akar dolgozni, vagy vallalkozo akar lenni, illetve kisezer masik mukodo ut kozul valamelyiket.

A munkaszerződés nem a kapitalista piacgazdaság sajátossága, vagyis miben különb az elnyomás más berendezkedésekhez képest? A földesúr sanyargatása és a modern diktatúrák elnyomása könnyen érzékelhető, hiszen ezen esetekben a kényszerhelyzetet külső tényezők teremtik. A demokratikus államformákban ezek a külső tényezők nincsenek jelen, sőt, rengeteg ország között szabad a munkaerőáramlás. A piacgazdaságban viszont az alkupozíciót minden esetben a tőke mértéke határozza meg. Vagyis szabadon dönthetsz arról, hogy milyen kényszerhelyzetbe helyezed magad.

Mint mondtam nem ertek egyet a felvetessel hogy a toke fogja meghatarozni hova mozdul a piac. Igazat adok benne hogy nyilvan egy fontos pillere lehet, de kozel nem egy kizarolagos tenyezo. Ha te egy toke nelkuli, de bazira innovativ ceg vagy egy egyszeru de nagyszeru otlettel, aki csomo emberen tud segiteni, akkor nyert ugyed van. A velenyem ezen a teren hogy az fogja meghatarozni merre fejlodik a piac, hogy mennyi embert er el az adott otlet/technologia amit nyujtani probalsz. Ha csomo embernek tudsz segiteni vele, az emberek dijjazni fogjak es fizeni is erte, maris van nyomatekod a kezedben amivel ervelni tudsz a javadra.

De ne csak cegnyitas/vezetes szempontjabol vizsgaljuk, "melos" szempontjabol is hatalmas agyad es kepessegeid lehetnek amivel segiteni tudod a ceget ami hasonlo iranyba akar gondolkodni amit te is vallasz, siman nyomatekod lehet a fizetesek kiegyezeseben a javadra azzal az emberrel szemben, aki nem tudja azt nyujtani amit te tudnal a cegnek. De szamomra a klasszikus "melos/fonok" fogalma is rossz hozzaallas. A jo cegek nem "melosokat" keresnek, hanem intelligens embereket akikkel ossze tudnak dolgozni es egymast segitik elore az okos otleteikkel es a beleadott melojukkal. A folyamatosan ismetlodo robotmunkat meg kivaltjak pl automatizaciokkal ami sokkal olcsobb es gazdasagosabb.

***

A Rewiredhez köthető legnagyobb csalódásom toronymagasan az, hogy a "szeressük egymást gyerekek, nyitott vagyok, de ti legyetek még nyitottabbak" mantrád után ezt a gyűlölködő lemezt pörgeted.

Ha negativan beszelsz valamirol akkor gyulolkodo lennel illetve gyulolned azt? Az en nezeteim szerint siman kritizalhatsz barmit ami szerinted nem mukodik vagy nem eleg elonyosen mukodik, es nem leszel beskatulyazva "gyulolkodo lemezbe". Pl sokan kritizaljak "gyulolkozo lemez" modjara a kapitalizmust is es bontanak le ahol tudnak, megsem soroltam soha gyulolkodoknek oket, csak ugy voltam vele nem ertik elegge illetve nincsenek megfelelo informaciok birtokaban.

Az hogy egy ugandabol felszokott neger pl akinek szin alacsony az IQ-ja, le van mentalisan evtizedeket magadva, kulturalisan lehet tobbel, hogy kiemelem hogy sok szempontbol nem rughat labdaba es a kilatasokat nezve egesz eletere jo nagy hatranyba fog elni, nem gyulolkodes hanem tenymeghatarozas a reszemrol. Nem gyulolom ezert oket, hanem mondom hogy azzal nem segitunk magunknak ha rakapcsoljuk mindenfele allami programra amin majd el teng-leng, es remeljuk hogy viszi majd talan valamire.

A nyugati kulturanak is vannak problemai szep szammal (dolgozunk rajta folyamatosan nyilvan), de toronymagasan az jarult hozza a vilagon az altalanos nyomor egyre sikeresebb ledontesere a technologiai es moralis vivmanyaival. Barki orulhet hogy nem kina vagy afrika uralja a vilagot, mert rakat szempontbol sokkal sivarabb es kiszolgaltatottabb elete lenne. Az azsiai kultura ugy megy at a masik emberen csak hogy elolrebb jusson mint az uthenger, meg sajat csaladtagjain is akar. A nyugati, viszonyitva a tobbihez meg mindig messze a legembersegesebb.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



En sohasem tagadtam hogy Trump egy egoisztikus/narcisztikus ember. Egy vezetonek ezek jo legyek tudnak lenni amugy, plusz o sikeresen ki is tudja ezeket a tulajdonsagait hasznalni hogy a koztudatban maradjon toronymagasan.

Hogy valaki azt mondana ra hogy buta, az egy buta kijelentes, mivel hatalmas mennyisegu emberrel dolgozik egyutt es segiti oket, mint regebben is tette, plusz ugye az amerikai egyesult allamok elnoke is. Nem "minden" temaban jaratos/expert? No shit, senki sem az. Lehetsz egyikben tok jo expert, masikban meg duduk, attol meg nem vagy "buta". Stephen Hawking is valoszinuleg segghulyenek szamitott egy rakat temaban.

Attol mar onmagaban eleg intelligens vagy ha nem mindent magad akarsz megcsinalni, hanem a megfelelo embert behelyezed a megfelelo pozicioba es sikeresen delegalsz. Trump alatt regiment ember dolgozik sikeresen, mind segitve ot is egyuttal.

Hazug

politikusokhoz/uzletemberekhez szamitva relativ? Benne biztak az akkori felhozatal kozul a legjobban az emberek, mintsem Hillary neniben pl, akinek szepszammal voltak ajanlo levelei (pun intended). Lehet letezik Trumptol igazsagosabb es ravalobb elnok? Meglehet de a piacnak abban az idopontjaban nem volt senki mas aki birta volna a strapat es kuzdott volna a demokrata maffia ellen mint Trump, lefaragodtak mind a brutalis versenyben, es arra a poziciora az valo aki birja a strapat. En eredetileg jo regrol Ron Paul-t favorizaltam, intelligens az oreg es helyen valo a szive, de nem birta a strapat, leamortizalodott a kemeny kampany versenyben, kozel nem tudott feltorekedni elegge igy elnyomtak minden oldalrol.

sztem nem igazán érti az emberek belső személyes mozgatórugóit.

relativ viszonylatban ki(k)hez merten itt a forumon pl?

Amugy sohasem vallottam leadership/motivation expert-nek magam, nem is volt sose a vezeto selling pointom. Amikor csak tudtam segiteni probaltam a kornyezetemben szerencsetlenebb "victim mentality" lelki allapotban valo embereknek kikeveredni belole es megemberelniuk magukat, hogy megerosodjenek es sikeresebben tudjak gyurni az eletbeli megprobaltatasokat, azaz effektivebben tudjak vegezni a ledelegalt munkajukat a kiszabott idon belul (ami nekik is es nekem is jo vegeredmenyt produkalt), de karrieremet soha nem ez kore epitettem.

Ellenkezo esetben egyre tobb penzt kernek erte amikor azzal kapcsolatban aszisztalok, mint Brandon Bucher meg megannyi masik ember is teszi, nagyon is helyesen.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Wot level over 9000. DOMINATING!

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Végülis, ha a munkád, oktatásod, és egészséged elényésző szeletét teszi ki az életednek, akkor az ezeket támogató szociális háló is irrelevánsnak mondható. :)

Ha negativan beszelsz valamirol akkor gyulolkodo lennel illetve gyulolned azt?

Nem. Viszont ha egy fegyveres terrorcselekménytől eljut valaki oda, hogy bőrszín és születési hely alapján társadalmi csoportok szellemi tulajdonságát minősítse, ott már más a helyzet.

Bízok benne, hogy idővel lesz kapacitásod a társadalom működéséről művelődnöd, hogy egyben saját, benne elfoglalt helyedet is jobban megértsd.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem tudom, hogy akarjátok-e még folytatni, és tudom, hogy nehéz szétválasztani, de a direktebb politizálásnak is van topikja, és a társadalomról való filozofálgatásnak is. Ha szögről-végről kapcsolódik is, itt ennyire nem kellene wall of textekben elkanyarodni.

Sors bona, nihil aliud.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Visszakanyarodva terror-erőszak-fegyvertartás-vonalhoz, abszolút tiltásról ritkán van szó. Az Európában, nálunk sincs. Korlátok meg vannak az amerikaiknál is. Sokadszor esett már meg, hogy kiderült, olyan ember gyilkolászott a legálisan tartott fegyverével, aki pszichés problémák alatt kezelés alatt is állt korábban. Azt hiszem, hogy a pszichológiai alkalmasság komolyabban vételét nem kellene szólásszabadság elleni támadásként venni.

Amikor a múltkori iskolai lövöldözés kapcsán is olvastam a fegyverpártisággal és jobboldalisággal kevéssé vádolható Guardianben a diákok javaslatait, az is csak enyhébb és észszerű korlátozásokról szólt. Nyilván a fegyverlobbinak minden sok. Szóval a halálcsillagot azért ne vehess, a gumiszobából kilépve ne vágják hozzá a fegyvert, és a sarki boltban vagy két netes kattintás után ne küldjenek ki ellenőrzés nélkül 30 megatonna lőszert elveket én is vallom.

Egyébiránt Európában is vannak komoly fegyvertartásos kultúrával rendelkező országok (Svájc, Finnország), melyekben rendszeresen napirendre kerül a téma. Mégis úgy van az embereknek hasonlóan sok fegyverük, hogy van egy normálisabb menete a fegyverhez jutásnak, és egyáltalán kultúrája az egésznek. Hozzáteszem, ezekben az országokban is magasabb a fegyveres emberölések száma az átlagnál, de az összes emberölések száma már nem annyival. Például Finnországban arányosan háromszor annyi a lőfegyveres gyilkosság, mint Magyarországon, mégis az összes szándékos emberölés aránya már szignifikánsan alacsonyabb, és a nyugat-európai országokhoz képest sem sokkal rosszabb. Svájcnak még jobbak a statisztikái. tehát látszik, hogy az elterjedtség miatt gyakrabban kerül elő a lőfegyver (vs Japán ugye). Valószínűleg a zugi lövöldözés is elmaradt volna a kiterjedt fegyverhasználati kultúra nélkül. De így vagy úgy, vannak jobb modellek az amerikaiknál, melyek nem csak azért működnek jobban, mert ott nincsenek az amerikai filmekben látott gettók (és Svájcra is lehet azt mondani, hogy a Balkánról sokan települtek be).

A "talál más módot a gyilkosságra" kérdéskörhöz pedig érdemes hozzátenni, hogy lőfegyverrel, pláne automatával nagyon könnyű gyorsan sokat ölni. A kés sokkal kevésbé hatékony, jóval kockázatosabb, és sokan eleve nem is mernének közelről trancsírozni, mert sokkal elrettentőbb. (Nyilván nem a terroristák, de a most lövöldöző arc is simán becsicskulhatott volna. Meg valószínűleg rövid úton leteperik, és talán nem hal meg senki sem.) Robbantani ma már nem nehéz, de azért az is nehézkesebb, mint a fiókból elővenni a lőfegyvert, gyakran kombinálják azt is mással.

Még annyit, hogy a halatomtól egyre kevésbé védenek a fegyverek. Nem is létezik rá olyan példa, ami nem több száz éves. Vagy olyan diktatúrák vannak, hogy a hadsereg simán átmegy rajtad, vagy olyan ravaszabbak, ahol a társadalmi - gyakran vallási és etnikai - megosztottság miatt a sok fegyver inkább polgárháborúsdihoz jó.

Nem tiltanám be teljesen a fegyvereket, de azért nem kellene a fegyverlobbi hagymázas propagandáját visszamondani. Bocs a terjedelemért, de most tudtam reagálni az elhangzottakra, és úgy gondolom, volt olyan, amire érdemes volt. (De majd megbánom még.) Mivel nem most olvastam utána, linkeket, hivatkozásokat külön nem túrok, tud találni bárki.

Sors bona, nihil aliud.



#469 - Wot of the month :D

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


Tno képe
Tno

"Judge Dredd blasts Call-Me-Kenneth on how he brutally treats robots serving on the assembly line, comparing him negatively to Hitler. Call-Me-Kenneth informs Dredd that he is a "fan" of Hitler and orders him to imprisonment as he awaits for his robot to be prepared."

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Végülis, ha a munkád, oktatásod

munkam nem allami (soha nem is dolgoztam egy allami cegben sem igy visszagondolva ha nem csal a memom), hanem privat. Oktatasom legnagyobb reszt autoditakta modon celzottan magamtol (konyvekbol, videokbol, netrol) ered, es elenyeszobb reszben az iskolatol, plusz jocskan iskola elott kezdodott mar amugy. Az egeszsegem nem az allam tartja el hanem magam figyelek es gondolok ra, a szolgaltatasok amiket igenyben veszek (fogaszati pl) nem tamogatja az allam igy priviben kell fizetnem azt is, vagy biztositasbol intezem (amikor ceges juttatast kapok pl).

Igy harombol harom privat mintsem allami.

hogy bőrszín és születési hely alapján társadalmi csoportok szellemi tulajdonságát minősítse, ott már más a helyzet.

mondjuk csak az egesz vilag mukodese bizonyitek arra hogy egy fekete afrikai kulturalisan es szellemileg/iq-ban elmaradottabb (atlagot szamitva, mert kilengesek mindenhol vannak, jo es rossz iranyba is) mint egy feher vagy azsiai.

https://iq-research.info/en/average-iq-by-country

A negerek objektivan nezve is elmaradottak szellemileg es kulturalisan, es a legkisebb IQ-juk van az osszes rassz kozul, ami meg is latszik a teljesitmenyukon.

Ha te ezt a tenymegallapitast gyulolkodesnek tudod be, akkor teves uton jarsz, mert nem az. Ezeket az adatokat figyelembe kellene venni amikor ilyen nepcsoportokat araszt az orszag magaba, mivel ha nem figyelunk kezelni ezeket a szempontokat, akkor lerontjak az adott kulturat es az IQt.

Amcsiban Detroidban van a legnagyobb bunozes. Detroidban a legnagyobb a neger populacio szama (~83%). Egy gyonyoru viragzo varost sikeresen szetvertek. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S._cities_with_large_African-Ame...

Afrikaban messze a legnagyobb a bunozes rata az egesz vilagot nezve szintugy, ott a legveszelyesebb elni. Foleg most feherkent, mert egyre inkabb nepirtas-ra hajaz amit tersznek/muvelnek, allami tamogatassal:

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=a_bDc7FfItk

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Zoo írta: ...Például Finnországban arányosan háromszor annyi a lőfegyveres gyilkosság, mint Magyarországon...

(Bocs, hogy nem googlizom!)
A népességhez, vagy az összes gyilkossághoz viszonyítva?



Bocsáss meg, de ez most nekem túlzás kicsit
Nem gondolod hogy pontatlan a bőrszínt az IQval vagy a bűnözési hajlammal összefüggésbe hozni?
Nem lehet hogy a környezet, a neveltetés, a lehetőségek stb. jobban befolyásolják ezeket?
Afrikánál meg gyanús nekem hogy a "bűnözési ráta" a nyomor és a kizsákmányolás miatt magas. Helyezz ilyen paraméterekkel rendelkező közegbe egy rakás fegyvert, és...



https://iq-research.info/en/average-iq-by-country

Sikerült egy jó fake oldalt linkelni. Gratulálok. Tudományosság netovábbja.
Annyira jól tolod a demagóg cuccokat, hogy tényleg úgy gondolom elhiszed.

:(

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Népességhez. De a folytatásból ez látszik is, mert írtam, hogy az összes gyilkosság aránya meg kevesebb, tehát úgy még nagyobb lenne az első szám. Persze ez olyan, hogy évtől is függ, pláne ha beüt egy nagyobb lövöldözés, bár ez se náluk, se nálunk nem gyakori (nem is volt mostanában, így nem torzít). Hosszabb távon így alakulhatnak mások az arányok, de nagyjából a leírtakból ki lehet indulni alapnak.

A finneknél is vannak - főleg magyar szemmel - furcsaságok, mint a 15 éves kortól vadász- vagy céllövőfegyverre engedély szülői jóváhagyással. Volt már rá sajnos példa, hogy az iskolában került használatra, de annál a híres esetnél már 18 fölötti volt a gyerek a fegyver beszerzésekor is (19 fölötti meg már nem lett ő sem).

Sors bona, nihil aliud.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!