Végre ismét sikerült nyúl pörit szerezzek :D Lassan 2 éve nem ettem, asszony soha, anyámék ritkán csinálnak, ám ezúttal nem felejtettem el kérni egy adaggal :) Remélem, meg lesz vadasan is legközelebb.
Én kacsacombot fogok megint sütni. Hosszú ideig mindíg profiktól kértem (nagymutter stb), gondoltam ami ilyen finom biztosan spéci elkészítést igényel. Hát kérem, a módszer: megsütni magában tepsiben :-D Ennyi!
A combot behajítom a tepsibe, alufóliát rá, hőt rá, és hadd szóljon :-D Fakultatíve só, fokhagyma. Aztán ha puha, leöntöm a zsírja nagyját (!!!!!!!!!!NÉGY!!!), egy picivel meglocsolom, és fólia nélkül ropogósra (5 perc és kész).
Én krumplipürével szeretem, meg persze párolt káposztával (lehet kapni készen jót, így nem szenvedek vele). Über gyors és könnyű, én meg évekig azt hittem, olyan művészet, mint a steak :-)
A legjobb, hogy nem csak atom finom, de iszonyat adag kacsazsír marad utána, egy hónapig sütök vele és kenem kenyérre. És hogy mennyivel finomabb minden ha ezt teszem alá és nem olajat...
De még mennyire hogy zsír, mindíg teszek a krumplira, meg el is teszek belőle hogy más kajáknál használjam. Sokkal finomabb a gulyás is, ha kacsazsíron pirítottam a hagymát az elején, mint ha margarinon.
Szerintem olajban. De ha már kisült a kacsa, a zsírját minek elpazarolni.
Anyum is a múlt hétvégén sütött pont kacsát, valami elektromos, fedeles bazi nagy serpenyőben; pöpec volt, még a mellett is betoltam, pedig azt nem szeretem, mert alapvetően annyira száraz, hogy meg lehet rajta fulladni. De ezúttal kellemesen szaftos maradt.
-Remoska a neve, anno (KGST) ez volt a csúcstechnika :-) https://en.wikipedia.org/wiki/Remoska
-A melle se lesz száraz, meg a többi se, ha nem szeded le a bőrét, az alatt van a háj, ami szépen átzsírozza ahogy sül. Meg hát úgy lesz zsírja, ami ugye finom, főzni is meg csak úgy zsíroskenyérre is. Továbbá NEM leszedni a bőrét aránylag egyszerűbb mint leszedni :-)
Tepsibe bele (a bőrével felfelé), sót-fokhagymát rá, alufóliával jól lezárni, és sütőbe vele - ennyi dolgod van, és vársz amíg puha. Akkor fóliát le, meglocsolod a zsírjával, és visszatolod amíg ropogós nem lesz. Ennyi! Az egyik legegyszerűbb kaja, pedig amilyen finom, mindíg azt hittem hogy atom bonyolult.
Hagymás gombás gesztenyés marhahúst sütök bele leveles tésztába. Korábban kipróbáltam, hogy ne karácsonykor kezdjek kísérletezni, jó lett, most élesben igyekszem reprodukálni.
Ezt úgy szoktam csinálni, hogy kacsazsíron szépen ropogósra pirítom az apró kockákra vágott szalonnát, aztán az ugyancsak apróra vágott répát is megfuttatom rajta. Ha lesz rajtuk szép kis pörzse, rádobom a szintúgy apróra vágott vöröshagymát.
Miután minden szép aranybarna lesz, hozzáadom a csirkemelldarabokat a hosszú szeletekre vágott gombával.
Ízlés szerint feketebors, só, tárkony és balzsamecet kerül a kombóra, kevergetem, pirítom.
25-30 perc rotyogtatás után ráöntöm a már másik fazékban elkészült spenótos szószt, ami kb. 3 deci víz, fagyasztott spenótkrém, 3 gerezd préselt fokhagyma, őrölt kömény és szárított zöldség összeforralásából jön létre. Ezeket még úgy 30 percig összefőzöm, ennyi kb. elég ahhoz hogy a husi megfőjön/süljön.
NOKEDLI:
-0.5kg liszt
-3 tojás
-metélőhagyma
-víz
-só
-pici olivaolaj
A hozzávalókat szépen simára kevered egy fakanállal, amit forrásban lévő vízbe beleszaggatsz (a sajtreszelő kinézetű nokedliszaggatót nem ajánlom btw, nagyon béna konstrukció. A lyukacsos serpenyő a tuti, csak a fazék szélébe beleakasztod és már lehet széles fakanállal aprítani a cuccot a vízbe:) Ahogy feljönnek a víz tetejére a nokidarabkák, lehet is szűrni.
-----------
result: boldogság
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
Fateroméktól hoztam két szál házi kolbit, kenyérsütő gépben sütött friss kenyérrel isteni. Ráveszem majd az asszonyt, hogy a maradékból készítsen rakott krumplit.
KMZ: Ez faszán néz ki. A snidlinges nokedlit sztem nemsokára ki is próbálom, pont unja a család a sima tésztát a szaftos húshoz.
Cart: A rakot krumplit simán összehozod te is, nincs egyszerűbb kaja. Annyi, hogy relatíve sokáig tart (mindent megpucolni/szeletelni/tojást főzni/stb, és csak utána kezd főlni ugye)...
LOL :)
Az appból választottam receptet és ott lőtték be 53,9-re, de amúgy szerintem 55-ig ok a medium, utána már kevésbé lesz rózsaszín.
Illetve próbáltam hosszabb szuvidolást is, az pl. keményebb húsoknál jó (rump steak mondjuk), a ribeye és hátszín egy órával vígan elvan.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=qKwKWwGt1SY
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=kbpIYAnt-7k
Végre ismét sikerült nyúl pörit szerezzek :D Lassan 2 éve nem ettem, asszony soha, anyámék ritkán csinálnak, ám ezúttal nem felejtettem el kérni egy adaggal :) Remélem, meg lesz vadasan is legközelebb.
miért nem főzöl magadnak ha más nem csinál neked?:)
Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr
Ennyire nem érek rá, meg skillem sincs főzés terén, azért nősültem meg, hogy másra tudjam dobálni a TP pontokat :D
A nőnek a konyhában a helye, igaz? Meg szüljön gyereket és kész.
....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....
No még jó hogy. Oszt' ha nem teccik neki, oda köll sózni s csönd lösz. :D (Azt hiszem, ha ezt olvasná az asszony, fejembe húzná a laptopot. :D)
Szőrrel vigyázzál.
Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut
Én kacsacombot fogok megint sütni. Hosszú ideig mindíg profiktól kértem (nagymutter stb), gondoltam ami ilyen finom biztosan spéci elkészítést igényel. Hát kérem, a módszer: megsütni magában tepsiben :-D Ennyi!
A combot behajítom a tepsibe, alufóliát rá, hőt rá, és hadd szóljon :-D Fakultatíve só, fokhagyma. Aztán ha puha, leöntöm a zsírja nagyját (!!!!!!!!!!NÉGY!!!), egy picivel meglocsolom, és fólia nélkül ropogósra (5 perc és kész).
Én krumplipürével szeretem, meg persze párolt káposztával (lehet kapni készen jót, így nem szenvedek vele). Über gyors és könnyű, én meg évekig azt hittem, olyan művészet, mint a steak :-)
A legjobb, hogy nem csak atom finom, de iszonyat adag kacsazsír marad utána, egy hónapig sütök vele és kenem kenyérre. És hogy mennyivel finomabb minden ha ezt teszem alá és nem olajat...
Én sörrel is szoktam locsolni, mert akkor meg kell inni, ami az üvegben marad.
Nnna, végre valami jó sütős-főzős tipp.
Non serviam
Melegszendóra szoktam tenni mértékkel az alábbi cuccból. Nem kicsit feldobja.
Most is készül egy adag éppen.
sült kacsa, édeskrumpli püré, párolt káposzta
rwurl=https://i.imgur.com/DjC8YHH.jpg
Lego salátával :D Amúgy, nyami! Ez az ember elé való étek :D
Margarinon?????
Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr
rwurl=https://thumbs.gfycat.com/ShortWindyIcelandicsheepdog-size_restricted.gif
A következő nicked lehetőségét érzem ebben. :D
Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.
Vajon nem margarinon kellett volna?
Lehet Rámán is, vagy olajba. (Asszony mondta, én csak végfelhasználó vagyok).
Szerintem olajban. De ha már kisült a kacsa, a zsírját minek elpazarolni.
Anyum is a múlt hétvégén sütött pont kacsát, valami elektromos, fedeles bazi nagy serpenyőben; pöpec volt, még a mellett is betoltam, pedig azt nem szeretem, mert alapvetően annyira száraz, hogy meg lehet rajta fulladni. De ezúttal kellemesen szaftos maradt.
Non serviam
-Remoska a neve, anno (KGST) ez volt a csúcstechnika :-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Remoska
-A melle se lesz száraz, meg a többi se, ha nem szeded le a bőrét, az alatt van a háj, ami szépen átzsírozza ahogy sül. Meg hát úgy lesz zsírja, ami ugye finom, főzni is meg csak úgy zsíroskenyérre is. Továbbá NEM leszedni a bőrét aránylag egyszerűbb mint leszedni :-)
Tepsibe bele (a bőrével felfelé), sót-fokhagymát rá, alufóliával jól lezárni, és sütőbe vele - ennyi dolgod van, és vársz amíg puha. Akkor fóliát le, meglocsolod a zsírjával, és visszatolod amíg ropogós nem lesz. Ennyi! Az egyik legegyszerűbb kaja, pedig amilyen finom, mindíg azt hittem hogy atom bonyolult.
rwurl=http://www.mindmegette.hu/images/17/O/25520_rose_kacsamell_cseresznyemar...
Sose láttam még száraz kacsa mellett.
Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr
Gyönyörű!
Nem ez, de hasonló.
@Csöpi: Na jó, de ez max. medium-rare.
Non serviam
Hagymás gombás gesztenyés marhahúst sütök bele leveles tésztába. Korábban kipróbáltam, hogy ne karácsonykor kezdjek kísérletezni, jó lett, most élesben igyekszem reprodukálni.
Másnaposság elleni spenótos csirkeragu metélőhagymás nokedlivel készült el most:)
rwurl=https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/52683041_3648196474368...
-----------
Recept
SZÓSZ:
-1kg csirkemellfilé
-20dkg kolozsvári szalonna
-kacsazsír
-3 fej vöröshagyma
-1 doboz fagyasztott spenót(paraj)krém
-30dkg csiperkegomba
-2db sárgarépa
-3 gerezd fokhagyma
-tárkony
-balzsamecet
-só
-őrölt feketebors
-őrölt fűszerkömény
-szárított zöldség
Ezt úgy szoktam csinálni, hogy kacsazsíron szépen ropogósra pirítom az apró kockákra vágott szalonnát, aztán az ugyancsak apróra vágott répát is megfuttatom rajta. Ha lesz rajtuk szép kis pörzse, rádobom a szintúgy apróra vágott vöröshagymát.
Miután minden szép aranybarna lesz, hozzáadom a csirkemelldarabokat a hosszú szeletekre vágott gombával.
Ízlés szerint feketebors, só, tárkony és balzsamecet kerül a kombóra, kevergetem, pirítom.
25-30 perc rotyogtatás után ráöntöm a már másik fazékban elkészült spenótos szószt, ami kb. 3 deci víz, fagyasztott spenótkrém, 3 gerezd préselt fokhagyma, őrölt kömény és szárított zöldség összeforralásából jön létre. Ezeket még úgy 30 percig összefőzöm, ennyi kb. elég ahhoz hogy a husi megfőjön/süljön.
NOKEDLI:
-0.5kg liszt
-3 tojás
-metélőhagyma
-víz
-só
-pici olivaolaj
A hozzávalókat szépen simára kevered egy fakanállal, amit forrásban lévő vízbe beleszaggatsz (a sajtreszelő kinézetű nokedliszaggatót nem ajánlom btw, nagyon béna konstrukció. A lyukacsos serpenyő a tuti, csak a fazék szélébe beleakasztod és már lehet széles fakanállal aprítani a cuccot a vízbe:) Ahogy feljönnek a víz tetejére a nokidarabkák, lehet is szűrni.
-----------
result: boldogság
Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától
Fateroméktól hoztam két szál házi kolbit, kenyérsütő gépben sütött friss kenyérrel isteni. Ráveszem majd az asszonyt, hogy a maradékból készítsen rakott krumplit.
KMZ: Ez faszán néz ki. A snidlinges nokedlit sztem nemsokára ki is próbálom, pont unja a család a sima tésztát a szaftos húshoz.
Cart: A rakot krumplit simán összehozod te is, nincs egyszerűbb kaja. Annyi, hogy relatíve sokáig tart (mindent megpucolni/szeletelni/tojást főzni/stb, és csak utána kezd főlni ugye)...
Akkor inkább tojásrántottát csinálok, és abba szelem bele :D Nincs nekem időm főzőcskézni :D