Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


Két kérdés: telefon nincs, és hány foguk bánta?

ibi amentia latet



Közel voltak, így nem volt gond elmenni érte, csak kellett volna a bicikli. Hülyéket meg nem fair verni.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



szerencsére nem fél óra volt gyalog

jo idoben napi 2x haromnegyed orat gyaloglok, nem tudom aterezni a problemat :)

Regen minden jobb volt.



A gyaloglás részével valóban nem volt tényleg gond, mert falun minden egy sarok.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Joda írta:
Hat jo volt ez a 3 ev. Fuck. :( honap vegetol fasza lesz egyedul,
ujra. Meh. :(

Részvétem. Asszony nem bírta az esős klímát?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


Lou képe
Lou
Donator

kezd rohadtul elegem lenni, hogy nem találok olyan kenyeret, ami nem kezd el penészedni 2-3 nap után. most is egy hivatalosan még 5 napig jó zacskó szeletelt kenyér csomag felénél jártam, (amit 2 napja vettem,) amikor a következő kivett darabon észrevettem a fasza penészfoltot. hát basszák meg.

próbáltam venni, teljes kiőrlésű, ilyen-olyan rozs, rohadt drága szart, az is ugyanúgy elkezdett penészedni pár nap után. egyedül marhára nem eszek meg annyit, hogy elfogyjon, kb fél kiló kenyeret fogyasztok el egy hét alatt, és úgy látszik ebben a 20-25 fokban, ami itt van a konyhámban ennyit bírnak. (de télen is ugyanez volt.) (rend és tisztaság van amúgy, ha nem is Monica szinten, de közel.)

szóval jöhet a "felét lefagyasztom, másik felét remélem, hogy elfogyasztom penészedés előtt" módszer, vagy nekiállok én kenyeret sütni...

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



A tósztkenyerek még falloutosodást is kibírnának. Legalábbis Németben olyanokat sikerült vennem
.
A fagyasztás nálam standard eljárás; mi értelme volna napokig ott szárítani a zacskóban/dobozban?

ibi amentia latet



A páratartalmat kellene megvizsgálni nálatok, mert én nem gyakran találkozom a problémával. Ami még megéri: kenyérsütőgépen magadnak sütni a kenyeret. Az elkészítés így sem lesz drágább, az előkészítés kb 2 perc meló, és utána nem úgy eszed a rozskenyeret, hogy az apróbetűs részben a zacskón rá van írva, hogy 40% fehér liszt, nincs többi tartósítószer és egyéb ismeretlen anyagok. A házi kenyerek sokkal tömörebbek, és akár egy hétig is simán elállnak nálam.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Lou képe
Lou
Donator

hát annyi, hogy úgyis megeszem egy héten belül, száraz kenyérrel nincs bajom, minek pazaroljam az áramot a fagyasztására, újrasütésére? :)

@igen, ez a kenyérsütés még egy opció, tervben van a körüljárása.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Egy jó fél éve ettem utoljára kenyeret, de akkor is házit. Bolti kenyér, áhh.... :(

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Igazából nincs mit ragozni rajta. Meg kell venni valamelyik gépet 20-25-ezerért, illetve nem árt, ha a van a konyhában hely neki, vagy közelben szekrény, ahova elpakolod. Nekünk az előző masina kb 1.000 sütést bírt ki, mielőtt több alkatrésze is megadta magát az állandó hőterhelésnek.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Miért pazarolnád az áramot a fagyasztásra? Csak ennek apropóján kapcsolnád be a fagyasztót?
Újrasütni meg nem kell, csak kivenni néhány órával előtte és/vagy bevágni mikróba/sütőbe (nem sütni :P).

Mi is nemrég újítottunk Molinyő kenyérsütőt. Jó is az. Mondjuk nem gondoltam volna, hogy 3 óráig eltötymörög egy veknivel, deee végül is érthető (igaz, van másfél órás "gyors kenyér" funkciója is, azt még nem próbáltam). Plusz tud csinálni pizzatésztát meg kompótot meg mittomémmit is.

ibi amentia latet



A vicc az, hogy írországban kint a legutolsó bolti kenyér is ezerszer finomabb.

....cserébe olyan a páratartalom, hogy ott se bírja egy hétig a tartós kenyér.



Nincs rajta időzítő? Mi anno direkt ilyet néztünk. Este beledobálod a cuccot és reggelre kész a kenyér.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson


Lou képe
Lou
Donator

áram kérdés remélem nem komoly:) sok kicsi sokra megy.

de amúgy igaz, ha ez a kenyér túlélését segítené, akkor végül is jobban jön ki az ember összköltséget illetően, mintha simán kidobná a felét és újat kéne vennie :)

és igen, az is rohadtul zavar, hogy szemrebbenés nélkül hazudnak nálunk a kenyérnevekkel / kategóriákkal a besorolási előírások hiányossága miatt, így tényleg kb csak abban bízhat az ember, amit otthon készít, vagy a város másik felébe járhat kenyérért az x által ajánlott y "tutimegbízható" pékségbe
szóval igen, marad a házi kenyérsütés, ki kell néznem vmi gépet

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Nyilván. Nem azt mondtam, hogy végig ott kell állni fölötte. :)

szerk.
Illetve minden péksüteményfajtának adott sütési ideje van, azt nemigen lehet elprogramozni, vagy ilyesmi. Beledöntöd az alapanyagot, kiválasztod a programot, elmész fejre állni, és a gép megcsinálja magától, de hogy mikor veszed ki belőle az elkészültének fix időpontja után, az már rajtad áll, akár reggelig is idősbítheted. :>

ibi amentia latet



A kenyér probléma sajnos itt is megvan. Kipróbáltam már legalább 20 különböző kenyeret, de max. 2 nap után már szikkadtak voltak, és a harmadik napra megjött a penész is.
Mindent kihagynak belőle, amit csak ki lehet. Nem is tudom ettem-e olyan kenyeret az elmúlt 10 évben, ami találkozott már kovásszal. Szerintem nem.
Egyetlen olyan kenyérről tudok, ami 1 hétig is eláll, szeletelt kenyér, és amerikai zászlós minta van a zacskóján. Azt hiszem Ceres pékség, de ebben nem vagyok biztos. Intersparban lehet kapni, ott veszem. Az nagyon finom kenyér, foszlós a tésztája, mint a minőségi fonott kalácsnak. Azon kívül nem is eszek mást, mert a többi az szemétbe való.

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Ah, legutóbb pont az penészedett meg nálam :-/ Tesco-ban is van, de szvsz elég szar az íze, legalábbis az ír cuccok után.
ez az:
http://bevasarlas.tesco.hu/hu-HU/ProductDetail/ProductDetail/2004010332036
vagy ez:
http://bevasarlas.tesco.hu/hu-HU/ProductDetail/ProductDetail/2004120374555



toastkenyér nem kenyér!

Regen minden jobb volt.



Egyébként legjobb kenyér amivel találkoztam MO-on, az egy kör keresztmetszetű gazdagon magvas barnakenyér volt, ami papírba volt csomagolva sütés előtt. Sajnos meg nem mondanám, hol árulják, de nem tesco vagy auchan, hanem valami "kissebben".



nincs mese, at kell allni ketogen dietara :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



egyedül marhára nem eszek meg annyit, hogy elfogyjon, kb fél kiló kenyeret fogyasztok el egy hét alatt

szerintem skippeld a kenyeret az etrendedbol egy az egyben. Karbohidratokat rizsbol, tesztabol vagy krumplibol is be tudsz vinni.

Legtobb ilyesmit par perc alatt el tudod kesziteni.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



A páratartalom csökkentésével elodázhatod a kenyér penészedésének idejét, de mondjuk csak emiatt nem érdemes venni egy páragyűjtő berendezést. Ha más miatt is indokoltnak éreznéd, akkor viszont ez még egy ok a beszerzésre.
Én amúgy a kenyeret már jó pár éve a hűtőben tartom, mert ott sokkal alacsonyabb a páratartalom, és így tovább bírja penészedés nélkül. Kajálás/főzés előtt kiveszek annyit, amennyit meg akarok enni, és mire odajutok, hogy megenném, már egyáltalán nem hideg.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



És a lekvárt hova kenjem, a hajamra? ):

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



franc se tudja, reggeli sonkahoz + paprika ala szeretek rakni valamit, legalabb egy ilyet

http://static.caloriecount.about.com/images/medium/van-der-meulen-holland-71714.jpg

Parizer forever.



Grízes tésztára, mmmmmmmm!

ibi amentia latet



Ki nem állhatom, ahogy már a káposztás tészta és a pacal látványától is fordul egyet a gyomrom. :/

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



ne irkalj ilyeneket, mert hizok ket kilot :)

Parizer forever.



Nem tudom, hogy ezeknek mi közük egymáshoz, de oké.

ibi amentia latet



Annyi, hogy azokat sem szeretem. :)

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!