Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


Nem az enyém a vállalkozás, alkalmazott vagyok én is. A mentősnek is olyan munka mint bármi más, csak nagyságrendekkel éhbéresebb is. Az meg nem mentesít senkit a munkavégzés alól, hogy szarul keres. Vagy megbékél vele, vagy elmegy máshova, vagy vállalja azt, hogy egy szarházi. De hogy másik példát hozzak, a pékségbe se szarnak bele a kenyérbe, ha a 100 forintosat veszed, nem tudom a tech supportos/szervizes egyéb véglények miért érzik kiváltságuknak, hogy a szar fizetésért cserébe teljesen normális, hogy "megszalad a csavarhúzó". (de ne aggódj van még egy pár ilyen "szakma", amit fel tudnék sorolni)



Az éhbérrel inkább a kényszerhelyzetre kívántam utalni. Mivel a szolgáltatóiparban dolgozóknak jellemzően nincsen olyan széles választási lehetőségük. Ezt a kényszerhelyzetet ki is használják a munkáltatók az interjú szinttől kezdődően, ahol a potenciális jelöltek bérigény megjelöléssel egymás alá kényszerülnek licitálni. A dehumanizálás már a munkakezdés előtt megkezdődik. A munkaköröd keretén belül kígyót, békát kiáltanak rád. Meg kell tűrnöd, mondván munkaidőben a céget képviseled, és a béredet is ezért kapod. Csakis munkaerődet viszed vásárra, ahol meg kell tűrnöd emberi méltóságod gyalázását? A cég véleményét képviseled, vagy a magadét, amikor e dehumanizáló szerződés mellett érvelsz?

Nem értek egyet azzal, hogy a klienst kellene megkárosítani, azért mert elfogadta a munkaadód feltételeit. A dehumanizálásért a szabályhozó a felelős, ami a szememben sokkalta súlyosabb vétek, mint egy tömegtermék megkárosítása. A megkárosítás és az elhasználódás között viszont a tárgy állapotát és funkcióját tekintve nincsen különbség, hiszen mindkét esetben meg lehet javítani, vagy ki lehet cserélni. Ugyanez nem mondható el rólunk emberekről, kivéve a munkáltató szemszögén keresztül, aki pénzért cserébe megvásárolja a munkaerőnket. Ergo olyan eldobható tárgyakként tekint ránk, mint ahogy te érvelsz a bér szerepén keresztül, és ahogy leírod a mentős és betegeinek viszonyát.



Probléma ott kezdődik, hogy ez mindenhol így van. De ez nem jogosít fel senkit arra, hogy okádék módon végezze a munkáját. 2-3 éve a buszsoffőr is 70 ezret keresett, most meg hogy már senki nem akar az lenni a csillagokat is leajánlják.



Harmadik napja hallgatom, hogy szemben a felújítandó háznál reggel hatkor kezdik a zörgést.


CJ képe
CJ

n0k0m írta:
Én kereskedelemből élek perpill, pont elég hülye betalál, de nem hőbörgök ezen. Foglalkozva a vevőkkel bőven magasabb a pozitív visszajelzés, azt a kevés negatívot meg le lehet kezelni. Mi is belefutunk önhibánkon kívül sérült, hibás, selejt szarokba (nem mi gyártjuk nyílvánvalóan), de ha már ezzel foglalkozunk, akkor vállaljuk a felelősséget érte.

Alapjában véve az a baj az itthoni hozzáállással szerintem, hogy azt hiszik a szolgáltatók/kereskedők/stb hogy ők tesznek szivességet azzal, hogy én vagy akárki más odaviszi a pénzét.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Ez M.O.-n nagyon sok helyen így van. Érezd magad megtisztelve, hogy elfogadják a pénzedet.



ez ilyen
nekem hajnalodott, mikor a szomszed srac es a haverja befejezte a kajabalast
tenyleg hallgatok is egy kis zenet

Parizer forever.



nyugodtan estig is, addig nem csendháborítás :D


Tno képe
Tno

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Közvetlenül az utcára néző földszinti lakásban lakunk, hetek óta csinálják a felettünk lévőt.
Kaland 1: pár héttel ezelőtt arra ébredünk szombat reggel fél 9kor, hogy ütemesen reng a lakás, csörögnek a tányérok a szekrényben, imbolyognak a lámpák. Csórikáim akkor döntöttek úgy, hogy nekiállnak falat bontani. Már épp indultam volna, hogy inkább befalazom őket, mire az ajtón kilépve azzal szembesülök, hogy a szomszédunk, az amúgy angyali Teri néni (olyan sztereotípia, mint amilyet a név sugall, üvöltő Bartók rádió, “aranyoskám” minden mennyiségben stb.) atváltott panzer módba, elkapta az egyik munkást a lépcsőházban és úgy üvölt vele, hogy a brigádvezető inkább elbújik.
Kaland 2: amíg tartottak a bontási munkálatok, odaraktak egy konténert a lakás alá (ergo a miénk elé) és fentről dobálták bele a törmeléket. az meg ott kongott nekünk napokig.
Kaland 3: kb három hete ugyanennél a lakásnál eljutottak az építési fázisig, amit onnan tudok, hogy kedd reggel 6kor beálltak tökéletesen az ablakunk elé egy emelős furgonnal és nekiálltak a több raklapnyi szárazbetont beemelni, mindezt két ütemben, az első 2 perc után kis szünettel, azt hittem végeztek, de nem. nyilván fasza az ilyen ébresztő, dühöngve felkelek (asszony inkább már csak röhög az egész helyzeten), ablak kinyit, egyből ott találom sanszosan a lakás tulaját, mondom mi a gecit képzel ilyenkor ezt csinálni, erre ébredtünk pár perce, erre azt mondja a patkány, hogy az kizárt, mert ebben a pillanatban kezdték, mondom akkor mire ébredtünk, baszkikám. de akkor inkább bemondtam az adut, két utcára van a rendőrség, már hívom is őket csendháborításért, hamar itt lesznek. ettől látszólag beszart, mert odaszólt a munkásoknak, hogy pörgessék meg, mondom ácsi, nem megpörgeted, hanem befejezed és folytatod emberi időben. munkás odamondja, hogy az utolsó raklap megy fel, tulaj szabadkozik, hogy többet nem fordul elő, mondom ne is, közben már lassan kihallatszik az asszony nevetése. Bp is falu.



SBKMozes írta: Bp is falu.

A legnagyobb. Én úgy szoktam mondani, hogy nem főváros, hanem főfalu.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



felénk nagyfalu, vagy büdösfalu

covfefe


Tno képe
Tno

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Vidéken élek, Pesten dolgozom. Mindenki udvarias velem, én is mindenkivel udvarias vagyok, jellemzően segítőkészségét tapasztalok. ("Érdekes" ügyfelek persze vannak, hogy néha legyen kire panaszkodni, de sok vizet nem zavarnak. A hálás hang sokkal több.) Ha becsukom az ablakom, nem hallom azt sem, ha építkeznek a szomszédban.

Ez az egész topik szürreális számomra, csak innen tudom, hogy mennyi mindenkit kell utálni. Vagy burokban élek, miközben szembehajtok az RW-populációval az autópályán, vagy nem is tudom.

Sors bona, nihil aliud.




Ugyanez.

Megdöbbenek az itteni problémákon....



már megint esik az eső. faszbamár!

covfefe



Igazság szerint ez attól is függ milyen típus vagy. Ha empatikusabb, megértőbb, hasonló szituációkban is volt részed (mert neked is kellett felújítani lakást, vagy segítettél ha másoknak kellett és így tovább), akkor nem veszed ezeket fel. Nálunk is épp egy felújítás folyik és bizony a hónap végéig kitart. A múlthét szombat nem volt emiatt túl kellemes, de ezt el kell fogadni. Nem csak Te létezel ezen a világon, és mindenkinek megvan a maga ügyes bajos dolga.

Elfogadod, esetleg segítesz is másoknak, máris jobb az önérzeted. Én is eléggé, sőt mostanság túlságosan is elnéző típus vagyok. Ha csak a közlekedést veszem alapul, aminek nap mint nap része vagyok egy kisebb motorral, akkor én vagyok az ősnyugalom. Rutinból lemegy a napi 60 km, régebben még több is volt. (Ez csak a munkába járás távja oda-vissza.)

2006 óta motorozom és 160 ezer megtett kilométer után dudáltam összesen 2x !!!

Gondolom sejthetitek mennyiszer megtehettem volna. Bőven 100 fölött lenne az esetek száma. És úgy általában az élet más területén is elfogadóbb és megértőbb vagyok. Még itt is az interneten. Nyilván mindenki más típus, más körülmények közt nőtt fel és a többi és a munkája folytán más lelkiállapotban van naponta, meg ha család, gyerek van is lényegesen több a stressz, szóval simán meg lehet érteni a másik oldalt is, de én Zoo és Chiller mellett érvelnék, vagyis oda állok az Ő oldalukra és ezt a nézetet támogatom.

180



Hivhatod a zsarukat csak ez nem csendhaboritas. Napközben olyan nincs.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



van házirend minden társasházban, abban ott van, hogy mikor lehet ilyen munkálatokat csinálni. ha azon kívül esik, márpedig a kora reggel kívül esik, akkor az annak számít




en maximalisan tolerans vagyok, de hajnali kettokor mar aludni szeretnek nem a geek nyihogasat hallgatni a szomszedbol. gondolom fulessel jatszik, mert kurvahangos

Parizer forever.



Most el akarod hitetni itt, hogy jó ember vagy, közben meg kínai telefont veszel.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Annyira sok a meló és olyan rohadt szűkösek a határidők,hogy rw-t is csak budin meg egy kicsit kocsmában tudok olvasni,ahova szocializálódás gyanánt megyek. fakk.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



:D

Ahogy CJ mondaná Made my Day. Bár Samsung telóm van, de végül is határeset. :)

180



általában pont a házirendben van benne hogy szombat kora reggeltől kettőig lehet fúrni faragni hétvégéken.

A linkelt oldal:

A csendháborítással szemben a szabálysértések joga nyújt védelmet, mely biztosítja számunkra a lakásunk, házunk rendeltetésszerű használatát, ami az otthonunk csendes, pihenésre alkalmas hangviszonyait is jelenti. Ha tehát a körülöttünk lakók életvitelükkel, vagy hobbijukkal olyan zajt csapnak, hogy az objektíve akadályoz bennünket a lakásunk otthonként való használatában, az bizony csendháborítás.

Hát ezzel sokra mész. Ha felújítasz felújítasz. Te sem fogsz nem betonozni mert a szomszéd nem tud róla aludni.
Lehet szólni hogy zavar vagy valamit megbeszélni, de ilyen biznisz ez a városi lét.
Tanyán nincs zaj max az állatok zaja.

(két éve lenyomtam 1 teljes társasház felújítást úgy hogy felhúztak egy emeletet az épületre, tudom milyen az ha hangoskodnak)

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



ez házfüggő, másfelől meg a csendháborításos-szárazbetonos sztori egy kedd reggelen történt :D



Ennyiből talán szerencsém van, mert családi ház, nálam csak úgy hallatszik be, hogy este 11 körül nyitok ablakot, lefekvés előtt, és reggelig nyitva van, és amikor reggel hatkor arra kelek, hogy felpörög az elektromos akármi, mert épp farigcsálják a saját házuk egyik tetőgerendáját, az nem túl kellemes ébresztő.
Velünk szemben lakik mondjuk, légvonalban olyan 30-40 méter, csak azt nem értem, hogy a többi szomszéd miért nem szól emiatt, pl. akik mellettük laknak jobbra-balra. Új gyerek, kb. 1 hónapja jöttek ide, de azóta csak a probléma van vele, már első nap szólni kellett neki, hogy autóban a zenét légyszíves halkítsad lefelé, mert nem tudom honnan jöttél, de ez nem olyan környék. Mondjuk én annyiból szerencsés vagyok, hogy az emeleti lakrészem a kert felé néz, nem az utcafrontra ahol ez a másik ház van, szóval van köztünk még vagy 3 fal is.



Micsoda rinyapinák vagytok ... két napja hangos az építkezés, brühühüh.

Közvetlenül a válság kirobbanása előtt készült el az 5 tervezett társasházból az első, amelyben megvettük a lakásunkat. Utána pár évre jegelték a projektet, majd 2012 körül újra beindult a nagyüzemi építkezés.

Szóval sokadik éve már, hogy minden egyes héten, vasárnap kivételével minden napon - bár volt már rá precedens, hogy a szokásos csúszásaikat ilyenkor akarták behozni, de legalább a darukat meg a brutális zörgő-morgó-durrogó szarjaikat nem erőltetik ilyenkor - reggel hat órakor pontban elindul az őrjítő hangzavar.

Amikor a hozzánk legközelebb eső épületet húzták fel (ami a lakásunk ablakától 10 méterre kezdődik nagyjából) akkor olyan vibrációt lehetett érezni az ágyban alvás közben, hogy komolyan elgondolkodtam azon, hogy szerkezetileg milyen káros hatásai lehetnek ennek a mi lakásunk szempontjából (és kicsit sem meglepő módon méter hosszú repedések jöttek elő a falakon egy 8 éves lakásnál).

Szóval na, két napja hangos az építkezés .... szokd meg és örülj. Én már annak örülök, hogy utolsó társasház épül a tervezettek közül, és ez esik a legtávolabb a miénktől. Szóval az újabb lakók most sokkal jobban szopnak, de én már túl vagyok ezen az ő lakásaik miatt, ergo bőven megérdemlik.



Ha visszaolvasol, panaszkodtam már más miatt is. Ha nem a ház épül, akkor a vén hülye áll neki köszörülni, vagy a másik szomszéd kezd el este 8-kor füvet nyírni, vagy a nem messze innen lévő kis reptér repülői repkednek a település felett, hosszú órákra kerozinos gőzfelhőbe burkolva a környéket, az kb. egy mini red bull race minden héten, de amúgy teljesen megszokott már a köszörű-fűkasza kombók által nyújtott koncsertó is. És akkor ezek így vegyesen és random módon keverve, minden évben kb. májustól szeptemberig. :D

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!