Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés

Tno képe
Tno

Mi?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Mennyi?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Szettet szoktam venni mindig. Tehat olyan töltőt veszek amilyen elemem van. Már szinte mindegyik márkának egyedi töltője van, ami hogyhogynem nem passzol egyik másikhoz se rendesen.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A Panasonic Eneloop töltőmbe simán belemennek az IKEA-s Laddák, inkább az a gond, hogy a faliórába vagy a Steam Controllerbe nem nagyon. Magyarán ahol 1-2 mm-es méretbeli különbségek vannak, ott éppen nem a töltéssel van gondom, hanem a használattal.

Persze érdemes szettel indítani, aztán majd kiderül, hogy mást lehet-e vele tölteni. Azért ennek működnie kéne. Hogy mondjuk az olcsóbb töltők rosszabbak-e azt nem tudom.

Sors bona, nihil aliud.


Lou képe
Lou
Donator

IKEA-s Laddákról kicsit utánaolvasva az jött nekem le, hogy jó eséllyel azok is Panasonic Eneloop elemek, a töltési, stb karakterisztikájuk szinte tökéletesen egyezik.
Szerencsére elemméret problémába még nem ütköztem, de jó tudni, hogy erre is érdemes figyelni, eszembe se jutott, hogy lehetnek ilyen eltérések, hogy nem fér bele egy eszközbe.

Occó volt, szóval beruháztam egy Panasonic BQ-CC65-re és egyelőre kifejezetten szimpatikus töltő, remélhetőleg jó ideig nem szorulok másik fajta vételére.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az Eneloop Prókhoz szokták hasonlítani őket. Arról nem tudok, hogy az azonos gyártósort tudták bizonyítani, és ellenérvek is voltak. Inkább nem ásom bele magam jobban. Mindenesetre az akksitöltőknek működnie kellene többfélével is.

A máéretbeli különbség szemmel is látható, és tényleg tud gondot okozni. Belemegy amúgy a Steam Controllerbe is, működik is, csak éppen utána alig lehet belőle kifeszegetni, míg az eneloopot simán. Xbox One-kontroller nincs gond egyikkel sem. Arra viszont már volt példa, hogy gyanúsan kevés ideig húzták a Laddák egy-egy töltés után, és újra mehetett vissza fél napra a töltőre. Ritkán, de megesik, az Eneloopokkal nem volt még ilyen.

Ettől függetlenül egyelőre bírják a kiképzést, és mivel az Xbox One-kontrollerben használom őket, nagyobb az igénybevétel, mert azon keresztül jön hang is. (Kár, hogy a Steam Controller ezt nem tudja, de aki ezt felvetette Steam fórumon, azt lehülyézték, mert hát PC-n ilyesmire semmi szükség, vesz az ember wireless fülest, és kész...)

Sors bona, nihil aliud.


Tno képe
Tno

Most ne vicceljünk már. Mármint ezt nem neked írom, hanem az iparnak. Nehogymár márkaazonos töltőt kelljen használom. Elutasítom a gondolatot, hogy egy ~20 ezres töltő ne tudjon normálisan feltölteni akármilyen akksit.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Azt hiszem sejtem mi a probléma, de leírom hátha megerősítést kapok.

Az utóbbi pár napban eddig két alkalommal indult úgy a gépem, hogy nem a Windows indult el, hanem megáll a POST képernyőnél a gép és be kellett lépnem a BIOS-ba, majd ha onnan kiléptem (változtatni nem kell semmit, mert minden úgy van beállítva ahogy eddig is), akkor már indult rendesen az operációs rendszer. Majd ha az felállt hiba nélkül működött a számítógép.

BIOS-ba be van állítva, hogy ha valami probléma van, akkor várjon az OS indítása előtt a gép. F1 gombbal aztán be lehet lépni a BIOS menüjébe. Igazából nem írja ki miért áll le ott (tehát nincs hibajelzés), de én arra gyanakszom, hogy a 3 voltos alaplapi elem kezdhetett el merülni. Igaz az óra meg a dátum még helyes értékeket mutat, és egyelőre nem láttam, hogy bármit elfelejtene az egyéb beállításoknál, de elsőre ez lenne a tippem.

Az alaplap egyébként már 5 éves, szóval elképzelhető, hogy tényleg csere érett lesz az elem. Esetleg a nagy meleg miatt az érintkezéssel van valami probléma és csak ki kell szedni és visszarakni. Mindegy, tartalék elemem az van, ha ma is ezt csinálja, akkor cserélem és megnézem mi lesz a hatása.

Az alaplapon szerencsére van kódkijelző, így az egyes folyamatoknál mindig kiírja az aktuális kódot, amit a kézikönyv kódtáblázata alapján vissza lehet keresni és azonosítani. Ez hibaszűrésre egy jó támpont. Igaz egyelőre ezzel még nem foglalkoztam, mert a gép működik.

Ha esetleg még van tippetek mi okozhatja szívesen olvasom.

180



Rossz a tipped.

100%, hogy nem emiatt akad le.
Ha kiveszed az elemet az alaplapból akkor is simán elindul akármelyik PC.



:D

Nem a méret a lényeg :D

Hanem az hogy hogy tölt (milyen sebességgel, milyen árammal, milyen terv szerint, stb), és hogy merül.



Hát pedig ez a lényege. Ezért jobbak a csucselemek-toltok. Ezzel az erővel azt is mondhatnád mi a különbség a 100 fele monitor között, mikor úgyis ugyanaz az 5 fele panel kerül mindegyikbe. Az elektronika / vezérlés is sokat számít. És igen, az elemeknél is.

Persze kivéve ha egy év (vagy pár száz ciklus) után nem zavar a degradáció.


Tno képe
Tno

Miféle vezérlés? Kibaszott elektrolit tartályokról beszélünk.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Azért írtam, hogy eddig ami belefért, azt töltötte (ez mindössze egyféle Eneloop és kétféle Ladda). De azért az idegesítő és dealbreaker tud lenni, ha látszólag alig különböző akssikhoz más töltő kell. Ahogy először fogalmaztál, úgy hangzott, mintha tölteni is alig lehetne.

Hogy kell azt amúgy kinyomozni, hogy a sima eneloopos töltőmhöz mi passzol még?

@Tno

Dehogyis, minimonitorokról!

Sors bona, nihil aliud.


Tno képe
Tno

Ezek szerint színgyorsulásuk is van? o.o

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Én mindig Eneloopon nézem sztereó 3D-ben a pálmafák erezetét.

Sors bona, nihil aliud.


Tno képe
Tno

A pálmafák erezetét... értem...

Egyébként szóval az is milyen már, hogy nem 31-ig, hanem 30-ig van akció a mediában :P (Azon rég túlléptem, hogy ez csak egyes üzletekre vonatkozik, nem az egész üzletláncra. (Vagy csak én voltam tényleg rendkívül balfasz és bedőltem az "a 4-es csomagot leakciózzuk 6000-re, de a kettest hagyjuk 6000-en" trükknek...))

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Felőlem azt vesztek amit akartok :)

Te kérdeztél és én elmondtam a véleményemet.


Tno képe
Tno

Ebben egyetértünk. Nyilván azért kérdeztem, hogy hátha valaki tud mondani ilyen töltőt, és ne kelljen annak a rengeteg szarnak utánanézni, ami a te hozzászólásodból (is) következik.

Ezt találtam most hirtelen egyébként:

https://www.amazon.com/Titanium-Battery-Charger-100-240V-Adapters/dp/B00...

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Én nem értek hozzá, és hiszek neked, de komikus a szemszögemből a helyzet. Konkrétabb tippek nélkül okosabb sem lettem, csak kinyitottad előttem egy labirintus ajtaját. De nem is léptem be, nem akarok most semmit venni.

Sors bona, nihil aliud.


Lou képe
Lou
Donator

Ha nagyon bele akarsz merülni, akkor nekem egy ilyen link van elmentve:
https://lygte-info.dk/info/roundCellChargerIndex%20UK.html

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Energizer, ansmann, GT, és eneloop elemeim-töltőim volták eddig. Mindig együtt vettem töltőt és elemet.

A GT-nel egyszer belefutottam egy szar szériába de "érdekes" módon a belgába vettel nem volt bajom.
Az energizer töltő könnyen törik.
A többit amíg használtam jók voltak (eladtam őket 1-2 év után).

Ennyit tudok mondani pluszba. Energizert ansmannt és GT-t próbáltam keverni, és romlott a minőség. Ez lehet gondolom mástól is, de nekem gyanús hogy egyik töltő nem "szereti" a másik elemeket.

Ami érdekes, az energizer töltő a totál ugyanaz kapacitású GT elemeket más idő után is jelezte feltöltöttnek.



egyszer vettem otthonra energizer töltőt hozzá adott elemekkel...
sohatöbbet.
nagyon sok órán keresztül kellett tölteni, és utána is nagyon kevés használattól lemerültek (kis kompakt digitális fényképezőhöz kellett anno) és a tartalékként eltett pót elemek is kb ugyanúgy merültek mint használva a fényképezőgépben a másik pár. értsd: ahogy lemerült az elem a gépben és tettük volna bele a tarcsi elemeket, azok is padlón voltak.

nem tudom mi bajuk volt, úgy töltöttük ahogy a leírásban szerepelt, nem kevertük mással, megfelelően tároltuk stb. mégis szart értek

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



melóban vannak gt elemek/töltők. azok (főleg a gyorstöltők) kb 60-70%-os töltöttségnél már késznek jelzik a műveletet. persze akinek van rá ideje még benne hagyhatja pár órára, hogy csepptöltéssel majdnem fullra feltöltse őket.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Szerintem háttértár gond ez. Nem akarja elkapni a boot szektor a "fonalat".

C: tartalmára innentől figyelnék.
Lehet, majd hamarosan lesz egy reinstall.

Ha meg annyira közvetlenül a bios után, hogy nem is utána es még látszik a bios képernyő is akkor esetleg még alaplap.



Az a baj, hogy kismillió dolog lehet kb ami ezt okozhatja. A tápegység is lehet fos. Pl indulásnál nem ad ki elég áramot és nem tud elindulni a winyó/ssd elsőre.



Hát én olyat még nem láttam, hogy a 200 wattos VGA kap áramot, de a háttértár nem. (Tudom hogy másik ágon van)

Ilyen max irodai gépen lehet. Szóval a tápot én kizárnám.



Én láttam, de csak 60W-os notitápról üzemeltetett saját régi gépemnél :D De az is be tudott indulni, csak volt előtte néhány fals startja a vinyónak.



Hogy jön ide a 200 watt?

Idleben/bootoláskor mennyi kellhet egy vganak 10 watt?

De ez végül is mind1 ha befosik a táp és valami miatt nem tud kiadni elég kraftot akkor leakadhat induláskor.



Bootoláskor a VGA ideiglenesen egy pillanatra megterheli a tápot. Legalábbis a régiek.

Medvéé nem tudom milyen.



Azt nem írtad, hogy mi van akkor ha vársz vele egy kicsit amikor leakad és nem nyúlsz hozzá. Pár perc (3-5) várakozás után nem folytatja a dolgát? Vagy úgymarad és nem moccan?

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!