Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Brúcvilisz - Bosszúvagy.
Elég közepes alkotás, több volt a storyban (oké, remake, de akkor is), mint amit kihoztak. Akció és dráma közé szorult, és bele is gabalyodott a kettőbe. Cserébe Brúc mester hozza a szokásos póker arcot, szerintem még Liam Neeson is jobban játszotta volna a szerepet, de ez van. 5.9/10



Szabi alatt bepótoltam a Transformers lemaradásom:
Transformers: Dark of the Moon
Egy halom szirupos szemét volt. "Shia LaBeouf családja" részek marhaság volt, maga a történet még elment volna valahogy, de sok butasággal volt tele. Pl. mikor megtalálták Őrszemet, már tűzoltókocsi jelmezben volt. Meg ilyenek. Felejtős.

Transformers: A kihalás kora
Ez már sokkal jobb volt. Nagyon jót tett a főszereplő váltás, teljesen okés popcorn múvi volt. A dinó verdák meg jah, ütöttek. A story volt kicsit uncsi. Mindenki/a kormány gyűlöli a mutánsokat, transzformerszeket, vadásznak rájuk, a jókra is, utána békülés, összefogás, gonoszokat roncstelepre vágni.

Transformers: Az utolsó lovag
No, a történet egy kicsit jobbnak nézett ki (Fővezért átállása), ám nem nagyon tudtak túllépni a jókat is üldözzük dolgon. De teljesen rendben volt ez is, akcióorgia, látvány, humor stb. Egyedül a vége volt béna (mindig eltekerem az utolsó 10 perceket, mert rohadt hosszúak a filmek, és csak nyáladzás megy a végjátékokban), Sörszállító kamion Fővezért megmentése elég béna lett, meg kb. arra használta csak a srác a kardját.

Én már lezárnám a sorozatot, esetleg 10-15 év múlva egy remake, szinte önmagukat ismétlik a részek. De nem vagyok képregény szaki, szóval lehet most jön csak a bunyó.



a transformers filmeknek van története?
sose vettem észre

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Tno képe
Tno

Nem tudom hol tartanak, de egy Unicron-os filmre még lehet én is beülnék a moziba:) Szerk.:"Turns out, Unicron wasn't just in The Last Knight, but has actually been in the entire series to date … because Unicron is the Transformers' name for Earth." lol :P What a twist!

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ilyen világmegmentős séma: senkiseszámítotterre gonosz, összefogás, győzelem.



a legelső rész még elment, még a sztori is eldöcögött (egy képregény szintjéhez képest)
de az összes többi ami utána jött, tiszta katyvasz az egész számomra. a robotok zúzzák egymást összefüggéstelenül mondva csinált indokok hátán, amibe rendre emberek is keverednek ráadásul úgy, hogy egyiket sem zúzzák pépesre 5mp-en belül. meg az üvöltözés és rohangálás.
ja és közben
mindennek.
fel.
kell.
robbannia.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


LY képe
LY
Donator

Pont ez a baj, hogy kifejezetten bonyolult történetük van mindig, legalább 2-3 mcguffin meg ide-oda rohangálás meg egy rakás mellékszereplő meg amit akarsz, csak éppen semmi értelme nincs az egésznek és tök logikátlanul jönnek egymás után az események. Egyszer próbálj meg csak sima összefoglalókat elvolvasni, meg fogsz lepődni hogy mennyi sztori van benne (csak az egész színvonala kb. egy rakás szar).

Amúgy a Bumblebee film viszont egész érdekesnek tűnik most.



ja, mondjuk az is lehet, hogy nem tudott érdekelni amiről beszéltek :D

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Ant-man & the Wasp

Én nagyon szeretem az elsőt (miközben megértem azokat is, akik azt mondják, hogy unalmas ki tudja hanyadszorra újrázni az első Vasembert), szóval elfogult vagyok. Imádtam :D Paul Rudd továbbra is tökéletes, még jobb szövegei vannak, mint az elsőben, mindenki más is perfekt (ó Evangeline), nagyon jól be vannak lőve a humor arányai, Michael Pena monológjánál és az egész azt megelőző-követő jelenetnél visítva röhögött a terem. A sztori persze faék, meg időnként erőltetett keretek közé szorul, de nagyon jó, hogy kis léptékű, a genya kivételesen nem annyira kétdimenziós. Pont erre volt szükség az IW után

ShowHide spoiler #a vége

ShowHide spoiler #Scott


Ant-man & the Wasp

Egynek jó volt... Nem voltam elájulva. A spoilerrel egyet kell értenem.



Tűzgyűrű 2 a lázadás

Az első jobban bejött, de végül is elment így csütörtök esti műsornak ásítás nélkül. Jól lerombolták megint a komplett várost.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



az akció jelenetek milyenek? a robotok (vagy mik) seggéből mutatják a harcot, vagy szépen átláthatóan nagytotálban?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Általában Jäger derék magasságból felfelé néző kamera hatással dolgoznak közelről, de úgy nagyjából látod mi a helyzet. Vannak csapatjelenetek, amikor 5 Jäger és 3 Kaji egyszerre csap össze és az távolabbról láthatod, de úgy is csak kb. 10mp az egész, aztán már nem lesznek annyian. =D

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



amikor 5 Jäger és 3 Kaji egyszerre csap össze

hmmm
rwurl=https://i.gifer.com/28v9.gif

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



The White King

Az a baj ezzel a filmmel, hogy úgy akar dísztópia lenni, hogy abból alig látunk valamit. Maga az érzés viszonylag átjön, a hangulata nyomasztó, viszont a diktatórikus eszközök kimerülnek abban, hogy minden kormányközeli katona feketében jár és fekete autóval közlekedik. Van 1-2 elem ami mutat részleteket a hatalmi berendezkedésből, van néhány jelenet ami hatásos, de ez nagyon kevés.
Látunk gépfegyvereket is meg jelképeket mindenhol, de az egész filmben egyetlen pisztolylövés dördül csak el. Ahogy hiába vannak renitens egyének, az ellenük fellépő hatalom eszközei kimerülnek a fenyegetésekben és abban, hogy a bolti eladó nem adhat el kenyeret a főszereplő anyának, mert különben pórul jár. Sajnos rengeteg felvetett téma is úgy sikkad el, mintha sosem lett volna, pl. az említett rész, hogy mit fognak enni ha nem szolgálják ki őket.
Szóval elég puha diktatúra ez, hiába vannak mindenhol kamerák és feketében masírozó katonák, gyakorlatilag mindenki szabadon jár-kel. Nincsenek kivégzések, nincsenek vegzálások, nincsenek megtorlások, nincs semmi. Amúgy végig olyan érzésem volt, mintha nem is egy diktatórikus országról, hanem csak egy kis faluról lenne itt szó, mivel ezen kívül semmi mást nem mutat meg.
A történetről sem derült ki túl sok, a főszereplő kissrác ide-oda csapódik, történnek vele dolgok, de a történet (már ha létezik ilyen, nekem nem tűnt fel), egy helyben topog.
Ugyanazt érzem, mint a Setét toronynál, hogy ebből sokkal többet ki lehetett és kellett volna hozni, ráadásul hosszra ez is csak 1,5 óra környékén mozog.
4/10



Thor: Sötét világ
Az első Thor-filmen majdnem bealudtam többször is, de ebben egész jól eltalálták az arányokat. Nem volt túl komoly, humor is épp csak annyi volt benne, amennyi szerintem kellett, jó volt a ritmusa, végig lekötött. Kellemes volt.

Amerika Kapitány: A tél katonája
A sztori elég semmilyen és a rejtélyes karakter esetében nagyon átlátszó és erőltetett is volt szerintem. Az akcióra viszont nem lehet panasz. A végére rendesen odatettek mindent az ablakba. A látvány jeles, a többi elégséges. A történetét már most nem tudnám elejétől a végéig elmesélni, pedig kábé két hete néztem meg.

Bosszúállók: Ultron kora
Ez tegnapi, friss élmény. A Hydra-vonal kicsit gyenge lett, többet is ki lehetett volna hozni belőle. Gyakorlatilag csak átkötő/bemutató szerepe volt. Végső soron nem bánom, csak maradt egy kis hiányérzetem ahhoz képest, hogy A tél katonája végén hogy felvezették.
Utlron érdekes ellenség volt, bár szerintem cseppet túl volt tolva a személyisége. Víziót nem igazán tudtam hová tenni, és az ikreket sem volt idő igazán bemutatni a sok akció mellett. Az akció ívét számomra kicsit hazavágta a deux ex machina. Jó volt, grandiózus volt, látványos volt, de

ShowHide spoiler #Csak, ha már láttad!

Valahogy már kezd sok lenni a karakter. Alig jut idő mindenkire, nehéz észben tartani, hogy kivel mi volt a legutóbbi jelenetében, amikor láttuk, és sehol nincs még Pókember, a Hangya meg a vakandai brancs.

Kis pihenő után folytatom majd a harmadik fázis filmjeivel. Asszem A Hangya a következő a sorban.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



A Végtelen Háborúban a Hangyán kívül mindenki szerepel. :)
A Fekete Párducot meg nyugodtan kihagyhatod, semmit nem ad hozzá a Marvel univerzumhoz, ellenben egy bűnrossz film tele logikai hibákkal.




Nyugodtan lehet nevetni, de 10 éves Marveles film pályafutásom alatt ez volt az eddigi legrosszabb filmjük, még a Vasember 2-3-at is alulmúlta, ez pedig nagy szó.



Feket Párduc teljesen jó film az übergagyi bossfightot leszamitva



A Fekete Párduc kurvára nem ad hozzá semmit a Marvel univerzumhoz és hemzseg a logikai hibáktól.



Az összes képregényfilm xar, amiben nincs legalább említésszinten benne Patrick Stewart.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Sicario

Jó. Egy nem várt fordulat volt benne, amit nem lehetett kilométerekről látni, de ordító logikai bukfenc nem igazán. A színészi játékkal baj nem volt, a zene minimalista, derivatív, de kellően támasztja a filmet. Az akciójelenetek realisztikusabbak, visszafogottak, leszámítva persze a (szinte minden filmben) totálisan némító hangtompítót. Hálistennek nem siették el, ezért viszont 2 óra végére az volt az ember érzése, hogy szinte csak bemelegítő volt. (Elvileg ugye jön a 2. rész is, tehát bizonyos tekintetben igen.)



Civil War-ban Fekete Párduc volt a legjobb karakter, IW-ben szintén nagy szerep jut Wakandanak. Tényleg nem ad hozzá semmit :D



Továbbra is csupán a Black Panther című filmről van szó, ami önmagában nem ad hozzá semmit a Marvel univerzumhoz, hasonló érzésem volt vele kapcsolatban, mint az SW8-al, a név meg a világ stimmel, de ami mögötte van az egy kongó üresség. Az említett 2 másik film tetszett.



Csütörtökön jönne valaki pesten MI5-t nézni?



Egy három éves filmet? :P



Netflix and Chiller. De buzulás az nuku! ;)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Gold

Bevallom végig kíváncsian néztem a filmet, hogy mi lesz még benne. Várható volt a végkifejlet nagyjából, de arra azért nem gondoltam, ahogy bekövetkezik.
Gyakorlatilag minden 15 percben egy újabb kalandba, kihívásba csöppent a fő karakter. Jöttek a pofonok folyamatosan.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!