Kontrollerek

Utolsó bejegyzés

CJ képe
CJ

whatever..
Már csak DS3 kontroller támogatás hiányzik, nálam már a work around se működik... :(

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



szerintem akkor se jó, ha nem egy vonalban vannak az analóg karok

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Nem te vagy akkor a célközönség. Lásd még az alábbi mondatot a cikkből:

If you’re a PS4 owner who longs to use an Xbox controller instead of a DualShock and can live with those inconveniences, then the Onyx might be for you.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



igen.
mondjuk xbox-hoz, egy ds4 klón már izgalmasabb lenne
(na nem mintha lenne boxom, vagy akarnék, de az nagyobb valószínűséggel tudna érdekelne egyszer talán)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Mit nem adnék egy DS4-ért Xboxon...
De ez csak álom...


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nekem egy másodperc se volt átállni rá, de inkább a szimmetrikust preferálom. Biztos van, akinek ez komoly kérdés, de én nem látom nagy jelentőségét. Ebben a konstrukcióban inkább az tűnik elcseszésnek, hogy a jelek szerint a gyengébb D-padet is átveszik. Nem tudom, hogy drágább lett-e volna licencelni egy másikat, vagy ebben is csak az Xbox-hűek akarnak lenni.

Szerintem mind a DS4, mind az Xbox One S Controller nagyon jó, de a tökéletes(hez közeli)t a kettőből frankensteinkedném össze. Mondjuk megnézném a Nintendo Pro Controllerjeit is, azok elvileg szintén nem rosszak, és Borzas örömére beépített akksijük van, mely tényleg sokáig bírja, nem sonysan spórolós.

Amúgy nálam most merült le itthon az összes akksi :) Elemet persze be tudok fogni.

Sors bona, nihil aliud.



Az Xbox One Elite™ D-pad-je nagyon pöpec. Ha valaki feltétlen egy kontrollerrel szeretné letudni az összes játékosi szokását, akkor az Xbox One Elite™ kontrollert mindenképp érdemes kipróbálni.

ShowHide spoiler #


Mondjuk megnézném a Nintendo Pro Controllerjeit is, azok elvileg szintén nem rosszak, és Borzas örömére beépített akksijük van, mely tényleg sokáig bírja, nem sonysan spórolós.

Világ életemben csak DS kontrollerrel játszottam, de a helyzet az, hogy a Nintendo Pro Controller jobb bármelyiknél. =/

A rumble kurva jó benne, nem tudom hogy csinálták de nem csak 1 pont rázza a kontrollert hanem mintha mindenütt lenne benne valami motor. Marioban mikor a propeller rezgette a kontrollert ilyen körkörös irányban ment a rezgés, meg is lepődtem. :D Kényelmesnek is baromi kényelmes hosszútávon is. Arról meg már nem is beszélve, hogy meddig bírja. Jelenleg olyan 30-40 óra között nyüstöltem múlthéten és csak a pro kontrollert használtam. Jelenleg így áll, alig hittem a szememnek... :D
rwurl=https://i.imgur.com/3yOkd1B.jpg

Egyedül az zavar, hogy az L2-R2 az nem nyomásérzékeny hanem vagy katt vagy nem katt. =/ Mondjuk nincs is rá nagyon olyan játék amivel lenne értelme csak ezt az apróságot belerakhatták volna ha már ilyen kurva drága.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Csak az drágább, mint két másik kontroller, és nem használható PS3-4-hez sem, mint a DS4 :) Valójában nekem néha plusz gombokra is van igényem, és jól jön a DS4 tapipadja vagy a Steam Controller is. Tehát az összes kontrolleres játékosi szokásomat letudni egy eszközzel reménytelen.

@Joda

Jól hangzik, még mindig. A ravaszok meg a DS3-éihez képest biztos nem lehetnek rosszak :) PC-vel nem próbáltad ki kíváncsiságból, ugye?

Sors bona, nihil aliud.



Kipróbálni még nem volt szerencsém PC-n, de bluetooth-szal gond nélkül kéne mennie. Egyelőre dongle-t nem vettem, bár jobbnak tartom kicsivel, mint a mostani One kontrollerem, és a legtöbb játékban a ravaszok se hiányoznának nagyon. Vezetékesen egyelőre nem működik játékokkal, nincs hozzá firmware, de Win10 azonnal felismeri így is. És ahogy Joda is írta, vígan bír 40+ órát aktív játékkal.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nálam az Xbox One S kontrollerét ismerte fel a Win 8.1, bluetoothszal is (az 10-exkluzív), de mivel a gyakorlatban nem működött (vezetékesen is percenként gondolkodott, hogy 360 vagy One), inkább váltottam Win 10-re :) Persze ettől még jól hangzik Pro Controller, csak emlékszem, hogy mennyire felhúzott.

Sors bona, nihil aliud.



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Kérdésem lenne, bár tippre reménytelen.
Van egy Acme GA06 kontrollerem PC-hez, és azt szeretném vele elérni, hogy működjön minden játékkal. Perpill ugyanis erre nem hajlandó, a legutóbbi Mortal Kombat pl. kezeli, az Euro Truck Simulator és a Mark of the Ninja is, viszont nagyjából itt ki is merül.
A játékok többsége nem is látja és ezt kellene valahogy megoldani, hogy minden játék lássa és kezelni is tudja. Szerintetek megoldható?



Ajánlom figyelmedbe az X360CE nevű progit.

Vannak néha gondok vele, pl. egyes játékokban előfordulhat, hogy rosszul vannak mappelve a gombok, de működik.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Meglesem, kösz.



Az emulátor érzékeli valóban a kontrollert, viszont ugyanúgy nem kezeli pl. a Vampyr. Bemásoltam a játék főkönyvtárába ahogy írták, ott elindítottam, létrehozott fileokat, utána bezártam, játék indít, és ugyanúgy nem látja. Ha nem kapcsolom ki és hagyom futni a háttérben, ugyanúgy nem látja akkor sem. Találtam egy "controller" könyvtárat a játékon belül, ott elindítva sem megy.
Szóval a másik kérdés.
Ha veszek PC-hez egy eredeti MS Xbox kontrollert, azzal is trükközni kellene, vagy az tényleg akkora név, hogy minden játék ami játszható kontrollerrel is, azonnal felismeri?



Ez nagyon fura, mennie kellene. Valami akkor ott rosszul lett bekonfolva. Olyan még nem fordult nekem elő, hogy nem ismerte fel akár egy játék is.

Persze azóta kidobtam a dzsunka-kotrollert és váltottam egy X360 compatible-re. Konkrétan a PC X360-as gamepadnak ismeri fel, minden játékkal megy macera nélkül. Ezt azért írom, mert akkor valószínű, hogy az eredeti X360-as vagy One gamepaddal se lesz gond!

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Körülbelül 2008 tájékán vettem egy Xbox 360 kontrollert. Előtte volt 3 fajta Logitech, de egyik sem volt az igazi. Vagy a játék nem támogatta teljesen, vagy maga a kontroller volt gagyi.

Szóval amióta megvan (mai napig is azt használom) a Xbox-os, azóta én nem emlékszem, hogy bármilyen gondja lett volna. Bármilyen játék (indie-től kezdve) ment vele ahogy kell, semmilyen külön program nem kellett hozzá.

Kis túlzással stratégián és online FPS-eken kívül szinte azzal irányítom a játékaim. Már az egyjátékos belsőnézetes játékokat is inkább azzal játszom.

Pont idén lett 10 éves. Mindene működik, az analóg része kissé azért lekopott (gumis). Talán jövőre váltok az újabb Xbox-os kontrollerre, de lehet kivárok addig, amíg ez meg nem döglik és majd utána. Szóval erősen ajánlott kategória.

180



Milyet vettél? Mert ha van olyan ami kompatibilis és 10k huf alatt van, akkor azért nem adnék ki egy eredeti M$ cuccosért 17 ezret. :)

árnymedve
Na igen, pontosan ilyenre vágyom én is. :D


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ami XInputot használ, az temrészetesen megy Box-kontrollerekkel, ha nincs valami extrém anomália. Ami DirectInputot, az nem feltétlen, de gyakran az is (pl. a GOG-os Jazz Jackrabbit is csont nélkül megy vele vagy az általam próbált emulátorok), és külső szoftverrel megoldható.

Manapság már a Steamen is át tudod szabni Big Picture módban a kontrolleres irányítást, remek feature. Ugye nem steames játékot is adhatsz hozzá, és asztali beállításra is belőheted. Nem tudom, hogy azt a régi kontrolleredhez próbáltad-e már.

Sors bona, nihil aliud.



Nem még, de mindjárt teszek ezzel is egy próbát.



Az a jó ebben, hogy lehet váltani directinput és xinput közt amúgy :) Nyilván minőségben valamennyire elmarad egy eredeti X360-as gamepadhoz képest (nem vészesen amúgy - mi sem jobb bizonyíték, mint hogy a DS3-at ezzel vittem végig :D). Ha hazaérek, megírom mi a típus, mert most épp fogalmam sincs. Arra emlékszem, hogy ez is ~10K körül volt (szlovákiában vettem, akkor jó volt még az EUR-HUF váltás)

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Steam kontrollert próbálta valaki esetleg ? Most néztem van egy helyen árlistában. Mondjuk nem túl olcsó 22k, de ha pl FPS-re jobb mint a sima analóg cuccok és tartós akkor megfontolandó lenne. (Közben néztem pár reviewt és nem nagyon ajánlott...)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Szerintem ne nézd az árát. 2008-ban volt 13k a Media Markt-ban a 360-as. Drága volt már akkor is, de látod 10 éve hozza amit kell. A One meg egy továbbfejlesztett, gondolom (tapasztalatom nincsen vele) valamivel jobb is. Bár mivel lehet jobb? Kényelmesebb esetleg.

Persze ha most kéne vennem biztosan a One lenne a választásom. Valószínű ha kijön az új konzolgeneráció (2020-2021 környékére mondják), akkor ahhoz jön majd új kontroller is, de a One akkor is kompatibilis lesz mindennel. Ahogy a 360-as is szerintem.

Olcsóbb cuccokkal az a tapasztalatom, hogy bár tök jó, meg örül neki az ember, hogy spórolt rajta x pénzt, de amikor valami baja lesz és persze garancia időn túl (csere ugrott), akkor vehetsz egy másikat.

Főleg ezekre a beviteli eszközökre, egér, billentyűzet, kontroller, akár egérpad is és hasonlókra jellemzőbb is. Veszel mondjuk 25 ezerért egy egeret, használod 8 évig, semmi baja, csak lecseréled mert unod a dizájnt. Veszel 8 ezerért valami gagyit és 2-3 évente beszarik, majd cserélgeted. Kiadtál érte 8 év alatt 25-30 ezret mondjuk. Ugyanott vagy nagyjából. Több ősz hajszállal. :)

180


Tno képe
Tno

Most akkor adjam el a PS4-es DS remastert és vegyek belőle egy xOne controllert? Vagy valaki válaszolhatna erre a kérdésre mondjuk :P

Van arra út-mód, hogy valaki steames verziójával játszak (mert így a steam kontrollerrel valszeg működne)?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ez elég menő, nem is tudtam hogy ilyet is lehet a Steammel. Beállítottam és mutatja hogy melyik steames játékhoz jó, kb. a könyvtáram 2/3-át lekezeli. Kösz a tippet. :)

árnymedve
Ja, ezt nem értik meg sokan, hogy az olcsóval többet fizetsz ki, mert olcsó, de gagyi, emiatt rendszeresen költened kell rá, a drága meg azért mégis csak azért az, mert valahol számít a minősége. :)

Asycid
Oké. :)



árnymedve írta: A One meg egy továbbfejlesztett, gondolom (tapasztalatom nincsen vele) valamivel jobb is. Bár mivel lehet jobb? Kényelmesebb esetleg.

A kényelem az ízlés dolga, viszont a One kontrollernek jobb a D-padje, és a Bluetooth-kapcsolódás Windows 10-es gépekhez elég kényelmes. Wireless esetén azt érdemes tudni róla, hogy a Windows 7 és a Steam link sem kezeli. Bedugva elvileg megy mindkettővel. Ebből a szempontból az Xbox 360 kontroller jobb lehet: több dologgal kompatibilis.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!