Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés

Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem hiszed el nekem, hogy már te is láttad? Megsértesz.

Sors bona, nihil aliud.



Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Ez annyira kurva jó, hogy főoldalra vele.

Olyan szinten kibaszottul untam a filmet annó, hogy a bakik zömét már észre sem vettem, mert lekapartam a tapétát a falról addigra. Pl. ez a hyperspace-bullshit, hát kész. Ezt a Rian köcsögöt likvidálni kéne.

Non serviam



A felütés jó volt, abból még akármi lehetett volna, de percről percre gyarapodnak a blődségek. A végére már olyan a plot, mint egy ementáli.
Sunyi, inkább játssz le még egy menet Total Wart a vonaton, mintsem ezt megnézd! Jobban jársz. Még akkor is, ha esetleg a TW már a könyöködön jön ki.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Tno képe
Tno

Ideje lesz mostmár megnézni.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



+1

"okey-dokey!"


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Buta akciófilmnek nézhető, csak értelmes sci-fit nem szabad várni tőle. Ostoba ahhoz képest, amilyen okosnak mutatná magát, egyszerűen más polcon a helye.

Sors bona, nihil aliud.



Helyén kell kezelni, oszt kész! A story egy átlag Sliders/Végtelen határok rész szintje, de a hangulata tetszett, az akciók is izgibbek a törékeny csajokkal, mint egy Expendables, szóval nem bántam meg.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Tno képe
Tno

Mondjuk az akciófilm az jó tájékoztatás, erre nem gondoltam...

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Abból is egy gyengébb fajta.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Tno képe
Tno

Igen, az már leszűrődött:)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Kicsit sokat rugóztok a WHtM-en, egyszer bőven nézhető. Kismillió egyéb fost megnéz itt a társaság zöme, azok mellett az a másfél(?) óra felüdülés lesz.

Non serviam



Jah egynek elment nekem különösen tetszett ahogy

ShowHide spoiler #What happened to Monday

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Incredibles 2

Hasonlóan jó, mint az első rész, ha nem jobb! Jack-jack a legjobb! :D
A sztori viszont eléggé kiszámítható... Ennyi baj legyen! :)



A Hét nővér-t látta valaki? Azt tervezem megnézni.



A Kilenc-nővér-gerinc lehetne a következő - akciókban gazdag - rw-kirándulás cél pontyaja.



Szerintem várd meg, amíg a tévében lesz, és akkor a Red Bull Air Race-ről közvetlenül kapcsolhatsz majd át rá. ;)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Tno képe
Tno

rwurl=http://keyassets-p2.timeincuk.net/wp/prod/wp-content/uploads/sites/42/20...
Nem a legjobb kép, de most nem volt kedvem kilopni a videóból:)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Jurassic World: Bukott közízlés

Nézi a szemem a fizetett IMBD rívjúkat, de tényleg csak szemezgetek:

ShowHide spoiler #

Pörgetni lehet a sok - szerintem fizetett - 10/10-es marketing hirdetést. Ha pedig nem fizetett, akkor a kultúra egyetemes zuhanásának lehetünk szemtanúi.

Az IMBD pontozás alapján a film erősebb kulturális hatást gyakorolt egyes emberek korlátolt tudatára, mint a Ben Hur, a Keresztapa trilógia, A szakasz, az Apokalipszis most, a teljes Sergio Leone - Brian De Palma - Martin Scorsese életmű. Láttam már rossz filmeket, pocsék filmeket, szar filmeket, okádék filmeket, unalmas filmeket. Ez alatta van. Zéró hangulat, ütemtelen történetvezetés, idióta, kusza, teljesen lélektelen, pocsék, a jeleneteket követhetetlen sorrendben, random egymásra dobáló szörnyszülött. Minden benne van, amiért egy filmet gyűlölni lehet. A hülye rendező pedig a fenti IMBD kommentek alapján önelégülten turkál a saját kakájában, hogy végre elkészítette a világ legmeghatározóbb filmjét. Neoprimitivizmus, kollektív tudathasadás. Pont olyan, mint amikor egy görénnyé hízott, 50-es texasi melós kislánynak öltözve vonul fel a Dragon conon. Ez lett a Juraszikwörd kettő.



Két héttel később már alig emlékszem rá...



Az IMBD pontozás alapján a film erősebb kulturális hatást gyakorolt egyes emberek korlátolt tudatára, mint a Ben Hur, a Keresztapa trilógia, A szakasz, az Apokalipszis most, a teljes Sergio Leone - Brian De Palma - Martin Scorsese életmű.

Csak 6.6-on van, az már simán a "majdnem szar" kategória, szóval azért a "minden Marvel-film egyetemes mestermű" szintű okádéktól még odébb vagyunk.

Mellesleg amiket beidéztél, valószínűleg tényleg botos pontozások, de szvsz az csak a probléma egyik fele. Inkább arról van szó, hogy az imdb közönsége is változott az utóbbi években: ha jön mondjuk egy új képregényfilm, ami még csak nem is szar, máris 8 körül lesz a pontszáma, mert annyira hülyék az emberek, aztán amikor kijön mondjuk egy Hereditary, amit a kritika ajnároz, a közönség inkább félreérti és lehúzza, mert annyira hülyék az emberek.

Egyszerűen el kell felejteni az imdb-t, mint mérvadó filmes oldalt, azok az idők már elmúltak.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Az IMDB már régen is xar volt

https://www.imdb.com/title/tt0109959/

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



https://www.imdb.com/title/tt0100403/?ref_=nv_sr_3

Metacritic 46% ...
Rotten Tomatoes 28% User 43% ...

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Az első - egyébként korszakos - Jurrasic Park filmet nem láttam a mozikban, pedig nagyon szerettem volna elmenni rá. Dédpapim hívta fel rá a figyelmemet, miközben éppen a Csepelről a Boráros térre tartó héven ültünk. Dédpapim egy újságot olvasott, az egyik cikk címe pedig a következő volt: "Emberevő dinoszauruszok támadnak a moziban" Igen, ez volt a cikk címe, és ha jól rémlik maga a T-REX feszített a hozzá mellékelt fekte - fehér képen. Hatalmas volt az őrület, a regényt halmokban árulták az Örs vezér téri metróban. Jöttek a játékok is, amik igen borsos áron, az akkori fizetésekhez képest aránytalanul nagy összegekért kerülhettek a karácsonyfa alá. Nekem nem volt dinom, de Ales Gyula barátom az anyukájától szinte a teljes szériát megkapta. "Külföldi játékok", így neveztük, és már a tapintásán, a minőségi dobozon érezni lehetett, hogy itt valami késői szocialista játékoktól teljesen elrugaszkodott matériával van dolgunk. A dinók oldalából ki lehetett szedni egy darabot, ami így felfedte az őslény beltartalmát. Voltak kemény műanyagból készült darabok is, amik a szájukat tátották, gyalogoltak, a farkukkal és szárnyukkal verdestek, hangot adtak ki magukból. A legdrágább darab a T-Rex volt, amit emlékeim szerint 8 ezer forint körüli áron vesztegettek. Abban az időben az emberek átlagban 8 - 10 -15 ezer forintokat kerestek, édesanyám fizetése (BM) 18 ezer forint volt, egy közép és felsővezető pedig akár 30 ezret is meg tudott keresni, de az már kiemelt bérnek számított. Szóval a figurák nagyon drágák voltak, így nekem egy sem volt, de Gyulus haveromnál megcsodálhattam őket. Jól összerakott film volt, ami jó időben találta el a gyermeki képzeletemet. Ariana Richardsot gyerekként olyan szépnek láttam, hogy rögtön szerelembe is estem. ÉS a film kiállta az idők próbáját, hiszen a zenéje, az effektek, a történetvezetés maradandó nyomot hagyott a popkultúrális emlékezetben.

Ami tökéletes, az tökéletes, viszont ez az új mocsok egy szégyenfolt az emberiség valagán. El nem tudom képzelni, hogy egy normálisan gondolkodó, pszichésen egészségesnek mondott ember szégyenérzet nélkül adjon rá 10/10-es értékelést, és arcpironkodás nélkül írja oda, hogy AMAZING, meg hogy "Totally awesome"!

Persze az IMBD nem mérvadó, sok a fake account is, amit a stúdiók emberei és familiárisai hoznak létre, de a pontozás így is elég szomorú képet ad a jelenkori társadalom mentális állapotáról.



Emlékszem, az iskola vásárokon is a dínók voltak a főszereplők. Mindenhol azt lehetett venni. Mondjuk én kétszer láttam a moziban is :)
Utána fél-egy évvel már hatalmas arcznak számított, akinek megvolt okosba' a videotékástól másoltan. A tékában amúgy egy nap helyett 2 órára lehetett kivenni teljes áron.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Kétszer is megnézted moziban? Burzsuj! :D Pedig akkor már drágák voltak a mozijegyek, mert eltörölték a nyugdíjas bérletet és a gyerekjegyet is. Pont a Terminátor 2 bemutatójára időzítve emelték a jegyárakat. Arra a filmre már 100 forint volt a jegy, ezért nem tudtam megnézni. Szegény papám azt mondta, hogy napi 75 forintból él a mamámmal, így nem tud elvinni rá. Nagyon szomorú mondat volt tőle, és nagyon sajnáltam érte papámat, aki egy végtelenül tisztességes ember volt, de egyszerűen nem volt rá pénzünk, hogy megnézzük. A videomagnó nagy segítség volt a magamfajta gyermeknek is. (Valóban limitált kölcsönzési idő volt a slágerfilmekre!)

Amúgy pedig kis magyar szánalomhimnusz is készült a Jurrasic Parkból.

"Előadja a két Heller, apa és fia!" :D

https://www.youtube.com/watch?v=xuPJBB1BX3U

Jut szembe, valamikor 92-ben kapott helyet a Budai Várban a nagy nemzetközi dinoszaurusz-kiállítás. Ott voltam és jelentem szuper volt! Persze akkoriban minden ilyen kiállítás hatalmas kuriózumnak számított (minimum 2 órás sorbanállás), de tényleg nívós volt. Egyetlen hatalmas teremben kapott helyet az egész tárlat, azt viszont rendesen megtöltötték csontvázakkal. A bejáratnál oldalt hologramos dino matricákat is árultak. És kijött a dino album is, amiben ha két képem volt összesen, már sokat mondtam! :D

https://www.antikvarium.hu/konyv/dino-album-328967



Akkoriban, 8 évesen én nem éreztem magam "egyenlőbbnek" másoknál, hogy láthattam a T2-t a Bástyában...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Tno képe
Tno

Minden xar volt.
Én a Végtelen történetet néz(et)tem meg háromszor :) (de 2x biztos:))

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Én pont a 9. szülinapomat ünnepeltem a T2 bemutatásakor. Nagy volt a szegénység, 91-et írtunk, bezártak a munkahelyek, emelkedtek az árak. 1991 augusztusában jött a film, akkor még valóban a Bástya mozi üzemelt az Erste bank helyén. A gigantikus tömeg a mozi előtti teljes teret elfoglalta és két villamosmegálló közötti szakasz hosszúságában kígyózott. Mindenki a Terminátor 2 filmre akart jegyet váltani és az elképzelhetetlenül nagy csoportosulás szélén ott álltam én a dédpapámra várva, aki éppen a külső kasszákhoz próbált eljutni. Nyári meleg volt, hihetetlen forrósággal, és gyönyörűen tűzött a nap. Idehaza a Terminátor 2 volt a rendszerváltás utáni első hollywoodi blockbuster, így a forgalmazói költségek jelentősen drágították a hazai mozijegyek árát. Addig 50 forint körüli áron jártunk moziba és volt nyugdíjas, illetve gyermek jegy is a filmekre. Viszont a T2-nél ezt a két kedvezményt eltörölték, a jegy árát pedig 100 forintra emelték. Amikor papim közölte a hírt, gyerekként kicsit összetörtem. Úgy meg akartam nézni a filmet, mert pont azon a reggelen adta az MTV a werkfilmjét, én pedig odáig voltam a robotokért. Szóval rögtön elráncigáltam a papimat a Bástya mozihoz. Végül múltévben láthattam először moziban, mégpedig a 3D-s változatot. 26 évet vártam rá.

Én a Végtelen történetet első részét talán a Kőbánya moziban láttam. A második részt 91-ben egy másik budapesti moziban néztem és kicsit csalódva jöttem ki a teremből. Viszont a Drágám a kölykök összementek és a Szellemírtók mozis hajrája szuper volt! :D Egyébként a 84-es Szellemírtókat nálunk a rendszerváltáskor mutatták be, együtt futott a Drágám a kölykök összementek és a Szörnyecskék 2 filmmel. :)



Mi bizonyára lényegesen később mehettünk, mert kevesen voltak a moziban. Akkoriban kissé több ideig futott egy film.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!