Jelenlegi hely

Utazás

Utolsó bejegyzés


Nem, de tervben van már egy ideje. :) Talán jövőre, mindig közbejön valami más ami miatt csak halogatva van. =/ Oda is ilyen tavasz/nyár időszakban lenne érdemes menni, meg kellene arra legalább 1 hét ha már ott van az ember.



Megyek ki ismét Londonba. Tudtok ajánlani helyeket esetleg, amiket érdemes megnézni? Múltkor Warner Bros meg volt.



Na mondjuk az is fasza olcsó hely....



gondoltam, hogy ha a sokadik svájci trip ment le a kollégának, azzal se lesz baj



Azért tegyük hozzá sokat segít, hogy ismerősökhöz megyek nem pedig külön szállásra. Meg lidl airlines úgyhogy a repjegy is 50 font alatt megvolt mindenféle priority lópikulával. Így kijött nagyjából 400 fontból az egész mindennel együtt. Norvégia ennek legalább a duplája lenne, de inkább több 1 hétre. Plusz tegyük hozzá, hogy a látnivalók nagyja norvégiában nem 1 órára van a várostól mint ezek Zürichtől hanem jóval többre -> lényegesen többe is kerül időben és pénzben is. Geirangerfjord, Bergen, Trolltunga kurva messze vannak egymástól. Kjerag meg Preikestolen legalább "nagyjából" egy helyen van. :D Szóval azért Norvégia totálisan más kategória mint Svájc, szvsz.

@Night: passz, random kocsma. :D



Norvégiaban dolgozni jó. :)



Nekem Notting Hill bejött. A kirakodóvásár, meg úgy az egésznek a hangulata.
Aztán a parkok is nagyon tetszettek,fél napot lófráltunk a Hyde parkban.
Windsor is szép, de messzebb van.
Nagyjából tetszett minden "kötelező" látnivaló is. (Legjobban egy apróság: A Towerben van egy cella ahova feketemágia miatt zártak be egy fogadóst. Pár évig tagadta, aztán nekilátott kivarázsolni magát, az egész cella tele van pentagrammákkal meg effélékkel :-D Nem jött össze neki, ott maradt életfogytig...).
A pubok tényleg állati hangulatosak, némelyik külön kis szelet történelem. (Klisés példa, de pl. a Red Lion a Parlament mellett tényleg rengeteg olyan ember törzshelye volt akikkel történelemkönyvekben/filmekben találkoztunk, pl. Churhill. Kevésbé klisés példa a füstös gerendamennyezetű kikötői kocsma Chelsea-ben, ami nyolcszáz(!) éve ott áll, csak most már felhőkarcolókkal a háttérben :-)
Szóval sok minden tetszett. Nem naprakész infók ezek, már több éve voltunk, Notting Hillben meg már vagy tizenöt, de London nem az a város ahol ezek a dolgok eltűnnének :-)



Geirangerfjord szép, de ugyanolyan Flam, ami Bergen mellett van és csak a Flamsbana miatt külön megéri, főleg májusban, amikor a fenti állomáson még simán hó van, de 40 perc alatt leérsz a tavaszba a tengerpartra. a Trolltunga meg azért szintén nem olyan brutális távolság Bergentől, bele lehet zsúfolni egy nagyon hosszú napba :)



Relatív mi számít messzinek ugye. 3-4 óra autózás minden csak nem közel, nekem legalábbis. :) Meg azért Osloból kijutni Bergenbe is vagy fél nap. Persze kivitelezhető ha az ember úgy indul neki csak azt mondom, hogy bőven komplikáltabb meg drágább mint svájc (még akár több alkalommal is) szerintem. :) Egyszer mindenképp sorra kerül, tervben van Stockholm meg környéke is valamikor. Jó lenne úgy 10 nappal több szabadság egy évben. :D Egyelőre idén még tervben van egy Izland novemberre, de az valszeg elmarad, mert az idei airwaves felhozatal elég tré. :(



Stockholm felé járt már valaki? Szeptember elején kinézek egy hétvégére szóval ha tapasztalatból van valakinek valami "kihagyhatatlan" ötlete akkor szeretettel fogadnám. :)



jövő héten megyünk, majd beszámolok itt :)



Asszony a tóban
rwurl=https://m.imgur.com/rNnaWk4.jpg




Btw hol a beszamolo? ;)



a héten leírom :)



"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Laibach :-) Nekem igazából innen ismerősek:

ShowHide spoiler #Laibach Iron Sky klip

Szlovénia meg szép.
rwurl=https://i.imgur.com/DPe10c9.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/eigVQJJ.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/brxHnWq.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/JdYDkt0.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/R7nzEgG.jpg
Stb.
És akkor a barlangok, a tengerpart stb. még meg sem említtetett.



Szlovénia nagyon király!

És ha már ott jársz, bűn kihagyni ezt a kézműves finomságot:
https://www.pelicon.beer/products/out-of-china-hoppy-red-ale

Non serviam



Bűnös vagyok :-( Nem is tudtam hogy van ilyen.

Viszont a vicces nevű Refoskra nagyon rákaptunk. Ilyen lágy száraz sötétvörös bor. A magyar száraz borok olyan savasak hogy kimarják a gyomrom, ez kicsit sem.
Edit: a szar ebből is szar, de a gyanúsan piszok olcsó kivételével mind jó volt amit ittunk. A legjobbat egy vendéglőben ittuk, megkérdeztük, mondták hogy Vino Koper fajta. Megyünk a boltba, majdnem mind Vina Koper :-D Vettünk két palackkal a jobbikból, az egyik a barátomé lesz aki anno ajánlotta a Refosk-t :-)



Másfél hét norvég munka szopóroller Oslóban. Fasza volt, egy percig nem láttam napot, végig esett vagy szitált az eső, világos meg ugye pont akkor volt amikor dolgoztam. :D 1 napom volt amikor tudtam csinálni valamit úgyhogy zuhogó esőben beestem egy Viking Ship Museum-ba meg a The Fram Museum-ba. Mindkettő hajós cucc, az elsőben kvázi 3 kurva régi viking ship van kiállítva, nem nagy show. A másik viszont egy ilyen polar expedition-re használt hajó volt amibe be is lehetett menni és körbejárni. Na az nagyon fasza volt.
rwurl=https://i.imgur.com/Om85xI0.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/YKC2YUT.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/E8j02CA.jpg

Mindemellett az árakon sokkot kaptam egy kicsit. Készültem rá, hogy skandináv ország, híresen drágák, de ez baszki... :D Amikor a pultos csaj átnyújtott egy _pohár_ sört és fizettem érte 10 fontot azt hittem lefejelem az asztalt hirtelen. Meg így alapvetően minden csoki, cukor, alkohol ára valami elképesztően magas. A többi is, de azok kifejezetten. Egy 100gos zacskó csoki valami ami itt 1-2 font, az ott 6-7. :D Én meg húztam a szám a svájci csoki árakon... Ohwell.

Nade összességében jó volt ez, de nem lett volna hátrány ha több időm van és mondjuk nem szürkeségben telt volna az egész hét. =/



gtx 2080 ti mennyi náluk? glom olcsóbb mint itthon...


CJ képe
CJ

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Nem volt prioritás, hogy ezt kiderítsem. :D Nem hinném mondjuk, hogy nagy eltérés van.



Pedig jó lett volna kideríteni a gtx2080ti/toblerone rátát.




Jaja, erről mesélt a norvég srác akivel dolgoztam. Az útdíj mellet még az is mellette szól, hogy nem kell adót fizetni az elektromos autók után. Azért is kérdeztem rá első nap, mert mocskosul sok Tesla-t láttam (taxizni is baromi sokan használják a városban) meg volt egy dealership is munkába menet. Meg ugye miért is venne valaki másfajta autót ha tele van pakolva minden töltőállomásokkal, adómentes az autó és még külön extrákat se kell fizetnie egy ideig. Ja és reggeli csúcsban is elektromos autóval lehet használni a buszsávot ami szintén elég előnyös tud lenni.



Mutattad valakinek a telefonodat? Menő volt annyira, hogy le akarjon feküdni veled?

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



wat



Gondolom ott is az megy mint Dániában volt, ahol az új autó árának akár 150-180% -át (!) még be kellett ütni adóban :D Annyi lepukkant szar kocsit Kelet-Európában se láttál. Azóta 2016 körül levitték "csak" 85-150% -ra, ami így fest most:

Cheap petrol car: base price $15,000. VAT: $3,750. 85% of $18,750: $15,937. Total: $34,687.
Premium petrol car: base price $60,000. VAT: $15,000. 85% of $30,000: $25,500. 150% of $30.000: $45,000. Total: $150,000.

Ennyi engedményt adtak az elektromosokra:
20% is paid for electric cars registered in 2016, 2017 or 2018, and then 40% in 2019, 65% by 2020, 90% by 2021 and 100% by 2022.

Ha valakit bővebben érdekel



December elején nagyjából 2 napot leszek Prágában egy konferencia miatt. Sajnos csak egy estét és egy hosszú délutánt fogok tudni ott tölteni. Járt már valaki Prágában innen? Igazából arra lennék kíváncsi van-e valami must see dolog, amit rövid idő alatt is meg lehet tekinteni, lehetőleg a belvárosban. Vagy valami jó sörözőt/éttermet tudtok-e esetleg.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!