Jelenlegi hely

Vásárolni voltam

Utolsó bejegyzés


Meglehetősen sötét jövőt festettél fel. :D



Te optimista vagy?
Mer' akkor:
https://coub.com/view/f43mg

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Hm? O.o Volt már rá példa párszor. 9xx-10xx között is két év volt. 5xx és 6xx között is két év volt. A kövi gen is jön szeptember környékén már ezer helyről meg lett erősítve és jóformán mindent lehet róla tudni. 7nm, GDDR6 és a TSMC is megerősítette, hogy hamarosan nagyiparban tolják ki a nextgen nvidia gpukat 7nm-en.



Van rengeteg. Folyamatában is fejlesztik és már készen is van sok cucc.

Csak ezek is mind ugyanazt a gyartastechnologiat sőt gyárat használják.... a minel jobb perf/watt miatt ugye.

Szóval megette a fene.



En meg pont ma hallottam hogy jovore jon csak mert tul draga minden. A gddr ram es a 7nm is. Es keves a kapacitas. Szóval jönnek az új teslak quadrok, de gtx majd csak jövőre. Max iden ev végén.

AMD szintén, csak ott más miatt (is) késik.



Tudtommal már készültek Etherium bányász ASIC-ok (mondjuk akkor banyasznak majd mast GPU-val), a bányászat legnagyobb ellenfele a bitcoin ára meg a növekedő nehézség :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut




Jelenleg nvidiánál a VRM tesztelésnél vannak, legalábbis valami marha tegnap kirakott redditre egy gyorsan eltűnő képet teszthardverről... tehát jövőre lehet reális.

Plusz DDR6-ot is csak most kezdték el gyártani.



ma vettem egy focust, 2l szívó, benzin, zetec. nem nagy kaland, '98-as, régi vas, a 7. legyártott darab. lesz mibe ölni az időm. :)

covfefe



Vegán baileys
Laktóz- és gluténmentes, de nem jó. Úgy értem, a csajoknak sem ízlik. Vizes állagú, édes/keserű lötty. Semmiben sem emlékeztet a hagyományos baileys-re.



Vegán baileys

hüje egy világban élünk

covfefe



Van egy rossz hírem...

ShowHide spoiler #:D

CJ képe
CJ

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Még másfél hete vettem egy új monitort. Eddig minden szuper, a nagy képátlóval baromi jó játszani, és a 1440p Freesync@144Hz alatt a játékok is egész más élményt nyújtanak (kb. hogy tudtam enélkül eddig létezni? :) persze túlzok, de na). Pár hülyeségbe persze belefutottam, az egyik a firmware fejlesztőinek az érdeme. Ugyanis az OSD nem mutatja, milyen verziójú a benne levő FW, úh. leszedtem a legutolsót, kitoltam pendrive-ra, frissíteném, ahogy a leírás szerint kell, erre azt mondja, nem található frissítőfájl. Mondanom se kell, hogy miután mindent vagy háromszor leellenőriztem, felmerült a gyanú, hogy mégse én vagyok a hülye. Átírtam a fájl nevét magasabb verzióra, erre már azt írta ki, hogy frissítené a meglevőt, ami persze ugyanaz a verzió volt, mint amit leszedtem...

A másik meg a HDR, bekapcsoltam Windowson, mire minden tök sötét lett. WTF, de hamar megtaláltam, hogy külön brightness csúszka van az SDR kontentnek, amit tökig fel kell húzni, hogy a világosság kb. ugyanakkora legyen, mint HDR OFF esetén. Utána indítom a böngészőt (Vivaldi), minden ugyanolyan sötét. Chrome és Opera alatt is, de persze FF és Edge/IE alatt okés. Kiderült, hogy a chromium év elején kapott HDR támogatást, de ezt sikerült úgy implementálni, hogy a Windows világosság értékét ne vegye át. Flageknél át kellett pöccinteni a HDR-t OFF-ra...



Welcome to Windows HDR, sajnos. Ugyanannyira el van baszva, mint a színkezelés. Csak azzal azért nem találkozol, mert soha nem volt AdobeRGB monitorod, de azt speciel idestova tippre 15 éve nem hajlandóak ésszerűen megoldani. :D

ShowHide spoiler #


a vegán tusfürdő után azt hittem, hogy nincs lejjebb


Tno képe
Tno

:D:D Lassan a vegan szót ki lehet cserélni human-re. Vagy fordítva, most nemtom.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


ShowHide spoiler #Titok


Nem teljesen értem a megütközést a vegán baileys kapcsán, (ezt a jelzőt én adtam neki, nem így primózzák), szerintem simán van létjogosultsága egy laktózmentes változatnak. Csak ez a mandulatej nem nyert.
Egyébként mogyorósat szerettem volna, de az nem volt, és akkor megláttam ezt a csecse változatot...
Örüljön, akinek megspóroltam azt a ~6000 forintot!



Pedig egyszerű, csak szívatunk :D

Cserébe vendégem vagy egy sörre :D

Mondjuk az igaz, hogy sose vennék ilyet, de nem is vagyok laktózérzékeny.



Én igen, viszont nem fogyasztok alkoholt. :D



Amit még észrevettem, hogy ha HDR-t bekapcsolom, és úgy indítok SDR játékot (Civ6-ot és Pillars of Eternity-t néztem), akkor látni, hogy indítás előtt még valami elállítódik a monitoron, utána meg kifakult színekkel mennek a progik. Úh. egyelőre kikapcsolt állapotban van folyamatosan, ha véletlen belefutnék valami HDR tartalomba, és megütti az ingerküszöböt, legfeljebb bekapcsolom miatta..



Valszleg az is befolyásolja, hogy fullscreen vagy borderless windowed-ban futtatod-e.... :D



HDR-t sose kell/szabad bekapcsolni win-ben HDR-hez. A játékok/filmek (ha jól van a lejátszó beállítva) maguktól átlökik a monitort HDR-be, úgy is hogy a win-ben a csúszka off. A gond az szokott mostanság lenni, hogy a win egyszer HDR-es egyszer SDR-es monitornak látja, így 1-1 játékban kiszürkül a HDR opció és akkor szarakodni kell vele, hogy felismerje. Ja és HDR csak fullscreen van. Youtube-ot rohadt nehéz elővarázsolni, én a TV lejátszóját használom rá inkább.



Végre feladták az új mobilomat (Xiaomi Mi Mix 2 256GB), miután két hét várakozás után ráírtam a kurva spanyolokra, hogy basszák meg, vagy feladják, vagy visszaadják a pénzt.

....és úgy fest az egy hónapja feladott hangfalt is megtalálták a postán, legalábbis az angol feladót ezzel nyugtatják. Ezer százalék, hogy egyik postás simán csak be akarta nyúlni.


Lou képe
Lou
Donator

Mo-i érkezésű csomagokról beszélünk? Regisztrált csomagok? Nekem egy helyről 3 külön feladott regisztrálatlan csomagom nem akar az istennek se megérkezni, se hozzájuk vissza. Május 22 volt a feladás időpontja, szóval erre már vszleg keresztet vethetek. De voltam bent postán is, illetve eladónál is érdeklődtem.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Igen, MO-ra kellett volna érkeznie, június 15-én adta fel. Az eladó nem adott trackinget, ezen kívül nem tudom, hogy pontosan hogyan is adta fel. De az angliai szállító kiderítette, hogy valami cím-probléma volt, szerintem egyszerűen letépte valamelyik idióta a címzést, és csak a rangszám maradt a csomagon. Én sajnos azt se tudom, hogy posta-e, vagy esetleg valami más budget futár megoldással jön-e.


Lou képe
Lou
Donator

részemről annyit szúrtam el, hogy rendeléskor elfogadtam címzésnek egy régebbi beírást, csak az nem tűnt föl, hogy 1 sort kihagyott belőle valamiért, így csak a cégnév és az emelet maradt le...
szóval vszleg kihozta a postás, csak mivel portán név alapján senkit sem találnak meg, így simán vagy zsebre tette a postás, vagy nem tudom mi történt a csomaggal, de a feladó se kapta vissza állítólag, szóval ezt baszhatom. és az a baj, hogy én is hülye voltam, mert becsületesen mentem a feladóhoz, hogy elszúrtam úgy néz ki kicsit a címzést, innentől a legnagyobb megnyugvással tárták szét a karjaikat, hogy akkor ezt én basztam el, ne számítsak semmi support-ra innentől a részükről, max ha visszakapják a csomagokat, akkor majd utalják a pénzt.

mondjuk kicsit nehéz elhinnem, hogy három egy időben, de külön csomagolással feladott cucc egyike se érjen se célba, se vissza az eladóhoz...

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Jah, itt ha értékesek, már simán lehet menni rendőrségre, mert max ővelük áll szóba a posta segítőkészen.


Lou képe
Lou
Donator

"sajnos" annyira nem értékesek, 18k összesen. 4k HUF memóriakártya fényképezőgépbe, 7k HUF memóriakártya telefonba, 7k HUF univerzális notebook adapter.
sajnos talán a fényképezősön kívül bármelyiket pillanatok alatt eladja jó áron, és ilyen összegekkel rendőrségi feljelentésnél sztem kinevetnek

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!