Jelenlegi hely

Star Wars

Utolsó bejegyzés


Ehhez kapcsolódva meg egy kicsit talán arról is szó van itt, hogy a tegnapi Dragon Ballos példánál maradva "te is lehetsz Goku", mert már azt sem dönti el a származás, hogy ki lesz az übercsászár jedi, elvégre Reynek is ugyanakkora hatalma van, mint a Skywalker gyerek Kylónak.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Btw Goku egy alacsony rendű Saiyan fiaként született, akinek az erő szintje születéskor 2 volt, ami kb. egy felnőtt, nem harcművész emberével egyezett meg.

Ettől függetlenül a folyamatos edzés, a mestereitől tanult különleges technikák miatt és a határ feszegetés és halálközeli élmény (sőt párszor meg is halt) miatt iszonyatos léptékben fejlődött a harcereje. Ami a sorozat végig az egyik létező legerősebb saiyanná tette őt, többször megelőzve Vegitát, aki ugye a fajánal elitjét képviselte és nem beszélve Broliról, aki a legendás csillagharcos volt.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

+1

@Zaxx

ShowHide spoiler #TLJ

Sors bona, nihil aliud.


LY képe
LY
Donator

Ráadásul TLJ előtt semmiféle tekercs se volt, könyörgöm :D



Wtf, tényleg? Akkor vajon lesz is valami a szerepük is a következő filmben, vagy még mindig nem fogja őket elolvasni senki sem? :D

LY: A Phantom Menace előtt midikloriánok sem voltak, és hogy megvoltunk nélkülük 3 filmben. Én értem, hogy neked ez így rossz, de ne az legyen már a baj önmagában, hogy hozzányúlnak a lore-hoz és a jedik működéséhez (tekercsek), hanem az, amikor rosszul (midikloriánok).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


LY képe
LY
Donator

Megint részletkérdések... A lényeg - legalábbis szerintem - az, hogy jött Rian Johnson és alaposan átformálta a Star Warst a saját kedve szerint, lényegében egy töréspontot hozott létre. Ide tartozik mind a világépítés, ami most itt főleg a téma, és a hangvétel is, amiről most éppen kevesebb szó esik, de közben benyomásaim szerint ez a meredekebb váltás.

Namost erről az új irányról pedig eléggé megoszlanak a vélemények, és ezt mind a különféle pontozások, mind a bevételek többé-kevésbé alátámasztják. Sőt, az hogy JJ-t hozzák vissza a záró epizódra, az is arra utal hogy a Disney is kicsit elbizonytalanodott.
És igen, tudom hogy Johnson kapott egy saját trilógiát - de ha a közönségtől (és nem a kritikusoktól) jövő visszajelzések megint pozitívabbak lesznek, akkor könnyen lehet hogy Kathleen Kennedy nála is ugyanúgy oda fog hatni, mint azt a Rouge One és a Solo esetében tette. Adott esetben az is beüthet, hogy Riantől is elbúcsúznak majd...

Szerk: ja és a Midi-chlorianokat is kb. azonnal elfelejtette még Lucas is a fogadtatás láttán :P



méghogy arannyá válik, bármihez is nyúl a dizni....

Vill du bli ihop med mig?


LY képe
LY
Donator


jött Rian Johnson és alaposan átformálta a Star Warst a saját kedve szerint

Bezzeg ha a TLJ forgatókönyvét is a Disney egyik befektetői értekezletén írják meg, mint a TFA esetében, mennyivel jobban jártunk volna! :)

Nekem egyébként egy félelmem van az Ep9-cel kapcsolatban: az, hogy Abrams nehogy az Into Darkness 2-t csinálja meg a TFA és a TLJ arany középútja helyett. Nem biztos, hogy még egy olyan filmet el tudnék viselni. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Szerintem ezen a ponton már kár bármit várni a 9-től.
Nem jók a folytatások, sem a különálló filmek, sem a játékok.
Nem hiszem, hogy ez a közeljövőben változni fog. Nyilván távol álljon tőlem, hogy én bárki szórakozását el akarjam rontani a pesszimizmusommal, de én nem várok már ezekből jót, egyik médiumon sem. Hagyjuk ezt békén szerintem. Majd egy 10 múlva vegyük elő újra egy kiaknázatlan új timeline-al. Annak talán értelme is lenne.

szerk: A kotor-nak ebből a szempontból még ma is látnám értelmét, de inkább hagyják békén ha a jelenlegi brigád kezelné.

Choose your next words with excpetional care!



Az a baj, hogy sokminden történt már a SW fősodorban, és ha nem akar önismétlővé válni a cucc akkor újítania kell, arról nem is beszélve, hogy a régi szereplőket akárhogy is, de ki kell írni a sztoriból. Eddig 7/7 a két régi nagy karakter távozása szerintem. A két fiatal erőhasználó TLJ-s jelenléte nekem inkább volt érdekes, mint bármi más, és a jedi rend, vagy a világos oldal újabb kudarca (EP7-et megelőző események, Kylo Ren) majd sikeressége sem akkora franchiseidegen történés. Az viszont fura, hogy nem maradtak igazi nagy hatalmú mesterek a képben egyik oldalon sem, gyakorlatilag a két mester nélküli tanítvány van a folytatásra az erőhasználó vonalon.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



+1

Most a Solóval is megcsinálhatták volna a "legjobb SW film ever-t", hiszen szinte semmit nem tudunk a múltjáról, ugyanakkor az egyik legjobb karakter a SW univerzumban. Millió lehetőség, komoly kötöttségek nélkül. Félek hogy nem így lett, este kiderül...

Azt én sem értem, hogy mióta újdonság, hogy erőhasználó bárki lehet. Ez mindig is így volt a SW univerzumban.



CLYve Jhamma írta: +1

Most a Solóval is megcsinálhatták volna a "legjobb SW film ever-t",

Kritikákat olvasgatva erre ne nagyon számíts.



rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=7yDAYsQOJsY
Ez nekem mindent megmagyaráz, ez egy autista fasz.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Most a Solóval is megcsinálhatták volna a "legjobb SW film ever-t", hiszen szinte semmit nem tudunk a múltjáról

Viszont abban biztos lehetsz, hogy minden benne lesz a filmben a múltjáról abból a kevésből, amit eddig tudunk, lehetőleg minél egyértelműbb és tapsolhatóbb formában. "Anya, anya, nézd, Han Solo innen szerezte a kockáit!" :D It's so fucking dumb.

És máris megjöttek a szokásos, inkompetens kedélyborzolások is:
http://hu.ign.com/star-wars-anthology-2/37747/news/donald-glover-kiallt-a-panszexualis-lando-calrissian-otlete
Hát ti nem is tudtátok, hogy Lando pánszexuális? :D

Szerk: Wow, mindig is sejtettem, hogy Donald Glover túl jó színész ahhoz, hogy ne legyen retardált, de ebbe a nyilatkozatba azért iszonyú sok dimenziból lehet belekötni még onnan nézve is:

Hogy lehet bárki nem pánszexuális az űrben? Hiszen annyi mindennel lehet ott szexelni! Egyáltalán nem gondoltam, hogy ez furcsa ötlet lenne, hát persze, hogy mindenkire gerjed. Nem tartottam különösnek a dolgot, mert szerintem ha az űrben vagy, akkor az ajtó tárva-nyitva áll. Nem csak a fiúk vagy a lányok jöhetnek szóba, dehogy, jöhet bármi! Kit érdekel, hogy nő vagy, vagy férfi? Csak szórakozzunk jól!

Mondjuk az eddigi új SW-filmek annyira "aszexuálisak" voltak, hogy lehet, már annak is örülnék, ha a Solóban Lando megkúrna egy droidot. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nem értem a Lando problémát, őszintén szólva édesmind1 és még talán illik is a laza karakteréhez.



Puritán, de érthető leszek: az, hogy laza vagy-e vagy sem egyáltalán nem befolyásolja azt, hogy mire áll fel a faszod. Nem tudom, hogy ennek a koncepciója vágható-e?

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Értem, de nem értem ez miért ilyen felháborító dolog.



Nem felháborító, csak hülyeség. Ott van pl. Kirk a Star Trekben: Kirk laza, nem él párkapcsolatban, ezért ha úgy adódik, akkor bármilyen idegen fajjal képes lefeküdni... amíg a faj női képviselői hasonlítanak egy emberi jócsajra, mert van a lazaság, meg a van a szexualitás, és a kettő két külön dolog. Senki sem lett még meleg / biszexuális azért, mert laza, ahogyan a melegség / biszexualitás sem kerget bele a lazaságba = inkompetens túlgondolás a karakter jelleméből levezetni a szexualitását.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Most komolyan egy szon lovagolsz? Akkor atfogalmazom neked, szerintem szimplan illik a karakterehez. Ennyi. Engem egyaltalan nem zavar ha a robotjat dugja vagy a haverjat. Miert ne tehetne? Semmi kivetnivalo nincs benne. Ha mondjuk Solora eroltetnenek ra ilyet akkor ertenem a problemat, de Landorol pl pont el tudnam kepzelni az ilyen nyitott "gondolkodasmodot". Te meg nem es haborogsz rajta. Csak nem ertem miert. Nem ettol lesz szar karakter, nem mond totalisan ellent mindennek amit eddig tudsz rola mint Luke a TLJ-ban, nem ettol lesz szar film a Solo. Total irrelevans aprosag ami illik is hozza ha tetszik ha nem.



Total irrelevans aprosag

Nyilván, de akkor felmerül a kérdés, hogy minek egyáltalán beszélni róla ahelyett, hogy a nézőre hagynánk a dolgot. Ez tök olyan, mint amikor Rowling elkezdett azzal házalni, hogy Dumbledore meleg: lehet az, mert nem ellentétes semmivel, amit eddig tudtunk a karakterről... és pont ezért semmi értelme.

Egyébként szerintem nem illik az Landóhoz, hogy "droidbaszó", de kinek mi, ugye.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Te is tudod miert tema, ne tegyel ugy mintha nem tudnad. PC-nek kell lenni. Mindent reprezentalni kell a filmekben, ez is csak egy a sok hasonlo lepes kozul. Sokretu az univerzum sokfajta emberrel es ezt tolni kell, hogy ne kothessenek bele ilyen-olyan faszsagokkal. Nem veletlen tema ez par nappal a bemutato elott. Ingyen reklam, sokan beszelnek rola, stb. Megtehettek volna, hogy az emberek fantaziajara bizzak csak az nem eleg hatasos mostanaban amikor mindent direkt szajba kell ragni.



PC-nek kell lenni.

Nem akarom bántani a mostani PC-mentalitást, mert a PC-t jó dolognak tartom a tömegkommunikációt illetően (le kell bontani a kommunikációból azokat az elemeket, amik elidegeníthetik a célközönség egy csoportját, mert csak úgy megy át az üzenet), de egyébként a PC pont az lenne, ha a nézőre hagynák.

Mindegy, legalább már tudjuk, hogy Lando mire használja Lobotot valójában (szexlobot!). :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Hogy a partvonalról beszóljak. Ha anno az egyik interjúban az apuci által besúvasztott kölyök nem (á nem belterjes Hollyawood, kicsit se - a lényeg, hogy ott is a tehetség dönti el felvesznek e....) nyögi rá a kretén kérdésre a kretén választ, hogy "miért ne", akkor most nem pörögnének ezen az emberek.
Azt nem veszi érszre sok ember, hogy miért lettek megosztóak az utóbbi idők alkotásai, mert debil mód állnak hozzá az alkotók, mind a műhöz, mind a promóhoz. Egy rakás dilettáns életérzés amit látok, olvasok tőlük. A vicc az, hogy ráadásul mekkora pénzekkel és "trademark-kal" bohóckodnak.
A szexualitás milyenségét ugyanúgy kellett volna kezelniük, mint ahogy az erőt, "nem magyarázom a szádba", majd a műt befogadó ember magában felépíti, és örülni fog neki a saját szájizlése szerint. Ezzel az egyszerű faék technikával sokkal nagyobb közönségnek lesz elfogadható/befogadható egy mese, egy karakter. A szájbarágás (az erőltetett napi politikáról, küldetéstudatról, és PC-ről nem is beszélve) pont, hogy sikeresen megoszt, mert nem vagyunk egyformák (ezt sem fogja fel az idióta PC), és nagyon hamar elavultá tesz dolgokat.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Részben egyetértek veled, de azért hozzáteszem, hogy az interneten megy a szájbamagyarázás, ami a nézők... nagyon optimista becslésem alapján 30%-ához jut el. A Solo filmben nem látod sem férfivel, sem Androiddal (na jó, vele igen, de nem úgy :D) Landot, csak érződik, hogy rá-rámozdul, nincs az arcodba tolva, vagyis igenis működik a "magában felépíti és örülni fog neki a saját szájíze szerint" dolog. Ugyanúgy ott van a kékhajú csaj az előző epizódból: a neten volt kijelentve, hogy biszexuális, a karakter nem is kezdett el smárolni Leiával meg senkivel, ha jól emlékszem, finom utalás szintjén rémlik valami, de semmi szájbarágás - az utólag jött, az interneten, nem jött, ömlött.

Szóval az egész Disney-hozzáállás a Star Wars-hoz az az, hogy a film után magyaráz agyon- és túl mindent, mintha attól félne, hogy támadási felületet ad azzal, ha nem szögezik le cikkekben, interjúkban, threadekben, hogy "VÁRJATOK, VAN EGY MELEGÜNK", meg "VÁRJATOK, VAN EGY PÁNSZEXUÁLISUNK". A forgatókönyvekben én csak nagyon-nagyon nehezen érzek kőkemény nőuralmat minden dacára - Kylo Ren például sokkal erősebb karakter, mint Rey, és most nem az erő-érzékenységéről, hanem a szereplő erejéről, jelenlétéről, sztoribeli szerepéről beszélek.

Mindegy, én ezt a túltolt SJWC vagy mi a faszom marhaságot csak érintőleg érzem, és összetenném mind a két kezemet, ha tényleg csak az lenne a baj a filmekkel, hogy a vezérkarban most csak nők vannak - ezt elsőre őszintén szólva észre sem vettem a TLJ-ben, másodszorra meg nem hiszem, hogy megnézem - vagy van benne egy ázsiai, ha működne. De nem működik, és nem azért, mert túlzottan nőies vagy bármi, hanem azért, mert a karakterek szarok és végig érződik az, hogy "odaszarik az asztalra" a rendező, mert megteheti, mert JJ megint írt egy szkriptet és le se szarta, hogy az hogyan lesz folytatva, nyomta a Lostot mint mindig, majd kiderül, hogy kicsoda és micsoda a jegesmedve, vagy esetünkben a kivetített faszi, jó rejtélyes, a megoldást meg majd kiizzadja majd magából valaki, well. Most csattan ugye az arcában, mert ő lesz az a valaki, aki a hozzá hasonló hozzáállással ("bármit csinálok, nem nekem kell érdemlegesen megmagyaráznom azokat") szétbarmolt cuccot majd megpróbálja összerakni. A Disney igazi bűne bárki bármit is állít nem az, hogy túltolja korunk mozgalmait (mert azt, hogy nő, fekete, stb. szerepel egy űrmesében, hát pont leszarom), hanem az, hogy ezt a trilógiát, számtalan generáció meghatározó sorozatának folytatását egyszerűen nem tervezték meg jó előre.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



A Solo nagyjából azt hozta, amit vártam tőle. Semmi kiemelkedő, de nézhető cucc. Amire szánták, azt teljesíti, se több, se kevesebb. Hozza a Rogue One szintjét, szóval kicsit színesíti az univerzumot, de senkinek se hiányozna, ha nem készült volna el.



Különösebb elvárások nélkül ültem be rá (már nem merek nagyot álmodni SW kapcsán) de egyértelműen pozitív csalódás. Gyengécske kezdés után szépen lassan magára talál a film. Sokkal jobban tetszett pl. mint a Rogue One. Ebben nem annyira érhető tetten a "mindenképpen nagyon hasonlítson a korábbi filmekre, ezért rakjunk be pár gagyi jelmezt is a jelenetbe" hozzáállás, mégis időben és térben is oda tudom helyezni a filmet a klasszikus trilógia elé.

A csaj néhol szerethető/hihető, de legtöbbször bénácska. Érdekes mert szerintem pont a Solo-s jelentekben nem működik, egyébként igen. Solo karaktere nekem tetszett, a színész olyan amilyen, szerencsére ott van nekünk csuvi aki hitelesíti és így elmegy. Csuvi egyértelműen szintet lépett az előző verziókhoz képest, nekem nagyon tetszett. A Falcon még mindig a legfaszább "ócskavas" a galaxisban. A földi harcok (koreográfia, kameramozgás) sokkal jobban kidolgozottak mint eddig bármelyik "új" SW filmben, néhol egészen realisztikus. Látványban én nem találtam kivetni valót, az 10/10.

SW rajongóknak mindenképpen ajánlott.



A csaj néhol szerethető/hihető, de legtöbbször bénácska

Szinte miatta nem megyek el csak a filmre. Meg egyszerűen hidegen hagy Solo története...



Egyértelműen a leggyengébb karakter a filmben, nekem csak a végén kezdett hitelessé válni.



Emilia Clark egy túlhypolt tyúk. A Terminátorban egyenes borzasztó volt.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!