gyors látványos sikerhez ajánlom a répát és a kukoricát a zöldség vonalon. Új dimenziok.
Húsoknál alap valami fasza steak vagy rosé kacsamell esetleg jó vastag szelet karaj. Ezek mind megvannak pár óra alatt. Utána rá lehet menni az oldalasra 48 órára.
Egyébként ajánlott egy vákuumozó beszerzése, mert nekem rendszeresen szétnyítlak a gyorszáras zacskóim.
Csak futólag olvastam át.
Tehát ha jól értelmezem ez egy merülő forraló amivel pl 60 fokon lehet "sütni" az oldalast akár 2 napon keresztül is. És mindez kerül 30 ezer ft-ba.
Nem kötözködés csak józan paraszti ésszel ugyan ezt tudja egy sütő is nem? Oda is be lehet tenni az oldalast 60 fokon 2 napra ha éppen úgy akarod megsütni.
Hát majdnem. Merülő forraló ami keringeti a vizet. A baj a sütővel hogy nem pontos. Ez 0.1 fok pontossággal állítható, és tökre számít is. Meg hát számít is, hogy vákuum alatt legyen a cucc amit "főzöl".
Azért tegyük hozzá, hogy persze ezt is ésszel kell csinálni. Van néhány idióta aki pl csirkét szuvidál alacsony hőfokon, rövid ideig ("I like it rare!") aztán meglepődik a szalmonellán. :D
nagi: nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben a húsokkal kapcsolatban az hogy mivel viszonylag alacsony hőfokon lesznek kezelve, a bennük lévő káros bacik nem fognak elpusztulni. De valahogy a szuvidált kajáknál ez mégsem merül fel gondként...
Utána kell nézni, de úgy tudom, hogy a legtöbb cucc elpusztul már 60 fokon, ha tartósan kapja a hőt. Mostanában sűrűbben vágunk disznót (évi 3-4 alkalommal), egy nagyobb darab sonka lesózva, füstölve (több napos hőkezelés is) olyan nyers belülről még, mint az állat (főtt-ragasztott bolti ugye más téma), de zabáljuk 2 pofára. Ha nem szennyezett (meg nyilván nem eleve romlott) a hús, akkor azért annyira nem kell fosni tőle. 100kg-os felnőtt meg nem zuhan be olyan könnyen, biológiailag mindenevők vagyunk, a gyomorsavunk 99,9%-ban mindent elmar.
Nem akarok nagyon beleugatni, egyrészt ha jól csinálja az ember akkor nincs gond, másrészt meg azért aki ilyet vesz az nyilván ért hozzá, csak a teljesség kedvéért jegyzem meg:
Azért ez nem teljesen így van.
Nem csak önmagukban a bacik/egyebek veszélyesek, hanem amit kiválasztanak illetve hátrahagynak méreganyagot az is. Nagyon lesarkítva: Ha 1 napig kiteszel a napra csak úgy egy húst, majd utána "szarrá sütöd" 500fokon annak sem lesz jó vége például.... Mindegy, akit érdekel az utánaolvas, tárolásonként/főzésenként/hústípusonként ez mind eltér.
Faszom ebbe a kurva linkelésbe, egy szaros képet nem lehet beilleszteni ide.
kepkollekciokat/albumokat nem tamogattunk soha (ha 1 kep van bennuk, ha 1000). Masold ki az adott kep direkt linkjet (jobbkat + copy image link) pl az albumbol es siman belinkeli. Imgur-ban kicsit osszemosodik es megtevesztheto lehet a nezet az album es sima kep kozott, foleg ha csak egy kep van benne, de az /a/ jelzes az URL-ben sima indikator a mivoltara.
admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."
1. ha nem tudsz belinkelni egy képet ide, akkor azt máshova sem fogod tudni, mert jó eséllyel a forrásnál blokkolják a lehetőséget - és közben pshishock is válaszolt helyettem, legalább azt a részt nem kell leírnom, + mint látod alant a képlinkelés is simán megy
2. drágább az órád, mint a telefonod? :)
"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King
Nehezen indult a napom, azt a postot meg 5x szerkesztettem és nem sikerült. -.-
De egy kv segített. Legközelebb megpróbálom hatodjára is :)
@Lou
2016. decemberéig mindig 120-140e kategóriából voltak telefonjaim (előfizetés + 2 év hűség T-nél). Egyik se volt tökéletes, dehát 2 év az 2 év. Aztán adtam esélyt a 3S-nek. Munkára használom, sokat telefonálok és még mindig nincs bajom vele és sokáig bírja. 54k volt. Szerintem ha ennyiért lehet kapni ilyen tartós telefont, a következő is Xiaomi lesz.
Vettem egy redmi note 5-t
a note 3 se-men a csere indiai amugy is szar kijelzo elkezdett csikozni
annyira nem jon be, eltuntek alulrol a "fizikai" gombok, es az a hulye felsimitom akkor megjelenik szoftveres sz@r van
a tobbszinu led meg egyszinu lett a tetejen, igy nem latszik milyen uzit kaptam
Tényleg nem tudok a 3S-re negatívumot mondani.
Pont akkora amekkora kell, erős, keveset gondolkodik (utálom ha várni kell a telefonra használat közben).
Hozzáteszem én használom és nem mókolom. Gyári ROM van rajta, frissítések települnek maguktól.
Miután kivettem a dobozából felkerült rá a kijelzővédő üveg és egy iPaky tok, sammi gond vele, eddig összesen 4-5x sikerül kiejteni a kezemből, szerencsére legtöbbször csak a retyón ülve így nem esett magasból.
Azt tudom, de a témában reply-oltam Gabikának. Mivel a többi gyártó egyéb telefonján sincs már, így ezt el kell fogadni. Ez csak arra jó, hogy Vajk itt örül magának a semmire.
semmi bajom a 3S-sel, bnémnek is azt ajánlottam, és immár másfél éve pár apró hibára panaszkodáson kívül nem volt gondja vele.
egyedül a GPS kb használhatatlan.
"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King
írsz majd pár sort, ha kitesztelted? szemezek vele én is :)
Valami vibrátornak nézem ez alapján: https://anovaculinary.com/anova-precision-cooker/?gclid=EAIaIQobChMI0obz...
gyors látványos sikerhez ajánlom a répát és a kukoricát a zöldség vonalon. Új dimenziok.
Húsoknál alap valami fasza steak vagy rosé kacsamell esetleg jó vastag szelet karaj. Ezek mind megvannak pár óra alatt. Utána rá lehet menni az oldalasra 48 órára.
Egyébként ajánlott egy vákuumozó beszerzése, mert nekem rendszeresen szétnyítlak a gyorszáras zacskóim.
Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr
WTF?
https://www.seriouseats.com/2015/09/the-food-lab-complete-guide-sous-vid...
Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr
Csak futólag olvastam át.
Tehát ha jól értelmezem ez egy merülő forraló amivel pl 60 fokon lehet "sütni" az oldalast akár 2 napon keresztül is. És mindez kerül 30 ezer ft-ba.
Nem kötözködés csak józan paraszti ésszel ugyan ezt tudja egy sütő is nem? Oda is be lehet tenni az oldalast 60 fokon 2 napra ha éppen úgy akarod megsütni.
Csak ne felejtsd el éjfélkor megfordítani.
Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut
Hát majdnem. Merülő forraló ami keringeti a vizet. A baj a sütővel hogy nem pontos. Ez 0.1 fok pontossággal állítható, és tökre számít is. Meg hát számít is, hogy vákuum alatt legyen a cucc amit "főzöl".
Sütővel ezt nem hozod össze:
http://cookingissues.com/primers/sous-vide/purdy-pictures-the-charts/
Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr
Azért tegyük hozzá, hogy persze ezt is ésszel kell csinálni. Van néhány idióta aki pl csirkét szuvidál alacsony hőfokon, rövid ideig ("I like it rare!") aztán meglepődik a szalmonellán. :D
Beszámolok róla ígérem :)
nagi: nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben a húsokkal kapcsolatban az hogy mivel viszonylag alacsony hőfokon lesznek kezelve, a bennük lévő káros bacik nem fognak elpusztulni. De valahogy a szuvidált kajáknál ez mégsem merül fel gondként...
Utána kell nézni, de úgy tudom, hogy a legtöbb cucc elpusztul már 60 fokon, ha tartósan kapja a hőt. Mostanában sűrűbben vágunk disznót (évi 3-4 alkalommal), egy nagyobb darab sonka lesózva, füstölve (több napos hőkezelés is) olyan nyers belülről még, mint az állat (főtt-ragasztott bolti ugye más téma), de zabáljuk 2 pofára. Ha nem szennyezett (meg nyilván nem eleve romlott) a hús, akkor azért annyira nem kell fosni tőle. 100kg-os felnőtt meg nem zuhan be olyan könnyen, biológiailag mindenevők vagyunk, a gyomorsavunk 99,9%-ban mindent elmar.
Alacsony hofok + hosszabb fozes = bye bye bacik.
(Pl. steak 53.9 fokon 1-2 ora, utana lepiritva tokeletes medium. Libamaj 58 fokon egy ora zsenialis. Lazac 50 fok, utana piritas. More: https://www.seriouseats.com/2015/07/the-food-lab-complete-guide-to-sous-... )
Nem akarok nagyon beleugatni, egyrészt ha jól csinálja az ember akkor nincs gond, másrészt meg azért aki ilyet vesz az nyilván ért hozzá, csak a teljesség kedvéért jegyzem meg:
Azért ez nem teljesen így van.
Nem csak önmagukban a bacik/egyebek veszélyesek, hanem amit kiválasztanak illetve hátrahagynak méreganyagot az is. Nagyon lesarkítva: Ha 1 napig kiteszel a napra csak úgy egy húst, majd utána "szarrá sütöd" 500fokon annak sem lesz jó vége például.... Mindegy, akit érdekel az utánaolvas, tárolásonként/főzésenként/hústípusonként ez mind eltér.
Érdekességképpen pld itt a homár:
https://index.hu/tudomany/til/2018/04/10/miert_elve_fozik_meg_a_homart/
Ez így van, nyilván a romlott húst hiába sütöd szénné :)
Igen-igen, de látod például a homár olyan hamar elkezd "romlani", hogy azt gondolom egyáltalán nem érdemes szuvidálni.
https://imgur.com/a/ejyagCe
Faszom ebbe a kurva linkelésbe, egy szaros képet nem lehet beilleszteni ide.
Ha már kikötöttem a Redmi 3S-nél, akkor nézzük mit tud egy saomi okosóra.
kepkollekciokat/albumokat nem tamogattunk soha (ha 1 kep van bennuk, ha 1000). Masold ki az adott kep direkt linkjet (jobbkat + copy image link) pl az albumbol es siman belinkeli. Imgur-ban kicsit osszemosodik es megtevesztheto lehet a nezet az album es sima kep kozott, foleg ha csak egy kep van benne, de az /a/ jelzes az URL-ben sima indikator a mivoltara.
admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."
1. ha nem tudsz belinkelni egy képet ide, akkor azt máshova sem fogod tudni, mert jó eséllyel a forrásnál blokkolják a lehetőséget - és közben pshishock is válaszolt helyettem, legalább azt a részt nem kell leírnom, + mint látod alant a képlinkelés is simán megy
2. drágább az órád, mint a telefonod? :)
"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King
Nehezen indult a napom, azt a postot meg 5x szerkesztettem és nem sikerült. -.-
De egy kv segített. Legközelebb megpróbálom hatodjára is :)
@Lou
2016. decemberéig mindig 120-140e kategóriából voltak telefonjaim (előfizetés + 2 év hűség T-nél). Egyik se volt tökéletes, dehát 2 év az 2 év. Aztán adtam esélyt a 3S-nek. Munkára használom, sokat telefonálok és még mindig nincs bajom vele és sokáig bírja. 54k volt. Szerintem ha ennyiért lehet kapni ilyen tartós telefont, a következő is Xiaomi lesz.
Vettem egy redmi note 5-t
a note 3 se-men a csere indiai amugy is szar kijelzo elkezdett csikozni
annyira nem jon be, eltuntek alulrol a "fizikai" gombok, es az a hulye felsimitom akkor megjelenik szoftveres sz@r van
a tobbszinu led meg egyszinu lett a tetejen, igy nem latszik milyen uzit kaptam
Parizer forever.
Csakakínai!4 :D
"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."
Tényleg nem tudok a 3S-re negatívumot mondani.
Pont akkora amekkora kell, erős, keveset gondolkodik (utálom ha várni kell a telefonra használat közben).
Hozzáteszem én használom és nem mókolom. Gyári ROM van rajta, frissítések települnek maguktól.
Miután kivettem a dobozából felkerült rá a kijelzővédő üveg és egy iPaky tok, sammi gond vele, eddig összesen 4-5x sikerül kiejteni a kezemből, szerencsére legtöbbször csak a retyón ülve így nem esett magasból.
Redmi amúgy jo cuccokat gyárt , csak jobban körbe kellett volna nézni:)
Van mindenből ezerféle. Legkisebb unokaocsemnek 4X-et vettem, de ha nem lennek samsung buzi siman magamnak is jó lenne.
Értesíti led meg már a legtöbb új cuccon egyáltalán nincs, nem hogy többszínű:(
tudom, az elodje egy xiaomi redmi note 3se volt, tul jo telefon, igy ahhoz merem az ujat :)
szerk: azt nem ertem igazan, hogy miert fejlesztettek visszafele...
Parizer forever.
Van még telefon egyáltalán amiben fizikai gombokat meghagyták?
Van, csak nem okos szinte egyik se. Nagyifonok meg hasonlók, esetleg a catepillar mindentbíró telefonjai, stb.
passz, az sem tudom, hogy ez az vo't e, mindenesetre alul mindig ott voltak, es jo volt kilepni teljes kepernyos appokbol
https://www.youtube.com/watch?v=jTaM-q6Relk
Parizer forever.
Azt tudom, de a témában reply-oltam Gabikának. Mivel a többi gyártó egyéb telefonján sincs már, így ezt el kell fogadni. Ez csak arra jó, hogy Vajk itt örül magának a semmire.
semmi bajom a 3S-sel, bnémnek is azt ajánlottam, és immár másfél éve pár apró hibára panaszkodáson kívül nem volt gondja vele.
egyedül a GPS kb használhatatlan.
"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King
nem fizikai gomb, arra a 3 biszbasz androidos gombra gondolok alul, task, home, back
Parizer forever.