Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


még gépezni sincs nagyon kedvem

akkor már tudja az ember hogy súlyos gond van :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Ja, asszony is megjegyezte, hogy tényleg gond van, mert egész nap nem ment a gép :D Így estére kapcsoltam csak be :D

n0k0m: na, szép kilátások :D



Én meg ma délelőtt talán tényleg leégtem picit a füvészkertben :D



Na, az éjjel jött egy update a betegséghez, vagy alapból fícsör lett volna (ea/ubi vírus), nem tudom, szóval belázasodtam. Pillanatok alatt felugrott a lázam, fáztam mint Amundsen a déli sarkon, viszont kapásból elmúlt az orrfolyásom :O Reggel a láz elmúlt, a taknyolás visszatért, de gyengébben, viszont köhögök, hogy majd beszakad a hátam. 3 nap alatt nem is rossz, mint valami betegség bemutató, kipróbálunk mindent.



Kurva anyját a postának és a vámnak is.

Rendeltem egy 41$-os csomagot, ami postával együtt is csak 63$ volt. Erre megvámolták 8000Ft-ra.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



50%os vám? Az úgy elég durva

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Utánatelefonálgattam. Most már értem, hogy jött ki, de így még inkább nyasgem.

3000Ft volt a postaköltség! hogy eljárt a posta a csomagommal a NAVhoz és onnan visszahozta nekem és átadta az általam kitöltött papírokat persze.

a maradék meg az volt, hogy ők a postaköltséget is megvámolták. Úgy ki is jön durván 4700 Ft-ra a 0,27-el megszorzott teljes postaköltséges összegem 260 Ft-os dollár árfolyamot számítva.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Posta egyébként még így is "olcsón" intézi a vámeljárást. Valamelyik nagyobb futárcégnél olvasgattam a díjakat és a hajam kihullott az olvasottaktól.



Ezért rendelek inkább amazonról már... ott elvégzik helyetted a vámolást, amikor kell, és előre megmondják, mennyi lesz.

Egyébként wow, legutóbb még asszem 1000 volt a vámolási díj.



Ja, ez ilyen. Főleg, hogy az ebay GLS-el szállít mostanában, ők meg tutkóra átvámoltatják az egészet. A postánál volt, hogy átcsúszott, nem vették észre, a gls nem. Ezért buktam, amúgy olcsó, Commodore rajz pad licitelést ebayen, mert pont a vámérték felett lett volna a licitem :D Simán vittem volna, ha nincs a postaköltség vám.



A legnagyobb geciség persze továbbra is a postakötség és a VÁM áfázása, hiszen kurvára nem itthon veszed igénybe a postázás nagyját, plusz szopjanak lófaszt a politikusok, hogy VÁM-ra még ráraknják a 27%-os áfát, mondván a vám nem adó, (jogilag nem, de egyébként meg faszt nem) tehát adóztatható.



Jaja. Ezt a postát nem is értem. Fel is kúrtam az agyam, amikor anno olvastam, meg most megint :D Tiszta logikátlan baromság.



És még örülj neki hogy nem karácsonyi időszak van amikor konkrétan felülről megmondják a srácoknak hogy szarjanak a kínai csomagokba (nyilván nem bírják a hazait se) majd megkapja a paraszt később :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Vagy az aktuális erzsikeutalvány kiosztás, ami természetesen prioritást kap mindennel szemben.



Egyébként idén profin lekezelték a csomagokat, tavaly meg gondolom nekik is újdonság volt, hogy fent kitalálták az erzsébetosztást. Viszont most kaptam tőlük a levelet, hogy 50-75%-os áremelés ... ahogy a csomagautómatáik meg a cserecsomagos szolgáltatás is bedrágult az év elején. :( (így is a legolcsóbb ha nem 100-asával küldöd a csomagokat)



Nekem mondjuk időben megjött a kínai cucc, sőt, januárra írták, és december közepére megjött. Az angliai dobozos játék (9) csúszott az ünnepek miatt 1-2 napot. :D
Inkább a belföldi Fosta csomagokkal volt gondom. 3/3 alkalommal elbaszták :D Két alkalommal a két posta MOL pont közül a távolabbikra küldték, nem arra, ami hozzám közelebb esik, harmadik alkalommal a városi főpostára ment. Pedig mindig minden stimmelt.
Ja, és a hülye emagos cucc meg postán maradó lett volna, de elbaszták, és visszakerül a "feladóhoz". Az utolsó héten mindezt...



Ok, írták hogy nem feltétlenül kezdőket várnak a Braininghub-nál, de amikor már a Java tanfolyamra első körös tesztjében Java-ban kell programozni az kicsit erős :(

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Nekem UX designer állásinterjún 2 kör után tették fel a kérdést, hogy akkor most beszéljük meg, hogy hány nyelven tudok programozni.



Btw a Logmeinnél van egy jópár üres állás.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



lol, az szép... nekem egy banki felvételin, miután mondtam, hogy java-hoz nem értek, kb 5-10 évvel korábban egyetemen csináltam csak, szarul, gyűlölöm, hányok tőle, nem csinálom, én inkább c-c#-nál maradok, beküldtek két java-s tippre lead dev vizsgáztatni 3. fordulóban, akik meg c#-hoz nem volt lövésük se. Akik elkezdtek kérdezni javából. Csodás volt, elején megmondtam (megint), hogy max annyiban tudok válaszolni a kérdéseikre, amennyiben c#-ban is felmerülnek egyáltalán a problémák. Volt ami felmerült, de pl a "package" szintet totál elfelejtettem, hogy javában van protected/private/public mellett.

UX designer.... hát, ha tényleg csak az, semmi más, akkor semmihez. Sketch/hasonlót használjon, legyen tisztában azzal, hogy nem print-re designol, és mi az a netes design. (Igen, furán hangzik, de találkoztam már problémás designerekkel, akiknek ez se ment.) De ha sitebuilder, akkor - bár programnyelveknek mondani őket erős csúsztatás - html, css ugye alap, esetleg valamelyik aktuális js csomag minimális szinten, hogy ne üssenek le és ássanak el a frontendesek első nap után.



Jópár éve volt már, maga a (nemzetközi)cég vállalatoknak gyártott vállalatirányítási rendszerekhez hasonló programokat, ráadásul akkor még Silverlight-ot használtak, amibe egy óvodás is egy fél délután alatt össze tudta rakni egy program/weblap vázát működő gombokkal, aloldalakkal stb. (első 2 fordulóban be is adtam 2 ilyet), hogy az UI/UX működését be lehessen demózni. Akkor a mobilok, tabletek előretörése miatt kerestek embert, hogy a már meglévő/jövőbeli programok ezeken az eszközökön is jól használhatók legyenek. Természtesen nem is kértek programozói tudást az álláshirdetésben. Gondolom a végén meggondolták magukat, hogy talán erre nem kellene 8 órában felvenni valakit, hanem akkor már legyen +1 programozó, aki ezt is csinálgatja, úgyhogy felvettek egy frissdiplomás programozót nulla design/UX előképzettséggel/gyakorlattal (megjegyzem a "rendes" programozók fizetésének a töredékéért :P UX designer munkakörben). Azt nem tudom, hogy aztán hogy sült el a dolog. Gondolom beleszartak és másolták a konkurenciát, trendeket.



n0k0m írta: akkor még Silverlight-ot használtak, amibe egy óvodás is egy fél délután alatt össze tudta rakni egy program/weblap vázát működő gombokkal, aloldalakkal stb.

Jah, erre ma már Sketch van, ott vizuálisan nulla programozási tudással össze lehet dobni ilyen működő vázat, ráadásul elég csak egy linket kell elküldeni. A másik nagy az Invision, webes klienssel, meg még van vagy húsz hasonló. És igen, nagy nemzetközi cégnél is láttam meglepődést, hogy hűapámfasza, ezt így össze lehet dobni. Nem vagyok designer, se grafikus, konkrétan irfanview-vel darabolt excel screenshotokat lőttem össze vele.

És igen, ilyen hozzáállással ma már nem igazán tudnának labdába rúgni. Már az is csoda, ha a jelentkező a feladott hirdetés minden részletének megfelel.



Harvy, menjél inkább UX designernek. ;)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Sajnos ebből egyik szónak a jelenteset se tudom. :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Nyugi az se aki a hirdetést feladta, ahogy a mellékelt ábra is mutatja :D



Viszont lehet, hogy elég, ha pár tucat ilyen kifejezést bemagolsz, és tudod szövegkörnyezetbe helyezve magabiztosan előadni, és már nyert ügyed van. Talán még a grafikus lányok is tapadni fognak. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


CJ képe
CJ

Menj el pornózni inkább Harvy... :D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....




Totalbiscuit is teljesen visszavonul YouTube rol, max twitchen tol coopot a feleségével (illetve szeretné ha ő tovább vinné a csatornát) ilyen ez a metasztazisos rák. :(

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Isten ajándéka...

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!