Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés

Tno képe
Tno

Hogy érted, hogy most már nem lehet?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Audigy érában mindig problémám volt a driverek telepítésével, volt, hogy napig szívtam, amíg minden működött. És az xtrememusic driver/terméktámogatása rég megszűnt, ergo bugok/hibák, kompatibilitások soha nem lesznek javítva.

Egy idő után meguntam ezt, plusz az alapzaját. Próbáltam beszerezni optikai kimenetet hozzá, anno a digitális kimeneteket extra slotos cuccban adták, nem sikerült.

Ezután cseréltem USB-s xfi-re, azóta a korábban említett hangerő probléma és doom inkompatibilitás (csak 2.0-ban volt hajlandó működni, emgszokott 5.1 után brutálisan nagy hátrány, ha nem hallod, pontosan honnan röfög valamelyik mob) után szégyenszemre kipróbáltam az alaplapi optikai kimenetét, és..... yeah, már a hangerőállítás miatt megérte azon maradni. Ja igen, persze az xfi-n ezt soha nem javították, és tippre az újabb cuccaikon se, mert szerintük ez a helyes működés.

Az igazi haxxolás mondjuk az volt, ami az XM előtt volt: a pcmcia kártyás audizs 2 zs, PCI átalakítóval :D



Segítsetek asszonynak a kérdőíve kitöltésében! A diplomamunkájához kell. Kb kevesebb, mint 1 perc.
https://docs.google.com/forms/d/1WiDQrVKZn9yDKeHWElW9yalHyad7L1JlIYVWrg6...

Köszönöm!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



én az, évente szoktam utaznihoz, betettem volna, egy "nem minden évben utazok" választ betettem volna

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Szerintem több volt 1 percnél, de nem sokkal. ;)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Végül nem hazudtam nagyot :)

@brianaspirin: Köszi!

Tőtsétek csak, 100 kitöltő kell, aztán van eddig 10 :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



KItöltöttem. Remélem anonim :D :D



sent ;)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Remélem anonim :D :D

szemelyes adatot megadtal valahol?
nem = anonim. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem tudom, hogy a kérdőíves diplomamunkáknál mi az elvárás, de azt igen, hogy a kérdőíveknél fontos a kérdések helytállósága, lehetőség szerinti tömörsége és egyértelműsége. Ahogy a válaszoknak is.

Ennek megfelelően teszek néhány észrevételt.

ShowHide spoiler #

Sors bona, nihil aliud.



Legközelebb átnézetjük veled publikálás előtt :DD

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Még írhattam volna mit, de az már fizetős lett volna. Legközelebb árkedvezményt kaptok, és ne aggódjatok, tudok számlát is adni :)

ShowHide spoiler #

Sors bona, nihil aliud.



Továbbá több kérdésnél az volt az érzésem, hogy az utazást a nyaralás, az üdülés szinonímájaként használja, ami félreértésekhez és nem helytálló válaszok megadásához vezethet.

ezt en is lattam a vege fele (mondjuk amikor az osszeget kerdeztek ott mar leesett, mivel mondom jesus christ hova a rakta koltenenk mar annyit egy par napos kiruccanasra), de ugy voltam vele mar nem megyek vissza atvalaszolgatni ennek fejeben a mar meglepetteket. :)

Utazgatni csomo alkalommal el szoktunk menni par napra, neha 5-6ra is kiruccanni hegyekbe vagy valamelyik hotspring-be, tok keves lovebol meg lehet oldani es baromira szep teruletek vannak. Viszont az amolyan most belenyulunk a penztarcaba "Hawaii nyaralas" fazon max ha 1 van evente, tipikusan nem sok.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Mennyire realisztikus manapsag a Wifin gamelés? Ha pestre koltozom nem lesz kozvetlen hozzaférésem a modemhez (fúrni meg nem fúrnék ha nem muszáj) csak 1 falon kéne átmennie :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



5-6 éve csak így játszom, első sorban Dotát, nem volt még gond.



GDPR kapcsán, ha van más is egyéni vállalkozó (alkalmazottak nélkül) és szintén informatikával keresi a kenyerét, akkor szívesen vennék egy eszmecserét privát üzenetben.



Nekem katas meg sima cégem van, mu a kérdés?

Parizer forever.



Szintén, de a Kft-nek már alakul, mivel ott a webshop miatt is jobban bele kell állnom. Viszont az egyéni vállalkozásom nem kezel személyes adatokat. 1 db céggel állok kapcsolatban, ahonnan 1 e-mail címről kapok munkákat. Jövőben sem terveztem más cégekkel ezen a gyakorlaton változtatni. De nem találtam még sablonszöveget erre az esetre, amivel le tudnám fedni magam, hogy békén hagyjanak.



Hogyan lehetne nagyobb az arcom?

Mármint a facsén.

Nyilván a fórum egy lelkes kisebbségén túl a többség nem látogatja az Eastern topicot, így itt kérdezek.
Az ember elindítja szépen a kis alkotói profilját, meghívja az ismerőseit. Öröm, bódottá, máris van 100 követő! Nyilván pár naponta teszek fel valamit, és később lesz reklám is, azonban a hagyományosan vett ingyenes megoldások nem igazán működnek, úgy látom. Vannak ilyen gyűjtőoldalak facsén, amelyek arra hivatottak, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak.
Mi az eredmény? Hogy kb csak azok aktívak, akik be akarnak mutatkozni. Egy bemutatkozás valahol jó esetben hoz 1-2 követőt.
Pedig szerintem tök jó lett:

„Yuko, az elárvult lány egyedül törtet lovával az Ural kietlen sztyeppéin. Magányos törvényen kívüliként már csak szíve haragja élteti. Sok év várakozás után végre esélyt kapott rá, hogy elégtételt vegyen élete megnyomorítóján, a hírhedt zsoldosvezéren. Útja során nem várt szövetségesre lel nővére egykori kedvese, Vajk személyében, de a férfi megjelenése egyben alaposan fel is forgatja Yuko világról alkotott képét. Vajon csírázó érzelmeik köteléke elégnek bizonyul, hogy letérítse a lányt a bosszú útjáról?”

Ha kíváncsiak vagytok a történetemre, látogassatok el az alkotói oldalamra, és kövessetek ott! Mivel 2017-ben megnyertem a [bekezdés] pályázatát, a könyvem megjelenése idén várható. Amennyiben követtek, elsőként értesültök az előkészületek híreiről, megosztom veletek az írásom kulisszatitkait, valamint betekinthettek kicsit a mindennapjaimba!

https://www.facebook.com/martinkaywrites
https://www.instagram.com/martin_kay_writes
http://bekezdes.twister.hu

Kinek van nem túl hülye ötlete?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Mi a célod pontosan? Szimplán a követők számát növelni, vagy tényleges érdeklődőkhöz eljutni?

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Követőket mindenféle Ali Odabungi névvel tízezer számra lehet vásárolni, de azon kívül, hogy van egy szép, de fake szám az oldal követői mellett, nem jó semmire. Nyilván olyan emberekre van szükségem, akiket érdekel valami abból, amit ott előadok (és ez egy külön téma, hogy a szerzők többsége - velem egyetemben - inkább azt szeretné, hogy a művéért szeressék az emberek, azonban a marketinges mindig megmondja, hogy ez csak álom. Bohóckodni kell a facsén, instán, hogy aztán a "személyes" kapcsolat miatt megvegyék a cuccot).
Szóval, szeretnék érdemi követőket szerezni. Erre várok ötleteket, ha van esetleg. Esetleg, ha megy még a Fallout blog, kitehetnéd ;D

Van amúgy még egy nagy fegyver a kezemben. Nem tudom viszont, hogy mennyire lesznek relevánsak a követők. Elvben működnie kellene. Szóval, minden évben csinálok nyereményjátékot a szállodával, ahol üdülést lehet nyerni. Most a részvételért cserébe azt kérném, hogy osszák meg nyilvánosan a szerzői oldalamat. Nem kell likeolniuk, követniük, ezek családos középkorúak meg nyuggerek - nem a közönségem. Viszont ezer és egy helyre eljutna az oldalam.
Nem tudom, hogy egy ilyen megosztás esetén a facse milyen arányban küldi el az ismerőseiknek (a nyilvános megosztás azért kell, mert ezt elvben látom), de a szállodának 8.000 követője van, és mindenki játszani szokott.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Az fb azt szereti, ha a posztok alatt vannak kommentek és sima like helyett matricákkal reagálnak az olvasók a posztra. Ilyenkor több emberhez jutattja el a posztodat, mert hasznosnak tartja. Hogy hogy éred ezt el? Bár tudnám. =D Fel lehet tenni az embereknek kérdéseket, kikéred a véleményüket valamiben, csinálsz egy szavazást... Ismerősöket megkérni, hogy az érdekesebb posztjaidat osszák meg a saját oldalukon, hogy több emberhez jusson el, hátha kommentelnek. Persze a legegyszerűbb még mindig a fizetett hirdetés, de ha az is rossz, akkor hosszútávom kidobott pénz, mert lesznek az oldaladnak passzív követői. Yay. Sajnos semmi konkrét ötletem nincs a fent leírtakon kévül. Mellesleg ne arra törekedj, hogy sok likeolód legyen az oldalon, már semmit nem számít. Ahogy írtam, ha aktív az a néhány ember a posztjaid alatt, akkor egyre több emberhez jutattja el vagy ajánlja az algoritmus a posztokat.



Igen, ajánlották már, hogy tegyek fel mindenféle ostoba kérdéseket, amelyekre az emberek majd olthatatlan vágyat éreznek, hogy feleljenek. Kár, hogy nem jár rá ezekre az agyam, de majd merengek a témán.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



B3asT61 írta: ne arra törekedj, hogy sok likeolód legyen az oldalon, már semmit nem számít. Ahogy írtam, ha aktív az a néhány ember a posztjaid alatt, akkor egyre több emberhez jutattja el vagy ajánlja az algoritmus a posztokat.

Igazából erre akartam volna kilyukadni én is. Tökre nem a szám a lényeg, hanem az, hogy minél aktívabbak legyenek azok, akik követnek. Ehhez meg kellenek a buta körkérdések, a szavazások, a vicces/macskás de valamennyire azért témába vágó képek, a szép tájképekre írt idézetek és a nyereményjátékok. Ezeket szívesen osztják meg az emberek, ha épp akkor megragadja őket, és így tudsz olyan emberekhez a legkönnyebben eljutni, akikhez amúgy rohadt nehéz lenne. A követők 95%-a mindig passzív fog maradni, de a teljes létszám növekedésével növekedni fog az az 5%-is, amelyik aktívan részt vesz, érdeklődik, válaszol, kérdez. Ha ebből megvan a kritikus tömeg, akkor szépen le lehet építeni a majomkodó posztokat egy minimális szintre, és nagyobb arányban nyomathatod az ontopik dolgokat.

BTW egy érdekesebb regényrészletet és/vagy egy interjút összehozhatunk az LFG.hu-ra, ha gondolod.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Bármikor a vesémet kis hírnévért! Szólj, ha csináljuk!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Szerintem néhány félmeztelen gyuros kep jo lenne, megosztogatjuk es a csaj ismerősök majd lajkoljak :)

Parizer forever.



Ilyesmi taktikát alkalmazok az Instán. A hátránya, hogy pasik nem igazán akarnak visszajelölni, de már két meleg srác is bepróbálkozott :D
Csak mostanában kezdem a követőimnek kiküldözgetni a kis privi üzeneteket, ahol próbálom őket a facsére csalogatni. Még csak ma kezdtem el, és úgy tűnik, mindenki üdül, úgyhogy kiderül, hogy mennyit értem el a dologgal...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



~1 éve ugyan ezt a kérdést tettem fel én is itt a fórumon. Azóta amit kiokoskodtam:
Ha gyorsan akarsz pár 1000-10000 követőt, akkor a legjobb az, ha keresel egy olyan oldalt, ahol mondjuk olyan idézeteket, képeket osztanak meg, amivel te tudsz azonosulni valamennyire és a célközönséged is látogatja. Írsz az oldal gazdájának, hogy van e lehetőség napi/heti x számú poszt megosztására természetesen valamekkora összeg fejében. Jó esetben ez a valaki emellett a saját ismerősei körében is fel fog téged promózni, azzal hogy időnként körbeküld egy kérést, hogy kedveljék az oldalad.

Én most ~fél millió embernek tudok kitenni naponta 1 posztot, akik kutyás dolgok iránt érdeklődnek, ami ugye a kutyacuccos webshopomnak elég jó közönség. Ezért valami havi ~4 ezer Ft-ot szoktam fizetni. Ennyiből 1 db hivatalos facebook reklámot tudok kinyomni ~10.000 embernek.

Új módi az, hogy rögtön 2 oldalt érdemes nyitni, egyet amin te írogatsz és egy csoportot mellé olyan témában, amiből később tudsz halászni ki embereket. Ha a csoportba sikerült annyi embert bevenni, hogy írogasson naponta párszor, akkor az neked különösebb erőbefektetés nélkül fogja hozni az embereket/felületet ahova az oldalad posztjait átosztod.

Másrészről a facebook egy szar. Bárkit megkérdezel nem lehet rajta eladni (max ilyen adok-veszek) csoportokban. Arra persze jó, hogy nagyobb legyen az arcod, de ha kinyomsz egy "vedd meg! 2000 Ft" posztot, akkor a kutya se fog rákattintani már. Google szemszögéből pedig egyetlen linknek számít a facebook, hiába osztják meg 6 millióan, nem fog előre sorolni (na meg neki konkurencia, szóval nem is fogja törni magát).



Wow!

Linkelj már nekem lécci ilyen oldalakat! - gondolom, nagyjából képben vagy, hogy miben utazom.

Az egyetlen különbség, amit megjegyeznék, hogy szerencsére nekem konkrét módon nem kell eladnom a felületen a könyvet, pusztán magamat, aztán majd az emberek szépen elmennek a könyvesboltba, mert van már köztünk valamiféle "kapcsolat" - úgynevezett rajongóbázist kell építenem. (macskás képekből, meg hülye körkérdésekből bazd+ trlolololo)

Masszív ez a félmilla követő, leborulok előtted! Szent kutyakonzerv!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Azt nem én hoztam össze, viszont havi 4 ezerért, ami csoportokhoz/oldalakhoz kapok szerkesztői hozzáférést, azon vannak ennyien. :) Ez 1 átlag jól sikerült posztnál 10000 eléréshez/1000 interakcióhoz elég (40-50 ezer elérésnél jobbat nem sikerült).

Saját oldallal csak eleinte foglalkoztam követőgyűjtéssel, akkor pár hét alatt áthúztam 3-4 ezer embert, de mivel nekem az eladás volt a cél, így nem is erőltettem utána, inkább eleve ezekre az oldalakra teszem a posztokat ki.

Egyébként a nyereményjáték is nagyon hozza, csak ugye szabályai vannak és ha beleírod, hogy likeolás/megosztás kell a részvételhez, akkor a facebook tilthatja az oldalad (ha meg nem írod bele, akkor nem fogja senki :/). Na most ez ritkán fordul elő, szóval eleinte még lehet érdemes kockázatatni.

Linkelni konkrétan neked valót nem fogok szerintem tudni, mert azért vékonyabb az a réteg akit te meg akarsz keresni, kutyája meg minden második embernek van. Én a helyedben elindulnék azon a vonalon, hogy "idézetek" "képek" stb.-re keresve melyik az az oldal, amin öklendezés nélkül el tudsz olvasni 3-4 posztot :D.

De arra fel kell készülni, hogy ha a mennyiség számít, akkor sajnos meg kell erőszakolnod magad és bugyutaságokkal is kell csalogatnod. Illetve elgondolkozni azon, hogy ha szélesebb körben akarod népszerűsíteni magad, akkor milyen imidzset építesz magadról meg a könyvről. Hogy írjak egy hülye példát: nyuggerok osztanak meg mindent, ha sok megosztást akarsz akkor lehet olyan poszttal támadni, hogy a "Itt egy könyv amit a 20 éves petike is olvashat a nyári szünetben. Ahelyett hogy a helyi kocsmában disznókodna a lányokkal..." és akkor megosztja, hogy hátha petike is látja. Lényeget érted. Ezzel szemben, ha eleve a célközönséget bombázod értelmes posztokkal, kisebb csoportokban, akkor fel kell készülni, hogy őrült nagy számokat nem fogsz látni. Hogy hosszú távon az általános ismertség, vagy a minőségibb tartalom nyerőbb esetedben, azt passzolom.

Ötlet: gamer csoport van pár nagyobb lélekszámú facebookon, ott értelmesebb követőket szerintem lehetne halászni. +linkeld az oldalad, hogy legalább mi csatalkozzunk :D

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!