Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


Meg igazából Java kéne

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



nekem eleg jo kezdoknek szolo konyvnek tunik, en anno hasonlokbol tanultam meg a basic/asm/pacalt c64/pc-n... Amugy a c# olyan 2000 kornyeken jott ki, miert lenne elavult egy 2012-es konyv?

Parizer forever.



Nyelvfüggő, van ami nagyon megváltozott, pl C++ néhány éve a C++11-gyel, pedig már akkor is eléggé koros egy cucc volt. javascript-et említettem, de ott van még jó példának az aktuális legfrissebb directx API, ami néhány évente / évtizedente totál átalakuláson megy át.

A 2012-es magyar könyvvel általánosságban az szokott a baj lenni (mondjuk nem egy direktben magyarul írttal), hogy az egy 2010/11-es angol könyv fordítása, ami legjobb esetben a 2009-es trendeknek felel meg... namost ez szélsőséges esetekben azt is jelenthetné, hogy a LINQ-t mint olyat nem is ismerteti.

De egyébként wikin van jó lista arról, mi jött ki 2012 óta:
https://en.wikipedia.org/wiki/C_Sharp_%28programming_language%29#New_fea...
(2012: ~4.0)



Ember... :D

Nem azt mondom, hogy ebből a könyvből nem lehet megtanulni programozni. Nyilván meglehet, én is ebből tanultam az alapokat: https://www.libri.hu/konyv/benko_tiborne.programozzunk-turbo-pascal-nyel... , mert ez volt akkor a legjobb lehetőségem, mivel még betárcsázós netünk sem volt... :D
De ettől még nem ajánlanám senkinek, hogy 2018-ban végigcsinálja ugyanezt, amikor (ahogy azt nagi is említette) tele a net szuper, kezdőknek szóló tananyaggal, ami az algoritmikus gondolkodásra nevel rá, programozási nyelvtől nagyjából függetlenül. Nem bazzeg C# deepdive, 0 to hero, vagy mi a tököm. :D Ez a könyv egyértelműen a programozni tudó, egy új nyelvet elsajátítani vágyó embereknek szól(t mikor megjelent).

Az utolsó kérdésedre részleteiben inkább nem is válaszolok, elég átlátszó flamebait. :) Azzal egyetértek nagival, hogy az alapok alapjai persze nem változnak, de érdemes észrevenni (nem neked nagi, hanem mondjuk Gabikának vagy Sunyinak), hogy például az utolsó fejezetben WinFormsos példák vannak...



Harvy666 írta: Meg igazából Java kéne

"Starting Out with Java (6th Edition)", esetleg "Big Java Early Objects (6th edition)" konyveket tudom ajanlani eleg jol osszeallitott anyagnak ha valahonnan el akarod kezdeni. Szepen atvezet a legtobb dolgon ami kell reszletesen.

Vagy ilyen olyan online video tutorialokkal, ahogy elottem is emlitettek.

Legtobb tutorial elonye hogy kihagyja a reszleteket (legalabb is a magyarazasukat mondjuk) es fokuszal a nagykepre, hogy minel rovidebb ido elott hasznalhato szintu tudasod legyen amivel neki tudsz fogni valaminek. Hatranya ha pont olyan problemara futsz ra amit nem reszletezett, akkor surun vadasznod kell a netet, mert nem ismered a nyelvet teljes egeszeben.

Konyv elonye pont ugyanez csak forditva, belemegy a reszletekbe is hogy atfogo tudasod legyen, es sokkal kevesebb eselyel futsz igy majd necces talajra ra amit nem tudsz kezelni, nem ertesbol kifolyolag. Hatranya hogy tobb idot fog tipikusan levenni.

Konyv elonye a tutorialhoz kepest hogy te magad is at tudsz ugrani a konyvben a szamodra (abban a pillanatban) feleslegesen komplikaltnak tartott reszeken, majd visszamenni ra amikor megerett a dolog. Tutorialban azzal tudsz dolgozni csak ami fent van benne ugye.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Jól érzem, hogy itt vannak rejtett topikok? :D 4chan meg anyámtyúkja... hogy?



Kérj belépőt pandorába, Psishocknak írj privátot pl.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


CJ képe
CJ

le vagy maradva, bro.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Mibe fektetnetek 906 milliot? :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


Boz képe
Boz

Magyar Államkötvénybe és maláj kurvákba

Éljenek a videojátékok!


CJ képe
CJ

saját magánvállalkozásba! ;)

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Sörbe. Azt meg magamba.

Sors bona, nihil aliud.



Kurvára nem egy dologba.... hacsak nem megszabadulni kell tőle. :D



A mobilos contactless fizetés milyen stádiumban van nálunk?
Van droid 4.4+, meg nfc. Lehetséges a mobil segítségével használni random visa kártyát?
A simple prepaid megoldása nem szimpi. Más lehetőség?



Akkor bank függő a dolog. 4.4 viszont kurva régi szóval nem hiszem.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Értem. Köszi!
Csak azért írtam 4.4-et, mert minden leírásban az szerepel, mint minimum követelmény.



Nem számít, hogy a 4.4 régi, lévén itthoni mobilállomány szar. Azaz hülyék lennének ezzel limitálni pont a muzeális hardvert használó bankok.

Ha OTP-s vagy a "Simple"-nek van nem prepaid (gyak. kártya-emulációs) működése is elviekben. Más hasonlóról nem tudok.



online tárhelyet keresek valakinek.
mi a legjobb árérték arányú fizetős lehetőség ami azért megbízható is.
dropbox? google drive?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Mire kell? Megosztani másokkal, szinkronizációra vagy archiválási célra?

Archiválásra én speciel az Amazon Cloud Drive-ot használom, bár sajna már évi 15k az 1TB ott, és körülményesebb használni megosztásra, mint egy pl dropboxot. Ugyanakkor nem alapértelmezetten "szinkronizál", mint dropbox (bár annak is van már részleges szinkronizációs megoldása).

Ha ingyen kell legnagyobb, akkor mega.nz még mindig a top, 50GB ingyen, cserébe kissé erőforrásigényes a weboldal.

Dropbox arra jó, ha néha véletlenül törölsz a szinkronizált mappából, és vissza akarsz állítani. Ajánlatos az összes kis szar extra tárhelyet adó cuccot megcsinálni, és akkor már használható méretű. Nekem majdnem fullosan ingyen így 5GB-os accom van.

Google drive.... emlékeim szerint annak mintha nemrég cserélték volna a nem-enterprise desktop endpoint programját, és kisebb hőbörgést okozott. De mivel nem használom szinte csak google dokumentumokra, nem tudok róla érdemben nyilatkozni.



pár szót váltottunk csak, de inkább afféle online adattárolásra. képek, zenék, filmek. szóval jó vaskos tárhellyel, magáncélra. ezért a megosztás meg közösmunka lehetősége nem mérvadóak ebből a szempontból. az 50gb szerintem nem lenne elég számára. azt az 1tb-ot kellene megcéloznia szerintem. a dropbox és gdrive kb egy árban van ilyen téren, de ahogy néztem gdrive-nál mintha business használatra lenne csak ilyen. nem tudom ez mit befolyásol az előfizetésnél

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Mit tegyek az életemmel? :D

(Nem Harvy-féle problémák)

Szerintem baromi rossz helyen érdeklődöm, de nem hemzsegnek a bankár barátaim körülöttem.

Treasury szolgáltatások.

Arra gondoltam, betennék egy már akkora összeget, ahol ezt igénybe lehet venni. Első körben pénzváltás, árfolyamnyereség témakörében gondolkodom.

Figyelitek, milyen szépen lent van a dollár?
http://napiarfolyam.hu/%C3%A1rfolyam/MNB/Amerikai+Doll%C3%A1r/deviza/

Eddig csak az OTP-nél érdeklődtem private bankingról. Meglepetésemre nem lehet olyat csinálni, hogy én otthonról nyomkodom az eladást, hanem fel kell hívni őket, és megbízást adni a Treasurynek. Pedig én már arról álmodtam, hogy esetleg valami algoritmust is használhatok, ahol beállíthatom, hogy mit szeretnék a piaci folyamatok alakulása esetén.

Elég jól lehet már ilyen összegeknél váltogatni dollárt, eurot - ilyen fél forintok vannak az eladás/vételi között. Ha összességében pozitívan jön ki az ember, 15% az állami adó a nyereség után - de olyat mondott az emberünk, hogy ennek a befizetésére csak ajánlás van, ami lol.

Mit gondoltok? Valaki szagolt már a közelébe ilyesminek? Még a telefonos módszer ellenére is gyerekjátéknak tűnik, ha az ember nem pánikol be esetleges kedvezőtlen folyamatok esetén...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Tno képe
Tno

Bányássz bitcoint ;)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


CJ képe
CJ

USD/HUF -ban akarsz játszani?
ha igen, kétféle dolog van, az egyik az FX, a másik egy bróker cég..
-bróker cégnél vagy automata váltást indítasz, és az kábé 0.1% jutalék, vagy manuálist, de akkor kell kábé 7-8 millió forint, hogy megérje.
-tehát mondjuk 8 misit átváltasz dollárra, 5-10 ezer forintért, az egész jó
feltételezve, hogy $ erősödésre játszol és vársz, míg felmegy és vissza ugyanígy forintra.
-ez is kábé 5-10 ezer forint váltásonként, de 8 millió forintra nézve, drasztikusan sokkal jobb mint az útszéli legjobb pénzváltónál és nem kell félned, hogy a nokiásdobozod elveszik tele Deák Ferivel.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....


CJ képe
CJ

ne.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Már ez is sokat segített. Ez az FX kinézetre valami olyasmi, amit megálmodtam, de sok az általam nem ismert fogalom, és a jutalékaik sem világosak még, de olvasgatok.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Tno képe
Tno

Merasztán a valutaváltás igen hasznos dolog :P (Jó, nem fogyaszt annyi áramot.)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Naja, *coin tradelés gyak. forex, csak felügyelet nélkül, ami mindig visszatér még magasabbra.



Aha, én Amazonnál a fotóimat/videóimat tárolom biztonsági másolatként, arra kb jó. Sajnos (meglepő módon) az ő online felületük nem a leggyorsabb, bár ez lehet, hogy amiatt van, hogy az amcsinál vagyok, és mintha nem lehetne régiót váltani. Na mondjuk a google drive sem épp egy leányálom sebesség tekintetében.

Dropbox-szal eddig nem igazán volt problémám, bár ott meg nem használom az online felületet, csak a desktop / mobil appot.



Lehet, majd idővel megvilágosodom, de most a következő dologra pislogok nagyokat.

Szóval, ha ilyen brókerszerű dolognál üzletel az ember, akkor van a spread, ami végül is az ügylet jutaléka.
Ezt a "Swap"-ot viszont nem igazán értem. Ez milyen esetben érvényes rám, amennyiben csak a saját pénzemmel (nem tőkeáttéttel) kereskedem?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!