Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés

Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A Ryzen jó, csak látszik, hogy rengeteg mag/rengeteg szál még nem hozza el a Kánaánt a sok -darabonként - mag/szál ellen, annyira meg nem lett olcsó (ami normális proci, az mostanság nem az, sajnos).

Én egyelőre annak örülök, hogy játékokban talán megúszhatjuk az erős visszaesést - meg annak, hogy az Intel mellett az AMD is relevánsabb, mint volt (nem az Intel-bombára, hanem a Ryzenre gondolva).

Sors bona, nihil aliud.



Rendszeresen visszatérő jelenség, hogy elkap XY-n a folyosón, és mondja felháborodottan, hogy "Nem veszem fel a telefont hiába hív!" Én meg nézek rá és mondom, hogy én itt állok a folyosón a telefon meg 2 emelettel lentebb van az irodámban. A kezem nem ér le odáig sőt nem is hallom innen. A telóhoz meg nincs olyan hosszú madzag, hogy húzzam magamután.

És ezt nem képesek megérteni, hogy ha nem vagyok az irodában akkor bizony nem tudom felvenni a kibaszott telefont. Ennyire nehéz tudomány ez?


CJ képe
CJ

Mert valószínűleg ők nem szokták felvenni akkor sem, ha az irodában vannak.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Több mint egy hét szenvedés után ma végre elmentem és kihúzattam a picsába a bölcsességfogamat. Baromira rohadt dolgok ezek: múlt héten begyulladt, mondom remek, majd csak elmúlik, aztán enyhült, már szinte el is múlt... aztán rá egy napra megint, ugyanolyan szarul, mint az elején.

Még sosem húzták ki fogamat, szóval igazából azon lepődtem meg, hogy még ezt a fájdalmat is tök jól elnyomja az érzéstelenítés, pedig a fog helye miatt (a 4 bölcsességfogamból természetesen pont ez volt az, amelyik nincs kint teljesen, ráadásul az arcom felé ferdül is :D) elég küzdelmes volt. Tök poén érzés, olyan mintha ki akarnának feszíteni egy darab csontot az állkapcsodból, szépen, fokozatosan fárasztják, végül pedig "kitörik" a húsodból. :D

Annak is nagyon örültem, hogy a fogorvosom nem volt bent, szóval egy tök új esett nekem, de asszem, hogy ezentúl is hozzá fogok járni, mert egyrészt baromi ügyes volt, másrészt meg sokkal jobb csaj, mint a negyvenes csávó, akihez eddig jártam.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


CJ képe
CJ

Végre egy jó csaj turkál a szádban.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



a mocsoládé lúgosítóknak lenne egy ilyen közszolg
rwurl=https://i.imgur.com/96Zdyir.jpg
mert
-remélhetőleg nem fog változni a PH-d, kivéve a vizeleté
-de ha mégis sikerül, meghalsz...



Mondjuk tehetné kellemesebben is.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Zaxx írta: Még sosem húzták ki fogamat, szóval igazából azon lepődtem meg, hogy még ezt a fájdalmat is tök jól elnyomja az érzéstelenítés,

Nem akarom lesemmizni a dolgot, de... Nem volt úgy rendesen begyulladva a fogad ezek szerint.
Nekem viszont be volt. (December elején). Nem tudsz aludni a fájdalomtól és egyik napról a másikra bedagad az arcod úgy mintha betettél volna oldalra egy egész zsemlét a szádba. És ez egyáltalán nem túlzás ha azt hinnéd.
Szóval oda akarok kilyukadni, hogy olyankor bizony nem hat a lidokain semmit sem. Sajnos ezt megtapasztaltam.

Ui: Milyen kellemes hallgatni azokat a kurva nagy reccsenéseket amikor tekergeti a fogad :D



Ja, hát szerencsére a masszív gyulladáson már túl voltam (kihúztam napi 3 Cataflammal), amikor ma elhúztam húzatni, fájdalomcsillapítóval már alig fájt.

Egyszer viszont voltam gyulladt ínnyel fogkőleszedésen, tök olyan volt, mintha ő vett volna kezelésbe:
rwurl=https://media1.tenor.com/images/346eb4e1feaef5f5cfde1108a0507260/tenor.gif

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



olyankor bizony nem hat a lidokain semmit sem

Akkor bizony nem találta el vele a megfelelő ideget, mert ha de, akkor nincs fájdalomérzet.
Viszont miután kimegy a hatás... Jaj.



Szerencséd volt akkor.
Kb egy hét volt mire lement az a kurva nagy duzzanat, húzás után úgy, hogy benyeltem egy doboz antibiotikumot + jegeltem is.



Igen, egyszer velem is volt úgy, hogy hiába kaptam két injekciót is, úgy éreztem, mintha az agyamban fúrnának. Valószínűleg nagyon számít, hova adják, általában a fog mellé szokták, viszont érdekes módon most oda + a szájpadlásomba is kaptam egyet. Utóbbi elég szar volt. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



ha szajsebeszeten csinaljak nem lidokaint adnak, hanem valami lorugast
akarhogy recseg, nem faj

Parizer forever.



Én szájsebészetre járok (vagyis a dokik mind szájsebészek is), és lidokaint szoktam kapni. Gondolom akkor lenne más, ha szájsebészeti műtét lenne, és én a bölcsességfogról azt hittem, hogy azt csak úgy csinálják, erre most simán kihúzták. Nem bánom, megvagyok varratok nélkül is.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Zaxx írta: fogkőleszedés
rwurl=https://media1.tenor.com/images/346eb4e1feaef5f5cfde1108a0507260/tenor.gif

Meh, been there done that. Igazából inkább az, mint az, hogy bunkó BKV-s belémkössön mert gyengeelméjűnek nézek ki a félig lezsibbadt arccal.

Bandido írta: nem hat a lidokain semmit sem

Csatlakozok az előttem szólóhoz, akkor szarul adták azt be. Nekem egyik bölcsességfogamon kívül körmömet tépték ki magánklinikán jól beadott érzéstelenítővel. A körömnél kalapáccsal szétqrhatták volna a lábujjamat, azt se éreztem volna meg. Persze volt más eset is, az első (durván begyulladt) bölcsességfogamat tessék-lássék módra beadottal tépték ki az ügyeleten, na azt éreztem.

Ami a gyulladt bölcsességfogat illeti, nem kívánom senkinek.

Zaxx írta: a bölcsességfogról azt hittem, hogy azt csak úgy csinálják

Csak akkor, ha annyira szar helyen van, hogy fel kell hozzá nyitni az ínyt. Pl alsónál, "kicsi" állkapocs esetén. Felsőket anélkül is általában ki lehet szedni. Forrás: magándoki rendesen tájékoztatott az esetlegesen várható dolgokról.



Egyszer gorogben nyaraltam és a legkonditol iszonyat megfajdult egyik fogam, ami utána egy héten át így maradt, bár nap közben elmúlt, csak éjszaka jött elő. Én nem szedek semmilyen gyógyszert így néha már tényleg szédültem, egyik buliban angol srácok azt hitték tuladagoltam magam droggal... Amikor hazajottem irány doki, mindig jól erzestelenitett, mondta h gyökér kezelni akarja, mondtam h húzza ki azonnal. Na ott meg ratett egy lapáttal a fájdalom, pedig elég jól turom. Viszont abban a pillanatban ahogy elvált a fog az inyemtol olyan csodálatos érzés fogott el, mintha tényleg belottem volna magam. Aztán majdnem el is ajultam :D



akkor szarul adták azt be.

Egyébként nem biztos, legalábbis nem mindenkinek hat ugyanannyira. Édesanyámnak pl. mindig duplát adnak, mert egyszerűen nem elég neki a normális.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



jaja.ha rendesen idegkozpontba adjak a naftat, akkor min. a fel pofad erzeketlenne valik, es allandoan torolgeted, mert azt hiszed folyton, hogy nyaladzol. na ott biztos nem erzel semmit sem.
mondjuk en sem elek ilyen cuccokkal, szerencsere a fajdalomkuszobom magas, aminek mondjuk megvan a maga hatranya is.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Mi a hatranya?



Szélsőséges esetben elvérzés és egyéb nyalánkságok. Általában "ehh, nem fáj annyira" felkiáltással túl későn kerül az ember kezelésre, és pl rosszul forr össze a csont, negyvenet verdesi a láza meg hasonlók.



Azért ez elég szélsőséges eset. Ha jól tudom konkrét betegség, amikor nem éreznek fájdalmat emberek, és általában felnőtt kort sem érik meg. De kétlem, hogy Dulakh hasonló lenne :D



dulakh írta: jaja.ha rendesen idegkozpontba adjak a naftat, akkor min. a fel pofad erzeketlenne valik,

Érdekes mert pont így történt, ennek ellenére rohadtul fájt a foghúzás.



Ha be van gyulladva az adott resz, akkor semmit nem er az erzestelenito. Nekem beletorte egy fogamat a "varos legjobb fogorvosa" - annyiban raszolgalt a titulusara, hogy felhivta azt, aki tenyleg az egyik legjobb (fog)orvos, akihez szerencsem volt es meg aznap fogadott (ha nem igy lett volna, kb. megpusztulok a fajdalomtol).

Mondta, hogy kapaszkodjak, mert ugyan adott meg fajdalomcsillapitot, de ezt erezni fogom. Akkora kampoval dolgozott, hogy arra akaszthatta volna borpofa az embereket a Texasi lancfureszesben. Undorito volt, szenvedes, ver es verejtek. Ahogy Moken irta, kb. elcsoppensz amikor vegre kint van minden, egyszeruen csak azert, mert megszunt a fajdalom


Tno képe
Tno

Nehezebben megy el.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ezt írtam én is pár hozzászólással feljebb mert így van és tapasztaltam is csak jól megmondták itt, hogy rosszul adta be a doki az érzéstelenítőt.



Ha jól tudom konkrét betegség, amikor nem éreznek fájdalmat emberek, és általában felnőtt kort sem érik meg.

ami a durva, hogy van egy család Olaszországban (egész pontosan egy nagyi, két lánya és három unokája), akiknek olyan szinten nem működnek a receptoraik (egy génmutáció miatt), hogy nemhogy csonttörést, de környezeti hőmérsékletet sem éreznek. a tudomány jelenlegi állása szerint ők az egyetlenek a világon ilyen mutációval, el is nevezték róluk.
bővebben



Be kene hazaosdni a csaladba.



A fájdalom amúgy elég fontos dolog ám, még ha nagyon jól jönne is hogy ki tudjuk kapcsolni olykor. Saccra úgy százszor meghaltam volna már ha nem fájna semmi és nem venném észre hogy hoppá :-) Tűzbe nyúlsz, elvágtad magad, többek között ilyesmikre gondolok...


Tno képe
Tno

Épp 60 daemonette vág partiba..

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Olvastam ilyenről én is korábban. Volt, hogy kisgyerek le akarta volna rágni a nyelvét mert zavarta hogy útban volt játék közben amit összpontosításhoz kidugta

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!