Nem hiszem, de tulajdonképpen nem zárható ki mert nem tudom mi az :-)
Ha jól értem, itt a steak elkészítésének az lenne a lényege, hogy miután kérget pirítottál rá, a tényleges sütés ebben a krém-sonka-tészta kabátban történik, és ezek meg a kéreg bent tartaná a levet, így kétszáz fokon fél óra alatt megpuhulna úgy hogy nem sül túl. Csak hát én sztem a béna krémemmel és a még bénább tésztámmal nem tudtam jól bevonni, és ennek megfelelően simán enyhán átsült hús lett, nem ilyen puha, rózsaszín közepű cucc.
Pedig jó tésztát használtál hozzá. Az kell amit vettél. Lehet megérné magadnak csinálni a tésztát ha nem bízol eléggé a boltiban.
És úgy néz ki túl magas fokon sutotted. Erre utal h volt ahol megégett a tészta meg h túl sült a hús. És hát igen a jobban sült hús kevésbé lesz puha :) kiszárad sajnos.
Nem, egész máskép néz ki az a tészta amit vettem, és már alapból repedezik, kilyukad. Továbbá iszonyú könnyen/hamar ég. Kipróbáltam más töltelékkel is, és hát szar :-)
De, egész pépesre ledaráltam, borssal sóval kakukkfűvel serpenyőben megszikkasztottam, ment rá a szintén ledarált hagyma és gesztenye (gordonremzinél láttam hogy még jobb mint a dió, tényleg jobb lett), és azzal főtt/sült krémmé.
Ez a steak készítés kifog rajtam. Vettem ilyen grillezős tepsit, atom finom lesz benne a hús, de a steak nem jött össze ebben sem. Marha stefániát vettem, mert Jaimie Oliver "feather blade steak" húst javasolt, és azt írták az okosok, hogy bár ilyen itt nincs, de a stefánia kb. az. Na hát nem rossz, de hogy rágós, és vagy túl nyers a közepe vagy túl sült a külseje... Igaz, azt is írták, hogy csak a márványosan zsíros jó, én meg nem tudom ez az volt-e...
(azért van felvagdalva mert amikor az első próbaszeletet meglátta az asszony, ami hát véres volt belül, megkért hogy aprítsam, süljön át a belseje jobban. Volt olyan is amit nem vágtam fel de az se lett szebb :-) )
Nah. Kezdjük ott hogy az nem véres:). Ez nem vér de a magyar nyelv ezt használja rá.
Ha nagyon bizonytalan vagy esetleg egy maghomero beszerzését javaslom:)
Szőlő mag olajat ajánlom egyébként a steak készítéséhez mert annak magas a (nem tudom mi a szó) füstölési hőfoka, szóval nem kezd el nagyon melegen füstölni míg pl az olíva olaj igen.
Másik fontos dolog ha levetted a tűzről rakjad ki egy tányérra lehetőleg ne hidegre és ne nyúlj hozzá 5 percig. Nem kell semmitse csinálni csak pihenni hagyni.
Ha vastag a szelet akkor nem csak a lapját hanem a szelet is szokták sütni.
Ránézésre az a tippem, hogy túl magas hőfokon kezdted meg a sütést. A márványosság a szaftosság miatt fontos. A marha alapjában nagyon száraz húsféle - kell a beleszőtt márványos zsír a rostok közti puhaság eléréséhez.
És amit előttem is írtak: Pihentesd!
Sütés előtt hagytad kiereszteni a húst? Előmelegítetted a tepsit? Használtál zsiradékot?
Egyébként nem néz ki rosszul a képeken, csak tippre valamelyik előkészületi lépésnél csúszhattál el, amiért egyenletlenül sült át a hús. A jövőre nézve a szelést követően semmiképp ne rakd vissza a steaket, és egy-két alkalomnál többször se forgasd meg, mert azzal is csak kiszárítod. :)
Az itthoni steak készítés egyébként nem egyszerű műfaj, mert marhára nem a steakfogyasztási szokások szerint táplálják és dolgozzák fel a marhákat. A pörkölthöz és gulyáshoz nem kell hamar levágni a jószágot, mert sok fűszerrel az öreg marha is tud finom lenni, és a húsa is megpuhul, ha eleget állsz a kondér mellett.
Amúgy ragaszkodsz a feather blade steakhez? Mert ha nem, akkor tapasztalataim szerint a rib eye steakkel kevesebb a bukkanó. Magashátszínt kérve nem kell sokat dolgoznod a hússal, de rostélyost szinte minden hentesnél kapsz, amiből ki tudod faragni a steakhez szükséges részt. Másrészről a marhának ezen része zsírosabb, amiért tepsiben és serpenyőben jól süthető és a kiszárítás is méretesebb kihívás. ^^
swoder írta: Az itthoni steak készítés egyébként nem egyszerű műfaj, mert marhára nem a steakfogyasztási szokások szerint táplálják és dolgozzák fel a marhákat.
Meg volt munkatárs elmondása alapján tüzelőfát/faszenet se kapni rendesen, ha úgy akarná készíteni az ember...
Igen, alapvetően nincsen akkora választék és a faszén minősége is változó tud lenni. De a rossz minőségű hús sokkal nagyobb probléma, hiszen hőmérővel kicentizve is szar lesz a végeredmény. :D
Remelem nem ugy tortent a dolog, hogy kivetted a hust hutobol es egybol beledobtad a serpenyobe?!
A hus nem lehet hideg, mert akkor pontosan az tortenik, amit irtal. Kerget sutsz ra, belul meg talan max. langyos lesz.
Szoval vedd elo a sort es a husit, utobbit fuszerezd meg (so, bors, semmi mas). Amikor elfogy az elso sor... akkor vedd elo a kovetkezot! Amikor mar az is elfogyott, na akkor mehet a hus a tuzre. Na persze ha 5 perc alatt csuszik le a sor, akkor igyal meg kb. hatot :D
Fél órát kint volt.
A són és a borson kívül fokhagymát és kakukkfüvet is kapott. Sülés közben meg vajat. Mást nem.
Amúgy érdekes hogy másnapra puhult, és az íze is zamatosabb lett.
Majd egyszer rájövök hogyan kell... de most egy ideig nem újrázom. Részint darálthúst és paradicsomot vett most az asszony úgyhogy abból dolgozok, sztem tárkonnyal fokhagymával és esetleg egy kis borral). Részint meg ki akarok próbálni más recepteket is (nem csak grillezős serpenyőt vettünk hanem öntöttvas edényt is amibe van egy sült rizses receptem, illetve régóta szeretnék amerikaias oldalassal próbálkozni).
No, rájöttem, hogy az Anovával készült steaket mi tudja még egy szinttel feljebb tornászni: egy öntöttvas serpenyő. Ez olyan hőfokot tud produkálni, amit egy teflon cucc álmában sem. Így nagyon szépen lehet kérgesíteni, igazából kifogástalan.
A Steak Mogultól vásárolt érlelt argentin ribeye 1 órát töltött 53,9 fokon, majd 1-1 percet pirult mindkét oldalán:
rwurl=https://i.imgur.com/hlxyE1E.jpg
A fotó minőségét ne nézzétek, éhes voltam és nem időztem sokat vele :)
Nem hiszem, de tulajdonképpen nem zárható ki mert nem tudom mi az :-)
Ha jól értem, itt a steak elkészítésének az lenne a lényege, hogy miután kérget pirítottál rá, a tényleges sütés ebben a krém-sonka-tészta kabátban történik, és ezek meg a kéreg bent tartaná a levet, így kétszáz fokon fél óra alatt megpuhulna úgy hogy nem sül túl. Csak hát én sztem a béna krémemmel és a még bénább tésztámmal nem tudtam jól bevonni, és ennek megfelelően simán enyhán átsült hús lett, nem ilyen puha, rózsaszín közepű cucc.
Pedig jó tésztát használtál hozzá. Az kell amit vettél. Lehet megérné magadnak csinálni a tésztát ha nem bízol eléggé a boltiban.
És úgy néz ki túl magas fokon sutotted. Erre utal h volt ahol megégett a tészta meg h túl sült a hús. És hát igen a jobban sült hús kevésbé lesz puha :) kiszárad sajnos.
rwurl=https://youtu.be/BagY2Mnz-TU
Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr
Nem, egész máskép néz ki az a tészta amit vettem, és már alapból repedezik, kilyukad. Továbbá iszonyú könnyen/hamar ég. Kipróbáltam más töltelékkel is, és hát szar :-)
E!
rwurl=https://i.imgur.com/IJ2KUoB.jpg?1
Tolnám! Gracca.
Steam: mrstrato
Cserekulcs listám
a gombát stb nem daráltad le előtte?
De, egész pépesre ledaráltam, borssal sóval kakukkfűvel serpenyőben megszikkasztottam, ment rá a szintén ledarált hagyma és gesztenye (gordonremzinél láttam hogy még jobb mint a dió, tényleg jobb lett), és azzal főtt/sült krémmé.
jah ok, csak azt hittem ott a hús tetején, hogy az egy darab gomba :D Grat jól néz ki, de most azért látható a tésztában a különbség.
Husosbejgli!
Jaaaa, értem :-D Az ott a pármai sonka egy cafatja, azóta rájöttem hogy sűrűn fogazott késsel vágva egyenletesebb az eredmény :-)
Ez a steak készítés kifog rajtam. Vettem ilyen grillezős tepsit, atom finom lesz benne a hús, de a steak nem jött össze ebben sem. Marha stefániát vettem, mert Jaimie Oliver "feather blade steak" húst javasolt, és azt írták az okosok, hogy bár ilyen itt nincs, de a stefánia kb. az. Na hát nem rossz, de hogy rágós, és vagy túl nyers a közepe vagy túl sült a külseje... Igaz, azt is írták, hogy csak a márványosan zsíros jó, én meg nem tudom ez az volt-e...
(azért van felvagdalva mert amikor az első próbaszeletet meglátta az asszony, ami hát véres volt belül, megkért hogy aprítsam, süljön át a belseje jobban. Volt olyan is amit nem vágtam fel de az se lett szebb :-) )
Nah. Kezdjük ott hogy az nem véres:). Ez nem vér de a magyar nyelv ezt használja rá.
Ha nagyon bizonytalan vagy esetleg egy maghomero beszerzését javaslom:)
Szőlő mag olajat ajánlom egyébként a steak készítéséhez mert annak magas a (nem tudom mi a szó) füstölési hőfoka, szóval nem kezd el nagyon melegen füstölni míg pl az olíva olaj igen.
Az is kérdés mi a terv milyen húst szeretnél
https://www.certifiedangusbeef.com/kitchen/doneness.php
Itt szintenkent kb másfél perc oldalanként.
Másik fontos dolog ha levetted a tűzről rakjad ki egy tányérra lehetőleg ne hidegre és ne nyúlj hozzá 5 percig. Nem kell semmitse csinálni csak pihenni hagyni.
Ha vastag a szelet akkor nem csak a lapját hanem a szelet is szokták sütni.
Kb ennyi
Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr
Ránézésre az a tippem, hogy túl magas hőfokon kezdted meg a sütést. A márványosság a szaftosság miatt fontos. A marha alapjában nagyon száraz húsféle - kell a beleszőtt márványos zsír a rostok közti puhaság eléréséhez.
És amit előttem is írtak: Pihentesd!
Sütés előtt hagytad kiereszteni a húst? Előmelegítetted a tepsit? Használtál zsiradékot?
Egyébként nem néz ki rosszul a képeken, csak tippre valamelyik előkészületi lépésnél csúszhattál el, amiért egyenletlenül sült át a hús. A jövőre nézve a szelést követően semmiképp ne rakd vissza a steaket, és egy-két alkalomnál többször se forgasd meg, mert azzal is csak kiszárítod. :)
Az itthoni steak készítés egyébként nem egyszerű műfaj, mert marhára nem a steakfogyasztási szokások szerint táplálják és dolgozzák fel a marhákat. A pörkölthöz és gulyáshoz nem kell hamar levágni a jószágot, mert sok fűszerrel az öreg marha is tud finom lenni, és a húsa is megpuhul, ha eleget állsz a kondér mellett.
Amúgy ragaszkodsz a feather blade steakhez? Mert ha nem, akkor tapasztalataim szerint a rib eye steakkel kevesebb a bukkanó. Magashátszínt kérve nem kell sokat dolgoznod a hússal, de rostélyost szinte minden hentesnél kapsz, amiből ki tudod faragni a steakhez szükséges részt. Másrészről a marhának ezen része zsírosabb, amiért tepsiben és serpenyőben jól süthető és a kiszárítás is méretesebb kihívás. ^^
Meg volt munkatárs elmondása alapján tüzelőfát/faszenet se kapni rendesen, ha úgy akarná készíteni az ember...
Igen, alapvetően nincsen akkora választék és a faszén minősége is változó tud lenni. De a rossz minőségű hús sokkal nagyobb probléma, hiszen hőmérővel kicentizve is szar lesz a végeredmény. :D
Remelem nem ugy tortent a dolog, hogy kivetted a hust hutobol es egybol beledobtad a serpenyobe?!
A hus nem lehet hideg, mert akkor pontosan az tortenik, amit irtal. Kerget sutsz ra, belul meg talan max. langyos lesz.
Szoval vedd elo a sort es a husit, utobbit fuszerezd meg (so, bors, semmi mas). Amikor elfogy az elso sor... akkor vedd elo a kovetkezot! Amikor mar az is elfogyott, na akkor mehet a hus a tuzre. Na persze ha 5 perc alatt csuszik le a sor, akkor igyal meg kb. hatot :D
Fél órát kint volt.
A són és a borson kívül fokhagymát és kakukkfüvet is kapott. Sülés közben meg vajat. Mást nem.
Amúgy érdekes hogy másnapra puhult, és az íze is zamatosabb lett.
Majd egyszer rájövök hogyan kell... de most egy ideig nem újrázom. Részint darálthúst és paradicsomot vett most az asszony úgyhogy abból dolgozok, sztem tárkonnyal fokhagymával és esetleg egy kis borral). Részint meg ki akarok próbálni más recepteket is (nem csak grillezős serpenyőt vettünk hanem öntöttvas edényt is amibe van egy sült rizses receptem, illetve régóta szeretnék amerikaias oldalassal próbálkozni).
Ezt most találtam gondolatm belinkelem hátha kedvet kap valaki (Nokedli) hozzá.
http://izcsiklandozo.blog.hu/2017/12/04/camembert_wellington
!!!
Nagy ember vagy! Százkilencven centi! Kipróbálom.
ezek most kenyértésztában sajt meg sonka
rwurl=https://i.imgur.com/qAm7zSR.jpg
Ronda de finom: amerikaias oldalas
rwurl=https://i.imgur.com/S6RaiAa.jpg
Instant cancer?
....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....
Pedig a földid is ilyet süt ;-) (csak sokkal rutinosabban)
rwurl=https://img.buzzfeed.com/buzzfeed-static/static/2014-03/enhanced/webdr02...
pont nekem is ez jutott róla eszembe, mármint erről a kajáról.
....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....
esetleg érdekes lehet itt is
http://szinkronjunkie.blog.hu/2018/03/04/chef_anger_vacsoraestje_riport
Első túrógombócom :-) Ronda de finom.
rwurl=https://i.imgur.com/EYHT6S1.jpg
Múltkor volt szó steakekről.
No, rájöttem, hogy az Anovával készült steaket mi tudja még egy szinttel feljebb tornászni: egy öntöttvas serpenyő. Ez olyan hőfokot tud produkálni, amit egy teflon cucc álmában sem. Így nagyon szépen lehet kérgesíteni, igazából kifogástalan.
A Steak Mogultól vásárolt érlelt argentin ribeye 1 órát töltött 53,9 fokon, majd 1-1 percet pirult mindkét oldalán:
rwurl=https://i.imgur.com/hlxyE1E.jpg
A fotó minőségét ne nézzétek, éhes voltam és nem időztem sokat vele :)
Valld be volt az 54 fok is :D Egyébként frankón néz ki, én csak a hétvégi disznóvágásból maradt combot dobtam be elektromos sütőbe.
rwurl=https://media.giphy.com/media/BgwhabIL5MBFe/giphy.gif