Jelenlegi hely

Alien-filmek (igen, a Promcsi is)

Utolsó bejegyzés


Zaxx írta: Ezt a hozzáállást egy filmhez pl. sosem értettem, az RW-n meg kurva sokat látom: miért akarsz egyetlen jelenet alapján egy egész bolygó élővilágáról beszélni, amikor a filmből kiderül, hogy tök egyértelmű, csak és kizárólag az ember származik az engineerektől (DNS-egyezés).

Mert a földi élővilág egyetlen nagy család, kismillió közös elemmel. Ha az embert kiemeljük, pontosabban később injektáljuk mint külső tényezőt, amely különállóan alakult ki egy nagyon specifikus minta alapján, ~évmilliókig ellenállva a kontextuális-evolúciós ingereknek, hogy kvázi tökéletesen másolja azt, akkor mire fel a szemmel látható rokonságunk az állatvilággal, hogyan jönnek a képbe a főemlősök, előemberek, a földtörténeti kronológia stb.?
Az ember kiemelt egyediségét, "alantasabb" létformáktól való különállóságát, magasztosabb eredetét és természetét pont, hogy csak vallásos-ezoterikus szempontból lehet értelmezni; amint a tudomány a téma közelébe kerül, a koncepció instant atomizálódik.

ibi amentia latet



De azért azt vágod, hogy Darwin is beszélt Istenről, nem? Másrészt meg csak egy filmről van szó, aminek nem kell tudományos magyarázatokkal szolgálnia, csak érdekes koncepciókkal.

A Promcsiban szvsz pont az a jó, hogy nem próbál belemagyarázni ebbe mindenfélét, az elején is csak annyiról van szó, hogy az engineer DNS belekerül a földi élővilág körforgásába. Innentől az ember már származhat a halaktól meg a majmoktól is (nem tudod, hogy milyen sorsa lett a DNS-nek, nem kötelező azonnal az ember kialakulása), tök mindegy, a kiindulóponttal és a végeredménnyel foglalkozik.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ha Darwin beszélt is volna istenről mint legitim magyarázatról bármire is, akkor is kár volna őt idekeverni. Aligha tekinthető a (modern) genetika tévedhetetlen prófétájának, még szaktekintélyének sem, a vallásosságának kérdése pedig teljesen irreleváns az adatok fényében.

Az egy dolog, hogy nem kötelező az ember azonnali kialakulása, de az már egy nagyon másik, hogy – ráadásul a fekete lé szokásos aktivitási hipersebességének dacára – 3-4 milliárd (ha az óriások termékenyítették meg a Földet full stop) vagy 5-6+ millió (ha csak az emberféléket indították útnak a DNS-ükkel) évig tartott a deus ex biológiának, hogy a kívánt végformában megvalósítsa magát homo sapiensként (tyű, de különleges végcél, teljesen lenyelhetővé teszi a mágikus DNS létét), miközben körülötte rokonláncolatok kornukópiája robbant fel felfoghatatlan időtartamok alatt – nem említve, hogy a kiindulópont & végeredmény elméletből arra is lehet következtetni, hogy megfelelő idő elteltével minden létező létformából szükségszerűen ember/óriás fejlődik ki, mert az meg van írva az alapkódban. De mikor is került a lötty a vízbe, léteztek már benne egysejtűek, halak, voltak már szárazföldi növények stb.? Ha igen, mi lehet a magyarázat az említett létformák és az ember(/óriás) közti alapvető hasonlóságokra? Ha nem, akkor az embernek miért tartott olyan sokáig kialakulni? Meg még ezer kérdés, élükön a "most akkor mit is kéne csinálnia a/"egy" DNS-nek, amikor sejti-biokémiai szintű támogatószisztéma/test nélkül vadvízbe kerül?"-lel, valamint e témán kívüliekkel, pl. "hogyan lehetséges évmilliókig vagy -milliárdokig totálisan stagnálnia egy űrutazó, istenlöttyöt gyártó, természetfeletti DNS-sel bíró civilizációnak?".

Hasracsapás-szerűség mindenütt.
Ezek nem bonyolult kérdések! Hanem olyanok, amelyek révén már a pre-prealfa piszkozatnak el kellett volna véreznie az íróasztalon. Nem túl pozitív kép, hogy mintha a készítők arra apelláltak volna, efféle kérdések fel sem fognak merülni a filmmel kapcsolatban.

Nem mondom, hogy lehetetlenség valami elborult logikát fűzni a darabkák közé, de ahogy mindez elő van vezetve a sztoriban, és amennyire katasztrofálisan elbagatellizálja a mégoly áltudományos jellegét a krisztusi vonal bevezetése is, magát komolynak és mélynek tartó sci-fiként egyszerűen nem tudom tisztelni. Még matinérajzfilmként is rém gyengének találnám. De biztos túl sok sci-fin vagyok már túl, biztos nem én voltam a megcélzott közönség. Ízlések...

ibi amentia latet



a kiindulópont & végeredmény elméletből arra is lehet következtetni, hogy megfelelő idő elteltével minden létező létformából szükségszerűen ember/óriás fejlődik ki, mert az meg van írva az alapkódban.

Yep, pontosan erről van szó, tulajdonképpen az arisztotelészi első mozgató elve van a filmben.

Szerk: Darwinról meg most ezt találtam hirtelen:
http://index.hu/tudomany/til/2017/11/21/a_fajok_eredetet_darwin_nem_istentelen_munek_szanta/

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nem Arisztotelész jut eszembe róla először... és nem teszi semmissé a rengeteg logikai lukat, csak még inkább rávilágít a kérdésre, miért is annyira esendőek és közönségesek az istenposztban tetszelgő be-all, end-all óriások.

Ennek a cikknek már a címe is bűzlik. Az evolúció nem az élet eredetével, hanem a diverzitásával foglalkozik, ld. origin of species, nem origin of life – attól még éppenséggel teremthette egy teremtő is az élet szikráját, hogy az utána már a természet törvényei szerint fejlődött tovább.

ibi amentia latet



Nem Arisztotelész jut eszembe róla először...

Hát mert nemcsak olyasmi van benne, hanem egy adag "űrlények építették az egyiptomi piramisokat" kaliberű érdekes marhaság is... ebből talán leeshetne már végre, hogy nem hard sci-fi szemüveggel érdemes leülni a film elé.

nem teszi semmissé a rengeteg logikai lukat

Lyuk az van benne egy csomó, de ezek nem logikaiak, hanem a jó kis franchise-építő tervet követik sok kérdéssel és nagyon kevés válasszal. Franchise az meg nem lett, hanem Prometheus 1.5 és Alien 4.2 a Covenant képében, szóval mindig csonka lesz.

Az evolúció nem az élet eredetével, hanem a diverzitásával foglalkozik, ld. origin of species, nem origin of life – attól még éppenséggel teremthette egy teremtő is az élet szikráját, hogy az utána már a természet törvényei szerint fejlődött tovább.

A Promcsi sem az élet eredetével, hanem azon belül az emberével foglalkozik és azt mondja, hogy egy idegen faj csinált minket valami fekete génhasznosító trutymóval, amiről fogalmunk sincs, hogyan működik. Egyszerre egy kicsit tudományos a nem ismert tudományos eszközzel, de talán még ennél is jobban ezoterikus a nem ismertségből kifolyólag.

A kiindulópont és a végeredmény közötti köztes anyag az engineer, ez a furcsa életforma-tervező faj, akikről nem tudjuk, hogyan működtek.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Lehet akkor, hogy a tévedés részemről a nyitójelenet és az LV223/LV426 hasonlógásából ered. Ahogy én tippeltem a folyamatot: olyan sziklabolygó felkeresése ahol adottak a feltételek az életre (hőmérséklet, naptól való távolság stb..), aztán ugye néhány évtizednyi terraformálás, majd az adott bolygón élet kialakítása, majd fajok létrehozása, végül az ember megeremtése az engineer saját DNS-ét felhasználva. Aztán, ha valami rosszul működik, akkor a szmötyivel a bolygó formázása, új fajok létrehozása. És ez a formázás következett volna a Földön ugye.

Valószínűleg soha nem tudjuk meg mi lehetett a gond a Földdel, miért akarták megformázni az engineerek, és a Covenant megírása előtt valószínűleg beugrott a stábnak, hogy senkinek nincs semmi fogalma arról, hogyan kellene az engineer vonalat folytatni. El nem tudom képzelni mi lett volna, ha Shaw, meg David leszáll az engineerek bolygóján egy lopott, szmötyivel teli űrhajóval.. Ezért is értékelem a Covenantet. :D

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



és a Covenant megírása előtt valószínűleg beugrott a stábnak, hogy senkinek nincs semmi fogalma arról, hogyan kellene az engineer vonalat folytatni.

Nagyon jól tudták csak a sok fanboy kisírta, hogy legyen élien inkább újra. Erről Scott is mesélt annó, hogy a sok sirám hatására kanyarodnak el attól a vonaltól amit végig akartak vinni és most utólag közölte, hogy az Alien már fáradt concept és sok értelmét nem látja erőltetni. Most meg kisírták hogy mégse legyen élien újra szóval akkor mennek a robot vonalon. Scott meg ész nélkül behajol a fanok sírásának valami oknál fogva amit soha nem fogok megérteni. Inkább vitte volna végig a 3 filmet egy konzekvens témával mint hogy filmenként menjen szembe saját magával. Nevetséges az ember és az a baj, hogy már maga a frencsájz is.



Te tényleg el tudod képzelni a Promcsi vége, és a felvezetés után, (az engineerek bolygójára készültek) hogy bármi a Covenantnél egy sokkal jobb folytatást kaphattunk volna ? Szerintem a Promi után rosszabb is lehetett volna mint a Covenant. És bárhogy is, de én kíváncsi vagyok a végére. (meg hátha a Disney megveszi a Foxt és jöhet néhány Alien spinoff.)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



WAAT

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Igen.

Ennél rosszabb meg talán akkor se lehetett volna ha szánt szándékkal akarták volna szétkúrni a frencsájzt.



Az Alien franchsize rohadtul nem az ember eredetéről szólt. Hanem arról, hogy az adott emberi populáció hogyan szívja meg kb. mindig a xenokkal való találkozásokat. Ehhez képest mit kaptunk a Promiban ? Minden a Teremtés-re van építve. Melyik Alien filmről jut eszedbe még a teremtés, meg bármi hasonló ? Persze a biofegyver+SJ vonal még működhetett volna, de a karakterek, meg a következetlenségek elbaszták. És ezt vitték tovább a Covenantban csak az engineerek nélkül, ami már eleve csak előnyére vált.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Ez csak attól függ, hogy neked a Covenant vagy a Promi tetszett jobban.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Az Alien franchsize rohadtul nem az ember eredetéről szólt. Hanem arról, hogy az adott emberi populáció hogyan szívja meg kb. mindig a xenokkal való találkozásokat.

Ha ugyanarról akarsz új filmet csinálni, mint korábban, akkor minek csinálsz új filmet? A Covenant pont azért lett gyenge, mert a végére elkezdte szolgaian másolni a korábbi részeket, csak azoknál sokkal szarabbul, minimális újdonsággal, teljesen fantáziátlanul.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Mit szólnál, ha a következő 3 SW rész a midichlorianokról szólna ? Semmi lézer, semmi erő, semmi dark side semmi lightsaber ? Vannak olyan dolgok amik nem szerencsés, ha hiányoznak egy olyan jellegzetes szériából, mint az Alien, vagy az SW, vagy a Predator. Ezt a teremtés témát biztos, hogy nem egy Alien prequelben kellet volna ellőni szerintem, inkább valami mellékszálként.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Pontosan ezért hívták Prometheusnak nem pedig Alien: Prometheusnak. Mellékágnak volt szánva hátteret szolgáltatva a már ismert sztorihoz. Ezt pedig jól is csinálhatta volna ha nem fordulnak át értelmetlenül totál full retardba és csinálnak belőle Alien filmet. Ahogy mondod biofegyver + SJ vonal még működhetett volna, ha a Covenant nem bassza ketté szégyentelenül.



Volt ott kavarászás az Alien5-el is, és szerintem rohadt sok dolgot változtattak meg menet közben a filmen, és ez meg is látszik a végeredményen. Ha az engineer =/= SJ akkor miért úgy néz ki, de mégse.. Miért az LV423-on játszódik, ami meg tök olyan, mint az LV426, de mégse. Ha lett volna épkézláb folytatása az engineer vonalnak, szerintem azt csinálták volna meg. Kíváncsian várom a záró részt, ha ezt rendbeteszik, akkor bármit, bár én már a Covenantot is úgy néztem, mintha egy mellékág lenne csak.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



wat. az Alien 5 az évekkel a Prometheus után jött szóba. Nem is értem miként jön ide. A többi kérdésed meg szintén nem is tudom értelmezni úgyhogy szerintem itt hagyjuk is.



Mit szólnál, ha a következő 3 SW rész a midichlorianokról szólna ? Semmi lézer, semmi erő, semmi dark side semmi lightsaber ?

Hát, mivel a midikloriánok az erővel és a jedikkel kapcsolatosak, így nem értem, mire gondolsz.

Egyébként megnéznék egy erő és fénykardok nélküli SW-filmet, csak csinálják meg jobban, mint azt a gagyi Rogue One-t.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ja igen ez akkor rosszul rémlett a Prometheus2-nél volt annó szó róla, hogy Blomkamp, meg Scott egyeztettek, hogy ne legyen ellentmondás. És nem is lett :D . Ne viccelj, szerinted a Promival minden rendben van..

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Minden? Nem. Viszont a saját vonalán amin el akart indulni lett volna értelem ebben biztos vagyok. Mostmár ugye soha nem tudjuk meg mi lett volna ha tartják is az irányt nem pedig az történik ami...



Talán lehetne a midichlorianokról is csinálni egy nézhető filmet :D de pl. Solo spinoff vagy Lando vagy Chewie spinoff tuti nem menne űrhajók, meg űrcsaták, meg lézerlövöldözés nélkül, és azért a R1 nagyságrendekkel jobban kímélte a SW franchiset, mint a Promi az Alient. Bár azt nem mondanám, hogy sokszor fogom újranézni (Az EP7-et se). (Az EP8-at különben szeretik a kritikusok. "critics call The Last Jedi the best Star Wars movie since The Empire Strikes Back")

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Az a baj, hogy már a Promi is egy kicsit takarékos volt nekem látványban, és azt el se tudtam képzelni, hogy a 2. részben látni fogunk egy totál hightech engineer planetet ahol ugye játszódott volna. És nem is láttunk. Mondjuk most már mindegy de sok nézőt nem nyertek, mert aki Promi2-t várt annak többnyire a Covenant nem tetszett. Ez van.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



(Az EP8-at különben szeretik a kritikusok. "critics call The Last Jedi the best Star Wars movie since The Empire Strikes Back")

Off, de én még emlékszem a Rogue One kritikákra, hogyaszongya best thing ever, micsoda war múvi, húha ejj, de jó. Bírom a filmkritikát, mint műfajt, de amikor halott szemekkel kijöttem a R1-ról, megfogadtam, hogy én SW-kritikát többet nem olvasok.

Az Ep7-et én nagyon bírtam, szóval a 8-at is várom.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Megvették a gecik az izét, a Disney-é az Alien (meg képregényfilmek, de ki a faszom nem szarja le manapság azokat):
https://www.gamestar.hu/masvilag/disney-21st-century-fox-marvel-x-men-241330.html

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


CJ képe
CJ

Joke of the day.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Az igazán vicces rész egyébként az benne, hogy a Star Wars alapján diversity-gyáros Disney kezébe került a Fox News is, de nem szántják be a picsába, sőt, marad minden úgy, ahogy eddig volt. A nézettség nagy úr. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


LY képe
LY
Donator

Én úgy tudtam hogy az pont kimaradt




Akkor ide is:
Soon Alien 5-6-7 , Predator 4-5-6 , AvP 3-4-5 , PvA 1-2-3

rwurl=https://vignette.wikia.nocookie.net/walkingdead/images/c/c8/50210aac1861...

De pegi PG13 Alient/Predatort nem lehet csinálni, ez egy kicsit valóban aggasztó :D

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!