Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Erre is igaz, hogy el kell baszni pár beszélgetést a tanuláshoz.

Fordítsd meg a dolog pszichológiaiját. Téged frusztrál, ha a csaj nem válaszol, és pont ezért gondolsz rá leginkább. Az eszedben van, hogy még mindig nem válaszolt, de miért nem? Talán túlságosan látszott rajtad, hogy erőlködsz?

Ezeket hasznos mérlegelni, de a jövőbeni technika szempontjából inkább maguk a kérdések, mintsem a válaszok lényegesek: Ugyanis azt kell elérned, hogy a csaj legyen helyetted ilyen állapotban!

Némi önuralom kell csak hozzá. Ha úgy érzed, kezd jól haladni a beszélgetés, egyszerűen hagyd ott a chatet, és ne mutatkozz egy napig. Ha így teszel, és a csajt bármennyire érdekled, ő fog rád írni, te viszont tartod magad az egy naphoz még ez esetben is. Utána elég arra hivatkoznod, hogy elfoglalt voltál, máris értékesebb leszel, mint egy csaholó kiskutya.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nagyon remélem, hogy nem emiatt fog felbukkanni egy vadászpilóta-mesterlövész-regényíró!

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Annyi jó kis csaj jár hármassával moziba, simán menj el egyedül aztán popcornra várva spanolj velük, vagy film után, ha melletted ültek, stb. Kaland az egész, élvezd már kicsit.



Az a gond hogy én próbálok racionális emberként élni ezért azt hiszem ha az ember akar valamit (teszem azt segítsek neki vagy nem akar többet írni) akkor megmondja, nem kell a dráma meg titkos gondolatok :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Harvy666 írta: ha az ember akar valamit, akkor megmondja, nem kell a dráma

Sokat kell még tanulnod. A mai lecke egyszerű: nőkkel kapcsolatban (tisztelet a nagyon kevés kivételnek) ezt a mondatot felejtsd el! :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Ha így látod, ajánlom, hogy ezek után inkább férfiakkal chatelj.

szerk: megelőztek

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Értem...szóval mit csináltok hétvégén? :D

de hogy valami filmezes is legyen szerintem az eddigi legjobb pokember adaptacio volt ez a Homecoming

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


KMZ képe
KMZ

Ki milyen kibaszott életvezetési tanácsot látott a héten? :)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától


LY képe
LY
Donator

Prolitikába lenne illő, úgyhogy csak annyit mondok: rózsafüzér



pontyosan

Parizer forever.



:-D

ugyanakkor
:-(


CJ képe
CJ

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



BR2049

Látványvilág ötös, hangulat ötös. A sztori viszont nem teljesen kerek (hogy is lenne, sok szál csak úgy lóg a levegőben). Kicsit Dunkirk utóíze van: ott is ütött a hangulat, de a történettel voltak gondok.
Mindegy is, ízlésesen folytatta a régi filmet, nem éreztem percenként a rendező bökdöső könyökét az oldalamban, hogy "he? he? láttad?! ez a régiben is volt" (a la Jurassic World), valamint Deckardot is okosan kezelte a film. Tetszett.



Kicsit Dunkirk utóíze van

na most beparáztattál :S



Ne aggódj, neked úgysem fog bejönni, ahhoz túl jó. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nem igazán az itteni olvasótábor a közönsége, de a sok eszetlen fikázás hatására muszáj volt írnom egyet Blade Runner témában, spoileres, úgyhogy csak saját felelősségre:
Szárnyas fejvadászok

Respect is not given. It's taken.



Ez kurva jó volt, nagyon jól megfogtad a végén ezt az egórombolós "nem értettem, tehát szar" hozzáállást. Bár leszóltad a lájkokat, én azért adtam egyet. :D

Viszont szerintem egy dolgot elfelejtesz: Hollywood és a filmkészítők felelősségét. Nem lehet mindent az átlagnézőre kenni, mert be kell látni azt is, hogy a hollywoodi film mindenkori jellegének van akkora hatása a kultúrára, hogy erőteljesen befolyásolja a nézői (meg)szokásokat. Kevés az okos film a mainstreamben, a magasabb kultúrát képviselő arthouse mozi is kb. halott, Hollywoodban pedig az érték létrehozása az egyik legutolsó szempont.

A művészfilmek között is sok a rossz, céltalan film, amiknek látszólag az az egyetlen célja, hogy kiállítsa a művészbizonyítványt a rendezőjéről (jaj, de sok magyar próbálkozás ilyen), és ezekre nem is szívesen vált jegyet az ember. Egyszer láttam moziban valami magyar csodát, aminek az volt a cselekménye, hogy egy csávó 30 percen keresztül sétálgat a búzamezőn és nézelődik: nem hiszem, hogy szeretni fogja a művészfilmeket az, aki belefut egy ilyenbe. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Köszi. A végén ezt a gondolatot még szívesen ragoztam volna, de igyekszem figyelni arra is, hogy ne legyen túl hosszú, mert élből leszarják, ha wall of text.
Nem felejtettem el, amit mondasz, csak egy dilemmában voltam. Ha minden mondatomnál egyfajta magyarázkodásba kezdek, hogy nem úgy értem ám, akkor az elveszi az eredeti üzenet (az érdektelenség és az egó felülkerekedése még a hagyományos tartalomfogyasztási szokásokon is) erejét és élét.

Nagyon sok tényezős probléma ez, az említett közösségi médiás torzításoktól kezdve a kereskedelmi tévék alakította filmnézési szokásokig (hogy tulajdonképpen 20-25 percnél tovább soha nem kell már figyelned egyhuzamban, aztán így ülj be egy ~170 perces művész-sci-fire). Csak azt is gondolom, hogy ha valaki végigolvas egy ilyen írást, annak ezeknek a dolgoknak a nagy része nem új. Pont ezért nem is minősítettem (konkrétan) a filmet, hiába néztem meg ma másodszor (és még van benne legalább egy), mert nem akartam elidegeníteni azokat, akik rühellték, és úgy ültek le olvasni.

Azért is írtam, hogy nem igazán egy RW kommentelő a célközönség, ez a fórum semmiképp sem a társadalom keresztmetszete. Ettől függetlenül persze örülök nagyon, ha tetszett!

Respect is not given. It's taken.



Valahogy érdekes, hogy régen gondoltak az emberek biológia szűkségleteire. Ifjú koromban, ha ment egy hosszú film pl. Ben Hur, akkor tartottak a közepén egy 10 perces brunya szünetet. Az meg vicc, hogy sokszor az ember az utolsó 10-15 percet kínokkal kell, hogy kihúzza, pláne ha középen ül (még úgy is, hogy előtte és közben nem evett/ivott).

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Blade Runner 1&2

ShowHide spoiler #

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Engem el is riasztottak a moziban nézéstől. Így is alig tudok alkalmas estét találni rá Budapesten (a premier napja majdnem jó lett volna, de külföldre kellett utaznom), de hogy még a társaságomnak is jó legyen és 2D-s angol vetítés is... Nem sok esély van rá még hetekig. Nálunk vidéken meg csak szinkronnal játsszák, és úgy rémlik, csak 3D-ben.

És akkor szervezzem le nagy nehezen, költsek rá, aggódják az esetleges kevésbé kulturált jegyeket mutató nézőtársak miatt, a 30 perccel a vége előtt pedig már kigúvadt szemekkel szenvedjek a biológiai szükségletek okán. Azonnal vettem volna otthonra Blu-rayen vagy valamilyen formában, de erre 2017-ben - amúgy érthető - okokból még nincs lehetőség, csak a pre-order fölött remeghetett a kezem. Azért remélem, lesz lehetőségem megnézni még idén.

Sors bona, nihil aliud.



sracok, ilyen fiatalon meg nem kellene prosztatagondokkal kuzdeni :)

Parizer forever.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Érdekes, mert sörözés közben kibírom gyakran órákig, míg a többiek szenvednek, de filmnézés közben néha random rám jön (a három és fél órás Return of the Kinget például kocsmázás után is jól viseltem, csak a filmet untam). Meg ha úgy alakul a napirend, akkor szeretek/szerettem előtte enni-inni társasággal, teljes programot építeni köré.

Nagyobb filmnézési szabadságot szeretnék, mert már terhesebb ilyen sok változótól függeni. Egyetemistaként egyszerűbb volt.

Sors bona, nihil aliud.



Sosem értettem ezt. Nem kell meginni előtte egy liter folyadékot és nem lesz ilyen gond.
Repülőgépen is megfigyeltem, hogy mindig van 3-4 ember akik azonnal mennek budira amint felszállt a gép. Kikapcsolják az övet és irány a retyó. Nem mintha felszállás előtt 15 perccel nem lehetett volna elmenni és elintézni a dolgot.



Azokat én se értem, de ugye nem mindenkinek ketyeg egyformán a belső rendszere és nem klónok vagyunk.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Én például több órával az átlag után szoktam menni, de megértem azokat is, akik rögtön mennek:

1) a check in előtt megitták az összes piájukat.
2) elsőnek érnek a wc-hez. Nincs is annál bosszantóbb, amikor keresztül vágsz 60 emberen, hogy elérj egy WC-hez, ami előtt 5-en állnak sorban.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



nagy kólát kell venni és ha baj van abba vissza lehet tölteni.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem feltétlen kell végletekben gondolkodni. De egy 3 órás vagy még hosszabb film (RotK) ebből a szempontból sem rövid. Én például napi 4-5 liter folyadékot megiszom, amit az orvosok bőszen lájkolnak. Ha beszélgetünk, akkor szárad ki a szám, innom kell. Szóval számomra az önkínzásnak hangzik, ha beülök egy 3 órás filmre, ami alatt nem iszom, és előtte sem iszom 3 órán át. Szeretem magam jól érezni szórakozás közben, és ha a haverokkal találkozol vagy várjátok egymást, netán vacsora vagy ebéd utáni időpontra van jegyetek, akkor már magától értetődő probléma. (Mondjuk, egy kor fölött tényleg vannak sokaknak prosztataproblémái is, tehát ez is egy releváns szempont.)

Mindenre van megoldás lemondásokkal, a kérdés az, hogy ennek miért tapsoljak, ha otthon erre nincs szükség, jobb a komfortérzet. Éppen erről a szembeállításról volt szó, és az egyik kellemetlen elemről, amiért kisebb a motivációban Blade Runner 2049-et nézni.

Plusz ugye a hossz még azért is problémás, mert az esti adások után így már konkrétan buszom sem mindig van, tovább szűkülnek a lehetőségek.

Sors bona, nihil aliud.


CJ képe
CJ

In Bladerunner 2049 (2017) Harrison Ford plays Rick Deckard. This is a subtle reference to the film Bladerunner (1982), in which Harrison Ford plays another character with the same name, suggesting the two films take place in the same universe..

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



napi 4-5 liter folyadékot megiszom, amit az orvosok bőszen lájkolnak

és ebből mennyi a sör? :D

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!