Jelenlegi hely

Foci

Utolsó bejegyzés

CJ képe
CJ

Hint: meglehet bontani beadásokkal, átlövésekkel, illetve azzal, hogy partvonalig lecselezel és onnan élesen belövöd a labdát. Csak ugye, ehhez tudni kéne cselezni, de ha más nem futni. Ebből egyiket se tudják a játékosaink így meg elég nehéz. Egy beadás jutott el a címzettig, az is meglepte Bödét, hiszen lepattant róla.

Ezekkel nem is lenne probléma, ha az elszántságot látná az ember rajtuk... És ezt nem látja senki, ezért kurva idegesítő a helyzet.

Szerinted mivel nyerte meg Izland a csoportját? Egyik játékos se játszik top csapatban, kivéve Sigurdson.. Szóval lehet ebből viccet csinálni, de nem érdemes..

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Huhh. Na Messi csak megrázta magát és kijutott Árhentína. A ritka impotens sportvezetés majdnem összehozta a teljes csődöt.

Vill du bli ihop med mig?


CJ képe
CJ

Életében először jól játszott a válogatottban.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Partvonalig akkor fogsz tudni cselezni, ha van üres területed, ahol meg tudod futni az ellenfeledet.
Átlövésekkel egyetértek, de ott is elakadhat x emberben a labda, ha 10-en állnak ott. Böde gólja is rögzített helyzetből volt, mégpedig szögletből.
Ahogy korábban említettem több mozgás kellene, hogy kiüríts területeket ill. hogy oda befusson valaki lendületből. Barcelona kismillió gólt rúg ezekből a szituációkból.
Borzasztó rossz meccs volt.



CJ írta: Hint: meglehet bontani beadásokkal, átlövésekkel, illetve azzal, hogy partvonalig lecselezel és onnan élesen belövöd a labdát.

Az a fő gond, hogy ha jól van betolva a busz, azaz fegyelmezett a másik csapat és koncentrál, plusz van 1 vagy 2 szélvészgyors játékosa, akkor máris óriási probléma a busztörés. Mert ha felhozod a szélső védőket, és embertöbbletet alakítasz ki, akkor azzal lehetőséget adsz az ellenfélnek, hogy egy elcsípett labdával lekontrázzon.

A partvonalig lecselezés sem jó megoldás, mivel ott erősen leszűkülnek a lehetőségek - gyk. csak beadni tudsz, ezt pedig nem olyan nehéz levédekezni, ha az ellenfél felkészült. Nem véletlenül került előtérbe az utóbbi évtizedben a "halfspace" - a szélek és a középső sáv közötti terület, ahol még két irányba lehet passzolni, de akár kapu felé törni és/vagy lőni, sokkal nehezebb ott megfelelően védekezni, mint a szélen, vagy akár középen, ahol a legtöbb védő mozog.

Az átlövésekkel meg az a baj, hogy nagyon jó rúgótechnika kell hozzá, és rohadt kis arányban jönnek be, mert azért az ilyen buszozó csapatok kapusai fel vannak készülve a távoli lövésekre is. Az angol bajnokságot követem, ott a csúcs átlövő jelenleg a Liverpool középpályása, Coutinho, a maga 17 góljával a tizenhatoson kívülről - 4 év alatt összesen, úgy, hogy ebben a szabadrúgásai is benne vannak, és mindezt 6%-os hatékonysággal!

Szóval nem, egyáltalán nem triviális a 10 emberrel védekező csapatok elleni játék, ha jól szervezett, összeszokott védelem áll fel. Különösen nehéz ez egy válogatott esetén, mert egy klubcsapatnál is hónapokig tart, amíg annyira összeszokik a középpálya és a csatár, hogy egy hirtelen beadott labda oda menjen, ahova kell - vagy éppen a csatár pont ott legyen, ahova megy, ha érted, mire gondolok :-D



a magyar játékosok rúgótechnikája nulla jelenleg. Dzsudzsáké is totál visszafejlődött, meg jobbal egy vicc konkrétan. Varga Roland inkább pontos, mint erős, nemzetközi szinten ő is nudli. Néztem az ukrán-horvát meccset, ott olyan bombákat eresztettek meg ukránok, ráadásul pontosan, hogy egy magyar se tudna soha. Na azok lazán lőttek volna 3 gólt tegnap feröernek 16 előteréből. A magyar focisták nemzetközi viszonylatban kurva lassúak és gyengék.



Félre ne érts, nem vitatkozom most veled a hazai játékosokat illetően (nem is tehetem, más program miatt nem láttam a meccset, magyar bajnokit sem láttam évek óta), inkább általános trendként említem, hogy mostanában elégé felkapott lett a statisztika alapú foci. Németek, hollandok, angolok kiváló művelői, de szerintem már mindenhová begyűrűzött (bár a hazai viszonyokat nem ismerem, Monki, erről esetleg bármi?)

A konkrét esetben ez azt jelenti, hogy a statisztikák alapján a jelenlegi, modern fociban a tizenhatoson kívülről leadott lövések hatékonysága nagyon alacsony - szintén angol bajnokság, Opta statisztika, 4% körüli a sikeresség, mindez úgy, hogy néhány kifejezetten nagy lövő egyén a 7% körüli értékre nyomta fel a saját csapatét.

Ha pedig a statisztika ezt mondja, akkor egyszerűen azt nevelik a játékosba, hogy csak akkor rúgd rá, ha egyértelműen azt kívánja a helyzet, vagy akkora fölényben vagy, hogy nem probléma, ha ezzel eladod a labdát.



Idegesítő egy arc ez a McDeere alias Kele János (beszólogat meg hergel a Liverpool blogon az aljas), de azért duzzogva elismerem, hogy ért a focihoz. Most írt egy ilyet, szerintem érdekes, és a korábban említett témába is vág:

Hogyan lett Izland menő fociban




Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



supaplex :P

Vill du bli ihop med mig?



Wow...

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


CJ képe
CJ

http://m.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-megvan-az-uj-szovetsegi-kapitany-hivatalos-2600289#

Nem hozok ide tíz belga edzőt. Profikra van szükségem, és biztos vagyok abban, hogy Magyarországon is találunk nagyon jó edzőket. Neveket még nem tudok mondani, mert nem ismerem őket személyesen.

hát ennyit erről..:D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



De nem is hozott tízet, csak egyet. Tehát nem hazudott. :D

180



Ez a csávó kegyetlenül antinokedli.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Egy adóparadicsom. Könyörgöm. Mindig van lejjebb. :DDD

ShowHide spoiler #


andorra pipa
luxemburg pipa
felkészül pongó pongó sziget



malta, andorra, luxemburg

ki van meg hatra? :(

Parizer forever.



Sokan voltak rá kíváncsiak? És vajon fizettek érte, vagy talán nekik fizettek, hogy kimenjenek nézni ezeket?

Olvasom:

A második félidő 53. percében Lovrencsicset második sárga lapjával kiállították - kétszeri fegyelmezetlenségért kapta

Jobb helyeken ilyenért repül a válogatottból valaki, nem?

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.


CJ képe
CJ

lakatlan szigetek?

Azokat sajnálom, akik még kijárnak meccsekre... vagy szégyenlem, hogy vannak ilyenek?
Nem is tudom..

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Valószínű egy ellenfél nélküli meccset is döntetlenre hoznának. Viszont innen még lehet fejlődni. Mindig ezt mondják. Amúgy ez a Luxemburg elleni valami barátságos meccs volt? Vagy netán a VB selejtező meccse? Annyira nem követem a fiúkat. Igaz az Andorra elleni meccsüket végigkínlódtam, de csak azért nem kapcsoltam ki a tévét, mert rohadt szép helyen van a stadion és legalább a tájban lehetett gyönyörködni.

180



Eközben a magyar propagandában... Komolyan olyanok ezek a cikkek, amik Észak Koreában jelennek meg.

rwurl=https://i.imgur.com/BVfnS4x.jpg

Komolyan sírok és az "riporter" este ezek után belenéz a tükörbe és megveregeti a saját vállat. :D Hogy tudnak ezek gerinc nélkül élni?



Mi a gond a burkolt fikázással?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Eddig jo :DDDDDDDDDdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd


CJ képe
CJ

Nem értem lékensz kinevezése mögött, hogy mi volt a logika...

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....




Örültek h valaki elvallalta :D Most ertekelodik fel Storck teljesítménye... Szánalmas ! Remélem kedden skótok agyonvernek minket.



az azért van, mert felháborítóan kevés stadion épül szépülő kishazánkban!!! még többet, ezeret!!

Vill du bli ihop med mig?



Jaja, szerintem is. Még több pénzt kéne a focira költeni, az majd biztos megoldja.

:DDDDDDDDDDDDD

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!