Jelenlegi hely

Terror a bolygón, avagy ez nem játék és mese…

Utolsó bejegyzés


Bazz! :D

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Jah, ez régi szokásuk. Valaki hülye lesz, megöl mindenkit, ők vinnék a fragot. Volt, hogy egy gyilkosság után, több terror szervezet is jelezte, hogy ők voltak :D



ha jól emlékszem 9/11 után is először az volt hogy nem az alkaida volt, és csak egy-két nap múlva vállalták magukra?



Legalább nálunk már tantervileg megy majd lövésoktatás, tehát kevesebb lesz a... wait, wut?

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Mondjuk nem tudom, hogy ez mennyire baj: én néha elgondolkodom azon, hogy ha beüt valami nagy szar, még egy AK-47-est sem tudnék kezelni. A 21. században rohadtul nem hasznos skill az, hogy tudsz lőni, fegyvert vagy harckocsit kezelni, de egy Mad Max-szcenárióban ettől még tőlem lopnák el először a benzint, és a következő tankos Gyuri bá is könnyedén átmenne rajtam a lánctalpakkal. :D

Rohadtul örülök, hogy nem voltam katona, mert 18 évesen mindenre vágytam, csak arra nem, hogy valami retardált szociopata 6 hónapig nekem parancsolgasson (vagy hogy belefussak valami szörnyűségbe: nagybátyám pl. sorkatonaként megjárta 68-ban Csehszlovákiát, és azóta sem sikerült elfelejtenie), de tény, hogy bizonyos szempontból hasznos volt, és ezt adott esetben nem bűn pótolni. Nem attól lesz az emberből spree killer, hogy tud lőni, hanem attól, hogy a sarki vegyesboltban is hozzá tud jutni automata fegyverekhez + pszichopata.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Az airsoft ugyan távolról szimulálja a valóságot, egész sokat lehet tanulni belőle a lövéssel, taktikával és az éleshez hasonló fegyverkezeléssel. Innentől a lehetőség adott, csak a lustaságod tántoríthat el tőle.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Airsoft :DDDD Se recoil, se hang, golyó nem hatol át/vált irányt tárgyakon, sokszor észre se venni, ha eltalálnak valakit. Minimális köze van valósághoz.



Az ilyesmikhez akkora analfabéta azért nem vagyok, gyerekkoromban elég sokat lőttem célba légpuskával, meg kb. kétévente paintballozni is szoktam, csak ugye ezeknek a dolgoknak még az airsoftnál is kevesebb közük van az igazi cucchoz.

Igazából azt találtam ki, hogy majd egyszer beszerzek valami kicsi pisztolyt (olyat, aminek az elsütésétől nem süketülsz meg :D), aztán azt pont elég lesz megtanulni kezelgetni meg lőtéren célozgatni. Mo-n egyébként is elég siralmas a helyzet ebből a szempontból, pl. még egy rendőr is baromi keveset lőhet évente (asszem valami 8-10 golyót pukkantanak el lőtéren évente egyszer, ennyi a keret), a terepre ritkán járóknak meg már csak olyan fegyver jut, ami vagy működik, vagy nem. :D Ebben mondjuk annyi pozitívum van, hogy ha látsz egy civilruhás rendőrt pisztolytáskával közeledni, nem kell megijedni. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nem azert toljuk a sok videojatekot hogy meg egy AKt se tudjunk kezelni, tessek muvelodni :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Zaxx írta: még egy rendőr is baromi keveset lőhet évente (asszem valami 8-10 golyót pukkantanak el lőtéren évente egyszer, ennyi a keret), a terepre ritkán járóknak meg már csak olyan fegyver jut, ami vagy működik, vagy nem. :D Ebben mondjuk annyi pozitívum van, hogy ha látsz egy civilruhás rendőrt pisztolytáskával közeledni, nem kell megijedni. :D

A katonaságnál se sokkal jobb a helyzet. Cimbi mikor sorkatona volt a kiképzésen ellőttek 10 töltényt kb meg robbantottak egyet valamivel. És ennyi. Na ez a vicc.
A rendőrök meg amit elpufogtatnak évente egyszer az nem a keret miatt van szerintem hanem az a kötelező lőgyakorlat évente egyszer és ennyi. Kommandósok ettől függetlenül szokták szórni a töltényeket rendszeresen. A fegyvereket meg rendszeresen ellenőrzik. Kizártnak tartom, hogy hibás (vagy működik, vagy nem) fegyverrel mászkáljon bárki is.



Nekem rohadtul nem hiányzik hogy több fegyver legyen + mindenki lőni tanuljon.



Tessék elmenni egy lőtérre egy alap lőkiképzésre oktatóval.

Kérd meg hogy tanítsa meg az idehaza legyakrabban használt önvédelmi és vagy vadász fegyverek újratöltését, hibaelhárítását és persze célzását. Pár papirtizesbe fog kerülni és egy fasza élménnyel gazdagodsz.

Aztán ha ebből úgy látod, hogy tetszik a dolog és még el is találtad a célt, akkor lehet évente párszor lejárni már oktatás nélkül is, csak bizonyos 1-2 fajta fegyverrel gyakorolni.

Én például szinte bármilyen lőfegyverrel, ami nem pisztoly, meglehetősen ügyes vagyok a kezdőkhöz képest. Bele tudom eregetni a tárat 50m-ről a mellalakba M4-el, M16-al, Ak-val, géppisztollyal is. 100m-ről már nem minden lövésemmel fogom eltalálni, de bőven 50% felett lesz a végén a rátám. Ez ahhoz képest hogy max. 2000-2500 lövés adtam le majdnem 10 év alatt, egészen jó. Nagyon szívesen kipróbálnám a 100m feletti lövészetet is, de az olyan lőtér már ritkaság itthon.

Viszont pisztolyokkal sokkal többet kellene gyakorolnom, mert ott könnyebben és látványosabban előjön a lövész képzetlensége már 30m-en is. A fegyver tartása, elsütése, célzása, mind mind egy picit tévesztesz és el sem találod a kis fém kört. Míg ha a puskát nem jól sütöd el, de egyébként stabilan tartod és jól célzol, akkor az 100m alatt nem okoz látványos rontást.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Ilyenkor jól jön, hogy régebben volt a vidéki szülővároskámban kispuskás sportlövészet, meg légpisztolyos. Sőt, légpuskánk is volt otthon kettő, rettegtek a seregélyek a cseresznyefán! :-D



Moken írta: Airsoft :DDDD Se recoil, se hang, golyó nem hatol át/vált irányt tárgyakon, sokszor észre se venni, ha eltalálnak valakit. Minimális köze van valósághoz.

Mégis sokkal többet ér, mint bemenni egy átlag lőtérre pisztolyokkal, smg-vel lőni. Ott is minimális a visszarúgás, a hang mit számít? - azonban semmilyen kihívást nem jelentett, hogy eltaláljam a tábla közepét. a Játékban legalább taktikázni kell, becserkészni az ellenfelet, megtudod, hogyan érdemes viselkedni az egyes helyzetekben, és nem utolsó sorban; a célpont mozog, gondolkodik, ráadásul rád vadászik.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



David Herbert Richards Lawrence írta:
Nem láttam még vadat, mely szánná magát.
A madár fagyottan zuhan le az ágról,
de sosem gondolt rá, hogy sajnálja magát.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



:-D Azért bekussoltak, amikor csattant a puska, és lefordult az egyik, még elrepülni se mertek, csak lapítottak. Én persze sajnáltam őket nagyon, mert alapvetően nagyon állatbarát voltam már akkor is, viszont nagyapám adott egy tízforintost minden, a két cseresznyefáról lepuffantott seregélyért cseresznyeéréskor... és hát pénz pénz beszélt már akkor is, napokig ültem a fa mellett! :-D



Az a vicc, h en is nagyon a levegoben erzem ezt a Mad Max szcenariot, es en is gondolkodtam mar h hazat h lehetne megerositeni, pincet bebunkerezni stb. De Pesten annyira nem aggodnek emiatt, mert ott gyakorlatilag ha nem Buda jo oldalan laksz, akkor a szabvany 800 kilotonnas warhead kicsinal instant, esetleg ha tenyleg egy jo 10-15 kmre vagy a robbanastol es valami vedettebb helyen, akkor megmaradhatsz.



Azzal egyetértek, hogy ha a lőtéren rajtad van egy korrekt fülvédő, akkor csak kopogásként érzékeled a lövészet hangjait. Valamint ha már pár tucatot lőttél az adott fegyverrel, akkor nagyjából nem okozhat gondot a lőlap eltalálása.

Viszont közel sem olyan mint az airsoft, ahol látod hova ment a lövedék és tudsz úgy korrigálni, látható irányzékaidhoz képest hova ment a becsapódás és úgy célzol hogy csak viszonyítási pontod van a fejedben.

Ez az éles lőfegyvereknél annyival nehezebb, hogy ha egy puskával akarsz 100m-en belül célozni, akkor kb. 5-10 cm-el alá kell lőnöd, mert a röppálya a kezdeti szakaszon ennyire a nullára állított nyílt irányzék felé fog menni.

Ráadásul becsapódás annyira gyorsan történik, hogy mire dörren a fegyver, elmozdul a karod és a cső, valamint valószínűleg egy pillanatra bepislogsz a nagy hangtól és hátraáramló ütés és lőpor gáztól, addigra már csak egy szép nagy porfelhőt fogsz látni, nem a konkrét lövedék ütötte krátert vagy ilyen pontos dolgot.

A taktikázásról meg annyit, hogy airsoftban kinézek én akkor is a fedezék mögül, ha éppen 4-en lőnek rám, mert tudom hogy nem döglök meg igaziból, van esélyem visszahúzni a fejemet mielőtt odaér a lövedék 20-30m-ről, ha gyors vagyok és egyébként is csak egy játék. Szóval airsoftban leginkább a nagyon közeli összecsapásokat lehet reálisnak nevezni, meg a sunnyogást, amikor éppenséggel még nem lövöldöztök, de te becserkészed a másikat, hogy számodra kedvezőbb helyről lőhess először.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése


Tno képe
Tno

Üdvözöld psi, hű követődet!

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Én sajnos minden játékban mágiahasználó (vagy annak helyi megfelelője) vagyok, ha nincs, akkor közelharcos, azaz ranged karaktert szinte sosem indítok. :( Amolyan képzés nincs esetleg?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



van egy nagyon jo tuzlabdater nem messze innen. par tizezresbe fajni fog de megtanitanak celozni a magic missle-al, jobban, mint amikor gyerekkorodban kis orkokat farmoltal a mezon, plusz manapotiont is adnak egy-egy gyakorlat utan. ha gondolod priviben elkuldom a cimet csak elotte epitek egy falat.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Ne vicceld el, ha nincs mágia ott a másik preferred class is, amit említett. Menjen el szépen az edzőterembe önvédelmet tanulni. Te meg maradj meg a jedi iskolánál. =)

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Korábbi adatok, és CNN-összeállítás, de nem ők a forrás.

Azért ebből óriási aránykülönbségerk látszanak. De az is, hogy Latin-Amerikához képest az USA még mindig a béke szigete, illetve hogy Svájc és Finnország is elvan sok lőfegyverrel.

Magát a cikket nem olvastam el teljesen, de a harmadik világban és a Balkánon nyilván rengeteg illegálisan birtokolt fegyver van, nem tudom, hogy azokra mennyire rendelkezünk használható statisztikákkal. Az egyetem alatt ismertem két albánt, szerintük alap volt, hogy otthon tartanak legalább egy Kalasnyikovot.

Sors bona, nihil aliud.


Boz képe
Boz

Airsoft-hoz még annyit, hogy a csapatmozgást, a koordinációt és hasonló dolgokat lehet fejleszteni vele.

Éljenek a videojátékok!



Igen, de azokat egy szál fabottal a kézben is lehet gyakorolni, csak kell egy tapasztalt instruktor, meg sok-sok közös gyakorlás.

Ha most teszem azt tényleg átmegy mad max-be az ország, nem a swatos épület kitakarító technikák fognak hasznossá válni első körben, hanem az elsősegély, az ezermesterség, a tűzrakás taplóval és két kaviccsal, az általános túlélési ismeretek a vadonban, az állóképesség, a vadászás, a pusztakezes harc, az íjkészítés és használat.

És sok ilyen után a lőfegyver használat és csak a legvégén az ilyen bonyolult és kötött harcászati taktikák.

Az USA például már más tészta, mert ott annyi fegyver van civil kézen, hogy sokkal hasznosabb a lőfegyver alapismeret, mint a felsorolásom 3/4-e.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Tessék csak végigolvasni ezt:

This War of Mine élőben

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Én a Fallout 4 segedelmével megtanultam a lényeget... a sok hülye menne a kaját betárazni a szupermarketekbe a világvégéhez közeledve. Én meg az összes pillanatragasztót meg szigszalagot felvásárlom majd!



de :D

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Részben így van. Idehaza még ha fegyverhez hozzá is jutnak akik most katonák, rendőrök, vadászok és még páran, de hosszútávon Mad Max világban lőszerből hamar kifagyna mindenki. Az átlagembernek dárdákat, botokat, íjakat kell készíteni. De az baromság, hogy tűzgyújtás kaviccsal meg ilyenek :D ennyire durva helyzet itt sose állhat elő, olyan sűrűn lakott Európa. Nem véletlenül játszódnak ezek a filmek USA-ban meg Ausztráliában.



Sunyi írta: 100m-ről már nem minden lövésemmel fogom eltalálni, de bőven 50% felett lesz a végén a rátám.

De ha tömegbe lősz úgy nagyobb lesz a találati arány, és a sikerélmény :D

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!