Jelenlegi hely

Autómánia

Utolsó bejegyzés


igen, en irni akartam, hogy 2007-2010 kornyeki mazdakat nezegettem (mazda6 tetszik)
es olvasom hogy rohad?!?!
sutyerak franszua es olasz verdak nem rohadnak a 90-es evektol

Parizer forever.



Békaseggű Megane-t mondod vagy a sedanokat? Én eleve csak 5 ajtósokat nézegetek.



a kacsaseggu a 2-es
az 1-es az ez:

https://www.google.hu/search?q=megane+1&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&...

benyásban az m2 se rossz, kb. ugyanaz a motor, csak ott azert az "okoskerek" az zsebbenyulo tetel lehet, M1-nel nincs ilyen meg

mindegyikbol van 5 ajtos, szedan meg kombi is :)

https://www.autonavigator.hu/hasznaltauto/renault_megane_1_4_16v_alize_2...

az 1.6 motor jobb, a valto meg a cikkel ellentetben teljesen jo (rudas, tehat elegge mocorog, de pont ezert orok elet), ultem eleg sok corollaban, amiben sz@rabb volt

Parizer forever.



Átnyálaztam közben a kínálatot (~2005), amiből van heccsbekk, de nem lettem sokkal előrébb. Asszonypajtásnak kedvezve külön szedtem ami még neki is tetszik ránézésre és valamennyire igényesebb a belső tere. Azt már látom, hogy egy snassz Getz-be nem fog belemenni, így emelni kellett a tétet az ársáv végére. Méretre nagyon max. HONDA CIVIC/SEAT LEON/MAZDA 3 vonal. De még futunk vele pár kört, mert nem nézte végig rendesen a (teljesen szubjektív) listát:

Formatervezett/normálisan kinéző autók:
HONDA CIVIC (1.6 SPORT van leginkább) -> többihez képest elég rendesen van bennük KM, de ez hajaz a leginkább a régi kocsinkra, bár szerintem túlzás (gondolom ez is elzabál a városban 13+ L-t mint az 1.6-os SEAT)
MAZDA 3 -> eladók szerint is rohad :( Pedig a szívem ezt venné. Ha találnék is jót rögtön szarakodni kellene az alvázvédelemmel.
TOYOTA AYGO (?)-> nálunk keveset találni, + a többihez képest is elég picsányi
+1 SMART FORFOUR -> Gyak. Mitsubishi Colt (alkatrészeiben is), tulajok szeretik, de kb 0-t tudni róla, mondjuk ez felakad amúgyis egy falevélen is.
+1 Merci A140 -> ismerősi körben van, szeretik, de kicsit félek tőle
-1 UFO CIVIC-et akartam mindig is, de még egy 10+ éves is annyiba kerül, hogy sajnálnám rá a pénzt

Valahol a 2 közt:
MITSUBISHI COLT
HONDA JAZZ -> 2mp alatt elviszik, rendesen fenn van az ára
H ASTRA
TOYOTA YARIS -> nálunk keveset találni, rohadtul tartja az árát
NISSAN NOTE -> ?
FIAT GRANDE PUNTO -> alólra kellene írni, de nekem valami perverz okból tetszik

Szokásos "meh":
HYUNDAI GETZ
FORD FOCUS
FORD FUSION
KIA PICANTO
CHEVROLET SPARK
FIAT PANDA
...

Ezekből az évekből német/francia autók népítélete stb. nagyon le van húzva. Előttről/utánról meg nem nagyon akarok nézni.



TOYOTA AYGO az ilyen Citroen C1 kategória.

Nagyon kicsi. Két személy fér el benne. Csomagtartóba be tudsz tenni két hátizsákot meg egy banánt és kész. Max a hátsó ülésre tudsz még pakolni. Viszont kurva jól fogyasztott a C1 görögországban olyat béreltünk. 5 litert evett pedig olyan emelkedők voltak, hogy csak kettesben bírtunk felmenni sok helyen. A klíma fullon ment végig és így evett 5 litert város, autóút, hegyi út kombóval. Mondjuk az más kérdés, hogy 505ft volt a benzin akkor ott...

TOYOTA YARIS ról meg azt hallottam, hogy eléggé iszákos. Simán benyel 7 litert.



Te mintha most dieseles litereket emlegetnél, de a cél itt a szívó benya emlékeim szerint. Ha benzin, akkor meg eléggé impossibrü szvsz.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Persze nyilván lehet, csak én vagyok nagyobb kocsikhoz szokva..

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Utána számoltam mégegyszer. Elszámoltam nem 5 hanem 5.8 litert evett a C1. Benzines volt.
26 litert tankoltunk és 450km-rt utaztunk vele.

Az elszámolás amúgy abból adódott, hogy több km- re emlékeztem.

Melyik része az "impossibrü" ?



A valós 5 liter. 6 felé már jóval hihetőbb :)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



1.6 civic akkor fog 13+ t enni, ha valami kurva nagy baja van, vagy folyamatosan nyitott vtec el mész, egyébiránt kizárt.
Honda jazz van haveroméknak, múltkor az anyja, aki igaz, hogy nagyon lightosan vezet, városon kívül, tehát max 90, 3,5L rel elment. A benzinkúton konkrétan bement szólni, hogy biztos rossz a töltőfej, mert 400 km-re csak 10 litert tudott tankolni. Pakolás terén meg akkora, hogy nem hiszed el mennyi belefér. Nézz meg róla képeket, fullba lehajtható a hátsó üléssor, nagyobb, mint sok kombi autó!
Csak ajánlani tudom és milla körül, bár inkább kicsit felette simán van már 2004-es.

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Azt néznék elsősorban, de 1 db-ot találtam 114km-re, ami beleférne. Nem tudom hogy lehet így szerviz-t nézni/intézni, ahol azonnal alá tudnak nézni.

A kereskedésben lévők 2004-esek 1,2millióért túlzás, annyiért már kategóriával fentebb lehet válogatni UFO Civic-ből, vagy vennénk egy ugyan ilyen Leon-t.

Esetleg valaki tud jó kecskeméti autószerelőt?



Már bocs, de a 400/10 az 2,5 literre jön ki, legközelebb már az lesz, hogy menet közben feltöltődött az üzemanyagtartály? :) Jó lesz ez amúgy 4,5 liternek is, és már akkor is babérkoszorút érdemel a mama.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



nekem nyari atlagom az 1.6-os megannal 6.5, a teli meg 7 (mindig tele tankolom ugyanannal az auchan kutnal)
azt a kb. 1 lityivel tobb fogyit siman megeri a nagyobb meret/biztonsag :)

Parizer forever.



n0k0m írta:
A kereskedésben lévők 2004-esek 1,2millióért túlzás, annyiért már kategóriával fentebb lehet válogatni UFO Civic-ből, vagy vennénk egy ugyan ilyen Leon-t.

Szerintem egyáltalán nem túlzás, ami meg ennyiért van UFO civic, az meg gondolom egy rozsdaboglya, széthajtott német fostenger. A Leon-t meg felejtsd el szerintem. Mazda rohad, szerintem a német ilyen idős kocsik ezer sebből véreznek ennyi idősen. Valamiért nem véletlen, hogy az ilyen idős japán kocsik ennyibe kerülnek. Megveszed, kicseréled amit kell, aztán go. Legközelebb olajcsere.

Azt meg szintén javaslom, hogy vegyél egy rétegvastagság mérőt. 30.000-ért már lehet kapni. Az elmúlt pár évben elég sok használt autót vettünk a barátaimmal és amint elővettük a rétegvastagság mérőt, két dolog történt:
1, a kereskedő oda se jött
2, a kereskedő őszinteségi rohamot kapott

Mert így kezdi, hogy: látom van mérőtök, szóval az van, hogy a hátulja itt, meg az oldala ott. Kb be sem kellett kapcsolni a berendezést.
Ha belegondolsz az autó árának töredékéből megvan egy tök jó biztosításod arra, hogy ne vegyél egy két darabból összerakott kocsit, vagy egy törött valami szart, amire utána 100.000-ket költesz, ha szétrohad, mert szarul lett megcsinálva.

Ezen kívül javaslom az AutoDNA-t, ha külföldi a kocsi, illetve a rendszám lekérdezést, ha magyar. Párezer Ft ráfordítással igen sok szopástól megkímélheti magát az ember.

@Sterner
Valszeg elrontottam a számokat, de ha nem a legjobb barátom édesanyja lett volna a történetben szereplő "mama", akkor nem hittem volna el. Így viszont, Honda Jazz, 3,5-4L-rel elmegy, aki meg nem hiszi, járjon utána.

Na ennyit tudok hirtelen segíteni, btw én is most veszek kocsit, vagy CR-V, vagy FR-V a kiválasztott példány, esetleg egy (2003+) Avensis kombi.

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



2005-ös Avensist vettem tavasszal. Annak ellenére is jó, hogy ramaty állapotban vettem. Annyi a gondolom vele, hogy semmi öröm nincs a vezetésében, bár ez szerintem a legtöbb FWD esetén így lenne.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



http://kutyubazar.hu/muszerek/1249-digitalis-retegvastagsagmer.html

ilyet vettem, teljesen jo a cucc, sajat kocsin tesztelve

amit meg mondanek, hogy magyarorszagi uzembehelyezesut vegyel, annak ellenorizheto rendesen a km ora allasa

a masik, mivel benzinest veszel, kb. mindegy, hogy japan-nemet (francia), ezek viszonylag egyszeru motorok, amik eleg sokat birnak, javitas olcso. nepitelet csekkelese azert javasolt a tipushibak miatt. (latom a ronyo nem jott be :D)

Parizer forever.



hat, en kicsit raizgultam most az 2008-2009 kornyeki avensisekre, 2.0 dizellel
a baratnom meg qasqhaira akar rabeszelni (2.0dci)
nem tudom, en azert maradnek a megane2/3 kombinal, szinten a nissan 2.0dci-vel, az jo moci, de a ronyok fele aron szaladgalnak, mint a qashqai

Parizer forever.



Bnőnek is meg kell felelni, tudod hogy van ez :) De egyébként most csak azokat nézem, amik elérhető közelségben vannak egyáltalán a piacon. Pl. egy rohadt Nissan Almera-t nem kapni 100km-en belül, így már fel se írom. Kurva nehéz megállni, hogy ne vegyen az ember egy Rover Streetwise-t, vagy Smart Forfour-t elnézve a tucat kínálatot. Kb. a Honda Jazz az egyetlen, ami kulturált külső-belsőre a szokványos választékból. (Ha már a nagyobb Mazda 3 stb.-t kizártuk, mert minddel baj van vagy éppen nem fér be az árba)

rwurl=https://carliterature.files.wordpress.com/2012/07/rover-streetwise.jpg
rwurl=http://bestcarmag.com/sites/default/files/5844423rover-streetwise-2.jpg
rwurl=https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/Smart_ForFour_front1...
rwurl=http://www.smartmania.hu/sites/all/files/smart-forfour-6.jpg



ebbol en egyiket se vennem
vegul is mennyi a keret?

Parizer forever.



Keret változik annak függvényében, hogy mi az ami egyáltalán van. Honda-ért kiadnék 800-1millió között, egy fapados Hyundai stb. egyéb tucatautó-ért meg max 600-700-at.

Kb. minden hirdetést átnyálazva kb. ezek a típusok vannak (fiestából nem rakok ki 4-5-öt):
https://www.hasznaltauto.hu/auto/daihatsu/yrv/daihatsu_yrv_1.0i_cool-120...
- szomszédom daihatsu/toyota szerelő, de rohadt fapados belöl
https://www.hasznaltauto.hu/auto/hyundai/getz/hyundai_getz_1.1_classic_m...
- fiatal kevés km-el, de ennyiért nemtudom
https://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/corsa_c/opel_corsa_c_1.2_16v_club-...
http://www.vatera.hu/renault-clio-1-2-es-benzines-2006-os-evjaratu-vonoh...
https://www.hasznaltauto.hu/auto/renault/clio/renault_clio_1.2_16v_dynam...
https://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/yaris/toyota_yaris_1.0_linea_sol...
- ez még tetszetős
https://www.hasznaltauto.hu/auto/mitsubishi/colt/mitsubishi_colt_1.1_inf...
https://www.hasznaltauto.hu/auto/ford/ka/ford_ka_1.2_ambiente-11860417
- gyanús az ára
https://www.hasznaltauto.hu/auto/honda/jazz/honda_jazz_1.4_es-11035775
- 1mill körül van néhány, egy olcsóbbat néztem kecskeméten
https://verdam.hu/58a6bcd769175_ford_fiesta_1_3_ambiente_123400_km_szerv...

+ amik nem tucatautók:
https://www.hasznaltauto.hu/auto/smart/forfour/smart_forfour_1.1_passion...
https://www.hasznaltauto.hu/auto/rover/streetwise/rover_streetwise_1.4-1...
https://www.hasznaltauto.hu/auto/mini/mini_cooper/mini_mini_cooper_1.6_s...

Egyébként kb. ezek a keresési feltételek nagy vonalakban (belinkelném, ha nem lenne egy szar a hasznaltauto.hu):
500-1mill, max 1.6-os motor, benzin, 2004-2010, heccsbekk, Hmvhelytől ~80km nagyonmax (szeged-békéscsaba), max 200k km

Még néztem volna 500 körüli (alatti) ~2000-2002 vonalat az etalonokból (békalámpás corolla, almera stb.), de kb. nem találtam semmit.



az 1.0-as yaris nagyon nagypapas
amugy nem teljesen ertem, mert ezek nagyreszt kisautok, viszont az emlitett corolla, almera azok viszony also-kozepkategorias jarmuvek, egy nagysagrenddel kenyelmesebbek, nagyobbak, mint a picik (tan meg a yazz is kilog ilyen szempontbol a sorbol)

a cliok 1.2 mocija nem tudom milyen, az 1.4-es viszont tuti megbizhato, szoval inkabb olyat neznek

ocsemnek volt iylen corsaja, baja nem volt, mondjuk valami 45k km-el adta el

Parizer forever.


Lou képe
Lou
Donator

azért anyukám az 1.0-s Yaris-szal is cikázott úgy az utakon, hogy egyszer egy ismerős jelentette neki utólag, hogy letolta kb az útról a terepjáróját, pedig ő se ment lassan. :D

http://www.voltetorve.hu/ oldalt meg ajánlom autó megtekintése után, ha tetszik és mo-i volt eddig is az autó, mert kicsit sok pénzt adsz ki, és olyan szinten mennek itthon az átbaszások, hogy az hihetetlen.

arra is figyelni kell, hogy az adás-vételi szerződésen ugyanaz a cég legyen hajszálpontosan feltüntetve, akivel egyezkedtél, aki a hirdetést tolta, stb. gyakran csinálnak olyat, hogy pár karakter eltéréssel létrehoznak alibicéget, azok nevében eladják, aztán futhatsz a pénzed után, ha bármi baj van a járgánnyal

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Hát ja az alap elképzelés ilyen városi kisautó volt, de aztán 2007-es 1.6-os Leon-ból átülni nem csak a méret, de az egész belső-külső kulturáltsága az autóknak egetverően szar volt. Yaris igaz hogy nem megy, de legalább viselhető benne ülni, meg külsőre egy mókás autó, így csak ezért játszik. Honda kb. mindenben megfelelne, ha kapható lenne... Corsákat stb. csak a kínálatot bemutatandó tettem be, mindent kizárnék, akkor üres lenne a lista. Alsó-közép kategóriában amiket írtam, hogy Mazda 3 (rohad), Honda Civic 1.6 (nem kapni) stb. egyszerűen nem férnek fel a listára. Egyedül talán a Seat Ibiza ami van is, olcsó is, de kisebb Seat-ot nem vennénk, mert fájna a szívünk a régiért.

Ezért billegek az alsó-közép kategória meg a városi kisautók között. Ha lennék elég bátor ritka típust venni, azok külsőre-belsőre-árra verik ezeket, csak aztán 1-szer kell beszopni vele. Streetwise/Forfour amúgy mindenhol szétsztárolt típusok. Forfour gyak. minden alkatrészében Mitsubishi Colt, csak hát alacsony, fasz ismeri az elektronikáját és ha megtöröd, akkor hogy javítod. Streetwise ráncfelvarrott Rover 25, semmi ismert betegsége nincs és mégiscsak crossover. Na de ja, félelem az ismeretlentől bennem van...

Első körben ismerős autókereskedést vettem célba + magánszemélyek, aztán meglátjuk. Kínálat diktál erősen.



Koenigsegg vitte a 0-400-0 rekordot a Bugattitól :D
rwurl=https://youtu.be/R1g07RpTPFE
37.28sec, 2535m
0-400: 26.88sec, 1958m
400-0: 9.56sec, 483m

http://www.vezess.hu/vezetunk/2017/10/05/a-koenigsegg-lazan-elvette-a-0-...




http://totalcar.hu/tesztek/2017/10/06/menetproba_audi_a8_55_tfsi_2017/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Sajnos nincs most közel sem annyi zsém, de ha lenne instant cserélném erre a Mergát. És ez a fapados kivitel :O



Szólj apának ;)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



O semmibe nezi a kocsikat. Egy sima sok eves Skodaval jar... na nem mintha lenne 40+ millaja kpban :D



Az ilyet cégre kell venni, nem cashben.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Belülről ez nekem már túl futurisztikus kialakítású és a külseje sem jön be. Bár meg is lepődtem volna mert az audik soha nem tetszettek.
De a cikk címe tetszik :D

"Borzasztó nagy, finoman terjedő zsírtömb"

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!