Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


A gond az, mint sok más 90-es évekbeli Carolco, meg Canal+ fimmel, hogy a jogok totál össze-vissza vannak. Valószínű ezért nem tudják itt sem újrázni a második részt :(



Mad Max Fúriák útyja.
Bezony, így kell látványos akciófilmet csinálni, úgy, hogy közben mégsem lesz hülyeamcsigyerek film (ennek ellenére egy kis plusz vér jöhetett volna), kellően beteg, látványos. És megmaradt benne a Mad Max nyelvezet, világhangulat is :). Sőt, még a BigMaces Valhalla is szomorú volt, mint vicces (tökéletes megoldás volt arra, hogy a nézők is érezzék, mekkora átverésben élnek.
Oké, valahol a film összegyúrása a Mad Max 2-3-nak, ennek ellenére engem inkább Raoul Renier Pokol című regényére emlékeztetett :P
Valamint az is bejött, hogy az elején Max szerepe szinte nulla, és mégis ment a cselekmény, nem kellett a főhős minden másodpercben villogjon valamit. Ez megint dicséretes volt. Egyedül talán a soundTrekkes kocsi volt egy kicsit lol.
Viszont, a fehéremberek (Warlordok), bázisát ki a fene, és hogyan építette fel, modern gépek nélkül? :P

98%/100%



Spy
Huh apam! Arra szamitottam, hogy ez se lesz jo. Ehhez kepest piszok mod bejott. :) Statham minden perce arany. Olyanokat rohogtem... My gawd! :'D Vannak benne alpari poenok amiket altalaban nem szeretek, de valahogy mukodott itt a dolog. Nagyon nagyon kellemes csalodas volt.


KMZ képe
KMZ

Nekem sokminden beugrott csak Krán nem :D (amúgy abbol MEKKORA film lenne baszki)

Jujráesik Wörld spoileres néhol

Nem volt ez olyan szar, 7est adtam volna rá ha nincs az az utolsó szerencsétlen negyed óra, komolyan, amit a raptorok leművelnek, az valami nevetséges, egyetemben T-Rex papával (aki valamiért a kiöregedett akciósztárokra emlékeztetett, inkább szánalmas volt nézni mint jóérzés) egyszerűen nem fér a fejembe hogy miért jófejesítették ezeket a vadállatokat a végére (annak sincs értelme hogy visszaállnak az emberi alfához) már csak az hiányzott hogy megszólaljanak és toljanak egy fistpumpot. Ne is beszéljünk az igen intelligens CEO-ról aki hibátlan Darwin-díjas küldetést vezetett gonosz gyík ellen :D (arról nem is beszélve hogy a trailer ezt szépen lespolerezte, lol) Kínos volt és így kb. 5ösre tudom értékelni a filmet.

A CGI elment, de nem dobtam hátast. A park nagytotálok (sima 3d) furcsán lego-szerűen picinek tűntek, a hosszúnyakú animatronic meg marhára kilógott, stb.
Továbbá Giacchino szinte lófaszt se tudott Williams eredetijéhet hozzáadni, ami szintén sajnálatos.

Igazából voltak benne jó kis véres részek, meg teljesen bejött a kis dínósimogató, holocuccok, stb. a raptorokat is szerettem, mielőtt elkezdtek ripacskodni :)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Jurassic Park 4 ((7-9/10??))
Még nem láttam, de nagyon reménykedek benne, a naysayerek meg lehúzhatják magukat a retyón. A boxoffice kicsit eldurrant, első hétvégén több, mint félmilliárd USD :DDD? Ki volt már éhezve a jónép egy dinós öldöklésre, robbantgatásra. Többek között én is, remélem többszörnézős. Kedden kiderül.

Kung Fury 9,5/10
Aranyos kis baromság. A Hitleres, T-rexes, uzis nagymellű vikinglányos jelenetek csodásak voltak, ebben kb. ennyi volt, többet én nem várnék egy ilyen alkotástól,

Maggie 5/10
Svarci nagyon teper, hogy mutasson valami újat, sikerült is neki. Sikerült új mimikai magasságokba emelkednie (már a saját keretein belül). Maga a film igen unalmas, ilyeneket sztem naponta százával csinálnak a világban. Ahhoz képest, hogy fertőző az a szar vírus, elég nyugisan ölelgetik egymást, ill. keni össze csöpögő vérrel az egész lakást a csaj :D.
Arnie sheriffes baromsága kb. 2 pontot ért a Szabotázs-t már meg sem néztem, akkora katasztrofális szemétnek tűnt, és úgy összességében egy rossz vicc manapság amit előad szegény a szánalmas önpromóciói kapcsán. Azt sem értem, hogy miért nem csinál egy hajbeültetést, egy színésznek az arca a mindene. Sokszor úgy néz már ki, mint valami roncs, bár itt-ott még összekaparják a filmekben.
Remélem, hogy a T5 kijön 7 pontra (csoda lenne), aztán még jöhet egy 9 pontos Conan, aztán el is köszönhetünk öreg barátunktól :D.

Tomorrowland 7/10
Egy patikamérlegen kimért Disney alkotás, de nekem nagyon tetszett az első kétharmada. Mármint eszméletlenül tetszett. A hangulat remek volt, a gyermekded titokzatosság, a jövőváros, a kis robotlány, a kissé eltúlzott Men in black jelenet, ill. a vicces helyzetek szuperek voltak. A final act sziruposan klisés és semmitmondó, viszont amikor Dr. House elkezdi a leleplezőmonológját akkor olyan történt mint még soha: önkéntelenül és megállíthatatlanul elkezdtem nevetni, kb. 2-3 perc volt mire abba tudtam hagyni :D! Valahogy annyira nevetséges volt, amint a tökéletesen egyértelmű "csavart" bemutatta House, meg erre robogirl meglepett-csúnyánnézős reakciója, hogy ezt váltotta ki belőlem.
Összességében a végével elrontva súlytalanná vált filmecske, pedig egy igazi kis gyöngyszem is lehetett volna a családi mozik között!

Mad Max 8/10
Jó volt. Csak kár, hogy a 2. részt is megkaptuk rögtön egyben összecsatolva.
Mármint ugye annyi volt a film, hogy elindultak az egyik irányba, majd UGYANEZT ELJÁTSZOTTÁK VISSZAFELÉ. Én meg csak néztem, hogy ez már a remake, vagy a reboot, vagy a 2. része??? Unalmassá vált a dolog, de azért soha rosszabbat.
Egyéb problémák:
- a vércsoportokat átömlesztés előtt megvizsgálták, hogy kompatibilisek-e?
- a vén nyanyák ott a semmi közepén ugyan miként éldegéltek?
- azt a vízcsapot ránézésre Joe kb. 1-2 hetente nyitotta meg arra a fél percre (amiből akkor is csak a jónép tizedének jutott), ez elég necces, ugyanis 3-4 napon belül mindenki elpusztulna víz nélkül.
- visszafelé az átjáró (amire több tonnányi kő robbant) már pedánsan megtisztítva? Hiszi a piszi.

A legzseniálisabb a hangszóróautó volt a gitáros fazonnal. A világ szuperül felépítve, őrült brutalitás, hihetetlen (talán még sosem látott) kaszkadőrmunka.

Sajnos volt az egésznek valami ridegsége, ami miatt nem éreztem igazán csodálatosnak az alkotást. Azért ez igencsak rétegfilm, 50 éves kor felett pl. rohamosan tarthat nullához az érdeklődők száma. Szüleim pl. biztosan nem értették volna, hogy azok a kopasz emberek akkor most miért is ugrálnak jobbra-balra?
Picit felsejlett bennem a rosszemlékű pirates of the caribbean alatt tapasztalt "túl hangos, túl darálós" érzés, bár itt nagyságrendekkel koherensebb és következetesebb volt az események folyása. És ez a legviccesebb, egy ilyen semmitérő történettel is lehet jó filmet csinálni, elég ha a világ köré van építve, el van találva a hangulat, megvan a dinamikája, ill. a karakterek motivációi, reakciói következetesek, és nincs teleaggatva sallangokkal, egyszerűen hatásos, és működik. Segít még, hogy lehagyták a szokásos facepalm hollywoodi baromságokat is, ennyi a recept.



Gattaca
Szvsz még mindig Andrew Niccol legjobb filmje. Iszonyat nagy kedvenc, parádés szereposztással és szinte tökéletes sztorival.


LY képe
LY
Donator

- a vércsoportokat átömlesztés előtt megvizsgálták, hogy kompatibilisek-e?

Maxre még rá is tetoválják, hogy univerzális donor.



Ami egyébként annyit jelent, hogy a kinyert vérplazmát lehet adni bárkinek, egy sima vérátömlesztésbe belehalna, aki nem 100%-ig kompatibilis. Persze ezt ki nem sz*rja le, csak okoskodom :D



ha már okoskodás, 0- vércsoportot varrnak rá, az meg annyi vért adhat bárkinek, amennyit csak tud. akkor már egy vérvizsgálat mikéntje sokkal érdekesebb kérdés :D



A vért átküldik vizsgálatra Laboriába vagy Robituszinfalvára, akik erre szakosodott túlélők :P Csak azt a rész kivágták.



Jurassic Park 4 ((7-9/10??))
Még nem láttam, de nagyon reménykedek benne, a naysayerek meg lehúzhatják magukat a retyón. A boxoffice kicsit eldurrant, első hétvégén több, mint félmilliárd USD :DDD? Ki volt már éhezve a jónép egy dinós öldöklésre, robbantgatásra. Többek között én is, remélem többszörnézős. Kedden kiderül.

Azért látatlanban értékelni egy filmet elég erős. A bevételi adat meg szintén nem mérvadó, lásd Transformers vagy Furious 7. Amúgy szentül meg vagyok győződve arról, hogy ez is még mindig az első rész sikerét lovagolja meg. Az emberek szeretnék újra átélni a csodát, és elfelejteni a folytatásokat. :D

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



https://twitter.com/giteshpandya/status/610479633004392448

OFFICIAL: #JurassicWorld breaks all-time opening wknd records for dom ($208.8M), intl ($315.3M) & ww ($524.1M). Dino-trifecta!

Erre sem szamitott senki 4-5 nappal ezelott...



Mintha kötelező lenne az, hogy ha csinálsz egy szarbuta filmet, de látványosan akkor dől a lé. Hihetetlen, komolyan mondom.... FF7 most meg ez. Eh.



Cirkusz és kenyér.... cirkusz és kenyér.... még mindig.



Ahogy a politikában, úgy a filmiparban is tökéletesen működik.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



San Andreas

Jó volt ez. Nem kaptam sem többet, sem kevesebbet, mint amire számítottam. Katasztrófapornó.
(A végén azért elgondolkodtam, hogy nem Emmerich rendezte -e titokban :D)



Nem kell ezt elvitatni ezektől a filmektől. Kiszolgálnak egy valós igényt. Ennyi.

Pl. egy Whiplash -bármilyen jó film is- más húrokat penget.



Gondoltam, majd jól megmondom mindenkinek, hogy mennyire nem is tudnak szórakozni ezen a kiváló Jurassic Worldön, de aztán elmentem rá, megnéztem és ez egy fos. Az első rész ízléstelen paródiája az Irigy Hónaljmirigytől.

Respect is not given. It's taken.



Ja, csak azok a filmek amikben valós érték van azok jóformán alig kaparnak össze valamit amiből mit látnak a befektetők? Nem éri meg támogatni az ilyen projecteket. Aminek mi az eredménye? Egyre kevesebb van. Miből van ezért egyre több? Agyatlan szarokból ami látványos és nagy tömegeknek adható el. Úgyhogy bocs, de elvitatom ezektől a filmektől ezeket a sikereket, mert rohadtul nem érdemlik meg és hosszú távon mindennek árt. Plusz borzalmasan sajnálom, hogy ilyen filmekre fizet be a tömeg újra és újra. Tudja, hogy szar, tudja hogy nem kap semmit tőle csak látványos robbanásokat meg tudomisén milyen hülyeségeket, de nem érdekli, kikapcsolja az agyát és ennyi. Felháborító. Na.



Pl. egy Whiplash -bármilyen jó film is- más húrokat penget.

rwurl=http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20130916180156/saintseiya/es/images/4...

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



A zsigeri és nem az agyi idegekre hatás sokkal könnyebben eladható, pont azért mert jóval kevesebb az agyas a földön és ez tény. Ahogy az is igaz, hogy Hollywood-t nem a forgatókönyv, hanem a felszínes, de látványos csillogás motiválja (ebbe fektet inkább bele, mert tuti recept), és a tömegek repülnek erre a csillogásra, mint a hollók.

A probléma ott van, hogy iszonyatos pénzeket költenek el egy ilyen projektre és döbbenetes, hogy mennyire tojnak bele a történetmesélés lelkére, az írásra. Persze lehet, hogy a belterjesség miatt szaladnak ki ilyen forgatókönyvek, vagy a túl sok okoska licitál a másikra, mikor sokan ülnek meg egy lovat, vagy a statisztikák meg a patikamérlegen előrángatott felmérések böffentik ki egy szoftverből, hogy mikor-mennyi-mi kell, aztán nesze gyúrd egybe, a fene se tudja.

Ami számomra nem világos, hogy USA filmiparán kívül mintha nem létezne a világ, az európai forgalmazók számára...

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Te is megnézted nem? :)



Ofc, de én minden fost megnézek. Pénzt nem adnék érte ha kellene, az biztos.



De hisz adtál érte amikor megvetted a bérletet ;)
Amúgy ha itt a környéken adnák nem németül ezt is megnéztem volna a Mad Max mellett :'(



Indirekt módon esetleg. Bár nem tudom amúgy ez a bevétel hogy jut vissza a forgalmazókhoz.



Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Chappie

Na ez után már félek, hogy Blomkamphez került az új Alien (bár bizakodásra adhatnak okot a conceptjei). Ez egy bárgyú szar sajnos.

ShowHide spoiler #

- I don't think you should drink that. It looks bad for you. - Nonsense. It makes me feel great. Smarter. More aggressive. It feels like I could... Like I could... TAKE ON THE WORLD!



bár bizakodásra adhatnak okot a conceptjei

Azokra a konceptekre gondolsz melyekben Ellen Ripley Alien cosplayezik? Hát kösz de nem...

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



+1

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Attól tartok egyetértek...

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!