Jelenlegi hely

Kérdések, javaslatok az oldallal kapcsolatban

Utolsó bejegyzés


Átküldöm akkor majd a Oriental Empires-t, az úgy is friss játék. Kissé átszerkesztem, illetve dobok be saját képeket, hogy ne hotlinkeljünk. Megnézzük van e rá igény (így ha többen látják). Közbe még újságot szerkesztek, de estig átdobom neked. Aztán ha nem feneketlen gödörbe dobáljuk a cikkeket, akkor szívesen rakok ki én is, ha ez nektek -1 teher.



Nézd, szerintem ha van szándékod arra, hogy rendezzük a dolgot (bár látom, hogy nincs, mert szerinted továbbra is engem jaj de bannolni kéne az alpáriság miatt, de pl. amit mások megengedtek itt maguknak az elmúlt másfél napban, arra rá se hederítesz), akkor nem érdemes az alpáriságon lovagolni... főleg akkor nincs, ha megnézed a kiindulási kommentedet még egyszer, mert lássuk be, az sem az Élet és Irodalom hasábjaira való, és a jóindulat sem sugárzik róla.

Én hajlandó vagyok elfogadni, hogy csak egy hecc / rosszul elsült poén volt a dolog, ha kitartasz ezen állítás mellett, és ebben az esetben elnézést is kérek a viselkedésemért.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Boz képe
Boz

engem jaj de bannolni kéne az alpáriság miatt

Nem csak amiatt kéne, hogy teljesen őszinte legyek. A második "most aztán megyek..de mégsem!" játékodnál kellett volna mögötted forgatni egyet a kulcson a zárban.

Éljenek a videojátékok!



Szerintem egyébként egy dolgot kellene felfognia itt a társaság jelentős részének: azt, hogy attól nektek egy fikarcnyit sem lesz jobb, ha én lelépek. Amikor legutóbb bannolva voltam pl. mi volt? Egy hét alatt meglett a következő gyűlölnivaló ember Shay személyében, és ez az 1-2 ember (a "közellenségek") mindig meglesznek. Mindig is lesznek olyan tagjai a közösségnek, akik sok kommentet írnak, akiknek ki lehet kezdeni a véleményüket, és mindig lesz kire projektálni a saját problémáitokat, ez már csak ilyen. Egy Zaxx-banon 5 percig lehet, hogy jól szórakozol, de nem fogsz tőle kijönni belőle a szar munkádból, az a borzasztó élmény a szalagavatóról egyébként is eszedbe fog jutni minden egyes héten, ugyanúgy magányos maradsz stb., mindenkinek más a keresztje.

Nyilván valamennyire jó ezt a keresztet megszemélyesíteni, de ha ilyet csinálsz, végeredményben csak magaddal szúrsz ki. Én elhiszem, hogy hálás dolog pl. engem utálni közösségileg, mert végre azt érezheted, hogy számítasz valamit, tartozol egy közösséghez az üres hétköznapok közepette, de ez nem több önámításnál. Nem számítasz, senki sem számít, a saját belső gyengeséged másokra való kivetítésével (amire én minden bizonnyal remek alany vagyok) meg csak a saját problémáid megoldását odázod el... én meg továbbra is kurva jól fogom érezni magamat a saját bőrömben, mert a mindennapokban pont leszarom, hogy van 10 idegen az interneten, akinek az a hobbija, hogy engem gyűlöl virtuálisan.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Erre a hozzászólásra válaszolok, de vonatkozik a több másikra is, Jodáéra is. Vannak következmények, mert van rápirítás, ha valaki rossz, van törlés, ha elszabadulnak a dolgok, és Zaxx konkrétan az utolsó dobásánál tart. Aki követte a fejleményeket, az tudja, a következő az neki a permaban lesz. (Másoknál megkaptuk korábban, hogy sosem bannoljuk időlegesen sem. Jellemzően pont azoknál, akik voltak előtte pihenőn, akár többször is.) Nem mondom, ha valaki 10 évig kisangyalként viselkedik, akkor damoqles kardját fölöslegesnek tűnik fölötte lebegtetni, de ugye most frissek még a sebek.

Abban egyetértek így utólag, hogy az elején keményebben volna fogni, és valóban erősen szabadjára van engedve a közösség, de sajnos nem vállalta senki egészségesebben zsarnokibb személy a moderátorkodást, csak néhány empatikus mediátor. Mert ugye a - meglehet, hibás - alapelv az, hogy mindenkit szeretnénk megtartani ütközőig menve, amíg legalább próbál konstruktív lenni.

Én látom igenis a javulás jeleit Zaxxon, korábban sokkal nehezebben állt le a flame-mel, és napokig tartott a folyamat, amíg elismerte, hogy ő is lehet hibás. Nem változott meg homlokegyenest egyik napról a másikra, ez nyilvánvaló. (Ez igaz Mokenre is, ő is visszavett, de nem lett más ember.) Nekem is az jön le, mint Stratónak: a múltbeli nézeteltérések újra és újra kipattan a szikra, mert hiába telik le a kitiltása valakinek, visszailleszkedni már nem könnyű, ha az "ellenlábasokkal" úgyis megint "félreértik" egymást. Én meg túl optimista és vajszívű vagyok, és az emberi kapcsolataimban is rendbe próbálom hozni a kisiklott dolgokat, megadni, amennyire lehet, tiszta lapot (gyakrabban működik az életben, mint az RW-n, az biztos), gyakorlatilag haragudni se tudok középtávon se, legfeljebb kiteszem a néhány lépés távolságot.

Egyébiránt értelek én, nekem is volt már sok a sokat emlegetett személyekből, és pár nap szabadságra kellett mennem. Igen, Zaxx miatt is. Ahogy más dolgokat meg értékelni tudok olyanoktól, akik néha az agyamra mennek. Ha valaki bant kap vagy sem, az nem szimpátia vagy valaki elleni fellépés vagy melletti kiállás miatt van.

Nem fenyegetni akartalak, de a kritikát meg lehet fogalmazni emberi módon is. Értem, hogy most kirobbant ez belőled, de én higgadtan szeretem tisztázni a dolgokat.

Én is sokat változtam 11 év alatt, és más itt a szerepem, mint a HW-n, ahol jellemzően megformáltam véleményt a moderációról (voltak furcsa banok, mások garázdálkodhattak sok évig, de én mindig tudtam ott ignorálni, akire nem voltam már kíváncsi), de általában a pápákról sem, ha nem értettem egyet, itt pedig kénytelen vagyok ezekkel a témákkal élesben foglalkozni. A közösség is megváltozott (öregedtünk), és természetes, hogy máshogy viselkedik az ember egy immár más közösségben. Ha bármilyen kritikád van a személyemmel kapcsolatban, azt is szívesen fogadom. Nekem nem tűnt fel, hogy konfliktus lenne köztünk. Hogy az itteni "munkámon" lenne mit javítani, az pedig egyértelmű. De egymásnak ugrás előtt/helyett - aludva az egészre egyet - én a kulturált párbeszéd híve vagyok. Az is legalább annyira jó lehetőség a fórum megjavítására, mint egy indulatos kitörés.

Sors bona, nihil aliud.



Tegnap este még volt egy olyan gondolatom, hogy Zaxxnak és Freaknek is kidobok egy figyelmeztetést, aztán arra jutottam, hogy semmi értelme nem lenne. Ezzel együtt moderáltam volna a trágárságokat is, de akkor egyrészt már késő is volt, meg a tunkolni jövők akkor most itt háborognának reggel óta, hogy "Mi vót? Mi vóóót?!?", másrészt megint csak a szőnyeg alá söprődnének a dolgok.
A szabályzatot nyilván nem fogjuk törölni, mert miért is tennénk ilyet? Jóllehet most olyan időszak van, amikor nincs szó szerint betartva minden, iránymutatásnak most is jó. Ezt a kérdést már tárgyaltuk talán ugyanitt legutóbb, ahogyan a minek van moderációét is. Szerintem kár ezen lovagolni még egy kört.
Nincs valós igény arra, hogy egy maréknyi ember megmondja a társaságnak, hogy itt mi a helyes. Szerintem valójában sose volt, csak akkor még fiatalok voltunk, és ragyogott a szemünk, hogy valami szépet és újat teremtünk a Rewireddel. A józan ész használata és az általános netikett betartása erősebb irányelv bármelyik leírt szabálynál.
Ha elkezdenék keménykedni, figyelmeztetőket és pihenőket osztogatni, az sem vezetne semmi jobbra a mostani helyzetnél. A többség így is tud viselkedni, a többi topik az itteni szarakodás mellett is képes ontopik módon előrehaladni. Van a hangos kisebbségben pár ember, akik időről időre vihart idéznek a biliben, és aztán várják, hogy a villám elkezdjen csapkodni. Szerintem a változatosság kedvéért meg kellene próbálni most azt, hogy ezek az emberek magukba szállnak, és nem eleve idegből állnak hozzá néhány fórumtársuk hozzászólásaihoz, elvetik a kockát, és aztán várják az isteni igazságszolgáltatást.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Tno képe
Tno

Amikor legutóbb bannolva voltam pl. mi volt? Egy hét alatt meglett a következő gyűlölnivaló ember Shay személyében

Akkor ezzel most beismerted, hogy mégiscsak az altod volt?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Hát ugye ki tudja, ki tudja? :D

Nekem nagyon furcsa volt olvasnom a fórumot akkor egyébként, elképesztő volt látni, hogy olyan kommenteket kap a csaj (ráadásul rövid idő után), amilyeneket én szoktam. Sok emberen áll itt a vásár végeredményben, úgy érzem, és én ebből csak egy tényező vagyok (remélhetőleg a jövőben inkább nulla).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Boz képe
Boz

Én igazából, ahogy azt anno mondtam is, nem foglalkozom veled annál tovább, hogy támogatom azt a felvetést, hogy bannoljanak.
Nálam ott elástad magad amikor nagy hévvel még a Pandorás hülyeségen verted a dobot és próbáltad megváltani az oldalt, beleverve az ideget kb mindenkibe. Utána az elmész-visszajössz játék csak hab volt a tortán. Mondhatni pecsét a bizonyítványodon, hogy nem vagy komplett.(Sajnálom ha bántó, de nem tudom hogyan fogalmazhatnám máshogy.)

Shay-t meg hagyjuk már, tipikusan az az ember akinek nem való az internet.

Éljenek a videojátékok!



Strato, beszerkesztettem saját képekkel a cikket, ha gondolod akkor tedd ki próbából, de átküldöm a bejegyzés linkjét privátban is.



Hát halljátok, elég komolyan durván személyeskedő kommentek mentek itt, sokaknak valóban kijárna az a figyelmeztetés, amiért olyannyira epekednek.... Majd ha leteszem a lantot, és hazaérek ittasan, hogy elfeledjem az eddigi terrort, meg a külvilági szarokat, és még lesz kedvem ide írni, akkor majd jól megírom.
Viszont az itteni szardobálás végett most én is sok emberben csalódtam. Azért bízom abban, hogy majd ha elül a szemük elől a vörös köd, és visszaolvassák amiket idehánytak, legalább egy minimálisan elszégyellik magukat. Bár a mai világban ez már nem egyáltalán nem szokás.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Mondhatni pecsét a bizonyítványodon, hogy nem vagy komplett.(Sajnálom ha bántó

Ne aggódj, tőled nem az. :D Igazából mindenféle elmeállapotomat ért kritikára csak vonni szoktam egy vállat, mert meglepő módon teljesen normális vagyok.

Shay-t meg hagyjuk már, tipikusan az az ember akinek nem való az internet.

Ahogyan azoknak sem, akik véleménykülönbség miatt kezdenek el utálni valakit...

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


KMZ képe
KMZ

Ne aggódj, tőled nem az. :D Igazából mindenféle elmeállapotomat ért kritikára csak vonni szoktam egy vállat, mert meglepő módon teljesen normális vagyok.

Gratulálok, a belátás igényének totális hiányáról teszel tanúbizonyságot; mindenféle kritikát a személyedre támadásként, semmint potenciális épülésként fogsz fel.

Ahogyan azoknak sem, akik véleménykülönbség miatt kezdenek el utálni valakit

Véleménykülönbség? Redundáns wall of texteket látok tőled nap mint nap, annak igénye nélkül hogy esszenciálisan megfogalmazd a mondandód. Ráadásul utólag szerkesztesz még bele párat; ez nagyon nem megy neked. Alapvetően ha tömörebben és durvábban fogalmaznál, máris elviselhetőbb lennél, ahelyett hogy szóvirágba öntenéd a semmid (a semmi erős kifejezés, érts kevés contenként). Ezért is mondtam hogy inkább írj könyvet.

Az egészhez hozzátoldva: Elköszöntél már innen párszor, mégis visszatérsz, az isten tudja hogy az utolsó szó jogán, vagy stockholm szindróma miatt: Boz kapta el a lényegét a lényednek:

második "most aztán megyek..de mégsem!" játékodnál kellett volna mögötted forgatni egyet a kulcson a zárban.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Gratulálok, a belátás igényének totális hiányáról teszel tanúbizonyságot; mindenféle kritikát a személyedre támadásként, semmint potenciális épülésként fogsz fel.

Ezzel általánosítasz. Én először azt értékelem, hogy a kritika érdemes-e arra, hogy megszíveljem. Ha igen, akkor elgondolkodom rajta és ha megfogadható, megfogadom ("túl sokat káromkodsz" ---> ja, tényleg sok néha ---> ezentúl kevesebbet káromkodom), de ha arról van szó, hogy valaki szerint azért nem vagyok komplett, mert van egy eltérő véleményem, amit adott esetben vehemensen is tudok vallani / védeni, akkor ott nincsen semmi olyan, amit el tudsz tenni magadnak.

Az ilyesmikkel össz-vissz annyit tudtam kezdeni, hogy már nem vitázom 5 oldalon keresztül, nem írok olyan hosszú wotokat, mint régebben stb., de érdekes módon ennek eredményeként abszolút semmi nem változott. Nekem emiatt inkább az jön le, hogy az RW-n a szokásosnál picivel több a koncentráció antiszociális vagy egyébként csak "hitehagyott" emberekből. Ha valakit idegesít egy hosszabb komment, egy eltérő vélemény vagy a fogalmazási mód (és nyilván tudok paraszt meg modoros is lenni, de nem ez a jellemző), azzal ezen a ponton én már nem tudok mit kezdeni, mert nem velem van a probléma. Az élet arról szól, hogy folyamatosan több és több, tőled adott esetben nagyon különböző embert ismersz meg, és nem arról, hogy van egy "safe space-em" az interneten, ahol engem semmi furcsa nem érhet.

Másrészt meg érdekes módon szoktam kapni pozitív feedbacket is, kb. ugyanannyit, mint negatívat. Szvsz az itteni kommentelők és lurkerek többsége most is kb. úgy olvassa ezt a topikot, hogy "wtf, mi a fasz ez már megint?"

Szerk: A safe space-szel kapcsolatban egyébként Mastodon ezen kommentjén derültem jókat:

A tolerancia, a felnőtt viselkedés követelménye vagy mindenkire vonatkozik, vagy senkire. Ez számomra egy eszkapista fórum, ahol nem kell eltűrnöm az ellenszenves, destruktív, elmebajos elemeket, mint a való életben.

Értjük, ugye? A való életben olyan fárasztó dolog ez a "liberális" hozzáállás meg a tolerancia, hogy kell egy csatornafedél az interneten, ami alá bebújva az ember lehet egy kicsit "náci". Na, ez az az antiszociális izé, amivel én nem tudok semmit sem kezdeni. Ha mondjuk lakótársak lennénk Mastodonnal, akkor máris releváns lenne a problémája, de nem vagyunk azok, csak két random senki, akik csak és kizárólag akkor érintkeznek egymással az interneten keresztül, ha akarnak. Érted, neki nincs mit elviselnie rajtam, ahogyan nekem sincs rajta.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ötödszörre frissítem az oldalt, ötször jelez új hozzászólást, pedig nincs is ám, csak Zaxx szerkesztget, fel vagyok háborodva, hogy semmi nem történik ezen kívül. Javaslom basszunk ki valakit, hátha jobban pezsegni fog!

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Bocs, csak javítottam egy adag elírást meg hozzászerkesztettem egy részt. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ezért kell megvárni 1-2 patchet és nem az alap hsz-t olvasgatni. :D


KMZ képe
KMZ

Gyönyörű.

Ha valakit idegesít egy hosszabb komment, egy eltérő vélemény vagy a fogalmazási mód (és nyilván tudok paraszt meg modoros is lenni, de nem ez a jellemző), azzal ezen a ponton én már nem tudok mit kezdeni, mert nem velem van a probléma

Ballisztikus pályáról, nekifutásból torkonfosod, ha bármi kritika ér, az önigazolásod és a megalkuvásképtelenséged csimborasszója.

Méggyönyörűbb:

Az élet arról szól, hogy folyamatosan több és több, tőled adott esetben nagyon különböző embert ismersz meg, és nem arról, hogy van egy "safe space-em" az interneten, ahol engem semmi furcsa nem érhet.

Ez nem az élet, ez a kibaszott RW; mint mondottam volt, ez igenis egy lassan (nyugdíjazásig erodálódó) "safe space", amit most szentségtelenítesz meg, és próbálod a magad képére formálni; jószándékkal kövezed ki a pokolhoz vezető utat, CSAK AZÉRT MERT HANGOSABB VAGY.

Baszd meg Zaxx...baszd meg...

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Ez nem az élet, ez a kibaszott RW; mint mondottam volt, ez igenis egy lassan (nyugdíjazásig erodálódó) "safe space"

Amibe Grifter, a kommentelők Anders Breivikje simán belefért, de Freelancer vagy én már nem... kiváló volt. :DD Szvsz nagyon sok mostani ütközést is annak a rendszernek köszönhetünk szimplán azért, mert a keménymag megszokta, hogy csak és kizárólag az van, amit ő szeretne, továbbá jól sikerült felerősíteni 5-6 emberben egy identitástudatot, miszerint "mi vagyunk a keménymag".

Közösségileg az RW szerintem annál sokkal jobban működik, mert nincs felülről, valamilyen szubjektív, rendpárti izé alapján "elnyomva" senki sem, de az is igaz, hogy az összehasonlításnak sok értelme nincs, mert a HW még a "régi internet" alapján lett megszervezve, itt meg psi a Redditből és társaiból szedte inkább az inspirációt. Nem véletlenül hozta fel Freak a SuperGamez-t: annak idején az olyan oldalak szennyrengetegét kellett ellensúlyozni, mert tényleg benyelte a netet a gyerekek és perverz öreg bácsik hada. Aztán ez megváltozott, manapság már jóval diverzebb az egész, ezért döglött ki a HW (senki sem akar pont a szabadságot jelentő interneten smasszerek által vezetett fórumra járni), és ezért lett naturálisan más az RW, de persze a múltat nehezen tudja ledobni magáról.

amit most szentségtelenítesz meg, és próbálod a magad képére formálni

Az előző félmondat alapján belőttem már, hogy szerinted mi ez a saját képemre formálás, de csak szólnék, hogy én először rendpárti voltam (nem véletlenül nyomtam a pandora-ellenes szöveget, az ugyanis sosem fér volna el a HW-n), és az öreg iskolát akartam folytatni, de aztán rájöttem, hogy ebben a kérdésben psinek volt igaza. Senki sem tud annyit foglalkozni az RW-vel, hogy a rendpártiságot rendes - nem HW-s - formában kivitelezni lehessen, talán dulakhon és Zoo-n kívül alkalmas ember sincs rá, és akármennyire is úgy gondoljuk néha, az Armageddon sem jött el, és nem is mostanában fog eljönni.

Nekem is van az RW-ben egy nagy adag tanulópénzem, nem hiába csörtéztem annyit, de a koncepció érthető, átlátható és működőképes. Meg kellett szokni, de érdekes módon nekem könnyebb volt, mint annak idején az HW-t. Ha te megfogsz egy oldalt, ami régen kézi irányítással működött, a gyeplőt meg átrakod a közösség kezébe, akkor az az oldal már közösségileg fog működni, annyira lesz jó vagy rossz, amennyi időt a közösség rászán, de mindenképpen változatosabb, szabadabb lesz.

jószándékkal kövezed ki a pokolhoz vezető utat

Az avatarom miatt van, biztosan.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Te azért vagy rosszabb, mint Grifter, mert téged még nem basztak ki.

Azt követően már egyenlők lesztek :)



Végül is nem tudom azt mondani, hogy nincs benne logika. :D

ShowHide spoiler #

Szerk: Mellesleg azt mondjátok el nekem (mondjuk inkább psinek, én ebben igazán nem vagyok illetékes, csak érdekel), hogy a rendpárti berendezkedés miben lenne jobb az RW szempontjából. Oké, én nem lennék itt, a ti szemszögetekből ezt tehetjük az előnyök közé, de egyébként mizu?

Szerintem elég könnyeb belátható, hogy az RW reakcióként jött létre: arra reakcióként, hogy a szeretett rendpárti berendezkedésetekben a rendtartók már nem tudtak azonosulni a közösséggel, ezért egy nap egy darab ember lekapcsolta a villanyt. Ha a megmaradt keménymag (aminek így vagy úgy, de tagja voltam én is, szóval... ja) nem kezd el szerveződni, akkor a HW közösségnek kampó van és pont a rendpártiság miatt.

Az RW-n ilyen formájú szétesés nem történhet meg. Itt nem az első három ember fogja lekapcsolni maga után a villanyt, sötétben hagyva ezzel a házibuli tagjait, hanem az utolsó egy akkor, amikor már hazamentek a vendégek. Hogy ki mikor megy "haza", az meg csak rajtunk áll, ennélfogva az RW koncepcióként hatvanmilliószor tovább tud működni, mint a HW.

Vannak hátrányai? Persze, ahogyan minden másnak is, főként az, hogy a valaha volt keménymagnak itt összességében jobban kell tolerálnia másokat. A toleranciának azonban van egy olyan jellemzője, hogy csak önfejlesztés kérdése, mindegyik oldalról, szóval hosszú távon ez inkább előny lesz, mint hátrány (és mindenkitől előre is elnézést, de én úgy érzem, hogy egy olyan fórumnak, ahol már egy Shaypeian kaliberű "furcsa lány" sem tud megmaradni, na annak valószínűleg szüksége van egy kis önfejlesztésre).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Csak hogy hozzátegyem én is a magam véleményét...

Zaxx veled alapvetően az a baj, hogy nem tudsz kiszállni egy vitából vagy vitás helyzetből. Az embernek az az érzése, hogy a mondatok végén nem '.' szerepel. hanem az, hogy 'Zaxx'. Bárki bármit mond, te ott vagy a legvégén. Képtelen vagy annyiban hagyni dolgokat, rendkívül irritáló módon te akkor is tolod tovább a talicskát, amikor az már nyilvánvalóan rég beleragadt a sárba. Nem ismered fel ezeket a helyzeteket (vagy egyszerűen csak lefosod) és innentől kezdve szépen sáros lesz mindenki aki a környéken volt. Agresszív vagy a véleményeddel amit a többiek által is említett folyamatos WoT hegyek csak nyomatékosítanak.

Még az IRC-s időkben volt egy ilyen ismerősöm, alapvetően nem volt semmi baj a sráccal, de pontosan ugyanezt művelte mint te és évek alatt szépen megutáltatta magát a közösséggel. Mindenhol ott volt, mindenbe belepofázott, ha valakivel véleménykülönbségben volt, akkor beindult a verkli és nem volt megállás. Értelmes ember volt, de valahogy sose tudta megérteni, hogy miért fordul ellene szépen lassan mindenki.

Ha eddig ez nem tűnt fel, akkor valószínűleg ezek után sem fog. Továbbra is értetlenül fogsz állni a jelenséggel szemben és a maradék reputációdat is szép lassan le fogod építeni. Katalizátorként még párszor esetleg el lehet játszani a megyek/jövök játékot miközben a fél rw-t lehülyézed.


Tno képe
Tno

(és mindenkitől előre is elnézést, de én úgy érzem, hogy egy olyan fórumnak, ahol már egy Shaypeian kaliberű "furcsa lány" sem tud megmaradni, na annak valószínűleg szüksége van egy kis önfejlesztésre)

Invalid argument.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Szerintem Sharpeynek nem voltunk _elég_ furcsák.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Tno képe
Tno

Úgy érted nem fordult ki random a belsőnk, vagy nem növesztettünk egyik pillanatról a másikra plusz szemeket?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Valahogy úgy. Remélem, máshol megtalálta a számítását...

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Tno képe
Tno

Hát én remélem nem... :P

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



egyszerűen csak lefosod

That's a bingo, az ilyen kaliberű "túl sokat írsz, TÚL SOKAT ÍRSZ, a kurva anyádat!" utálkozás sosem tudott érdekelni, mert egyszerűen túl primkó ahhoz, hogy lehajoljak érte (főleg azóta, amióta DIREKT kevesebbet írok és DIREKT kiszállok vitákból, mégis ugyanaz a szar jön). Őszintén szólva ez a része engem soha nem is zavart, mert nincs rajta mit komolyan venni ("van sapka, nincs sapka"), szóval hate away.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Zoo írta: Vannak következmények, mert van rápirítás, ha valaki rossz, van törlés, ha elszabadulnak a dolgok

Hány figyelmeztetés hangzott el az elmúlt hetek során csak a Star Wars topikban?

http://www.rewired.hu/comment/153702#comment-153702

Strato írta:
Moken!
Legyél kedves a hülyézést hanyagolni Zaxx esetében is. Ez már nem az első alkalom. Mennie kell eposzi jelzők nélkül is egy link megosztásának.

.
Zaxx!
Légyszi te is nélkülözd az anyázást. Javítani nem fog a viszonyotokon, plusz Moken esetében elég ízléstelen ez a riposzt.

Rendes tőletek, hogy törekedtek emberségesek lenni és a körüményeket is szem előtt tartjátok. De a külső körülményekről mikor tudtok tudomást szerezni? Csak akkor, ha a delikvens megosztja ezeket a fórumon. Ezen külső körülményeket szem előtt tartva egyenlően tudtok eljárni mindenkivel szemben? Nem, mivel csak azoknál tudjátok a külső körülményeket mérlegelni, akik megosztották ezeket a fórumon.

Zoo írta: mindenkit szeretnénk megtartani ütközőig menve, amíg legalább próbál konstruktív lenni

Mi alapján tudjátok megítélni, hogy valaki próbálkozik? A próbálkozás egy szándékot takar, amit szemtől szemben is nehéz megbecsülni, nem hogy egy kommenten keresztül. Korábbi viselkedéshez képest? Ezesetben már lehet viszonyítani, de a szándékra itt is hatásból következtetsz. Ha pedig hatás alapján feltételezel szándékot, akkor valójában hatás alapján döntesz.

Zoo írta: Én látom igenis a javulás jeleit Zaxxon

Ez pozitív. De a közösség szempontjából ez lenne lényeges, vagy a viselkedésének közösségre gyakorolt hatása? Ha pedig a viselkedésbeli javulást moderátorknént díjazod, akkor egyenlően tudsz eljárni mindenkivel szemben? Nem, mivel a jobb magatartással kezdő felhasználók hátránnyal indulnak.

Ezen okfejtés mentén remélhetőleg látható, hogy nem csupán egyének közti ellentétekről van szó. Egyéni konfliktusok minden közösségben megtalálhatóak. Viszont a moderátorok szerepköre és a velük szembeni elvárások közösségenként eltérnek, függően az írott és íratlan szabályoktól, és a moderáció gyakorlatától.

Strato írta: Van a hangos kisebbségben pár ember, akik időről időre vihart idéznek a biliben, és aztán várják, hogy a villám elkezdjen csapkodni.

Csak ebben a viselkedésben lenne mintaszerűség, vagy az ezt kiváltó előzményekben is?
Rendszeresség esetén függetlenek lennének ezek a viselkedések a moderációs szokásoktól? Nem, mivel a szabályzat előíró, a moderáció visszacsatoló szerepkört tölt be.

Becsülendő, hogy atyáskodva próbáljátok összetartani a kis közösséget, de mégha itt többen évek óta ismerik egymást, alapvetően nem egy kis családhoz, vagy haveri társasághoz hasonlít az oldal. Egy nyilvános oldalról van szó, ahol érdeklődési körök mentén szabad a ki-be járkálás. A közös pontokon kívül sokszor nem is alakul ki szorosabb kapocs, mint azt az aktív tagok közti gyakori változás, az értékbeli különbségek és az ebből fakadó konfliktusok is mutatják.

Mindezzel csupán arra kívok rávilágítani, hogy nyilvános közösséget csakis előre lefektetett normák szerint lehet kormányozni, mert amint a felhasználók személyes körülményeit figyelembe veszitek, akarva-akaratlanul részrehajló lesz a moderáció.



Hülyeség ezen lovagolni: az oldalon a moderáció erősen céltalan és szubjektív, de ennek megfelelően minimális.

Pl. én eleve nem értem azt, hogy hogyan lehet bárkinek is pofája ahhoz, hogy atyáskodóan minősítse más fórumbeli tevékenységét (mielőtt: nem, a moderátor nem ezt csinálja). Hogy pl. Zaxx most épen javul-e, rombolja-e a közösséget vagy óvodás, egyéni ízlés kérdése (és egyébként a moderációt illetően teljesen irreleváns), de ugyanúgy személyeskedő megnyilvánulás, mintha én írnám le xy-ról, hogy elmehet az anyjába. Minek komolyan venni egy olyan rendszert, ami még ennyit sem képes felismerni? Itt valami beteg családterápia feeling van, amikor a moderáció kerül szóba, nem a tényleges moderáció megvitatása, mert mindig ott lyukadunk ki, hogy akkor most ez meg az az ember mennyire beteg. :D

Go with the flow, don't give a fuck about it, aztán majd lesz valahogy, mert már bőven túl vagyunk azon a ponton, ahol ezzel még érdemben lehetne kezdeni valamit. Amíg az oldalba és a fórumozók életébe való beavatkozás minimális marad, addig simán együtt lehet ezzel élni, bár tény, hogy a jelenlegi helyzetben az ideális az lenne, ha nem lenne moderáció.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!