Jelenlegi hely

Kérdések, javaslatok az oldallal kapcsolatban

Utolsó bejegyzés

CJ képe
CJ

Mert folyton ezzel szivatsz. :D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



akkor mindenki monnyon le a fenébe.

Így-így. Adjuk Zaxxnak az összes csillagot. Ő legalább foglalkozna vele :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Egy ekkora szemétdombbal? Gondold azt át még1x.

Én anarchiát javasoltam, mert ennél jobb lenne.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Zaxx írta: akkor mindenki monnyon le a fenébe.

Ez eléggé Torgyán Józsis volt.



Pedig 2006 szolgáltatta az inspirációt. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


CJ képe
CJ

Vótmá.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



szo sem volt nemi eroszakrol, azt te magyarazod bele

Parizer forever.



Én már elengedtem ezt a dolgot. Nem akarom megváltani a Rewiredet. Elfogadtam, hogy inkább kocsmafórum ez, mint bármi más, és egészen könnyen tudom eszerint kezelni. Így az sem kell, hogy egy kocsmai párbeszédnél komolyabb üzenete legyen.

Szerintem nem baj, ha van néha, aki ellapátolja a gázosabb vagy konfliktusokat okozó témákat, mert azért ennek az egész kocsmacsevejnek írásos nyoma marad, amit bárki láthat. Ezzel együtt nem várom el a moderátoroktól, hogy mindenre ugorjanak, ami kicsit is kilóg, mert az egész fórum már rég nem azt a szintet képviseli, hogy ez a mértékű moderátori munka bárhonnan nézve is arányos lehessen. Azt is elfogadom, ha az ügyeletes moderátor másképp gondolja mint én, még akkor is, ha csak azért, mert aznap épp más lábbal kelt, mint én. Belefér.

Próbáltunk már szervezettebbek lenni, nem jött be, szerintem a full anarchia sem lenne jó, mert akkor meg egybefolyna az akutálpolitika a szexuális testnedvekkel. Ez egy középút valahol a kettő között, ami savanyú is, kicsi is, de legalább a miénk. Felemás, olykor talán visszás és messze nem kikezdhetetlen az itteni moderátori tevékenység, de amennyire kell, annyira működik. Talán egy kocsmabeszélgetés nem is indokol ennél magasabb szintet. Én mindenesetre hálás vagyok érte, hogy ezt az egyre hálátlanabb feladatot még valaki elvállalja.
Én nem látom értelmét a kocsmaasztalt verni olyan hozzászólások eltávolításáért, ami így vagy úgy, de átment a moderátori szűrőn. Lépj tovább, és ne keress logikát benne! Talán nincs is, vagy csak felesleges véleményvita lenne belőle.

Én úgy gondolom, hogy nem azonosul mindenki, aki a fórumot olvassa mindazzal, amit itt olvas. Azért, mert valaki éppen azzal trollkodik, hogy a nőknek néha jól esik egy-egy pofon, én még nem fogom így gondolni. Az az infó viszont jól jön, hogy tudjam, aki ezt írta, az feltehetően egy troll, és a jövőben aszerint is tudjam kezelni.
Én üdvözölném, ha több értelmes beszélgetést vagy vitát olvashatnék például filmekről, videojátékokról, vagy technikai dolgokról, de úgy látszik, arra ritkábban van ideje vagy megfelelő vérmérséklete az embereknek, mint az ilyen flamebaitekre reagálásra.
Azt is megértem, ha valakinek nem tetszik, hogy néhány gázos téma ott marad, és nem akarnak közösséget vállalni mindazokkal, akik ezt tűrik is, de én tudom olyan szögből nézni, hogy ne lássam az én ingemnek. Ha a jelentés gombot benyomtam, az indokomat megírtam, több időt nem fogok áldozni rá. Majd, ha már csak ilyen párbeszédek lesznek a Rewireden, biztosak lehettek benne, hogy le fogok lépni. Hacsak addigra nem léptetek már le ti magatok is.
Rajtunk mindannyiunkon múlik, hogy miről szól a kocsmacsevej itt a Rewireden, hogy mi marad meg írott emlékként tőlünk, rólunk, és annak mentén mi marad meg belőlünk, közösségből.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



+1

és ezúton is szeretném ismét megköszönni az oldal üzemeltetőinek/karbantartóinak/személyeinek/tagjainak hogy van rewired. azt sajnálom, hogy többen mennek el, mint jönnek újak. (de legalább jöttek újak és ennek tudni kell örülni) viszont a távozókat is megértem, és tiszteletben tartom a döntésüket.

nem hinném, hogy nagy megváltás vár az oldalra, de ha még néhány évig, kb ezen a színvonalon tovább gurulgat, nekem már az is jó

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Én már elengedtem ezt a dolgot. Nem akarom megváltani a Rewiredet. Elfogadtam, hogy inkább kocsmafórum ez, mint bármi más, és egészen könnyen tudom eszerint kezelni. Így az sem kell, hogy egy kocsmai párbeszédnél komolyabb üzenete legyen.

De miért küld el a moderátor kocsmázni akkor, amikor már egyébként is a kocsmában vagyok. :D Nekem az a leginkább fura a kérdésben, hogy néha, amikor szem előtt van valami, akkor vannak ilyen "itt márpedig rend lesz" kaliberű felvillódzások. Kb. olyan hatása van a dolognak, mint amikor bemászol a pöcegödörbe, kihajítasz egy lapát szart, aztán kimászol, mint aki jól végezte dolgát: a szart megkavartad ugyan, kevesebb is lett, de végeredményként szétkented a kertben is.

Sok szempontból egyetértek a kommenteddel (meg egy "normális" világban dulakh moderációjával is egyetértenék), de az inkonzisztenciára nem reagál. Ugye sok embernek lenne itt igénye a politikával egybefolyó testnedvekre, és sokan meg is valósíthatják ezt az álmukat, miközben mások meg random nem.

Kicsit olyan, mintha páran nem tudnának beleállni abba, hogy mivé lett az oldal, aminek a szekerét tolják ilyen-olyan formában. A jelenlegi állapotok szerint bárki (jó, én pont nem) bárhová firkálhatna bármit, fekáliával meszelheti ki bármelyik topikot, modreakció meg nem igazán érkezik rá, szóval akkor minek törölgetni random beszélgetéseket?

Anarchiában sem lenne más az oldal arculata egy cseppet sem, pornó lenne a pandorában, de ennyi... mert hát lássuk be, az ilyen "én most ráérek" felvillanások ellenére anarchia van, nagyon is, csillagot meg most is visel olyan mod, akin csak dísz. Mindössze egy "fake news" cikk van a főoldalon: a házirend. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Boz képe
Boz

Pontosan, legalább gyorsan levágja aki olvassa, hogy nem kell komolyan venni az illetőt.
Az egyetlen ok ami miatt mehetne az a beszélgetés a Világvégéből az az, hogy eléggé off-topik volt.

Azt nem értem, hogy Swoder ideírt kommentjét miért kellett törölni, hiszen teljesen valid volt. Neki nem tetszett, hogy mi megy és kifejtette a véleményét.(mondjuk egyet nem értek vele)

Éljenek a videojátékok!



A témáját tekintve önmagában talán én sem dobtam volna ki, viszont olyan szinten provokatívra sikerült, hogy szinte törvényszerűen jött is utána két oldalnyi off. Ez az off lehetett volna on is, de talán nem is a Rewired lenne, ha nem térülne el rögtön egy ilyen témájú beszélgetés egy random vakvágányra. Dulakh szerintem az egyszerűbb végét fogta meg a dolognak, és inkább a gyökerénél fogva húzta ki az egészet, minthogy később is lapátolni kelljen miatta.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Boz képe
Boz

Háá' végülis, ja. Valamilyen szinten érthető.

Éljenek a videojátékok!



De miért küld el a moderátor kocsmázni akkor, amikor már egyébként is a kocsmában vagyok. :D

Nekem Vajk egyáltalán nem moderátori húzásai segítettek talán a legjobban a kocsmás szemléletváltásban. Akkor nagyon sok dolgot elengedtem, és azóta kevesebb gond gyötör. Sok minden jobb lett, bár a Rewired nem biztos, hogy köztük van.
Persze biztosat nem állíthatok. Lehet, hogy pont ez a kocsmajelleg az, amiben majd ki tud teljesedni, ahol nincsenek moderátorok, csak egy-két csapos, aki azért rád szól, ha túl hangosan beszélsz túl sok hülyeséget, és kihajít, vagy éppen megviccel, és nem vizet tölt a poharadba, hanem a szomszéd büdös kisüstijét, ha nagyon túltolod.

Nekem az a leginkább fura a kérdésben, hogy néha, amikor szem előtt van valami, akkor vannak ilyen "itt márpedig rend lesz" kaliberű felvillódzások.

Nem hiszem, hogy közülünk mindenki alkalmazkodott ahhoz a kocsmanézethez, amit az imént felvázoltam. Simán gondolhatják másképp is, és állhatnak hozzá aszerint.
Amúgy is nehéz belőni a megfelelő szintű moderátori fellépést egy egyre lazábban működő társaságnál, de vedd hozzá a múltból hozott moderátori hozzáállást is, amikor még komolyan gondoltuk a Rewiredet, mint eszképista szakoldalt, és akkor talán megérted.

Ugye sok embernek lenne itt igénye a politikával egybefolyó testnedvekre, és sokan meg is valósíthatják ezt az álmukat, miközben mások meg random nem.

Ha itt rólad van szó konkrétan, szerintem te mostanában azt játszod, hogy amikor moderátori döntést látsz, uram bocsá', te vagy az alanya, abba már csak a poén kedvéért is belekötsz. Ha van a moderátoron sapka, akkor azért, ha nem, akkor meg azért. Nekem legalábbis így jön le. Régebben még meg tudtam benne látni a konstruktív hozzáállást és a jobbító szándékot, de mostanában már csak mezei önszórakoztatásnak tűnik a részedről. Vagy csak nem látom, hogy mi az itt a Rewireden, ami miatt érdemes lenne a moderátoroknak másképp hozzáállnia, ami motiválná a lelkiismeretes munkára.

A jelenlegi állapotok szerint bárki (jó, én pont nem) bárhová firkálhatna bármit, fekáliával meszelheti ki bármelyik topikot, modreakció meg nem igazán érkezik rá, szóval akkor minek törölgetni random beszélgetéseket?

Szerintem még ebben a közösségben is megvan az a rendszeretetből táplálkozó önszervező erő, hogy mindent a megfelelő helyre pakol, de ha nem, a másik szól miatta, és a moderátorok is sokkal segítőkészebbek az ilyen esetekben, mint amikor fegyelmezni kell az izgágáskodókat.
Ha valaki a saját kocsmájába piszkít, az azért sokaknak bántani szokta az orrát, és egyesek még jelenteni is szokták, amire a mod reagálni is szokott. Nem mondom, hogy minden esetben történik is valami, de szerintem legalább egy mod minden esetet megvizsgál, és döntést hoz. Néha csak olyat, ami az idejébe éppen belefér. Lazuló rosta ez, de szerintem szükség van rá, mert a tömeges flame-eket azért még vissza tudja tartani.

Mindössze egy "fake news" cikk van a főoldalon: a házirend.

A házirendet én már egy ideje inkább irányelv gyűjteménynek tekintem (amiből a súlyosabb dolgokra azért még mindig kiszabnám a bant). Köztes állapotban vagyunk a korábbi, megbukott Rewired modellből a ki tudja mi felé félúton (lehet, hogy éppen az anarchiába), ez ilyen jellemzőkkel jár. Hozzá lehetne nyúlni a házirendhez, de lehet, hogy jövőre tökre más lesz a hozzáállás, akkor meg minek. Addig azért elég jó irányt mutat azoknak, akik egy rendes kocsmában akarnak diskurálni, a többieket meg vagy nyakon csípik a modok, amikor idejük is és kedvük is van hozzá egyszerre, vagy nem.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Nem kell belelátni mindenféléket a dolgokba, hogy mi miért történt; valóban az volt a cél a full kommentcunami törlésénél, hogy ne egy újabb, n+1-ik topikban folyjon már megint ugyanarról a témáról a szájkarate, az egymásnak feszülés. Azért is lett swoder kommentjétől szanálva a rész, mert ha az marad, akkor maradt volna egy gyújtópont, és gyanítom, hogy akkor meg az lett volna a baj.
Nyilvánvalóan mindannyian töketlenek és bénák vagyunk, mert nem teljesítünk be rendesen egy olyan posztot, amit felvállaltunk a kezdetektől azért, hogy talán valami rend is legyen. Na most mivel egyre kevesebben vagyunk, úgy néz ki tök fölösleges hogy "sokan" is legyünk, bár igen könnyen megjósolható, hogy regulák és intézkedések nélkül hová fog fajulni a dolog.
"Mindenki monnyon le"? Oké, lemondunk, legalábbis a magam nevében tudok csak beszélni - bíztam abban, hogy normális emberek képesek értelmes keretek között társalogni, nem szanaszét floodolni topikokon keresztül ugyanazt a témát, vagy ha mégis, akkor nem sértődnek be adott alkalmakkal, amikor valami rendrakás próbál megtörténni, hogy egy helyen legyenek a dolgok. Úgy néz ki nem így van.
És még mielőtt felmerülne, hogy boszorkányüldözés, meg részrehajlás van - az azért igen könnyen belátható, hogy az esetek 90%-ában, amikor valami csörte miatti jelentés jön, vagy épp elharapózik, az 100%, hogy Zaxx vagy Moken benne van. Megjegyzem, ha brutális moderáció történne az oldalon, már rég mentek volna mindenféle figyelmeztetések.

Meg amúgy is…
…ha szar lábbal kelek fel, akkor menne a permaban, mert egyébként olyan vagyok.

Szóval felőlem nyugodtan le lehet vakarni tőlem a csillagot, nem fogok álmatlanul forogni miatta, és aztán majd meglátjuk mi lesz. Nyilván semmi, vagy legalábbis maradna minden ugyanígy.
Tényleg mindenféle személyeskedés nélkül, azért meglesném azért azt az alternatív valóságot, ahol Moken megveszi az HRW-t, és Zaxx szabályzatot alkot, majd moderátorkodik...

Ennyi. Úgyis elhúzok 4-5 napra, más mod sem nagyon van most jelen és képben, úgyhogy hajrá.

ui.: a kocsma csak azért jött be a képbe, mert valahol mindig azon izmoztok, hogy majd egyszer az életben találkoztok valahol egy kocsmában, és ott lerendezitek egymást. Semmi egyéb célom nem volt vele, elnézést, ha félreérthető, lealacsonyító lett volna.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Jó pihenést!

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Vagy egyszerűen a társaság felének nem kellett volna beleállni a témába. Javaslom a hasonló Moken féle kommentek gyors lezárását a régebben megszokott, jól bevált válaszadással:
rwurl=http://images-mediawiki-sites.thefullwiki.org/04/3/2/3/67763961030524050...



Szóval ment volna a perma, de részrehajlás az nincs. Miért is ment volna a perma akkor? Az offtopikon kívül egyáltalán nem volt szabálysértés, anyázni se anyáztuk egymást, legalábbis addig, amíg én láttam a beszélgetést, amit már sosem olvashatok el. A jelenlegi populáció nagyságát elnézve egyébként meg már a permaban ötlete is kontraproduktív: ja, bannoljuk az arcokat, legyen minden egyforma és geciunalmas.

Zaxx szabályzatot alkot, majd moderátorkodik...

Egyedül senki sem tudná jól csinálni. Eleve ott csúszott meg a dolog, hogy nem lettek tisztán leosztva a szerepek (nem lett pl. felosztva egymás között a fórum).

A szabályzattal meg nem lett volna semmi baj, ha be van tartva. Amikor a múltkor felvetettem, hogy át kéne írni, nem azért volt, mert a szabályzat szar, hanem mert nem tükrözi a - jelenlegi - valóságot.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Lazítsál már, irónia volt...
Azért is íródott más betűvel, reflektálva arra a (nem is tudom minek nevezzem) lenéző kifejezésre, hogy ha valamiért szar lábbal kelek fel és úgy szottyan kedvem, akkor csak úgy törölgetek. Mint említettem, gyűlölök bannolni, mert nem látom értelmét annak, hogy ha valaki le akar lépni, nem akar egy közösség részese lenni egy netes fórumon (!), akkor minek teremt szánt szándékkal feszültséget maga körül, hogy ténylegesen kitegyék egy helyről.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Ajánlom a alternáló bannolást: egyik héten Zaxx, másikon Moken nem írhat nincs több probléma :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



De csak ha elveszíted a wizard státuszod. Deal?

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling


[Áthozva innen.]

Az egy dolog. Ha én nyertem volna, akkor:
- Aki direktben vagy kódoltan pornót posztolt a 4Chanbe vagy ilyen tartalmat rakott az oldal egyéb részére, 1 hónapos bant kap,
- Vajk nem moderátor, psi nem moderátor
- és végül, de nem utoljára: nincs Pandora, mert normális ember nem rejteget a pult alatt semmit.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



I'll bait, mert filozofalni neha erdekes, meg szoban is vagyunk. A szerintedi koncepcioban mi valtozna gyakorlati felepitesben egy ilyen felallassal? :)

- Aki direktben vagy kódoltan pornót posztolt a 4Chanbe vagy ilyen tartalmat rakott az oldal egyéb részére, 1 hónapos bant kap,

fair enough, ettol persze meg nem valtozna sokminden, csak meg kevesebben lennenk. Sot ha jol ertem visszamenoleg is ertve a buntetest, akkor szinte nem is lennenk mar, teged is beleertve. :D Ha ez a Zaxx endgoal akkor nem szoltam persze.

Vajk nem moderátor,

elmeletben anno o egy sub-forumra kinevezett moderatol volt hogy figyelje ha gubanc van. Alapjaban veve nem tok mind1 van e (ezt jelzo) csillag rajta vagy sem ha mashol nem csinal semmit? A lelkednem tudom hogy nem, mert kiemelten szeted es o is teged, de ugy overall a te eseteden kivul a forum egeszere nezve.

psi nem moderátor

En nem moderator vagyok btw hanem admin. Mindent kezelek es vedek tech szempontbol, adatbazist, folyamatos elerhetoseget es mukodest, botok tamadasait, barmilyen gubanc akad moderatori/hiriroi/felhasznaloi resztol is segiteni kisakkozni es helyretenni, stb. Neked es mindenki masnak is objektiv jobb hogy vagyok mintha nem lennek jelen kozremukodni.

Btw vagyunk kevesebb vagy fel maroknyian kb aktiv moderatorok akik napi szinten felneznek es reagalnak ha segiteni kell itt ott valamit, miert is jo ha meg annyian sem foglalkoznank az oldalmukodesevel?

- és végül, de nem utoljára: nincs Pandora, mert normális ember nem rejteget a pult alatt semmit.

A Pandora nem "rejtegetes" szempontjabol jott letre, hanem teszt forum rekesz szempontjabol, hogy mikent tud bizonyos tartalmakat az RW kozonseg kezelni. Mint teszt rekesz, meghivos volt aki vallalkozott a tesztre, hogy a tobbi reszeket ne zavarjuk , ha esetleg nem jol sulne el a teszt. Vannak egyes teszt rekeszek amit szintugy nem latsz pl, csak meghivokkal. Hasonlo a moderator HQ is pl vagy a Hiriroi. Hogy reg kierett mar a tesztelos fazisbol mert kbra szamolva mar egy eve fullra termeszetesen hasznaljak az emberek azokat a topikokat is, mint az RW tobbi topikjait is, mas kerdes persze.

Ha szemelyesen kerdezel btw, sima non-Pandoras szenny topikokban alapjaban veve egysegekkel jobban omlik a fos mint a belso helyeken. Politikaban politikai ilyen olyan hireket vagy gondolatokat vitatnak az emberek, a szanalomban meg a vilagvegesben meg kutyabaszos postok vannak, meg faroklevagos/rendornek hozzavagos. Gyonyoru RW-friendly, moralisan korrekt es kulturalt tartalom az is ugye egy pl egy zart 4chanos hoz kepest. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Oké, belemegyek, de már így előzetesen is el szeretném mondani, hogy mivel moderátorok hozták fel a témát és kezdeményeztek beszélgetést, így amnesztiát élvezőnek tartom magamat az esetleges retorziókat illetően. Azért sem fogom szemen köpni magamat, amiért Zoo tiltása ellenére szóba hozom a Pandorát itt kint is, elvégre Vajk hozta fel a dolgot, ő meg moderátor, szóval ha valaki le szeretne valamit játszani másokkal, akkor azt tegyék meg a moderátorok egymás között. Én mosom kezeimet. :D

fair enough, ettol persze meg nem valtozna sokminden, csak meg kevesebben lennenk.

Jogos érv (bár teljesen nem, mert olyan sokan azért nem szegtek szabályt, közülük rendszeres posztoló egyedül brianaspirin emlékeim szerint, a talán főkolompos kecske meg egyébként is felszívódott azóta), csak fura ezt látni, hiszen annak idején a nagy pornós vitában pont az volt a pro érvek között az egyik legfontosabb, hogy ez majd mennyi új arcot fog hozni, holott már akkor is lehetett látni, hogy a pult alattiság koncepciója ezt alapból gáncsolja, és hogy több ember fog miatta szépen-lassan kikopni, mint amennyi új jönne.

Emiatt nem igazán fogadom el ezt ellenérvként, egy hónapnyi ban meg nem világ. Erőt kellett volna mutatnia a stábnak, de nem mutatott, ezért mára odáig jutottunk, hogy nyugodtan leköcsögözhetem a moderátort egy vitában, mert éppen annyira jogos és éppen annyi van a számláján velem, egy random felhasználóval szemben, hogy senki sem fog bannolni érte... max majd egyszer egy random wild dulakh, de hát akkor így esett.

elmeletben anno o egy sub-forumra kinevezett moderatol volt hogy figyelje ha gubanc van. Alapjaban veve nem tok mind1 van e (ezt jelzo) csillag rajta vagy sem ha mashol nem csinal semmit? A lelkednem tudom hogy nem, mert kiemelten szeted es o is teged, de ugy overall a te eseteden kivul a forum egeszere nezve.

De pont ez az, hogy az alfórumra lett kinevezve, amivel én mélységesen egyet is értettem... csak aztán az alfórummal nem csinált lófaszt sem, helyette meg szépen-lassan önhatalmúlag kiterjesztette a kis csillagot naggyá, hogy a falu parasztjaként fenyegetésnek használhassa azt viták során.

Egyszer kérdésre ő maga ismerte el, hogy "besegít" másoknak, szóval az, hogy ő az alfórum moderátora egyszerűen nem igaz és sosem volt igaz (bármikor reportolok, tutira ő az első, aki reagál rá, ezt még azóta is látom, hogy letiltottam, mert a címzettek közül kiemeli a rendszer azt, aki válaszol a reportodra), hiszen az alfórummal magával abszolút semmi sem történt (kvízshowra vagy mire kerítettük, azóta is fürdünk a kvízshowkban, a 4Chan-t meg nem moderálja, holott lehetne). Ezeken felül meg bizonyos túlkapások és reakciók alapján teljesen alkalmatlan moderátornak, és hadd ne kelljen ötszázadjára is emlékeztetnem arra, hogy amikor én egy zsúfolt időszakban "besegítettem" az azóta már permabannolt Grifter esetében, másfél hónapig kaptam az ívet érte, meg hatan leírták, hogy én sosem lehetek moderátor ilyen felelőtlenül (még te is, lol).

Vajknak nincs gyakorlati haszna, morálisan meg kurvára káros, hogy moderátor. Legyen tagja a közösségnek, buzizza le azt, akit csak akar, de ne moderátorként, hanem felhasználóként. A "de hát csak veled geci" kifogást megy egyrészt köszönöm, mert jó azt egy másik moderátortól leírva látni, hogy igen, velem egyértelműen geci, de ez is csak azt mutatja, hogy nem alkalmas a feladatra, és érdekes módon a nagy avatar swap óta egy-egy kritikám esetén is már csak te bukkansz fel védeni őt. "Ja, ja, Zaxx csúnyán tud anyázni, de az avatar swappolósat védeni? Naaaaaaah."

Másrészt meg te olyan embert "alkalmazol" moderátorként, aki balesetes videókat akart a Pandorába tenni, mert azokon ő röhög. Hol van az ilyennek morális iránytűje a moderációhoz?

En nem moderator vagyok btw hanem admin. Mindent kezelek es vedek tech szempontbol, adatbazist, folyamatos elerhetoseget es mukodest, botok tamadasait, barmilyen gubanc akad moderatori/hiriroi/felhasznaloi resztol is segiteni kisakkozni es helyretenni, stb. Neked es mindenki masnak is objektiv jobb hogy vagyok mintha nem lennek jelen kozremukodni.

Btw vagyunk kevesebb vagy fel maroknyian kb aktiv moderatorok akik napi szinten felneznek es reagalnak ha segiteni kell itt ott valamit, miert is jo ha meg annyian sem foglalkoznank az oldalmukodesevel?

Nem azt mondtam, hogy ne legyél admin, hanem azt, hogy ne moderálj. Te túl sokszor mész a saját fejed után ahelyett, hogy megkérdeznél másokat a véleményükről (ezért van Pandora, tök mindegy, hányszor akarod ezt más színben feltüntetni), és Grifter permája is miattad lett büdös:
törölted egy kommentjét, majd moderátori üzenetben annak a kontextusból kiragadott részeivel baszogattad, aztán a teljesen jogos anyázására bannolással reagáltál. Bárki mással csinálod ezt, elküld a picsába, lehet, hogy nem úgy, ahogyan Grifter, de elküld. Talán senkinek sem volt több gondja Grifterrel, mint nekem... már csak ezért is sajnálom, hogy még őt sem sikerült tisztán bannolni, hanem el kellett basznod azt is. Egyszerűen annyi igazság van az utolsó kommentjeiben, hogy elképesztő.

Vajkkal egyébként rokonlelkek vagytok ebben, egyszerűen kiválóan tudjátok a banig túráztatni az éppen aktuális áldozatot. Ugye én is úgy vagyok itt utolsó eséllyel (jaj, jaj), hogy a moderátor lecserélte az avataromat, ezért én teljesen jogosan elküldtem oda, ahová való, aztán bannolva lettem. Mindegy, nem akarom magamat ismételni, a lényeg, hogy Vajkhoz hasonlóan téged sem moderátorfából faragtak. Nem tudom, hogy láttad-e az új Pókembert, ha nem, akkor ezt nem biztos, hogy fogod érteni, de te a "székes csávó", a tech guy vagy, szóval a szuperhősködést hagyd meg másoknak.

Egyébként meg ti ketten abszolút nélkülözhetőek vagytok a mostani moderátori létszám mellett is, abban meg senki sem akadályoz meg titeket, hogy más, alkalmasabb embereket keressetek magatok helyett (pl. van itt egy ex-moderátor, akin jól állt a csillag, ugyanazzal a betűvel kezdődik a nickje, mint Supermané). Castingoljatok.

Ha szemelyesen kerdezel btw, sima non-Pandoras szenny topikokban alapjaban veve egysegekkel jobban omlik a fos mint a belso helyeken. Politikaban politikai ilyen olyan hireket vagy gondolatokat vitatnak az emberek, a szanalomban meg a vilagvegesben meg kutyabaszos postok vannak, meg faroklevagos/rendornek hozzavagos. Gyonyoru RW-friendly, moralisan korrekt es kulturalt tartalom az is ugye egy pl egy zart 4chanos hoz kepest. :)

Én nem érzem úgy, hogy a szánalom vagy a világvége bármilyen ingerküszöböt is átlépne, de szerintem elkezdené, ha a Pandorában lenne. Pont azért szüntetném meg a pandeszt, hogy az ottani topikokat mindenki láthassa és tájékozódhasson fórumtársai ízléséről. Ha ez megtörténne, érzésem szerint enyhülne a bennük lévő tartalom.

Szerk: Ja, és a nagy elfogyástól való félelemhez annyit meg tegyünk hozzá, hogy új tagokat csak és kizárólag a főoldal eredményezett, hiszen az adott valamennyi publicitást az RW-nek a tartalom jellegétől teljesen függetlenül (sokan a főoldal létezése miatt értesültek még arról is, hogy újra van HW). Aztán a főoldalt a Pandora keletkezésével és az arról szóló vitával effektíve kinyírtátok, most meg sírtok a fogyás miatt (tudom, majd jön az obligatory komment arról, hogy "én nem is sírok", holott dehogyisnem). Amit főztetek?

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



TLDR: leszek én mod :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Hidd el, hogy előrelépés lennél.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



hiszen annak idején a nagy pornós vitában pont az volt a pro érvek között az egyik legfontosabb, hogy ez majd mennyi új arcot fog hozni, holott már akkor is lehetett látni, hogy a pult alattiság koncepciója ezt alapból gáncsolja, és hogy több ember fog miatta szépen-lassan kikopni, mint amennyi új jönne.

btw csajos topik volt statisztikailag az egyik leglatogatottabb itt az RWn amiert az emberek visszajartak, szoval gyakorlatilag az volt az egyik elsoszamu tartalom ami szorakoztatta az embereket itt (hasonloan mint a rekeszizom, stb).

Kizarolag azert vallaltuk be az ervagast anno is mint vagod, mert laza kocsma forum helyett gamercentrikus forumot probaltatok paran hirirok faragni az RWbol, es probaltuk annak fejeben alakitani es segiteni a felallast hogy konnyebb legyen a munkatok.

Egyszer kérdésre ő maga ismerte el, hogy "besegít" másoknak, szóval az, hogy ő az alfórum moderátora egyszerűen nem igaz és sosem volt igaz (bármikor reportolok, tutira ő az első, aki reagál rá, ezt még azóta is látom, hogy letiltottam, mert a címzettek közül kiemeli a rendszer azt, aki válaszol a reportodra)

ez, ha belegondolsz nem az o hozza(d) allasat minositi elsosorban hanem a tobbi moderatoret.

Vajknak nincs gyakorlati haszna, morálisan meg kurvára káros, hogy moderátor. Legyen tagja a közösségnek, buzizza le azt, akit csak akar, de ne moderátorként, hanem felhasználóként. A "de hát csak veled geci" kifogást megy egyrészt köszönöm, mert jó azt egy másik moderátortól leírva látni, hogy igen, velem egyértelműen geci, de ez is csak azt mutatja, hogy nem alkalmas a feladatra, és érdekes módon a nagy avatar swap óta egy-egy kritikám esetén is már csak te bukkansz fel védeni őt. "Ja, ja, Zaxx csúnyán tud anyázni, de az avatar swappolósat védeni? Naaaaaaah."

Másrészt meg te olyan embert "alkalmazol" moderátorként, aki balesetes videókat akart a Pandorába tenni, mert azokon ő röhög. Hol van az ilyennek morális iránytűje a moderációhoz?

btw a csillag nem azt jelenti hogy az adott illetonek el kell vesszen az identitasa es csak paladin modban kell nyomulnia ezutan. Attol a tag meg ugyanugy tovabbra is tagja a kozonsegnek es beszelhet a sajat neveben ahogy es amirol tetszik neki. Beszelhet full figyelmen kivul hagyva a csillagot a masikkal mint ember az emberrel. Ha csillag neveben mint moderator lila betukkel akar valaki dolgozni/felszolitani, kifejezi azt es meglepi, vagy ha komolyabb ugy van, bent a HQban megbeszeljuk es cselekszunk, ennyi.

Az avatar swappolast csak te fujod btw fel ekkorara. Nem vedem azzal kulon, sot beszeltunk anno rola modok a kozosben is es erti a szitut. Aztan teged se kell vedeni mert ocsaroltad szintugy az avataroddal az RWt is meg irott szoveggel is, azaz ki vetted a reszed. Amivel megint nem arra akarok celozni hogy megerdemelted volna, hanem hogy kozel nem vagy a megnyilvanulassaiddal valamifele szent, hogy moralis iranytu fogalommal pedalozz.

Grifter

Grifter evtizedekkel elotte is megerett mar permara ahogy viselkedett az emberekkel, kar felhozni barmit is a vedelmere. Egy pont utan mar szinte kollektivan kurvaanyazott mindenkit folyamatosan. Hasonloan mint a te bannodnal is ment anno amikor elszakadt az ekszijj. Hogy a te szempontodbol a vegen hogy zajlott le a zaro szituja, mit sem szamit onmagaban mar, el is vonatkoztathatsz az utolso esettol ha ugy tetszik. A ban nem csak akkor valid ha azt a "legfrappansabb" szituban leped meg, mint azt igazolo pontot.

Ha csinalsz pl egy nagy faszsagot (esetleg sorozatot), akkor ha nem azonnal vagnak ki hanem egy het utan, attol meg szintugy valid, fuggetlen hogy pl probalod nagyon kicsire kozben osszehuzni magad.

Te túl sokszor mész a saját fejed után ahelyett, hogy megkérdeznél másokat a véleményükről

btw egyik mod sem koteles beszamolni a miertrol vagy megbeszelni azt elotte. Tokolodes is lenne ha mindig kumite kellene hozza. Mindenkinek szive lelkere van bizva hogy mikent es hogyan cselekedjen, max ha tanacstalan, bedobhatja a HQba a kerdest, mint sokszor meg is tettuk.

Tul sok energiat senki sem fog belefektetni neked ebbe a halatlan meloba. Probalom en is letminimumon tartani az egeszet, hogy ne erezzem tehernek.

(ezért van Pandora)

korrekt, es sok minden mas is (tobbek kozott az egesz RW is onmagaban, sajat fej utan menessel), aztan a legjobb modja a fejlodesnek ebben az egesz onkenteses forumos, egymason segitos felallasban a spontanitas. Mindig is batoritottam mindenkit hogy ha van otlete proba cseresznye, tul sokat vitatkozni vagy dumcsizni rola kar mert az olyasmi onmagaban folyt meg a legtobb otletet es kezdemenyezest. Tul sok kifogas, mashogy gondolas, stb van olykor es baromi nehez egy otletet ugy felvezetni hogy "mindenkinek" megfeleljen. Reszben azert is mivel a lelkesedes ideiglenes, ideig oraig tart.

Ha van egy jo szikraja az illetonek odadob egy hirt (vagy sima forumpostot), de ha nincs nedv, nem fog. Szive joga szintugy mindenkinek eldonteni. Ha elotte napokat kellene errol vitatkoznia masokkal mer varni a jovahagyasukra, szerinted mennyire torne barki is hozzajarulasra magat?

Abbol kell kiindulni hogy fizetes nelkul az ember vegtelenul lusta es kenyelmes, csak a letminimalis melot hajlando lefektetni olykor, es ezeket figyelembe veve olyan rendszert is probaltam kidolgozni automatizaciokkal meg miegyebekkel, ami a leheto legkisebb szintu kezi bele-belenyulast igenyli a mukodesunkben.

(pl. van itt egy ex-moderátor, akin jól állt a csillag, ugyanazzal a betűvel kezdődik a nickje, mint Supermané).

Strato teso kurvara stresszel volt a csillag miatt mivel nem tudta elvonatkoztatni a csillagos enjet a klasszikus lakoetol. Allandoan azon stresszelt hogy mivel csillagja van, hogyan szolitson meg vagy kommentaljon barmit vagy barkit (pl akar teged), es hogyan fogjak ez miatt a csillagra mutogatva tamadni.

Fullra meg is ertettem amugy, ezert is emlitettem hogy ez ilyen halatlan melo tipikusan, es emeltem ki hogy egyik csillagos se erezze kenyszeritve paladinnak magat, attol meg lehet onmaga es forumozik tovabbra is a tobbiekkel ahogy csak akar.

En egyreszt a higgadsagom miatt is konnyebben kezelem a melot, nem akaszt ki a mereg, tamadas vagy a csalodas erzet ha komolyabb szitukat is kell kezelni. Probalom kihozni a legjobbat az adott szitubol, aztan megy az elet tovabb. Neha jobban, neha szarabbul jon ki, szintugy mint magamtol sem, masoktol sem varok el tokeletesseget. Nem azert mod az ember.

Egyébként meg ti ketten abszolút nélkülözhetőek vagytok a mostani moderátori létszám mellett is, abban meg senki sem akadályoz meg titeket, hogy más, alkalmasabb embereket keressetek magatok helyett. Castingoljatok.

ez igy reszben korrekt, eddig is igy tortent btw ha vagod. Ha nem volt eleg ember akik tartjak a rendet, probaltam felkerni lakokat. De az nem jelenti azt hogy hatradolsz es onnantol majd oket ostorozod ha melo van, azaz haritanad a felelosseget. Hanem segited tovabbra is az egesz fenntartast, hogy megosszatok a terhet.

Ha mindenki csak felelosseget haritana es nem dolgozna illetve jarulna kommentelesen kivul is hozza valamilyen formaban, nem mukodne a forum sem.

Attol meg hogy "elegen" vagyunk letszamban nem jelenti azt hogy azzal automatikusan minden topikot is lefognank. Rakat olyan topik van amit mit tudom en csak en olvasgatok rendszeresen, masikakat Zoo, stb. Igy hogy kulonbozo erdeklodesuek es beallitottsaguak vagyunk, jobban szet tudjuk organikusan is szorni magunkat, eroltetett meloszagu olvasgatas helyett. Ha gubanc van pl egy sorozatos topikban, valoszinuleg nem lesz kedvem 400elozo olvasatlan kommenten atragni magam, es konnyebb egy olyannak aki naponta tobbszor is bene oda, nem csak evente 1-2x.

Én nem érzem úgy, hogy a szánalom vagy a világvége bármilyen ingerküszöböt is átlépne, de szerintem elkezdené, ha a Pandorában lenne. Pont azért szüntetném meg a pandeszt, hogy az ottani topikokat mindenki láthassa és tájékozódhasson fórumtársai ízléséről. Ha ez megtörténne, érzésem szerint enyhülne a bennük lévő tartalom.

oszinten en sem. Nem is akartam szemely szerint valamifele moralis fellegvarat probalni faragni az RWbol, felvallaljuk akik vagyunk mint lakok, beszelnunk neha faszsagokrol maskor normalis temakrol, olvas mindenki amit akar aztan kesz. Max felvethetjuk a javaslatok kozott hogy mi lenne ha apgredeznenk vegre a pandora tartalmakat temp-bol a kozosbe.

Szerk: Ja, és a nagy elfogyástól való félelemhez annyit meg tegyünk hozzá, hogy új tagokat csak és kizárólag a főoldal eredményezett, hiszen az adott valamennyi publicitást az RW-nek a tartalom jellegétől teljesen függetlenül (sokan a főoldal létezése miatt értesültek még arról is, hogy újra van HW). Aztán a főoldalt a Pandora keletkezésével és az arról szóló vitával effektíve kinyírtátok, most meg sírtok a fogyás miatt (tudom, majd jön az obligatory komment arról, hogy "én nem is sírok", holott dehogyisnem). Amit főztetek?

en mar jo regen vizionaltam egy verziot amikor a nagy hiriroi lelkesedes leljebb akad, ezert zorgettem a fooldalra felszavazas funkciot, hogy igy bazi lelkes hiriro hianyaban is (mivel a lelkesedes, kompenzalas hianyaban mindig veges) a sima tagok ettol tudjanak zsir tartalmakat megosztani kiemelten egymassal es a "vilaggal", amikor epp olyanra van kedvuk.

új tagokat csak és kizárólag a főoldal eredményezett

ez jo nagy tema btw, van is ra kulon dedikalt topikunk is. Tartalmat te tobbfelekeppen generalhatsz es oszthatsz is meg masokkal, aztan hogy milyen formaban effektiv a friss tagnak a csali, valtozik folyamatosan az ido mulasaval. Manapsag mar bazi kemeny egy sima fooldalas cikkel barmifele erdeklodest is felkeltened, foleg ha a tartalmaid es hireid zome youtube video repost vagy mas gamer oldalakrol osszeharacsolt infok. Nokedli warhammeres cikksorozata a facebookos viszontmegosztasokkal jo strategianak bizonyult mint vagod is. Nyilvan hogy ennyi a kapacitasunk amennyi, mindenki kiveszi a reszet ahol tudja es organikusan tud csak ez is fejlodni, hiaba akarjuk siettetni. Ha lennenenk exkluziv video vagy autio tartalmaink az is billenthetne pozitiv oldalra, de nem tudunk olyat nyujtani, legtobbet szoveges formaban szeretunk kommunikalni, fuggetlen hogy a vilag zome manapsag audio video formatumu inkabb.

HW halala utan par honappal nosztalgiazo es minket megtalalo, majd feliratkozo lakot nem feltetlen hivnam "uj tagnak", azok megnyerese inkabb a HW tartalmi erdeme volt, nem az RWje.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Őszintén szólva elolvastam az első két bekezdést, de már abban annyi volt a csúsztatás és olyan kevés volt a köze az egésznek a valósághoz, hogy úgy döntöttem, inkább nem folytatom.

További jó önmentegetést! Vajkot javaslom előléptetni!

Szerk: Azért kicsit sajnálom, hogy továbbra sem vagy releváns beszélgetőpartner a masszív félreértelmezések és hazudozások miatt, de hát ez van, te ennyit tudsz, veled nem lehet semleges területre tévedni.

Szerk2: Na jó azért ezt mégis, csak hogy értsd, merről fúj a szél:

csajos topik volt statisztikailag az egyik leglatogatottabb itt az RWn amiert az emberek visszajartak, szoval gyakorlatilag az volt az egyik elsoszamu tartalom ami szorakoztatta az embereket itt (hasonloan mint a rekeszizom, stb).

Hát akkor nézzük a problémákat:

- NINCS ilyen statisztika: persze, népszerű topik volt, de az oldalra gyakorolt hatását semmivel sem tudod bizonyítani.

- Egyszerűen hihetetlen, hogy még mindig nem érted, hol lett elmérve a dolog, sőt, pozitív változásként akarod beállítani az egyik legnagyobb hibát. Népszerű volt a csajod topik? Annak tűnt, ja. Mit csináltál vele? Kinyírtad, póreszt csináltál belőle, aztán elzártad a pult alá, hogy senki se lássa... az oldal egyik népszerű topikját.

Kizarolag azert vallaltuk be az ervagast anno is mint vagod, mert laza kocsma forum helyett gamercentrikus forumot probaltatok paran hirirok faragni az RWbol, es probaltuk annak fejeben alakitani es segiteni a felallast hogy konnyebb legyen a munkatok.

Ez meg úgy nem igaz, ahogy annak rendje: te azért nyitottál Pandorát (tesztként, ami haha, valahogy csak nem tűnt el, micsoda teszt), mert brianaspirin felvetette, hogy mi lenne ha, aztán kurvára senkit nem kérdezve megnyitottad. Nem volt mögötte semmilyen koncepció, semmi átgondoltság, semmi tematikus oldallá alakulás, az már csak később született meg amolyan dumaként, amikor a pornót a kurva nagy backlash miatt eltüntetted.

Szóval érted, ha már az első két bekezdéssel ennyi a gáz, akkor nincs mit dumcsizni ezen, tesó.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Másrészt meg egyébként sem beszélgetni akartam, csak annak a vágyamnak akartam kifejezést adni, hogy ti ketten takarodjatok a moderátorkodástól (esetedben meg bármiféle tartalmi változás eszközlésétől is), hogy valami életet még lehessen lehelni a süllyedő hajóba. Nem alattam süllyedt, hanem most alattatok, szóval hajrá.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!