StarCraft

Utolsó bejegyzés

Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Amikor elindult ez a nagy remasterelés, akkor tényleg csak annyit jelentett, hogy felhúzták a PS2-es játékokat 720p/1080-p-be, jó esetben jobban is futottak, kaptak trófeákat (a multiplatformok achievementeket), vagy 3D-t, mert akkor egyesek azt hitték, hogy annak van jelenje/jövője. Közben nem változott semmi, a PS2-es irányítás sem, a feliratozás hiánya sem, a 4:3-as alcsony felbontású átvezetők sem, a rezgés hiánya sem.

Ebből a szempontból még rendben is lehetne az SC, de ennél a fentebbi okokból én is több törődést várnék. Ezt így nem értem, hogy minek venném. Ennél már előrébb kéne tartani, pláne több generációs távlatból. Most ha a WarCraft II-ből kiadnának ilyet, amikor már 10+ éve is felokosított, modernizált verzióval multiztunk vele egymás közt, amit üldözött a Blizzard, akkor pláne jót röhögnék.

Kéne egy hivatalos Dune 2 HD is, melyben egy egységet lehet kijelölni egyszerre. A WarCraft: Orcs & Humans a négy egyszerre irányítható egységgel már lejtmenet: hol az intimitás!

Sors bona, nihil aliud.


CJ képe
CJ

Warcraft 2 Remaster, Dune 2 Remaster és én mennybe megyek... <3

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Sors bona, nihil aliud.



A fogyasztói igények teljesen érthetőek, de ezen szemszögön keresztül nem túl szerencsés találgatni a kiadó szándékairól, vagy a technikai nehézségekről.

Árnyalásképp az alábbi interjút ajánlom olvasásra.

https://arstechnica.com/gaming/2017/06/hands-on-with-starcraft-remastere...

"We had no code and no art assets," Blizzard 3D Art Director Brian Sousa confirmed to Ars Technica. The 2017 project's entire art pipeline was "eyeballed," Sousa said, with recovered concept artwork, sketches, and original boxes and manuals used as reference materials. Not all code was missing, as Blizzard has been issuing patches to the original game's code base for nearly 20 years. Also, a member of the sound team thankfully had backups of the original sound and voice recordings, which are now reprocessed in higher-fidelity 44,100Hz format.

.

[...]

Sousa found that making the original game's art look "faithful" meant preserving serious issues with perspective. "Shadows are in the wrong places, and lighting is different across the board," he said. "But we wanted to make sure that going into StarCraft Remastered, that [players] recognize everything instantly." As a result, the HD and 4K modes' default presentation sometimes looks flat and awkward, which is more exposed without the blurrier, 640x480 pixel resolution of the original.

[...]

Stilwell confirmed that Blizzard's SC:R development began "18 months ago" with trips to South Korea to recruit the original game's professional players as consultants and testers. "We've been there 10 times in the past year alone," Stilwell said. The community was adamant that various issues remain untouched and even "broken" in any remaster, with the game's "automatic pathfinding" cited as the biggest example (meaning, if you tell an SCV to walk to a distant point, it will still likely take a circuitous and even incorrect route there). However, the Korean community wanted to make sure that its preferred matchmaking solutions, including Fish, be made compatible with SC:R.



Én eddig is értettem a szándékot, csak egyáltalán nem értek vele egyet. Szvsz ezért fölösleges volt másfél évet elcseszni és leporolni a játékot. Azért a Blizzardot profibbnak érzem annál, hogy puszta nosztalgiából azon röhögjenek, hogy "jaj, milyen szarul néz már ki HD-ben sok minden, de úgy hagytuk, mert mi annyira, de annyira hűségesek vagyunk a matériához"... ja, pont ilyen hozzáállással nem kell nekiállni rimászterelni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Így marad autentikus a képi világ. Aki tökéletes vizuális ingerre vágyik, ahol minden egyben van és nem ront be az összképbe a nosztalgia, annak ott a SC2. Ez a verzió meg marad annak, akinek szúrja a szemét a 640x480, és szeretné újraélni a játékot szebb köntösben.
Mindenesetre úgy tűnik az én igényeim túl alacsonyak akkor, mert nekem ez tökéletesen megfelel :)



Zoo írta:

Dune 2 Remaster

Az már van, talán jobb is ez annál.

De hát ez szarul néz ki...

ON: egyik nap az arcomba tolt a YT egy SC2 vdieót, amiben egy lúzer valami Realistic Sizes vagy milyen moddal tolta. A lényeg, hogy ott unlockolva volt a kamera. Ez, gondolom, még mindig nem hivatalos fícsör...?

Non serviam



moddal unlockolhatod, de szólok előre hogy atom szar lesz, teljesen a fix kamerához van belőve a játék...



Videón nem úgy nézett ki, ellenben legalább lehetett valamit látni is.

Viszont a modok a yarr verzióval nem jönnek ki, mi?

Non serviam



igazából én azt sem tudom hogy a betülnettel hogy jönnek ki, csak a sima multit játszom a barátokkal :-)

Azért gondolom, mert a repülő egységek, magaslatok stb ehez a fura fix kameraálláshoz vannak beállítva. Ha elmozdul a síkja, sztem káosz lenne irányítani.
Edit: mondjuk valóban, igazad lehet, nem úgy néz ki itt mint ha lehetetlen lenne, maximum szokatlan.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=7rexY-I8Mnk

Amúgy meg: hadd legyen meg a szánalmas kis örömöm, már nyerünk arany ligában, és Techpriest mester MB barátommal már platináig is elhatolt! Messze van ez a mesterligától, de nekem nagy szám :-)


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

De most arról volt szó, hogy avíttan kinéző remasterre lenne igény. Remake ugye hivatalosan is van belőle, ha nem is mindenki szereti.

Sors bona, nihil aliud.



Addig már nem olvastam vissza, túl sok a Zaxx-spam.

Non serviam



"Volt" ilyen :D azóta is messziről kerüljük a 2v2-t MB-vel :D
Ahogy tartja a mondás : "Csúcson kell abbahagyni" :D



Ozzy írta: Így marad autentikus a képi világ. Aki tökéletes vizuális ingerre vágyik, ahol minden egyben van és nem ront be az összképbe a nosztalgia, annak ott a SC2. Ez a verzió meg marad annak, akinek szúrja a szemét a 640x480, és szeretné újraélni a játékot szebb köntösben.
Mindenesetre úgy tűnik az én igényeim túl alacsonyak akkor, mert nekem ez tökéletesen megfelel :)

Azt egyébként én is aláírom, hogy lesznek előnyei a remasternek, csak pl. ezek egy részéről nem tudunk semmit.

- Legalább végig lehet tolni az eredeti játékot 16:9-ben.

- Lesznek képregényes átvezetők... csak ebből még egy kockát sem láttunk.

- Lesz remasterelt zene... csak az eddigiek alapján nem hangzik valami jól:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=XiqGTojmd2s
Elő a trombitákkal, csak azokra volt szükségünk az autentikus space opera hangulathoz! :D

- Lesz egy adag opcionális grafikai effekt... amikből semmit nem láttunk még, mert annyira bugos így egy hónappal a megjelenés előtt, hogy inkább nem mutogatják.

- 1080p múvik.

- Multisoknak rendes matchmaking meg ladder.

- Egy adag új artwork a töltőképernyőkhöz, az előzetesek alapján a Blizzardtól szokatlanul váltakozó minőségben: hol randa, hol gyönyörű, hol SC1-re hajazó, hol SC2-ből átvett stílusban.

- Skinek... mert semmivel sem ügyelhetsz jobban az eredeti atmoszféra megőrzésére, mint csicsa-picsa épületekkel:
rwurl=http://8gmwp015fo-flywheel.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/sites/11/20...

- Baromi furcsa követelmények:

Requires StarCraft® Anthology

Ami elméletileg azt takarja, hogy le kell töltened az ingyenes SC1-et, aztán erre kell majd rátelepítened a remastert... WAT?

Ezektől függetlenül lehet, hogy duzzogva ráveszem magamat a pre-orderhez, mert adnak hozzá Stukovot az SC2-be.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A remasterelt mjúzik nekem nagyon tetszik, pont annyira van "megbolondítva", hogy újnak hasson, de attól még hű az eredetihez. Bár eleve a SC2 zenéi is ezt a hatást érték el nálam :)

A főépület skineket én is baromságnak tartom (tipikus preorder tartalom, amit mindenhol rüllek), de a hive kibaszott jól néz ki sajnos :) Ettől függetlenül nem hiszem, hogy előrendelem, ebben a hónapban a Blizzarnak be kell érnie a nekró támogatásommal...



Minden szavaddal tökéletesen egyetértek.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



de a hive kibaszott jól néz ki sajnos

Úgy le fog esni a creepről szerintem mint annak a rendje.

Choose your next words with excpetional care!



A remasterelt mjúzik nekem nagyon tetszik, pont annyira van "megbolondítva", hogy újnak hasson, de attól még hű az eredetihez. Bár eleve a SC2 zenéi is ezt a hatást érték el nálam :)

Nyilván, de megint ott vagyunk, hogy a Blizzard hú de hűséges akart lenni az eredetihez, közben meg SC2-re keverték a zenét.

Na meg azt is érdemes hozzátenni, hogy ezek nem új számok: tavaly jöttek ki a Heroes of the Stormhoz, a Blizzard csak megvágta őket az SCR-hez, hogy jobban passzoljanak az eredeti hosszhoz.

Én csak annyit szeretnék, hogy az SC2-höz remasterelt Brood War OST is legyen elérhető a játékhoz, mert azért az mégiscsak jobban árasztja a felújított SC1 hatást:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=I4oXOpWiFEg

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Mindeközben Koreában:
rwurl=http://imgsrc.baidu.com/forum/pic/item/f995d933c895d14321534a9c79f082025...
Nyugaton természetesen nem lesz dobozos változat bikoz fuck everyone else.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Úgy látom, ez most már a sapka esete lesz nálad.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Én arra tippelek inkább, hogy a remasterből kölcsönözték a hots-ba a zenéket. Amikor kijött az a battleground, már nagyban zajlott a fejlesztés. Logikusabbnak hangzik, hogy úgyis kapóra jött (esetleg egyenesen azért kezdtek neki) egy SC tematikájú peccs(nek), és felhasználták a meglévőt, ahelyett, hogy külön készítettek volna hozzá. Aztán persze ki tudja.



Nem, egyszerűen csak rohannék a boltba egy dobozos verzióért, mert baromi jól nézne ki a polcon a sok SC2 mellé.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

+1

Sors bona, nihil aliud.



Feltalaltak már a csomagkuldest ;)


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Talán te lecsaptál párra, hogy százszoros áron add nekünk tovább? Mert Koreában szinte azonnal elkapkodták előre, esélytelen ügy volt.

Sors bona, nihil aliud.



A Jelentéktelen Dolgokra Jöttem Rá című rovat mai kiadásában: az Artanis visszafelé olvasva Sinatra.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


CJ képe
CJ

Túl sok szabadidőd van mostanság.. ;)

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Wazze :-D




Wow, a Blizzard pénzért árulja a progression rendszert egy játékban. :DDDDDDDDDDDD

"It's only cosmetic."

Szerk: Közben meg a Bethesda azért van össztűz alatt, mert támogatni szeretné a tehetséges moddereket, személyesen akarja istápolni a minőségi modfejlesztést és ezért pénzt kér.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!