Jelenlegi hely

Sony E3 2017 sajtókonferencia

Utolsó bejegyzés


Sony megint vitte a pálmát. Mi a franc van a Microsofttal hogy évről évre egyre gyengébb a felhozataluk exkluzív címek terén? Valaki mondjon egy játékot, ami csak Xboxra jön jövőre és jól néz ki. Se Halo, se GoW semmi.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

törekszenek arra, hogy egyre több játék támogassa a DualShock 4-et,

Ezt mire alapozod? Arra, hogy a Steam és néhány, de egyre több fejlesztő már támogatgatja, mert releváns mennyiségű játékos használja PC-n (azaz nem sokan, de kimutathatóan)? Nekem az jön le, hogy a Sony maga magasról tojik rá, vagy jól titkolja, ha mégsem (most a drága adaptert hozzá hagyjuk). Mondjuk úgyis 360-as kontrollernek hazudom, mert úgy működik vele a tapipad is. Amúgy tudtommal a Win 10-nél is lehet vele szívni minden új frisstésnél, és ez nem csak az MS sara.

bizonyos fejlesztéseknél pedig nagyon könnyen ki tudják kényszeríteni független fejlesztőktől (gyk: ilyen a Kojima Productions is) a PS4-es konzolexkluzivitást a PC port engedésével, hiszen a fejlesztőnek egy házilag fejlesztett-kiadott PC portnál nagyon kevés jobb bevételi forrása lehet.

A Death Stranding más ligának tűnik büdzsére a Double Fine játékaihoz képest. Nagyon úgy tűnik, hogy mélyebben benne van a Sony.

Egyelőre bizonytalannak, de nem kizártnak tűnik a PC-s port (a fentiek miatt én most a nemet tartom valószínűbbnek), ezt viszont aligha fogják bejelenteni. Egyrészt mert nincs mit, másrészt ha lenne is, az időleges exkluzivitásokat szeretik valódinak láttatni.

Sors bona, nihil aliud.



What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Ennyi! :D

"Fight steel Die honor"

"I eat resistance for breakfast"

Mr. Conan



a Sony maga magasról tojik rá

Érdekes módon az összes Double Fine remake-ben ehhez képest csak és kizárólag DualShock 4 pad jelzéseket találsz... amíg körül nem nézel a játék könyvtárában és rá nem jössz, hogy ott az Xbox is eldugva, csak nem rakták bele alapból. A DF még egy szót sem szólt arról, hogy miért van ez így.

Egyébként meg arra alapoozom, hogy igen, a Sony leszarja, de:

- Megy a kontroller PC-n alapból, ami korábban nem volt így, hanem mindenféle sufni szart kellett a gépedre tenned hozzá.
- A Sony nem hülye cég: a MS-nak is minden bizonnyal jól jön az a bevétel, amit az extra kontrollerekkel szerez, így nyilván valahol érdeke a Sony-nak is, hogy nagyon minimális ráfordítás mellett esélye legyen felzárkózni. Nem kell rá költeni (úgy néz ki, hogy még drivert sem kell fejleszteni), viszont többet adsz el a termékedből, hát nem remek?

A Death Stranding más ligának tűnik büdzsére a Double Fine játékaihoz képest. Nagyon úgy tűnik, hogy mélyebben benne van a Sony.

A Street Fighter 5-ben is mélyen benne voltak, a Microsoft meg az Alan Wake-ben, ami full AAA játék ellenére mégis eltalált PC-re még a Windows 10-es próbálkozások előtt bőven. Teljesen irreleváns, hogy mekkora a játék költségvetése, egy konzolmegjelenést egy-két évvel követő porton a Sony is csak nyerhet, ha miatta kevesebbet kell fizetnie Kojimának.

A "csak PS4-en megy az engine" hülyeséghez meg csak annyit, hogy a PS4 egy alsó-középkategóriás PC, ami a hardvert illeti, köze nincs ahhoz a borzalomhoz, ami a Cell volt a PS3-ban. Egyébként meg az Uncharted és a Last of Us motorját is "csak a PS3-ra csinálták", aztán mégis eltaláltak a jóval hagyományosabb összeállítású PS4-re tokkal-vonóval, szóval ez tényleg olyan szintű marketingduma, amit csak komoly naivitás mellett lehet bevenni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Érdekes módon az összes Double Fine remake-ben ehhez képest csak és kizárólag DualShock 4 pad jelzéseket találsz... amíg körül nem nézel a játék könyvtárában és rá nem jössz, hogy ott az Xbox is eldugva, csak nem rakták bele alapból.

Tehát a Sony érdemben nem tesz semmit, legfeljebb valószínűleg betesz egy leheletnyit a konkurenciának. Ez egy nagyon lusta megoldás, és én mint fogyasztó semmit nem nyerek vele.

Egyébként button promptoknak is csak a megszokás miatt van jelentősége (amit nyilván nem bercsülök le), én "beszélem mindkét nyelvet", olyan mindegy mit ír ki, mert úgysem a kontrollergombokat lesem játék közben.

- A Sony nem hülye cég: a MS-nak is minden bizonnyal jól jön az a bevétel, amit az extra kontrollerekkel szerez, így nyilván valahol érdeke a Sony-nak is, hogy nagyon minimális ráfordítás mellett esélye legyen felzárkózni.

Az a nagyon minimális ráfordítás egyúttal elégtelen is. Félreértés ne essék: jó kontroller PC-n a DS4, de két fillérből lehetne az egyik legjobb is. Most a gyakorlatban úgyis sufnizni kell vele az esetek többségében. Persze egy nyerő helyzetben lévő japán cégtől nagyobb proaktivitást nem is várnék, egyszerűen csak elutasítok minden dicséretet, amit adnál neki a PC-s "support" miatt.

Amúgy te is vettél DS4-et, mint én, vagy neked csak elméletben/havernál jön be? Csak mert érdekel, hogy miylen gyakorlati tapasztalatok alapján éled meg a terméktámogatást. Ja, a DS3-as sufni régen ótvarabb volt, de az is sokat fejlődött. És azt tudtam használni bármelyik adapteremmel vezeték nélkül, a DS4-et, mert csak "rossz" típusaim vannak itthon, meg nem. A DS4-et elsősorban azért élem meg jobbnak, mert maga a gamepad jobb. Ha többet használnám a sufnimentes DirectInput kedvéért az nyilván plusz pont lehetne, de ez gyakorlatilag eleve gányolósabb retrózásnál jön képbe, mint komolyabb előny, nem "plug & play" modern játékoknál. DirectInput-kontrollert venni külön PC-hez elsődlegesként, nem ajánlott manapság. Ha valaki irtózik a DS4Windowstól és társaitól (amire sok ok nincs, pöpecül és egyszerűen működik), annak nem ajánlom a DS4-et. (Jelenleg amúgy a Steam Controllert többet használom, de konkrét játéktól függ a preferenciám.)

A Street Fighter 5-ben is mélyen benne voltak, a Microsoft meg az Alan Wake-ben, ami full AAA játék ellenére mégis eltalált PC-re még a Windows 10-es próbálkozások előtt bőven.

A Street Fighter egy régi bejáratott franchise, mögötte egy közepes méretű kiadóval, valamint erőforrással, tapasztalattal a portoláshoz. Ráadásul a crossplatform multi a userbase fenntartása szempontjából is jelentőséggel bírhatott az eredeti elképzelés szerint. Az Alan Wake is más helyzet, hiszen az MS legalább fél lábbal mindig is PC-n volt (valamilyen szinten mindig koncepció volt, hogy legalább időnként vessenek a koncot a másik paltformjukra, és a GfWL-be is több energiát öltek a sony kontrollertámogatásnál, sajnos :), reklámozták oda a játékot, és a jogokkal rendelkező, PC-s gyökerő Remedy volt a fejlesztő. A Death Strandingnél a Decima engine inkább azért érdekes, mert az a Guerilla Games fejlesztése, vagyis a Sony tulajdona. Nem sok Sony-exkluzív játék jött PC-re, melyhez engine-t adtak, vagy segédcsapatot küldtek a fejlesztéshez.

Az is látszik továbbá, hogy az MS valódi exkluzívok hiányában kapja az ívet (ráadásul a Win 10 Store sem nyomtatja a pénzt, de a Death Stranding nyilván nem oda jönne :). Ez nyilván az internet népe egy részének kritikája, és a PC-s verziók megtűrésétől is lehet jófejnek tűnni, de ez a labda is lecsapható.

Mások a Death Strandingnél a körülmények mint a korábbi példáknál, és az évszám is más. Nem lehet belőlük levezetni, hogy úgyis lesz PC-re. Lehet, hogy lesz, de jóval korlátozottabbak az esélyek.

Sors bona, nihil aliud.



Uncharted, GoW, Detroit oh yes enyém lesz oh yes.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Tehát a Sony érdemben nem tesz semmit, legfeljebb valószínűleg betesz egy leheletnyit a konkurenciának. Ez egy nagyon lusta megoldás, és én mint fogyasztó semmit nem nyerek vele.

Azt nem mondtam, hogy jó dolog (sőt: a "PC-s Sony" minden bizonnyal egy rohadtul zárt, összesítésben borzalmas dolog lenne), de ez a klasszikus corporate geciség is törődést jelent. :D

Egyébként button promptoknak is csak a megszokás miatt van jelentősége (amit nyilván nem bercsülök le), én "beszélem mindkét nyelvet", olyan mindegy mit ír ki, mert úgysem a kontrollergombokat lesem játék közben.

Én akkor tanultam meg a PS gombkiosztást, amikor a God of Warral játszottam emulátoron: azok a QTE-k pillanatok alatt bememorizáltatják veled a gombokat. :D

Amúgy te is vettél DS4-et, mint én, vagy neked csak elméletben/havernál jön be?

Nincs DS4-em, a környezetemnek sincs, csak és kizárólag rivjúk és netes játékosi beszámolók alapján írtam, amit írtam. Egyébként meg nem a szolgáltatás minőségét méltattam, csak azt mondtam, hogy alapból is működik a kontroller, hogy hogyan, az már más kérdés (driver nélkül nyilván úgy).

Kicsit most gondolkodom egyébként egy DS4 beszerzésén, mert az Xbox One kontrollerem elkezdett driftelni és nem úgy tűnik, hogy meg fogom tudni csinálni (max kiszedem belőle a joystickot, hogy a bunyós játékok menjnek D-Paddel), viszont a DS4-en meg állítólag a D-Pad megy könnyen tönkre, szóval nem tudom még.

Az Alan Wake is más helyzet, hiszen az MS legalább fél lábbal mindig is PC-n volt (valamilyen szinten mindig koncepció volt, hogy legalább időnként vessenek a koncot a másik paltformjukra, és a GfWL-be is több energiát öltek a sony kontrollertámogatásnál, sajnos :), reklámozták oda a játékot, és a jogokkal rendelkező, PC-s gyökerő Remedy volt a fejlesztő.

PC-n a kiadó is a Remedy volt.

A Death Strandingnél a Decima engine inkább azért érdekes, mert az a Guerilla Games fejlesztése, vagyis a Sony tulajdona.

Ez valamennyire nyilván komplikálja a dolgokat, de igazából a játékot illetően irreleváns és csak az számít, hogy mi van a Sony-Kojima szerződésben. A korai nyilatkozatok alapján valószínűleg az, hogy a Kojima Productions fejleszthet PC portot, de teljesen saját erőforrásból. A Decimáról a Horizon alapján meg annyit tudunk, hogy PS4 hardverre lett optimalizálva (vagyis PC-n előnyben az AMD) és hogy jelenleg nem fut 30 fps fölött, szóval minden bizonnyal nem lesz egyszerű meló portolni.

ráadásul a Win 10 Store sem nyomtatja a pénzt

Majd most: jön az Age of Empires Definitive Edition Win 10-re, Windows Store-exkluzívan, Xbox Live multival és minden jel arra mutat, hogy kurvára minőségi felújítás lesz (persze sok múlik majd az új játékmeneten, mert az teljesen nyilvánvaló, hogy az AoE1 nagyon komoly rebalance-re szorul, de azt is el lehet még cseszni). Nagyon sokan várták nagyon régóta, egyértelműen rengeteg PC-st fog behúzni a Store-ra.

Lehet, hogy lesz, de jóval korlátozottabbak az esélyek.

Igazából ezt sem tudjuk, mert össz-vissz van egy régi nyilatkozat arról, hogy néhány évvel a konzolos után jön, a többi a hatalmas nagy akadályokról csak egy halom feltételezés. Ezért lenne jó egy nyilatkozat, ami persze nem lesz, mert corporate bullshit, amiben a Sony-t egyébként is nehéz feladat toppolni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A soc-tol csak en csoppentem el. Szamomra magasan az vitte el az egesz showt, az egesz e3at kb. Azonnal kell! A Bluepoint egyszeruen elkepeszto milyen igenyes munkakat csinal mostanaban.



Sony meg se erőltette magát, és egy nulla showval is alázta MS-t... érthetetlen.



Majd most: jön az Age of Empires Definitive Edition Win 10-re

Mennyire gondolod komolyan, hogy egy 1997-es valós idejű stratégia felújított változata miatt (amelynek az eredetijéből saccperkábé fogyott három millió) megrohanják majd a Store-t? Komolyan érdekel.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Érdekel az SoC mert egy régi kedvenc a PS2 (akár döcögött akár nem) korszakból. De azért elcsöppenni nem csöppentem mert megint csak egy HD remake ami azért valljuk be nem túl kreatív. Egy FF7-től inkább elcsöppennék mert az már olyan régi, hogy azt mai technológiával látni nagyobb új élmény lesz.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Egyébként mindegyik show eddig nagyon nagyon semmilyen , langyos volt. Az MS-en külön röhögnöm kell, hogy ott minden szírszár bejelentésre amin az ember csak fogja a fejét ott vannak a kötelezően ujjongó majmok a nézők közt. Nyilván ezek ott vannak a Sony meg Nintendo előadásokon is de az MS-nél kínosabbat nem láttam most. Aki megvette a KI-t meg társait bla bla annak INGYEN adjuk majd a 4K verziót. 500$-os feltupírozott gép amire még mindig nem lesznek épkézláb exkluzív cuccok. És ilyenekre megy az ujjongás. Hát hova ne szarjak.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



NightBagoly írta:

Majd most: jön az Age of Empires Definitive Edition Win 10-re

Mennyire gondolod komolyan, hogy egy 1997-es valós idejű stratégia felújított változata miatt (amelynek az eredetijéből saccperkábé fogyott három millió) megrohanják majd a Store-t? Komolyan érdekel.

Abból, hogy Steamen kurvára sikeres az összes Age of Empires cím (az AoE 2 HD Editionből pl. ezidáig kb. 4 millió kópia ment el), ez meg nem szimplán a régi játék felújított változata lesz: teljesen újrarajzolták a grafikát, a kampányok új narratívát és szinkront kapnak, a játékmenet komolyan újra lesz balanszolva, a zene felújítva, szóval tulajdonképpen ez egy klasszikus izo 3D alapokra helyezett, modern remake, és ofkorsz további expansion packek is várhatóak. Korrekt ár mellett milliókat fognak eladni belőle, egy minőségi játék esetén pedig mindenki magasról fog kakilni arra, hogy Windows Store-on fut.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nem vagyunk rá méltók! :D

+1

"Fight steel Die honor"

"I eat resistance for breakfast"

Mr. Conan



Csak most esett le, hogy úgy en bloc a CoD-ról egy darab szó sem esett a konfok alatt, pedig többször is fel szoktak bukkanni különféle videók a soron következő részből.

Szerk.: Jól van, megnyugodtam. :) Két órája rakták fel ezt a videót:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=7kA0UmXsJoM

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



A Sony konferencian volt CoD: WWII trailer.

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=7kA0UmXsJoM



Őszintén? Ha összehoznak egy jó kampányt, rongyosra fogom játszani, mert nagyon megvan a klasszik WW2 shooter feeling.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Köszi, megtaláltam én is. Az élő adást alvás ürügyével kihagytam, a videók közé viszont csak most került fel a PS YouTube-csatornáján.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Egyebkent az a vicc, hogy en a konferencia alatt azt hittem ez campaign trailer:)



Ez legalabb nem az a bullshit remaster ami ps3on volt. Meg azert elegge ujra van epitve a dolog az alapjaibop nem csak uj textura aztan jolvan. Annyira sok ilyen remake nem nagyon volt emlekeim szerint. Meg jo lenne mar nem szaggatva vagy szarra mosott kepminosegben jatszani vele, na. Kreativnak alairom nem kreativ, meg mar a 2. ujrazasa a jateknak, de ezen legalabb latszik, hogy idot es energiat oltek bele. +Bluepoint.

Amugy eleg vicces, hogy mennyi cikk kering arrol, hogy hat a sony csalodas meg milyen kozepes showja volt meg igyszarugyszaramugyszar aztan igazabol ha belegondol az ember a masik oldalon toredek ennyi exclusive minosegi cuccot se tudtak felmutatni az uj konzol melle. Nyilvan nem volt ez most tele hatalmas meglepetesekkel percenkent, de felhozatalilag agyon gyalazza a ms felhozatalat a sony az a helyzet. Meg egy ilyen kozepes eloadassal is.



Detroit android lázadás szálon csak én padlóztam le? Mondjuk gyanus, hogy az Akta mäniskor sorozatban is Marcus volt a balfék lázadó vezér neve.



felhozatalilag agyon gyalazza a ms felhozatalat a sony az a helyzet.

Én ezt valahogy nem érzem, szerintem idén minden ugyanakkora langyos lábvíz volt. A Sony-nál nyilván ott vannak a minőségi(bb) exkluzív címek, de abszolút semmi újat nem mutattak a Colossus nyolcadik remasterét leszámítva. A Microsoft szvsz valamivel izgalmasabb volt a Scorpio miatt, csak náluk meg a killer app az, ami kurvára hiányzik. Mondanám, hogy nekem ott van nagy örömnek az Age of Empires remaster legalább tőlük, de az se lenne fair, mert nem a konfin mutatták be, hanem a PC gaming részben... de legalább a Wolfenstein mellett van egy darab játék idénről, amire rá vagyok izgulva, szóval köszi MS... I guess.

Összességében sok éve ez volt a legszarabb E3.

Szerk: Egyébként meg hé, Crackdown 3:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=k_9fG8hPCi0

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Azert volt csalodas a Sony, mert gyakorlatilag egy darab uj (nem VR) exkluzivot se mutattak be.
Na meg kurva rovid is volt a show...



Egyébként ez a néhol látható "hihetetlen, hogy szar volt a Sony, és mégsem volt szarabb a többinél!!!!!4444" vélemény már tényleg a zealotizmus legcsúcsa. :D Komolyan kedvem lenne "Sony, have my cum!" típusú mémeket gyártani ettől.

Idén minden szar volt, kit érdekelnek az arányok?

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


CJ képe
CJ

Akarod mondani, "Ridley, have my cum!" mémeket? ;)

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Ezt nem veszem sértésnek, mert tudom rólad, hogy te is azonnal átmész agyhalottba, ahogy meglátod kirajzolódni a nagy S betűs márkát az égen. :D Persze, tudom, hogy tévén az igazi a 720p, jóóóó messziről.

Egyébként inkább megpróbálnám elosztani Tarantino és David Lynch között.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Hát nem tudom. Engem a Spider-man mondjuk meglepett. A VR felhozatal meg nem érdekel úghogy azt teljesen skippeltem. SoC-nek mocskosul örülök, a többi meg hozta amit várt tőle az ember még ha nem is új cuccok. Védeni feltétlen nem akarom őket, de minőségileg még mindig messze vagyunk 2006-tól azért. :D Na az csalódás és szar is volt egyben.



Jah a spiderman harcrendszere hasonló a batymanéhoz, ami pozitivum. Nagyon jól megcsinálták, élvezet lesz jáccani spidey-val... .)

"Fight steel Die honor"

"I eat resistance for breakfast"

Mr. Conan


CJ képe
CJ

Bannolhatnánk az ügyvédeket a fórumról, mert annyit beszélnek, hogy rákot kap az ember és a végén igazat adsz nekik. ;D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!