Hearthstone

Utolsó bejegyzés


Tíz partit nyertem a quest druiddal, hogy meglegyen a Maiev küldi, ebből kettőt nyertem a küldivel, a többit a Managerie Wardennel. Az egyik nagy meglepetés az Earthen Scales, egy manából rengeteg armor össze tud jönni, jelentős túlélés szempontjából aggró ellen.



Leggyakrabban rogue, mage és warrior questekkel találkozom, ritkábban pedig priest és hunter questekkel. Warlock-ból láttam eddig talán kettőt, druidból meg shaman-ból egyet se :D. Ez utóbbi azért érdekes, mert állítólag a murlock shaman az új pirate warrior, ehhez képest 60-70 lejátszott meccs után sem találkoztam vele.

Nekem most nagy kedvencem a Plant Rogue. Deck listát most nem tudok linkelni, majd otthonról.

Bontáskor úgy gondoltam, hogy ez a legend abszolút nem lesz használható, de meglepően jól működik. Ha kijön viszonylag korán, akkor átlagosan 3x vissza lehet hozni ami nemrossz.

rwurl=http://i.amz.mshcdn.com/d5C3p9LjWVcdmPJhNdc_bUp4hZ8=/fit-in/1200x9600/ht...



sandalar adta az ötletet, hogy csináljak Elemental Shamant és úgy voltam nem várok tovább, hogy mi a legjobb deck, így ma ebédidőben lecraftoltam mindent hozzá. Mivel rankeden még sose nyomtam shamannal (nagyon meglepődtem, hogy 0 win volt mellette, mert arenaban meg szerettem) így kicsit költségesebb volt összerakni a decket, de egyébként nem olyan sok dust, csak 1 legendary és két epic kell (bár vannak más, drágább variációk is). Rank 6-7-en 8-1et mentem vele, mindent rommá vert kivéve egy priestet. A shaman legendary iszonyat jó, sokoldalú és nincs benne rng, ráadásul discoverből jöhet több, és akkor ellenfélnek általában game over.



Nekem a packnyitogatásban kijött a Shaman Quest, úgyhogy most épp az all-in-Murloc deckem játszom. Nem túl bonyolult, lényegében ontod magadból a murlocokat és a másik fél előbb-utóbb összeroppan a nyomás alatt. Priestbe most sikerült az 5. körben kitolnom 20 sebzést, inkább feladta. Egyébként olyan deck ellen, ami tele van board clearrel, tökre esélytelen, mert minionokon kívül szinte semmi nincs a deckben. :D Eddig mókás.

Ezzel párhuzamosan próbáltam a Discard Lockot (megvan mindkét legendary), de ritka fostalicska. Nagyon szomorú vagyok emiatt, mert az Un'Goroban csak ez az archetípus kapott legendary lapokat és pont az a baja az egésznek, mint a Grimy Goonsnak. A legendary csak akkor ér valamit, ha végig a kezedben van ÉS jól jön ki az RNG-s discard (ha mást dobsz rendszeresen, a 8. körben még mindig csak egy 2 manás 2/2 minion van, miközben a decked szinte üres). Ráadásul hiába jön a Nether Portal, a köröd végén spawnol két 3/2-est, amiket az ellenfél simán bedarál és semmi hasznuk nincs.

Van még Hunter és Warrior legendary minionom, de azokat még nem próbáltam. Hunter Dinomancy deckkel ökörködtem picit, de abszolút pofára esés, főleg a Rogue questtel szemben.

The strong eat, the weak are meat.



én nem értem ezt a warlock questet, hogy gondolták... borzalmasan lassú és rng függő. minden elveri szinte, sima zoo 100x jobb.



Most vertem el egy sima Zoo-t ezzel a deckkel, de valószínűleg csak szerencsém volt. Egyébként amikor nyerek - már amikor -, az esetek többségében sima Zoo effektus miatt történik, nem pedig azért, mert kész a quest és azzal picsáztam el az ellenfeleket. Mire leraknám a Portált, már nagyjából eldőlt a meccs (nincs Reno, ami hirtelen fordítana).

The strong eat, the weak are meat.



Ez a fő bajom a warlock questtel, meg az ilyen stílusú lapokkal. Ha ki tudod tenni, már eleve jó helyzetben vagy, viszont visszajönni nem lehet velük.



Csináltam egy hunter decket kb 300 dustból a többi része megvolt már. 25 ről 20 ra lementem vele 1 vereséggel. Aztán váltottam decked szintén hunter azzal meg egy nyerésre vagyok 16 tól.
Asszem holnap legyártom a shaman murloc decket. Úgyis van még 5k dustom.



A Shaman Murloc decket ajánlani tudom csak, nem túl nehéz játszani vele (azért kell kombinálni) és többnyire egész jól megállja a helyét. Ha elég gyors vagy, akkor be tudod előzni a Rogue Questet, de lehet keményebb Control deck ellen elvérezne. Egyébként a Murloc decknél én az alapreceptet használom, annyi eltéréssel, hogy nincs Finja-m, ami pedig nagggyon jó volna. De ez van, néha összejön Discoverből. :)

The strong eat, the weak are meat.



Nem tudom, hogy mi az alap recept. Én EZT néztem ki. Finja nekem sincs meg de azt nem is akarom legyártani. nagyjából 3500 dustból meglenne ez a deck fina nélkül. Milyen rankig lehet ezzel eljutni?
Igazából 13 volt a legkisebb ameddig eljutottam de hát sose voltak fullos deckjeim. Ha eljutnék 10 alá akkor már örülnék.



Úgy értem az alap receptet, hogy amikor új decket csinálsz, felajánl 3 deck recipet. A harmadik jelenleg ez a Murloc Association névre hallgató. :)

The strong eat, the weak are meat.



Na a shamannal megrekedtem rank4en ezert utolso dustomat felhasznalva csinaltam egy quest warriort is (piratet nem vagyok hajlando), eddig 5/5 win, remelem sikerul most mar legend gyorsan azta n uninstall.



Nem tudom, hogy csak szerencse e de két quest warriort is elpicsáztam a hunteremmel rank 17 en.



Elvileg hunter a legnehezebb matchup neki, ahogy olvastam, meg sok mulik a builden, mulliganen stb. De pl shamannal is rank 5ig minden quest warriort vertem, de itt lentebb meg mar jobban jatsszak es nagyon nehez volt.



A hunter deckemmel lenyomtam pár meccset és 14+egy csillagra lementem vesztés nélkül. Gyorsan abba is hagytam, nehogy megtörjön ez a szép sorozat :D



Pedig az élen a warrior mellett a sámán van, bár nem tudom pontosan milyen dekkel.
rwurl=http://imgur.com/c3Qux5F



nem tom, mondom elején 13-1-et mentem shamannal, aztán megjelentek az új fajta warriorok meg a rohadt rugók nonstop turn 4 questtel. De ma még a hunterek is el tudtak verni, pedig eddig free winek voltak, én nem tom mi van. Most quest warriorral meglett rank 3, csak nincs Curatorom meg 1 dirty rat még hiányzik, így kicsit gyengébb a deck, de elvileg működnie kell így is.



Pedig a Curator garantált kártya :)



jah, de nem toltam majdnem egy évig HS-t, aztán akkor tértem vissza amikor kijött Gadgetzan és inkább pakkokat vettem goldból így tudtam csinálni Reno Mage meg RenoLockot, amikhez nem kellett. De majd most gyorsan bepótolom, csak kár, hogy 1 évnyi gold kiesett :/



Elmondható a Q rugóra, hogy minden csoda 3 napig tart. Megkaptam a héten a questjét. Megcsináltam a megfelelő decket és felrongyoltam R11-ig ahol elfogyott a gőz.

Sajnos ez a deck nem túl életképes. Nagyon érzékeny arra, hogy hogyan húzol. Ha az 5. körben nincs kész a questje, akkor elmondható, hogy valószínűleg vége, mert annyira kevés életed marad addigra, hogy a boardot felépítve már halott leszel.

R11-től nem tudtam feljebb menni. Jöttek a pirate warrik, hunterek, amik körberöhögtek és legyorsultak. Esélyem se volt. Amikor 4-5 vesztett meccs volt zsinórban a warriktól átváltottam én is mocsok kalózra (sárkány ellen sárkányfű).

Simán meg lett az R10, majd vissza rugóra és folytattam azzal. Most vagyok túl egy 0-6-os meneten. Nem működik, túl törékeny. És ebből adódóan a sírást sem értem. A kalóz messze erősebb és gusztustalanabb. Azzal szinte nem tudsz rosszul húzni, míg a Q rugóval sajnos igen.

Innentől jönnek a Q hunterek, Taunt warrik, sámánok és még a buffer elementál pala is működik ellene ha 5-6. körig felhúz legalább 1 tauntot a 6-8-ből. Ami valljuk be nem túl nehéz. :)
A papok közül talán 1-2-őt tudtam elverni, többnyire mindig megoldották a fullos boardomat is.

Elismerem HA jó a muligan és HA mindent felhúz T5-ig ami kell neki, akkor senki nem veri el. A lejátszott ~50 meccsből talán kétszer fordult elő velem. Sajnos túl sok a HA. Lehet valakinek tetszik a deck és sok ideje van arra, hogy libikókázzon, de én szeretem effektíven kitölteni azt az időt amikor hs-el játszom és nekem ez nem fér bele.

Most egy pala decket néztem ki, ami félig elementálokra, tauntokra épít, félig pedig az új legendaryra (Tarim), plusz mellé természetesen Lagnaros és Tyrion. :)



Igen, az aggró paklik counterelik a rugó küldit. Sőt már vertem kétszer druid küldivel is rugó küldit.

Konkrétan engem a tehetetlenség baszott fel rajta, de ez félig meddig minden küldire vonatkozik. Vagy leaggrózod, vagy vesztesz, átfordult a játék ismét a gyors paklik irányába. Fönt, mondjuk valahol az 5. rank felett van amúgy a warrior küldin kívül életképes control deck, vagy full aggró dominancia van?



Még nem tartok ott, de az összerakott midrange pala deck eléggé countereli a SMorc-ot.
Előbb vertem el egy murlocos palát ami zergelt a kis lényeivel. Eljutottunk T8-ig és a tauntok selfheal na meg a getaway kodo megfogta. :)

Kapott egy 11/14-es Lagnarost secrettel a fejemen és ott hagytam gondolkodni. :D
Még nem vagyok R5 körül, de tapasztalatból mondom, hogy fentebb ritkább az aggro mert midrange deckekkel megfogják őket.

Ezzel tololm. Az Ivory Knight helyett kellene még az új Elise is, de nem nyitottam ki, craftolni meg nem akarom. Egyelőre.
rwurl=http://imgur.com/SPFAaMJ



Nekem ma rank3on sok rogue, pirate warrior jött szembe leginkább. Volt pár quest warrior meg elvetve egy egy hunter vagy mage, esetleg aggro druid. Rugó akkor jó, ha több a controll deck és nyugodtan szorakozhat a questjevel, aggro ellen szinte esélytelen. Ezt a midrange paladint elég sokan tolják most legenden is, mert Kolento meg savjz ezzel ment fel legend rank top10ig, bár savjz pl nem játszik forbidden healinget, hanem 2 dirty rat és két 3 manas discover a taunt (nem tom nevet) minion van benne, így a value gamet jobban hozza. Lehet lassan atvaltok én is erre, mert eléggé beragadtam rank 3on.



Ehhez nem is fűznék hozzá semmit, abszolút így gondolom én is



Pont ezzel a dekkel játszottam én is, tegnap lestem streamről Day9 játszott vele :D



Egyébként eddig az ungoro az egyik legfrankóbb kieg élvezeti szempontból szerintem.


CJ képe
CJ

ez a meta elég rák, taunt warrior ami nekem eddig eléggé jól működik.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Egyetértek. Elején első pár nap jó volt, de azóta sokkal nagyobb rák ez a meta meg az előzőnél is. Undorito deckeket lehet csinálni, és kb minden ilyen kizarasos alapon működik: valami vagy jó valami ellen vagy tuti kikap. Semmi variációs lehetőség nincs már sehol, mindig a megadott sémát kell követni. Régen olyan élvezetesek voltak a control matchupok, aggröt is meg lehetett fogni, ha okosan játszott az ember. Itt már nincs semmi, gyakorlatilag első kortol lehet tudni ki nyer.szerintem holnap le is törlöm a játékot, mennyi időt elpocsekoltam feleslegesen erre a hulladékrá. Remélem csődbe megy a tetű blizzard,



Nekem így jobban tetszik a játék. Változatos és élvezetes. Nincsennek abszolút domináns deck-ek, még ha 1-2 annak is tűnik. Nem gondolnám, hogy kizárásos alapon működik, midrange/tempo paklikkal egész szépen meg lehet fogni az aggrot és a kontrolt is. Végre a játékban van minden kaszt, simán csak adaptálódni kell a trendhez. Figyleni miből van aktuálisan sok és változtatni a paklin, vagy váltani másra.



Család ma nem volt itthon, kicsit rámentem a ladderre. 15-ről lejöttem 7-re viszonylag könnyen.
rwurl=http://imgur.com/elXdOQq
Tyrion a legaljáról lemaradt.

Nagyon jó ezzel a deckkel játszani, minden class ellen megállja a helyét. Vannak persze stresszesebb matchup-ok (quest warrior, bármilyen priest és természetesen a quest rogue :D), de jó mulligan döntéssel és egy pici szerencsével hozni lehet azokat is.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!