Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


lol az akácfa mondjuk tényleg fiatalos mert hagyján hogy top proli hely, részeg gimnazistákkal is tele van néha

Regen minden jobb volt.



Céges gépet kellene néznem magamnak. Jelenleg egy 2012-es MacBook Pro gépet nyüstölök, ahelyett kellene windowsos alternatíva. Mivel reprezentálnom is kell az ügyfeleknél, az Asus ZenBookok között néztem szét gyorsan az előbb, aztán úgy gondoltam, inkább megkérdezem itt, mielőtt nagyon elmélyednék a specifikációkban, hogy van-e valakinek jó tippje.

Alapvetően irodai munkát fogok végezni rajta (Office, Visio, Photoshop), de nem fogok szomorkodni, ha esetleg elfut rajta egy-két játék (ebben úgyis az Intel HD lesz a szűk keresztmetszet). 500 gib SSD és 16 giga RAM legyen benne, továbbá i5 alatt nem gondolkoznék (ebben a kategóriában kábé úgyis ott kezdődik minden). Én szeretem a 15 incses kijelzőket, meg ha van keypad a billentyűzet jobboldalán, de ezeket a villantósság oltárán beáldozva valószínűleg valami 13"-es lesz a végeredmény. Matt kijelző előnyben, HD felbontás nekem elég, ha nagyobb, akkor nem fogok szipogni, de egyelőre kihasználni sem.
Árban jó lenne az 1-2 évvel ezelőtti MacBookok alatt maradni.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Hangfal témában valakinek tapasztalata /ötlete mit érdemes?
Nem vagyok vájtfülű, nálam eddig kimerült abban a választási folyamat, hogy ha nehéz, akkor jól fog szólni... :) Ennek megfelelően abszolút nincs igényem 5.1-re, aranyozott csatlakozókra/vezetékekre meg mindenféle voodoo mágiára. Lényeg, hogy legyen szabályozható basszus rajta, korrekt hangzása és pénztárcabarát árazása.
Esetleg még annyi tanács jól jönne, hogy mire érdemes odafigyelni illetve mit kell nézni keresgélés közben.



Ezért utálom ezt az ömlesztett segélykérő topikot. Beírok egy kérdést, felmegy a topik mindenkinél a toplista tetejére, páran megnézik, valakinek eszébe jut a saját kérdése, amit mindig elfelejt megkérdezni, betolja az enyém alá, az övére érkeznek válaszok, mivel az van legalul, az enyém meg jól elfelejtődik. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



En most egy ThinkPad X1 Carbont orokoltem az elodomtol a cegbelepesemkor. Biztos is, hogy ennek a legfrissebb utodjat fogom kerni most szeptemberben is. Szurke szinben. :)

Sokat nem tudok rola mondani, egyszeruen tokeletes. (Leszamitva az uj MacBookon is teljesen ertelmezhetetlen virtualis gombsort, azt szivbol gyulolom. Szerencsere az uj modellrol ezt mar le is szedtek. :)) En eleg kemenyen kihajtom belole a lelket, mert felig-meddig fejleszto vagyok, plusz siman lehet vinni ugyfel meetingre is, nem fognak kinezni miatta. :) A mostani touch screenes, de szerintem a kovekezot mar e nelkul fogom kerni. Nem hasznalom annyit mint amennyire zavar, hogy folyton pucolnom kell... :)

Amugy egyedul talan egy Surface Pro-n gondolkoznek el alternativakent, csak annak sajnos sehol sincs a billentyuzete a ThinkPadhez kepest, ami nekem viszont nagyon fontos. Plusz ugye az ujjlenyomatok, lasd fent. Ezert is inkabb a ThinkPad.


Tno képe
Tno

Ha ez megnyugtat, én nem tudok válaszolni a kérdésedre:P

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Még Vajk ajánlotta a Logitech Z623 at. (uhh most látom, hogy felment az ára. Amikor vettem 39 ezer ft volt.) Ilyet vettem és tökéletesen megvagyok vele elégedve. A síma gagyi sztereó hangfalak után szokni kellett de kb egy hét alatt megszokta a fülem, hogy a mély most a mélynyomóból jön, és nem a bal oldali hangfalból. A mélynyomója is jól működik nem hupákol feleslegesen és nem is recseg. Ezért az árért jó választás szerintem ha 2.1 ben gondolkozol.



Ezt most olyan jól leírtad helyettem <3

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



nyehe, pont nekem is ilyen van, csak a tévén. szóval arra is teljesen jó, ha nem szükséges az 5.1.
nekem kb 8 éve megvan, akkor még olcsóbb volt :D
gépen meg kb egy 12 éves creative 2.1-es valami van, az is tökéletesen jó még, azt leszámítva hogy anno néhányszor véletlenül a falhoz szorítottam a vezetékes hangerőszabályzóját a falhoz, így hang állításnál sistereg, de ennyi baja

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Nekem most egy Genius GX Gaming SW-G2.1 3000 (gyönyörű név) van valamivel több, mint egy éve. Játék/sorozat/film rendszeresen szól rajta, basszust külön lehet tekergetni, egyelőre probléma nem volt vele, nem serceg, nem pattog. Többféle verzió van belőle, színben/formában különböznek, meg abban, hogy hány wattosak a hangfalak.



Kösz a tippeket. Ettől tartottam, hogy horror áron lesznek ezek. Alapvetően 5-8000ft-os régióban nézelődtem volna, de most hogy itt mindenki 20.000-40.000 között vesz hangfalat, körbenéztem ebben a kategóriában is, és ez tetszett meg : https://ipon.hu/webshop/product/avermedia_gs310_ballista_unity/1347253
De még mindig nem tudom, hogy akarok-e / kell-e nekem ennyiért hangfal... :)



Ha egyébként is egy táskarádióról hallgatod a zenét, és bejön, akkor nem.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Az 5-8 ezer ft ot kategóriának meg a minősége a horror általában.
Én is sokalltam a Logitech árát de úgy voltam vele, hogy elég a sok szarból veszek egy jót végre. És nem bántam meg. Jó döntés volt. Lehet, hogy ez sem fogja bírni nagyon sokáig és elbaszódik, de addig legalább úgy szól ahogy az kell.



Vegyél használtan. Én az egy szinttel lejjebbi logitech modellt (asszem) vettem meg használtan 1500 jenért, az 4k HUF sincs. Otthon is tökugyanez a modell volt, nekem bevált. Viszont lehet kéne mégegy - most, hogy már van tv-m, oda is kéne valami megoldás, de 2 mélyláda egymás mellett az asztalomnál már kicsit útban lenne :)
Soundbarokkal is szemezgettem, de elég borsos áron vannak.
Vagy valami jó öreg használt japán dög, ami fából van és a világ végéig kitart.

Regen minden jobb volt.



Fire tv-t mókoltatok már?

Acestreamet akartam rá tenni, sikerült is feltelepteni az androidos verziót, de rohadt bugos az irányítása (aka. használhatatlan) és nem is akart működni (plusz távirányítóval bepötyögni a csillió karakteres content ID-t pain in the ass).

Nem igazán akarom rootolni meg kodit flashelni meg nemtom mit csinálnak mostanában a cool kidek (szóval egyelőre extended display a PC-ről, végülis az is működik, de akkor meg a hanggal van macera mert miért is járna ott a technológia, hogy az egyik alkalmazás hangcsatornáját kiküldöm HDMI-n, a többi meg marad a PC hangkártyán).

Regen minden jobb volt.


Lou képe
Lou
Donator

részemről egy Creative GigaWorks T20 Series II 2.0 -re neveztem be 1 héttel ezelőtt és nem bántam meg. nem akartam mélynyomót az asztal köré, szgép mellé bőven megfelel ez nekem.

más

egér, wireless, fingertip preferált, halálpontos, minden felületen működő különösebb latency nélkül, 20k alatt lehetőleg, szóval nem létező, de hátha
GO

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Kodival nem kell szopni. Van apk. Szerintem simán felmegy, de nincs semmi tapasztalatom fire stickel.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Egy reddites tutorial szerint, amit néztem, sideloadolni kell adb-vel és úgy kell rávarázsolni bár nem olvastam végig.

Regen minden jobb volt.


Tno képe
Tno

Teljesen amatőr kérdés, de leírná valaki, hogy hogyan kell saját lista szerint (tehát kijelölök adatmezőket, hogy ezekre szűrjön) szűrni excelben?... Mikor legutóbb akartam ilyet, az istenért se ment a leírás szerint.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



fkeres függvény?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Feltételezve, hogy legalább egy 2007-es Excelt futtatsz, és jól értem a feladatot:
A szalagmenü Home/Keződlap részén jobb kéz felé van egy tölcsér ikonnal ellátott Rendezés és szűrés parancs. Beleállsz az adathalmaz első sorában (ahol otpimális esetben a fejléc értékek vannak) valamelyik celléba, és ráböksz erre a tölcsér ikonra, és a legördülőből kiválasztod a Szűrés/Filter parancsot. Minden oszlop első sora kap egy helyre kis szűrő ikont, azokkal tudod kedvedre szűrügetni a teljes táblázatot az adott oszlop alapján.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Tno képe
Tno

Igen, ismerem ezt a funkciót, ennek egy advanced változata kéne. Tehát van egy szép adatblokkom, és van egy ezektől független oszlop, az ebben az oszlopban lévő szótöredékekre kellene szűrni a nagy adatblokkon. Ha rákattintok a fejlécre, ahol a megjelenítendő értékeket lehet kiválasztani, a legördülő menüben van a szövegszűrő menüpont, na ez kéne nekem, de 2 lehetőségnél többel.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Lou képe
Lou
Donator

ugyanott van a data fülön az advanced filtering opció
abban kijelölöd a táblázatot, amit filterezni akarsz, megjelölöd a blokk-ot ami szerint és oké
fejléc elnevezésnek stimmelnie kell
szűrés szerinti értékeknél meg ugye a szokásos wildcard karakterhasználat van, ha macs kezdetűek kellenek mondjuk, akkor macs* legyen a cellában

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King


Tno képe
Tno

Na, eddig jutottam el én is. Nem működik. Hogy kell?:D (A fejléc elnevezésnek stimmelnie kell-t nem tudom hova rakni, esetleg itt lehet a problémám)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Lou képe
Lou
Donator

oszlop elnevezésre gondolok, tehát ha mondjuk
"név", "cím", "összeg" az oszlopnevek és alatta az adatok, akkor
ez ugye a filterezendő tábla
és mondjuk ha 3. oszlop adatai alapján akarsz szűrni 80k-nál nagyobb összegekre, akkor vhol odébb úgy kell kinézzen a kritérium blokk, hogy "összeg" és alatta a kritérium, jelen esetben mondjuk >80000
függ attól is, hogy milyen formátumú a cella, amiben szűrnie kell, pl ha eredeti cella szám, akkor nekem nem működött pl az 5* szűrés. stb.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King


Tno képe
Tno

Elképesztő, de úgy látszik működik. (így is próbáltam most egyszer amúgy, de nyilván véletlenül másik oszlopnevet írtam, és nem adott találatot:D) Most abba nem fogok belekötni, hogy így csak egy oszlopban keres, mert kivételesen ez pont elég jelenleg:P Kösz, Lou:) (és egyebek)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Strato írta: :)

Szerintem csak turelmetlen vahy en is alltalaban el szoktam olvasni ilyenkor azert nem csak egy kerdest latok, szoval csak ido kerdese. Aztan sokszor nem tudom a valszasz es gondolom nem csak en vagyok vele igy... :)

Szerk.: Latod, most például nem olvastam tovább, de vussza igen... :D

"Fight steel Die honor"

"I eat resistance for breakfast"

Mr. Conan



És milyen laptopot ajánlasz? :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Ajánlom, hogy valami jót vegyél :P



Strato írta: És milyen laptopot ajánlasz? :)

Ami neked megfelel! :D

De mondok egyet: acer spin 7. Én ilyet akartam, aztán megláttam az árát... :D

"Fight steel Die honor"

"I eat resistance for breakfast"

Mr. Conan

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!