Jelenlegi hely

Ágyő, szép hazánk!

Utolsó bejegyzés


Akkor írd le az asszonyét :D



azt nemtom, mert nincs itt. o szegenykem melozik. de nesze:
felkelek valamikor. vagy bruzolnom kell, vagy elzsibbadt valamim vagy valami hasonlo.
ki megyek a konyhaba es korulnezek. a haromszemelyes kv fozo kettonknek van es kulonben is lusta vagyok kv-t fozni szal iszok egy kis koca kolat es beulok a gep ele hireket bambulni.
elszivok egy fel doboz cigit.
aztan rajovok mikozben az indexen a magyar kiralysagrol szolo hireket olvasom, hogy qrvara nem erdekel es nem is kotelezo arrol tudnom szal elinditom a heroes & generals-t. lelonek soxor mert szar a netem. a sokadik duhito csata utan bontok egy sort meg toltok whiskeyt. csinalom ezt 13.00-15.00-ig kb. kene enni.
rendelek valami kajat online meg egy uveg whiskeyt mert ez fogyoban van-meg egy csata pont belefer.
meghozzak a flamot, megnezek online valami sorozat epizodot, amirol eszembe jut, hogy hiszen akar dolgozhatnek is. szal ebed utan neki allok rajzolni (a monitor ketharmadan) es a filmet tovabb nezem. amikor beall a kaja koma ebed utan megint lovok online, szejjel idegesitenek, felebredek, rajzolgatok meg. mikor ugyerzem eleg jon a kiserletezes-valami uj (most eppen leszedtem a WoW klienst es trialba probalgatom) kozben csuszik az alkohol, fogy a cigi is hipp-hopp hajnali haromnegyed harom-mint most.
repeat.
ok, ha holnap megnyilik az elet igy azsiai szilveszter utan es barmi nyitva van elmeek takaritoszereket (tusfejet!!!) nezni botba. kozbe beulok par helyre egy-ket sorre. mikor haza erek elgondolkozok(ha sikeres volt a vasarlas), hogy takaritsak-e, vagy felhivjak egy takarito not.
ussetek.

"okey-dokey!"



Az élet császára! Ugyanakkor az élet Mikka is.



De a rajzokat azért eladod v. valami jattot kapsz utánuk? :D Nyugtass meg, hogy nem az asszony rizsre valójából éltek...


Boz képe
Boz

Taníts, mester :D

Éljenek a videojátékok!



Ami eszembe jutott erről az egymás alá licitálásról:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=Xe1a1wHxTyo

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Éltem én is így évekig; átmenetileg ugyan jó volt, de nem volt kifizetődő, plusz semmire nem jutottam a céljaim kapcsán. Visszagondolva inkább kihagynám, de kinek mi.

Most sem szakadok meg (mindenki utál, hogy 9-kor kelek leghamarabb, aztán napi 3-4 óra munkával 2-3x annyit keresek, mint az átlagember), de legalább van pénzem és persze jövőképem is. És igyekszem minél kevesebbet inni. Ami még mindig nem kevés...

Non serviam



Dehogy adnak. Mär harom napja benzinkutkajan elek... itt szinte minden bezar este 8 körül. A benzinkutak java is bezär, vagy expresses (kärtyäert kapsz benzint es ennyi, meg käveautomata sincs).
22:00-ra azert sikerült ma hazaerni.


Tno képe
Tno

és persze jövőképem

Nahohéhó! Már ott tartunk, hogy akinek nincs jövőképe, az nem is ember, vagy mi?:D

@Chiller
Ezek a belga ä-k azért kemények:D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Hajrá, élj a csodás jelenben... droid.

Non serviam


Tno képe
Tno

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Boz képe
Boz

Oszt Soulstorm is benne van abban a jövőképben vagy az már a múlté?

Éljenek a videojátékok!



En se tudnek ilyen szetcsuszott eletet elni, tuti felakasztanam magam rovidtavon :) De izlesek es pofonok.

Mondjuk a 7.30-as kelest keptelen vagyok megszokni meg a kotott munkaidot is, de ezek nem annyira veszesek. Meg 2-3x annyit se keresek, mint az atlag. De Japanban nem is lehet, otthon egyszerubb. Inni meg kimozdulni meg leginkabb csak negativ idom van a suli miatt, de majd nyaron.

Regen minden jobb volt.


Tno képe
Tno

Mondjuk a 7.30-as kelest keptelen vagyok megszokni meg a kotott munkaidot is

Egyszerű: Ne szokd meg:P

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



a fenti eletmod atmeneti, amig asszony tavol van. mikor visszajon elkezdodik a vallalkozoi eletmod, meg no pia, meg esetleg valami testmozgas.
amugy ja, a rajzokert zset kapok, de van amikor csak a magam kedvejert muvelem. amig be nem indul a biznyic, abbol elunk amit az elmult evekben osszetettunk es az bizony szopas jellegu munka eredmenye volt, hetvegek meg unnepnapok nelkul, amikor -mint ti is- csak aludni jar haza az ember.
mindenesetre most egy honap kenyeztetes -ivas, game-filmek.

"okey-dokey!"



Egyszerűen képzeld el magad 10 év múlva, ahogy élni szeretnél. Én pl. erre a kérdésre, mindig ezt válaszolom:
"Egy posztnukleáris radioaktív sivatagában vándorlok és mutánsokra vadászok. Lesz egy 1982-es chevrolet camaro z28-am, amire páncélt és gépfegyvereket hegesztettek Erődvárosba (az egykori paksi erőmű környékén alapított kolónia). :D Ezzel bármelyik telefonos kérdőívest néma csendre tudod kényszeríteni :D

Chiller:Az kemény, bameg. Nincs lehetőséged venni - hétvégén pl. - egy rakat zsemlét, amit bebaszol a fagyasztóba és abból élni? Vagy a szállásotok milyen, egyben, külön?



Hát most volt 2 héten belül a második állásinterjúm, szóval fingerscrossed, hogy ne kelljen :D

Regen minden jobb volt.



Sok sikert Chiller! Nyáron RW balcsi? (Márha Vajk is úgy akarja) vagy most 2 évig erre sem nézel?

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



A szallas frankó, de van nehany problema vele. Hat szemelyre van egy db 120 literes huto, 4 szoba, egy asztal, es ket futotest (egy pellet kandallo es egy radiator).

@Dispolier: Tervezek hazamenni igen, kb havonkent par napokra. Sound berletet is ugye megvettem :)

Meglatjuk egyelore hogy birom, ma is most vegeztem a munkaval... Es jovo heten indul be az igazi nagyuzem, heti negy allomas upgrade (eddig 2 szokott lenni, plusz a javitasok).

Igazsag szerint nem is ertem, hogy gondoljak, de majd meglatjuk mi lesz.



Tudom, anno igertem kepeket, de dolgozzatok japan munkarend mellett es csinaljatok mellette egy full-time egyetemet, ti se fogtok forumozgatni meg kepeket szerkesztgetni meg blogolgatni.

Instagramon folyamatos a kontent, ha szabadidom van es maszkalok, oda mindig kerul kep:
https://www.instagram.com/oszkarjozsa/

Az egyetlen posztprocesszalt, feltoltott fenykepalbumom meg a Tokyo Auto Salonon keszult meg januarban:
https://www.flickr.com/photos/oscee/albums/72157679169416466

Regen minden jobb volt.



Még egyszer külföldre akarnék menni tuti max. a horvát tengerpartra vagy valami hasonló csóró, de kellemes helyre költöznék le, mint a német nyuggerek. Évek óta neten keresem össze a lóvét, időben-földrajzilag is függetlenítve magam, így igazából akár meg is tehetném, de még az asszony ide van kötve. Én már biztos nem mennék vissza 8 órás melóba, inkább a mérnök diplomámat se használom. Bár most bele akarok húzni vállalkozás szinten, mert beálltam ilyen napi ~2 óra munkára, aztán kezd úgy kinézni a napom, mint Mikkamakka #93 -as hsz-e. Mondjuk kb 2 hónapja vagyok így, mert azelőtt én is a tökömet elhagytam, fél óra szabadidőm sem volt.



Jó képek. Követlek.

Eztán nem árt, ha néha a hátad mögé nézel ;)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Kis update.
Bilzent elhagytuk, egy honapig Maaseikben voltunk. Az sem volt rossz, de kicsit szük volt 4 embernek. A tulajnak 5 päväja volt, meg egy rakäs mäs ällata, hät az elejen meg vicces volt hajnali 4kor pävakurjongatäsra ebredni, de aztän mär nem :D Jurassic park raptorhangok megvannak? Na olyasmi, csak sokkal hangosabb. Elöször azt hittem valami reszeg be akar jönni :D Es felszällnak a häztetore, autora, mindenre :D
Ami meg nagyon durva volt, Maaseikben mostak ränk, es hetente egyszer ingyen kitakaritottak :D Pedig rohadt nagy kupit szoktunk tartani... 4 ferfi, semmi szabadidövel, nagy sörfogyasztässal, es iszonyat _rengeteg_ (de tenyleg) melos szerszammal, cuccal, spare anyaggal.

Tegnap ota pedig Westerloban lakunk, kösz AirBnB! Eleg otthonos ez is, csak ket gond van: a tulaj nemetjuhäsza nem az a baratkozos fajta, es közös a lakokkal a konyha.... Sajnos a Bilzeni tul dräga volt, a Maaseik-i szälläst pedig mär lefoglaltäk a föszezonban elölünk. Azert elleszünk szerintem.

Alpincuccot elvettek tölem, most mär ha akarnek se mäszhatnek toronyra/daruskosärba. Na nem mintha annyira akarnek. :D Kicsit (?) több felelösseget tolt räm a fönök, több irodai munka, több kommunikäcio a fövallalkozo embereivel. Magyarazkodäs, emailezes, problemamegoldäs, mindenfele, ez se jobb mint a mäszäs, csak mäskepp szar. Cserebe a szombatom ältaläban home office. Nehez az ittenieket megerteni, neha komolyan ugy tünik direkt a legbonyolultabb megoldäsokat välasztjäk... Majd egyszer talän irok pär peldät egyelöre kenytelenek vagytok elhinni :) Meg amugy se biztos hogy sokra mennetek, nem sok telekomos van gondolom itt. (Igaz, meg en is böven csak tanulom.)

Volt ket eleg huzos nap (07:00->03:00), szoval nem habostorta toväbbra sem, es a stressz is megrekedt egy konstans magas szinten, de meg tolom :) Mär több mint 5 hete egyhuzamban kint, es lehet äprilisban nem is jutok haza egyältalän.Toväbbra is alväs es munka az eletem, de meg mindig tetszik kint. Persze azert sokkal jobb lenne egy klasszik 8 oräs munka. Hiänyzanak a szämitogepes jätekok. Vagy a zenehallgatäs. Vagy film/sorozatnezes. Szoval a szorakozäs ugy zussamen. :(

Megvolt az elso benäzäsom is: Sikerült bekötes utän "leföldelnem" a kabinet ajtajän a 4 db sorbakötött 92 Ah-s aksit... szep nagyot pukkant/villant - egy anyät is "levägtam" a szekreny egyik csavarjärol amit egyuttal rähegesztettem a 13-as villäskulcsra :D Szerencsere nagyobb baj nem lett.

Egyik siteunk (tornyunk) a francia-belga-luxemburg härmashatärtól kb. 2 km-re volt, es mivel ott is eleg kesön vegeztünk (22:00), igy a gps szerinti egyetlen meg nyitva tarto meki franciäknäl volt, hät teljesen ledöbbentem, hogy annyit nem volt kepes megerteni angolul, hogy egy bigmek menu + egy sajtburger.... Nyilvän 2x 250km utazäs utän es 16 ora munka utän az embernek mär nincs olyan sok türelme. Mindegy amit kaptam bigmek menüt elosztottuk ketfele'.
Luxemburgban meg 1 euro alatt van a gäzolaj/benzin, aki nem tudnä. Ätmentünk a hatäron tankolni, es egyböl ott volt vagy 22 benzinkut, 12 fele cegtöl.... Adoparadicsom level 99.

Amugy tenyleg eleg hülyek az itteniek, a deli reszen tenyleg kb a francia az egyetlen es hivatalos nyelv (egyebkent csorobbak is), eszakon azert tudnak hollandul es mellette az esetek nagy többsegeben angolt es franciät/nemetet is ismerik. Na mindegy. Felölem tuti ketteszakadhatnänak, a fenti resz mehet hollandusokhoz, a lenti meg a franciäkhoz.

Persze a belga francia van olyan ökör, hogy többre tartja magät a francia franciänäl. :D
A belga holland meg csak szeretne holland holland lenni XD

Na majd alkalomadtän folyt köv.



annyit nem volt kepes megerteni angolul, hogy egy bigmek menu + egy sajtburger....

Persze hogy nem, bazmeg, mert nem a nevükön nevezted az ételeket. Az úgy van, hogy LÖ bigmek és LÖ csízbörger. Hát még ezt se tudod..?!


CJ képe
CJ

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Nem is tudom, hogy hol olvastam de állítólag amelyik tud angolul még az sem fog megszólalni mert csak azért sem. Aki akar valamit az tanulja meg szépen a franciát úgy vannak vele.



Teljesen igaz.

Bemegyek egy boltba, elmondom szepen angolul mit szeretnek väsärolni, lätom rajta hogy megerti, majd elkezd välaszolni franciäul nekem. Komolyan vicc.

Szerencsere 1-2 cuccon azert nem csak a szokäsos holland es francia nyelvü leiräs van, hanem ott a nemet/angol is esetleg. Tudom - tanuljam meg a hollandot/franciät... csak ehhez idö is kellene.

Az a baj, hogy tul jol elnek itt ezek... leszarjäk, hogy most emiatt egy (vagy több) külföldi nem väsärol näluk.



Kezd el nekik Magyarul karattyolni ilyen esetben, csak, hogy érezzék milyen bunkóság is az amit csinálnak.



Miért lenne bunkóság? A saját országában mindenki elvarhatja, h a saját nyelvén kommunikaljanak vele. A francia meg hagyományosan a nemzetközi kommunikáció elsődleges nyelve.



Azért mert tud angolul és megéri amit mondanak neki. Ennek ellenére nem válaszol ergo bunkó.
Mégis miért tanult angolt, ha nem használja? Várj tudom a választ. Mert bunkó.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!