Jelenlegi hely

A Sör

Utolsó bejegyzés


Menő az umlautos á-d.
É-re nincs közvetlen karaktered? :) Ë, ë

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Nincs sajnos. Mobilon van rendes billentyum, csak az nem olyan jó....

Van magyar kiosztás egyébként a Windowsban, csak azon valamiért fel van cserélve az y-z, tehát megint csak pont használhatatlan. Meg persze vakon kell megtalalni az ékezetes karaktereket. :)

Így egyelőre marad ez, bocsi. Tudom, én is utálom. Majd lesz valami. Otthoni laptopomra ma rendeltem új billentyűzetet, sajnos az is angol lesz mert a a magyar 10 rugó, az angol meg 3. Remélem megeszi a amostani szar magyar helyett.

----

Az mindenesetre már kiderult, ha fapados laptop kell, franciában a legolcsóbb. Viszont lehet gtx 1050-es laptopot kéne venni, csak azt meg rohadtul sajnálnám a siteokra hidegbe szélbe esőbe vinni. Három laptop meg túlzás :) mondjuk azt már látom, hogy itt aztán kurvara nincs időm játszani.... :(

Itt viszont még a szamtek is rohadt drága. Na nem mintha kéne egy holland/francia billentyűzetes cucc, de lett volna az a kedvezmény hogy atmatricazzam.



Hát ez már több mint kínos...



Az összes sör közül amit eddig kóstoltam ez viszi a pálmát. Egyszerűen tökéletes.

rwurl=http://s3.amazonaws.com/beertourprod/beers/pictures/000/000/061/original...



Hogy én mennyire gyűlölöm ezeket az önjelölt nagyképű sör kritikusokat (akik 1. bölcsész diákok, 2. proli Józsika, aki unalmában blogot írogat), akik kis könyvvel a kezükben jegyzetelnek és vágják a pofákat fesztiválokon. Én csak egy fajta kritikust ismerek el ebben a témában: Sörmester.



ezt mi váltotta ki? :D



Gellért Hotel Sörfesztiválon összeszólalkoztam egy ilyen farokkal.


CJ képe
CJ

A sörmesternek milyen típusú a végzettsége? ;)

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Nem értem a kérdést. Mármint az ember lehet Sörfőző mester szakmérnök vagy Sörfőző mester szaktanácsadó (ismerősöm Corvinusra jár éppen). Természetesen lehet főzni és tanácsokat adni szakmai háttér nélkül... Én csak arra értettem, hogy általában ezek a "kritikusok" bemennek vágják a pofákat és grimaszolnak mindenre, mert vettek a boltban egy-egy kézműves sört és indítottak egy blogot egy ingyenes felületen. A jól megfogalmazott, építő kritikával soha sincs baj.

A yelpes South Park rész jut erről eszembe...
rwurl=http://1.images.southparkstudios.com/blogs/southparkstudios.com/files/20...
Magyarország, ahol mindenki mindenben szakértő.




Szombaton mi is kint voltunk Hancuval. Nyitáskor már ott voltunk, és 8-ra kész is lettünk, mint a matek házi. Bazi erős sörök voltak! A Paulanernél ittam talán a legjobbat, a Kecskeméti Sörmanufaktúra kellemes meglepetés volt, a Guinness pedig túlértékelt.



Ezen a hétvégén úgy néz ki végre nem kell dolgoznom semmit és asszony is családdal lesz, így gondoltam valamit csak venni kéne a meccsnézésekhez. Mivel tényleg évente 1-2 alkalommal iszok így fogalmam sincs miket vettem, a Guiness-en kívül (ami gondolom köszönő viszonyban sincs az igazival, de azért kíváncsi vagyok) a többit teljesen hasraütésszerűen válogattam össze. Ilyen Edelweisst, Ottakringert meg Radlert nem akartam, azokat anno Bécsben ismertem. Egyedül valami Fuller's London Porter széria volt még ami érdekesnek tűnt, de nem mertem így látatlanban azokat.

rwurl=http://i.imgur.com/WZf0Gln.jpg

Ha van esetleg valami tanács hozzájuk, hogy hidegen vagy ne hidegen, nassolnivalóval vagy magában, stb. azt szívesen fogadom :)



Keveset vettél.
Valentinsbol főleg.

rwurl=http://i.imgur.com/4kRbU5Mh.jpg

Szerk. Eh. Szar a mobilról linkeles.



úgy veszem észre, hogy az imgur link magában nem szok működni, csak az imgur kép link. Na ezt most jól megaszondtam, de hogy imgur.com/XY nem, imgur.com/XY.jpg vagy mi igen.
rwurl=http://i.imgur.com/gYgOl4R.jpg



Ez a Valentins nem volt rossz, de edelweiss nekem jobban bejött. Eeknek a red beereknek meg ilyen jelegtelen izunek kell lenniük? Az Eichbaum red Beer szinte olyan mintha egy kicsit vas ízű vizet innék, semmi utoíz, és az alkoholt s érzem rajta. De amúgy jól esik, de ebből 20at meg tudnék inni :D



Én imádom az ír vörös sört (Maurers, Kilkenny vörös stb), de az Eichbaumból ne igyál sokat, mert bár olyan az íze és olcsóbb, de nekem nagyon tud fájni tőle a fejem egy óra múlva.



Es errol a London Porterrol tudtok valamit mondani?



hiába, a cseh söröknél nincs jobb. Columbo söröző FTW!



Békásszentandrésen jártunk, és betértünk a főzde sörözőjébe.
Évekkel ezelőtt már csalódtam bennük, leginkább azért, mert nem volt konzisztens a produktum. Pl. az egyik legnépszerűbb sörükből a meggyesből nem találkoztam 2 egyforma eresztéssel. De ez láthatóan másokat nem zavart (ill. én tévedek), mert elég szépen kikupálódtak, igényesnek mondható a söröző, sok féle sörrel csapolva is (nem számoltam össze, de tíznél biztosan többet csapoltak, és még több volt palackozva, némi átfedéssel).
És hát volt minden, mint a vurstliban: pilseni, málnás búza, IPA, APA, meggy/szilva/áfonya/feketecseresznye/szőlő ízesítések többféle kombinációban, csokis-mentás ünnepi fekete, stb..
Rendes volt a csapos, mert kérhettünk 1-1 deciket. Alapvetően mindegyik iható, az erősen komlósok (IPA/APA) nem tökéletesek, de egy kóstolást megérnek. A gyümölcsös pancsok teljesen jók (korábban pl. a Szent András könnye mosogatólére emlékeztetett, de most raktak bele elég cukrot). Ami leginkább kellemes meglepetés volt számomra, az az óarany, de a zwicklöket mindig is szerettem.
Jópofa még, hogy a speckó sörcsapjuk segítségével 2 literes palackba is csapolnak, de előtte ajánlom a kóstolást!



SOS! Baj van! Helyi Tesco-ban levették a polcról, és nem lelem. Tud valaki arról, hogy melyik bevásárlóegységben keressem?
rwurl=http://1.bp.blogspot.com/-5EjSfiBMQ8w/Ufvfsk_umQI/AAAAAAAAEoA/NmlVfYubjO...



Online lehet kapni, de csak BP-re és Szegedre szállítanak ki. :S

Barths 8.3



Állítólag forgalmazza több nagyáruház is, de nem láttam még a polcon máshol, ha valakinek rémlik, az infót megköszönöm. Más sörtől már nem tudok becsiccsenteni.



Jaigen, a teszteredmeny meg elmaradt. Szóval:

Westmalle Trappist (barna es vilägos) (2x 0.33L ajändek üvegkorsoval 12 euroert):
Elegge bejött, hozta amit elvärtam töle, simän elkepzelhetönek tartom, hogy meg mindig a többszäzeves recept alapjän csinäljäk. Kuriozumnak nagyon jo, de azert nem innäm mindennap rekesszämra, viszont szerencsere egyältalän nem volt markäns ize. 8.5%

Chouffe-ök (0.33L, 2.5 eur/üveg es 8-10% között vannak):
Ez most a mäsodik kedvenc a Waterlook utän. Erös, de meg pont hatäron van, egyedi, zamatos, finom. Simän innäm mindennap, csak ahhoz sajnos dräga. Viszont ha erre järtok, vagy van hozzäferesetek, semmikeppen se hagyjätok ki ezt se :)
http://www.achouffe.be/en

szerk: most nezem, Chouffe van a pesti deliriumban. Lehet kiprobälni :D


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Egy-két barátom nagy rajongójuk. Van hely Pesten, ahol állandó jelleggel csapolják a söreiket?

@Chiller

Delirium? Az mi? Valami Snaps Belga Sörözőt találtam, ami jól hangzik a sok Deliriummal a csapon, mert a Delirium Tremenset is szeretem, de az valami pofátlanság, hogy titkolják az áraikat.

Sors bona, nihil aliud.



Nem tudom sajnos, rendkívül tájékozatlan vagyok a témában. Emlékeim szerint kocsmákban eddig csak üveges változattal találkoztam, de a csapházak valamelyikében biztos kapható néhány sörük csapolva, elvitelre.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Látszik, hogy nem iszom eleget, ez a csapházas dolog is új nekem.

De most komolyan ezek a (tavalyi) árak?! Vagy mi ez a képen? (Ha már ezeknél is titkosak az árak.)

rwurl=http://www.ittjartam.hu/profil/zigzag-images/csapolt-sorok-haza-gogol-cs...

Nagyon el vannak szállva a magyar kisüzemek. Okés, tudom, hogy kevés a gyártókapacitás, direkt "kézművesben" utazó közönségre meg úgyis rá lehet sózni drágábban is, de az durva, amikor a legolcsóbb előállítású söröket is túlárazzák, nemcsak a költségesebbet, hogy profitjuknál legyenek. Mármint a profitot értem, de talán az én spúrgyökérségem is érthető.

Rendszeresen iszom csapolt kisüzemi cseh söröket 450 és 700 Ft között, azért azokra nem kéne így ráverniük. Akkor már elmegyek egy belga sörözőbe Delirum Tremensért vagy trappista kezelésért. Szoktam egyébként inni magyar kisüzemit is, és vannak jók, de vicces, amikor elkérnek egy ezrest érte, meg még egy ezrest a vodkáért.

Persze vannak olcsóbbak is, a Kárpit megkapom 320-ért, és elég kellemes kisüzemi magyar sör nagyüzemi fogyasztásra, bár szoktam keverni cseh nedűvel. Viszont ezeket mintha eldugnák az ember elől, hogy a drágább menjen.

Sors bona, nihil aliud.



Az lesz az csak a Google valamiert Delirium / Snapsz -nak hivja...


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

És az árakba be tudsz avatni, vagy nem vagy naprakész?

Sors bona, nihil aliud.



Otthoni árakat nem ismerem, de Kecske törzsvendég szerintem, csak ő se jár mostanában erre.

Gondolom egy kicsit olcsóbb mint a tremens, merthogy itt kint is olcsóbb annál.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Hogy mi? A Delirium Tremens olcsóbb a Delirium Tremensnél? Okés, tudom van több Delirium is, de elvileg a Tremens az "alap világos", nem? Én még csak azt ittam és üvegesen. Kínálat alapján nem látom, hogy az miért lenne olcsóbb a többinél. Szóval mi olcsóbb minél?

Sors bona, nihil aliud.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!