Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés

KMZ képe
KMZ

Nem úgy vót hogy 60 mp időközönként nyomogatni kellet? :)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Nekem nem tetszett ez a 4. rész. Borzasztóan kapkodós ez a második évad, az első tempója sokkal jobb volt. Valóban a karakterépítés teljesen elmarad és ezért nem is tűnik minden hitelesnek amit csinálnak. A technikai részleteket is hanyagolják, ami pedig pont a különlegessége volt a sorozatnak. Nekem ez nagyon béna, hogy a világ legnagyobb űrhajóját, amit glom évekig építettek, meg mennyibe kerül, stb. azt egy 5 perces kupaktanács alatt eldöntik, hogy beáldozzák, a köv jelenetben meg már ott is vannak Erosnál. Még Amos is erőltett volt ebben a részben. Ha ez így marad nagy csalódás lesz ez az évad nekem.

Amúgy a Leviatán ébredésének csak nekem tűnik néhol igénytelennek a fordítása?



Nem. Ha elengeded 60 mp múlva robban, de ha rárakod ujjad akkor resetel 60 mp-re és nem indul csak, ha leveszed az ujjad. Amúgy ezt is elrontották valahogy, mert 100%-ra vettem, h nem fog elpatkolni Miller, sőt a kitérő manővert is előre lehetett sejteni bármilyen előzetes ismeret nélkül, annyira gyengén volt felépítve. Ezzel szemben az első évad végén igencsak izgultam, h megvárták e őket.



Moken írta: 5 perces kupaktanács alatt eldöntik, hogy beáldozzák, a köv jelenetben meg már ott is vannak Erosnál.

Azt, hogy lenyúlják erre a célra azt kb a könyvben is ilyen gyorsan döntötték el persze azért az odaérkezés stb az nem volt ilyen kb pislogsz egyet és már ott vagyunk.

Ahogy LY mondta itt dramatizáltabban sűrítik a cselekményt és ez így is van bár szerintem ennek az egyensúlyát (így az eddigi részek alapján) az első évadban sokkal de sokkal jobban kezelték.

Lényegében itt is követik a könyvet de a részeket nézve érzésre nekem olyan mintha valaki mindig 20-30 oldalakat ugrana a könyvből a jelenetek között, hogy haladjunk máááááá. Ennek meg az az ára, hogy nincs elég érezhető vagy súlyozott karakterépítés, kevésbé ismerjük meg egyes emberek mozgatórugóit és motivációit és a konfliktusok/problémák kialakulása illetve azok megoldása is ilyen fast food stílusban tolják a pofánkba.

Emlékszem az első évad első pár részére az volt a legnagyobb panasz, hogy túl lassú. Nekem pl nem tűnt annak és az eddigi évad fényében ez még inkább érzem így.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


LY képe
LY
Donator

Könyvben önszántából maradt ott, viszont utána ettől még megvolt a bombával a deadmanswitch móka.

A scifi vonal tényleg hiányzik picit.

Karakterépítgetés sztem van azért, Bobbie esetében pl. az összes eddigi jelenete arról szólt :) Bár Phoebe kapcsán próbálták beleszőni a cselekménybe.
A sztorit egyébként sztem mindig ügyesen írják át, sokszor még fel sem merül, hogy ez vagy az a könyvben máshogy volt.

Plusz sztem simán be fognak férni a maradék részekbe, két okból is:
- az első két könyv cselekménye eleve egy logikus egészt alkotott (és ez azóta is így megy)
- sok történést vagy előrehoztak (pl. ugye Asavarala már az első évadban megjelent)

Ja és túl nagy csábítás a második kötet végét használni az évad lezárásához :)
Egyedül az időfaktor az ami tényleg fura, az utazások se tartanak elég sokáig, meg a sztoriban is kéne egy "legalább fél évvel később" intermission... De hát a GoT-ban is ugyanez ment/megy ;)



Emlékszem az első évad első pár részére az volt a legnagyobb panasz, hogy túl lassú. Nekem pl nem tűnt annak és az eddigi évad fényében ez még inkább érzem így.

+100 Nekem is teljesen jó volt az a tempó, a mostanihoz képest meg pláne visszasírom.



LY írta: megvolt a bombával a deadmanswitch móka.

Az megvan még, hogy mászkál folyamatosan a bombával meg, hogy levegőt kell találnia magának de az már nincs meg, hogy ott a deadmanswitch miért is volt meg?

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



en is hianyolom a karakterekkel foglalkozast kicsit, de mivel nagyon nem jottek be ujabb szereplok (a marsi bandat kiveve akik most nem is szerepeltek, raadasul piszokul antipatikusak nekem) sztem nincs egyelore kit hova epitgetni(bar holdenen erezni, hogy kezd kijonni belole a hero). a mormon hajo inditasa sztem remekul volt kivitelezve, majdnem olyan lenyugozo hatasa volt mint az urcsataknak.

"okey-dokey!"



a mormon hajo inditasa sztem remekul volt kivitelezve, majdnem olyan lenyugozo hatasa volt mint az urcsataknak.

Nekem is.



Rly? Ez a mérce most már a lenyűgöző sci-fi jelenethez? Ennyire ki lennénk éhezve? Nem volt rossz a jelenet de lényűgózonék semmiképp sem nevezném.

Amúgy nekem valami nem stimmel szemre a S2-ben az effektekkel sem. Nem mernék rá megesküdni de érzésre a S1-ben jobbak voltak az effektek mint amit eddig itt láttunk. Vagy ha másnem jobbak voltak mint a legutóbbi részben.

Vajon S2-re kisebb lett a gfx budget?

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Nem ahogy kinézett, hanem a hangulata. Ahogy a főnégus csoffadtan hozzátette hogy hát, pedig egy új csillaghoz szántak... stb.



Ez nekem is feltűnt, ebben a részben kifejezetten gyenge volt a CG.



Lethal Weapon

S01E15

Ez még mindig nagyon jó kis sorozat. Ebben a részben feltűnt Leo Getz is. Először fura volt de a rész végére megkedveltem. Jó választás volt ő is. Továbbra is tudom ajánlani.


LY képe
LY
Donator
ShowHide spoiler #


Mikkával értek egyet.

Az első évad bőven elég volt az építgetésre megtudtuk, hogy ki milyen és honnan jött. Én nem hiányolom a második évadból ezt. Persze megértem, hogy valakinek aki olvasta a könyvet annak szúrja ez a szemét mert ott máshogy van. Az meg külön plusz pont, hogy nem mutatták a marsi katonákat egy másodpercre sem.



Ja tényleg. Viszont ott akkor emlékeim szerint ő buherálta meg direkt a bombát így vagy Naomi segitségével távolról.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Legion e02

Első rész jobb volt, ez már egy fokkal egyszerűbbnek tűnt, de még mindig érdekes.



Narcos SE1
igazabol tok jo, nem lehet abbahagyni -de nekem elegge elb@sztak ezzel a sok spanyollal, mert nem lehet rendesen dolgozni kozben, olvasni kell a feliratot-vagy meg kene tanulni a nyelvet.

"okey-dokey!"



Kis színes hír:
"#AMC and #Sony should prepare for suits from Startfilm Group. Because we see our ideas that were presented to them in their Roadside Picnic pilot. Project #Zona noticed how week the pilot is, but it should protect its ideas too."
Az orosz Zona projekt pereli az amcsi Roadside Picnic miatt nevezett csoportokat, mivel azok beemeltek pár ötletet tőlük, gondolom olyasmiket ami nem az eredeti kis novellában szerepelt. Én drukkolok nekik, de örülnék ha a Zona sorozatról legalább nagyjábóli dátumot kiköhögnének mikorra lehet rá számítani, mert pár érdekes koncept rajzzal nem tart ki 3-5 évig a lelkesedés.



Előre elsiratom a Legion sorozatot, mert tuti el fogják kaszálni és nem azért mert nekem nem tetszik. Telesírták egy csomóan az összes fórumot olyasmikkel, hogy nehezen követhető (nem mondják, egy skizó manus nehezen követhető?), meg nem történik benne semmi címszóval. Ez meg a mai magas inger küszöb miatt van, ami valahol akkor kezdődött amikor már a szandálos, kardos filmekben is pirotechnika, meg CGI került, meg az utolsó kőbaltás manus is trükkösebb lett mint egy Jackie Chan. Ilyen emberek azt hiszem soha nem értik meg egy teszem azt Párbaj c. filmben mitől lenne feszültség. Nekem mérhetetlenül bejön eddigi két rész alapján, a Sorozatjunkie oldalán az első három rész okán totál leírták, pedig erős gyanúm, hogy pont a negyedik résztől erősen változni fog a koncepció ... ami lehet nekem nem fog bejönni, de meglátom még.



The Expanse s02 e04
Rég elolvastam a könyvet, kívülről tudom, mi fog következni, de akkor is vigyorgok végig :D

@Komplikato: good luck, sony-nak valszleg nem fog nehezére esni addig nyújtania a pert amíg a szerencsétlenek csődbe nem mennek a perköltségek miatt.



Túl sokat változtattak főleg Miller körül történő dolgokban, hogy legyen mivel kitölteni a műsor időt, viszont szerintem a könyvben sokkal hősiesebb volt az ott az Eros-on.



Tény, könyv hősiesebb, ez meg kissé viccesebb volt.




Szegény megint megútáltatja magát mindenkivel :-) Viszont biztosan zseniális lesz.



Taboo 1x07

1 rész van még hátra és szerintem én a második évadot (ha lesz) nem fogom erőltetni. 7 rész alatt nem sok olyasmi történt amit ne lehetett volna simán 2 max 3 részben elmondani ami az eddig tálalt egész sztorit még így sem sok vagy kimondottan érdekfeszítő/izgalmas bármi.

Hardy meg nemtom. Ezt az egykaptafa színészkedést amit itt nyújt (még ha eeeeeeeeeeesetleg ez direkt is ilyen a karakter miatt) azért tőle sem szoktam meg.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!




ennyire jó fight jeleneteket rég nem láttam se filmben se sorozatban, már csak ezért is megéri megnézni. Ez alapján Daredevilt lazán leverné.



Agents of SHIELD-et nézi itt még valaki? Mekkora kibaszott királyság volt már a mostani rész! :O



Ajánlom figyelmedbe a Raid c. filmet, meg a folytatását. ;)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!