Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés


Shadow Tactics

Kellett már egy ilyen játék nagyon. Elegánsan hozza a játéktechnikailag elvártakat, emellett jópofa a történetvezetés, a karakterek közti társalgás, ahogy dicsérik/irigylik egymás kütyüjeit/trükkjeit, és az in-game átvezetők is rendben vannak (ennél nem is kell szerintem több ebben a műfajban).
Kicsit mondjuk fura, hogy az egyik pályán egy hófödte városban kell grasszálni, közvetlenül utána, néhány tucat kilométerrel arrébb zöldellő fák között és virágzó réteken vezet át az utunk, majd megint egy pályával később megnézhetjük egy nyár végi betakarítás munkálatait is. :)
A Commandosnál nem lehetett ilyesmibe belekötni, mert ott nem (nagyon) volt pályákon átívelő történet, itt viszont van. Mondjuk én inkább ezt választom, egye fene a gyorsan váltakozó évszakokat. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


KMZ képe
KMZ

Most kipróbáltam Utolsó Szamuráj OST-vel is és eléggé adja :)

Amúgy a 10. pálya felé már undorító kezd lenni, de most hajtottam végre az első 4es kombóm (kutyával odavonzás után odamadárfüttyölésből csapda a szikla mögött az 1.re, közben kaviccsal elterelés a 2.ra hogy ne vegyék észre a backstabem a 3.ra utána csapdás kiscsajjal backstab a 2. és egy sniper lövés a 4.re - 4 másodperc alatt 4 ember és kurvára iparkodni kellett hogy a szamuráj őrjárat ne vegy észre a hullákat:) Asszem ez a 8. pálya volt. Sajna most már olyan pályák vannak hogy fél óráig csak a mapet nézem hátha jó sakkmester módjára előre mappelem az egészet...aztán meg nyilván lófasz és minimum 100 a reload count a statisztikában a végén :D

Amúgy meg kifejezetten szánalmas tud lenni ahogy kiirtom a komplett környezetét mondjuk egy szamurájnak és szerencsétlen ugyanúgy járja a köreit alarm nélkül, örökkön örökké :) De persze az életszerűséget annyira ne kérjük számon ebből a szempontból.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Pillars of Eternity + The White March Part 1-2

Immáron kivégezve, DLC-vel együtt. Hát úgy tűnik nem siettem el, ahhoz képest, hogy december eleje fele álltam neki.. :) Kb. annyi időt töltöttem el vele, mint az alap Witcher 3-al. Véleményem nem változott, habár az utolsó fejezet kissé kapkodós volt, összességében baromira élveztem az egészet. A rengeteg érdekes, remekül megírt lore, a zene, a kasztok (főleg a Cipher) képességei, a csapattársak folyamatos cserélgetésével fenntartott változatosság és a harcok végig lekötöttek. Ez utóbbi kellően összetett volt számomra ahhoz, hogy élvezhető maradjon. Kihívás is volt benne azért rendesen annak ellenére, hogy Normal nehézségen álltam neki inkább, főleg az emelt szintű White March 1-2-ben voltak izzasztó harcok itt-ott még 6 fős partival is.. Magát a tartalmat tekintve egyedül a sztori vezetéssel nem vagyok teljesen megelégedve, az eleje nagyon jól indul a rejtélyekkel (lélek nélkül világra jövő újszülöttek), a lélek, spiritualitás, vallások és istenek köré épülő, elgondolkodtató központi témával, de az utolsó fejezet valahogy nem bontakozik ki teljesen, kapkodós lett a levezetés/befejezés szerintem.

ShowHide spoiler #

Társak közül a legjobb változatlanul Edér, valamint Chris Avellone által megálmodott Grieving Mother és Durance voltak, ez utóbbi leginkább hosszas de érdekes dialógusaival nyerte el tetszésem. (Grieving Mother meg hát, ahogy azt említettem itt egy nem régi hozzászólásomban, nem tehetek róla, kinézete kísértetiesen emlékeztet egy hölgyre, így nem tudok nem párhuzamot vonni :D)
Társakat mint kasztokat tekintve is leginkább Edér (ügyeletes tank) és Durance (buff/gyógyító pap) voltak végig állandó tagok Aloth (debuff wizard) mellett. Jómagam Cipher, a maradék két slot-ot pedig folyamatosan váltogattam a többi karakterrel lehetőleg jó szinergiát kialakítva. Persze legtöbbször Grieving Mother-re esett a választás, "double the cipher -> double the fun" alapon :D De a vége felé már a druida kasztot is egész megkedveltem, a kifejezetten hasznos AoE képességei lévén.

Technikai oldalról viszont már jobban bele tudnék kötni az egészbe, annak ellenére hogy élveztem a játékot, azért a Unity engine gondoskodott arról, hogy ezúttal se kedveljem meg (bár ez nyilván az Obsidian munkájának is betudható). Szép, két dimenziós rajzolt hátterek vannak amiket öröm nézni, ezeken mozognak madártávlatból nem túl csúnya 3D-s karakterek, de könyörgöm, hogy ilyen felállással a játék ne tudja tartani a 60 fps-t, az azért egy kicsit gáz. A nagyváros, Defiance Bay legforgalmasabb negyedében, Copperlane-ben például alapból 30-40 fps a standard, hát még akkor amikor egy nagyobb csata közben spellek kezdenek el repülni jobbra-balra. Nyilván hozzászokik az ember szeme, annyira nem volt zavaró egy idő után, de azért egy 2.5 D-s játéknál ez elég nonszensz..
A másik a folytonos töltőképernyők és töltési idők. Ahogy egyre több időt töltünk el a játékban, úgy növekednek meg a töltőképernyők hosszai, valamint a mentési idők hosszai is. Az elején még egész vállalható az 1-2 másodperces mentés, de hogy a játék közepe/vége felé már egy nyamvadt quicksave is 10-15 másodperc közé essen, az megint csak nonszensz. Töltési időről nem is beszélve, ami érdekes módon ugyanúgy végtelennek tűnő másodperceket vesz igénybe.
Nem tudom a Tyranny-ban ezek hogy néztek ki, de remélem a PoE 2-re ezeket a betegségeket kiölik a programozók, mert a vége felé már eléggé rányomták a bélyegüket az összhatásra.



Alien Isolation - az eleje

Jaj... jelenleg ott tartok, hogy emberi ellenfelek elől kell bújkálni, vagy legalábbis kéne, de a fene egye meg, hogy a játék még véletlenül sem akar konzekvens lenni a hintjeivel. Eddig egyszer kellett valakit melee-vel hatástalanítanom, szóval a következő lopakodós résznél gondoltam, hogy akkor majd jól a delikvensek mögé settenkedem... hát nem, ha kinyírsz valakit hátulról, akkor a teremben lévő összes ember hirtelen tudomást szerez a pozíciódról, de nem ám megkeresnének, ó nem, ők csak jól megállnak egyhelyben és becéloznak a pisztolyukkal - úgy, hogy te egy fal takarásában vagy.

Megértem, hogy alapból a settenkedésre van kihegyezve a dolog, de ha már random pupákokkal bújocskázom, akkor miért nem nyírhatok ki valakit hátulról, vehetem el a fegyverét, majd ereszthetem ki a többiek belét? És miért ennyire fájdalmas trial and error ez? És miért tölthetem be a fél kilométerre lévő checkpointot, ha kinyírnak? A legrosszabb az egészben, hogy végig azt sugallja a játék, hogy megcsinálhatod (az elején, amikor konkrétan objective-ben kéri, hogy csapd le a csávót, utána meg folyamatosan revolverlőszert találsz a ládákban, erre nem lehet felvenni valakinek a fegyverét a hullája mellől? fucking hell, ekkora fost). Az első normális stealth szekció a játékban és nem tudom megcsinálni ötödjére sem, mert egyszerűen nem adták meg a fejlesztők hozzá a szükséges tudást, és most kell kitalálnom, hogyan működik a játékmenet. :D

Nem igaz, hogy ennyire nehéz manapság kompetens fejlesztőknek jól összerakni egy játék kezdését. Kétféle iskola van: a tutorialokban tobzódó óvoda és a "régi játékokban nem volt handholding, ezért mi sem csinálunk olyat, helyette viszont jól elbaszunk mindent, ami létezik játékosvezetésben". Akkor már inkább tutorialokat kérnék, köszi.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ez hihetetlen. :D

1. próba: Felkapok valami cuccot, ami után objective-et kapok. A semmiből előtűnik 3 őr. Oké, bújjunk be a lépcső mögé, ott nem látnak meg. Nem is látnak, de valahogy a fenéért sem mennek odébb, hogy el tudjak settenkedni. Hát, nincs mit csinálni, valamerre menni kell... meglátnak, lelőnek.

2. próba: Mivel már tudom, merről jönnek, gyorsan felfutok előlük az emeletre az ellentétes oldalon, így nem szorulok be a lépcső mögé. Az emeleten van egy szoba, benne egy őr. Odamegyek, lecsapom hátulról.... wtf, nem tudom felvenni a pisztolyát? A szerintem halk kinyiffantás után mindenki észrevesz, amint kilépek a szobából, lelőnek.

3. próba: megint emelet, de most a másik irányba indulok el. Á, ott egy rewire box, hátha el lehet vele terelni a figyelmüket. Az őr nem néz oda, oké, akkor menjünk, nézzük meg, mit lehet csinálni. Nézem a doboz mellett a térképet a lehetőségeimről... aztán egyszercsak zajt hallok és lelőnek. Jaaa, hogy ez a rewire izé real time-ban megy, igazán szólhattak volna róla.

4. próba: ezúttal bebújok egy ventbe az őr elől. Oké, várjuk meg, amíg elmegy... észrevesz, lelő. Jaaa, hogy a ventben is meglátnak, igazán szólhattak volna róla.

Hát, egyszer csak összejön majd valami szerencsés véletlen folytán...

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Tényleg nem értem, miért kapott ez a játék jó értékeléseket anno, szvsz borzalmas. A lopakodás egyszerűen kurva kényelmetlen, szinte sosem tudom, merre spawnolja be az őröket a játék (az előbb pl. azért sikerült meghalnom, mert a hangokból ítélve lent vannak az őrök, közben meg fölötted, szóval ja), és semmiféle cucc nincs nálam, amivel kideríthetném. Az AI szintén kritikán aluli: egyrészt lehetetlen eldönteni, mikor vesz észre valaki, másrészt meg ha észrevett, általában megáll és elkezd rád lőni, tök mindegy, mit csinálsz. Ha elfutsz, nem futnak utánad, hanem állnak egy helyben... olyan, mint valami Unity asset flip játék a Steam Greenlighton. A szörny meg végig ott van a seggedben, az AI kvázi csal, hol nagyon okosnak tűnik, hol nagyon hülyének, összességében meg egy nevetséges szerencsétlenkedésnek, amitől sosem fogsz megijedni.

A hangulat az elején jól indul, bár félni nem igazán van mitől, a játék maga meg csak egy órányi dögunalmas kolbászolás után indul be, és amint bejön a lopakodósdi, igazából annyi is az egész rémisztgetésnek. Az autentikus grafika miatt valószínűleg végig fogom szenvedni valahogyan, de aki erre azt mondja, hogy jó, annak az arcába röhögök és elküldöm System Shock 2-zni vagy akár Amneisázni, sőt, Outlastozni.

A Creative Assembly legszarabb játéka, szvsz az Alien licenc nélkül a kritika és a játékosok is porba gyalázták volna. Sokkolóan rossz, játékmechanikailag tulajdonképpen nem működik.

Szerk: Olyan jó, amikor végre találsz egy normális kritikát a játékról:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=hOrphBFlDsg

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Á, csupán az egyik legzseniálisabb modern horrorjáték. Rá se rántsál.

Emlékszem, az elején én is kifakadtam rajta itt a fórumon (konkrétan a mentési rendszerén), de nekem legalább akadt annyi sütnivalóm, hogy azonnali, totális, pocskondiázó leírása helyett tovább próbálgassam-tapasztaljam a játékot, és csodák csodájára ilyen organikus módon sikerült is megértetnie magát velem, nekem pedig mocskosul élvezni a rendszereit és módszereit. Kell hozzá egyfajta hozzáállás, szerencsére nem féltek niche-ebbre faragni az éleit és szögeit a CA lyánkái. Ez a "szólhattak volna tutorial képében minden apró nüanszról, megfosztva ezzel a játékost a felfedezés élményétől" dolog számomra teljesen nonszensz, pláne egy feszültségkeltéssel operáló, kvázi-roguelite utóízű, az AAA trendeket szándékosan elhagyó, magas kihívási faktorú, systems-driven kvázi-sandbox immersive sim esetében. Az meg, hogy a menük nem pause-olnak, nos, nekem eszembe sem jutott a Dead Space, Souls, meg az után, hogy láttam, még a mentés is úgymond real-time megy.

Az tényleg hülyeség, hogy nem lehet felvenni a civilek elejtett pisztolyait. Hála az égnek ez kábé az egész játék 5%-ában jelent bosszúságot, utána tárgytalanná válik.

Az A:I olyan, mintha egy párhuzamos univerzumból pottyant volna át, ahol nem az Instant Gratification Generation teszi ki a fiatalság/célközönség zömét.

Nem baj, Zaxx, az már évek óta nyílt titok, hogy Alien-kérdésekben homlokegyenest szemberobog a véleményünk ("az Alien manapság már nem működik mint horrorfilm", Promcsis blablák és tsai). ;)

Apropó (spoilereseket is mutat, de hallgatni biztonságos):
rwurl=https://youtu.be/Nt1XmiDwxhY

ibi amentia latet



For Honor Closed Beta

Ez akkora bukta lesz, hogy öröm lesz nézni! Unalmas és egyszerű harcrendszer, ami képes kaotikus helyzeteket okozni. Sehol sincs párbaj... Általában ketten rádrontanak és addig ütnek amíg mozogsz. Microtranzakció, random loot, traitek (Wtf üvöltésedre healelodik mindenki) . Nincs csata hangulat csak két tucat NPC üti egymást egy ponton a térképen... Ez egy Arcade borzalom. Főleg annak fényében hogy ott a Chivlary...



:(

pedig egyre jobban kezdett érdekelni a cucc



Ennyire azért nem szar.

A harcrendszer minden csak nem egyszerű. Némelyik hősnél olyan kombók vannak mint mortal combatban. És persze hősönként más más.

Sehol sincs párbaj... Általában ketten rádrontanak és addig ütnek amíg mozogsz.

Multiplayer játék mégis mit vártál? Amúgy meg párbajra ott van az 1v1. Az a játékmód pontosan ezt tudja.

Az npc-k csak tölteléknek vannak és pont ők adják a csata hangulatát. Ha nem lennének és 6 an rohangálnánk a pályán akkor valóban nem lenne csata hangulata.



Ez a "szólhattak volna tutorial képében minden apró nüanszról, megfosztva ezzel a játékost a felfedezés élményétől" dolog számomra teljesen nonszensz

Az nem hiszem, hogy ráerősít a felfedezés élményére, ha mindjárt az első settenkedős szekciónál arra jössz rá, hogy a műfajban alapvető dolgok nem működnek. Nekem az a teljesen nonszensz, hogy nem tudom észrevétlenül fejbekólintani hátulról a csávót, aki 10 méterre áll a társaitól, mert a nagy dizájnkönyvbe azt írták bele a CA-nál, hogy olyat itt nem lehet és punktum. Teljesen alapvető húzásról van szó, és nemhogy nem szólnak arról előre, hogy a dolog nem opció, de még ki is nyírnak érte.

Azt sem értem, hogy ha észrevesznek és elmenekülök, miért nem állnak neki keresni ahelyett, hogy egy helyben állva fogják rám a fegyvert úgy, hogy line of sight az egyébként nincs. :D Az első stealth szekciónál konkrétan van egy "halál-vent", ahová ha bemászol, az életben nem jössz ki úgy, hogy kifelé menet ne vegyenek észre. Miután nem sikerült könnyedén átjutnom, direkt eltöltöttem kb. egy órát a teremben, próbálgatva a játék által felajánlott lehetőségeket és az egyetlen darab megoldáson kívül semmi más nem működik, átverés az egész.

Kikapcsolhatod a légtisztító berendezést, így füstöt generálva néhány helyre, de semmit nem segít, mert nem ott aktiválódik a dolog, ahol mondjuk hasznos lenne. Ha zajt csapsz, mindig rosszfelé mennek, szóval az elterelés se nagyon működik, csak onnantól, hogy van noisemakered. Csak egy dologgal lehet túljutni a neccesebb részeken: meghalva-újrapróbálgatva, amíg rá nem jössz arra az egyetlen mellékösvényre, amit enged a játék.

pláne egy feszültségkeltéssel operáló, kvázi-roguelite utóízű, az AAA trendeket szándékosan elhagyó, magas kihívási faktorú, systems-driven kvázi-sandbox immersive sim esetében.

Nem mondanám, hogy az eddigi 6 órám alapján bármelyik jelző is illene a játékra a felsoroltak közül. Oké, az AAA trendekkel valamennyire szembemegy, mert a visszafogott prezentáció frissnek érződik, de magas kihívást sehol sem látok, mert trial and errorral - és csak azzal - hozható a játék. A lőszert leszámítva a forrásaidat sem kell beosztani, mert mindenből nagyon kevés lehet nálad, viszont olyan sok cuccot is találsz, hogy folyamatosan kraftolnod kell. Ebből következően az is mekkora baromság már, hogy az alapanyagokkal húdehamar tele lesz az inventory, a belőlük építhető tárgyakból viszont gecisok lehet nálad :D. Jelenleg cipelek magammal 3 féle ajtónyitó és hacker kütyüt, 1 zseblámpát hozzá 4 db elemmel, 1 mozgásérzékelőt (ami a sztori szerint módosítva lett, hogy mindig tudjam, merre az objective... vagyis köze nincs az alienes mozgásérzékelőhöz because game design) 2 EMP aknát, 1 pisztolyt két tár lőszerrel, 5 medkitet, 4 flare-t, 3 noisemakert, 2 flashbanget és 1 füstbombát... de kötőágensből és whateverinjektorból csak 3 lehet nálam :D Remélem marad majd zsebem a shotgunra és a lángvágóra is, úgy már csak sikerül majd "túlélni" a kalandot. :D

Ami nagyon AAA trendkövető, az a hekkelés. Az remek, hogy többféle van belőle, de mindegyik vagy agyhalott szintű "jelöld ki a fehér számokat a zöld számok közül", "párosítsd egymához az alakzatokat" cucc, vagy a hekkelés a Bioshock 2-ből. Nincs mitől elájulni.

A videót nem nézem meg, ha tényleg spoiler, mindenesetre az Alien AI-jával sem vagyok kibékülve. Az oké, hogy valamennyire random, de amikor ez abban nyilvánul meg, hogy egy kis android-kerülgetés után kimegyek egy folyosóra, majd elhaladok egy szellőzőjárat alatt, a dög meg mindenféle előzetes jelzés vagy bármi nélkül megöl, az nem valami jó... főleg akkor nem, amikor emiatt liftezhetsz meg ventmászhatsz 2 percig a mentési ponttól teljesen fölöslegesen, hiszen meg sem érdemelted, hogy meghaltál, egyszerűen csak kicseszett veled az RNG. Well, that's XCOM, baby... oh wait, ez nem is az a játék.

A feszültségkeltéshez meg annyit, hogy amikor működik (csak és kizárólag az alienes részeknél), akkor jó, de amikor nem, akkor beköszönt az unalom. Tegnap pl. egy ilyen rész helyett elmentem porszívózni, aztán meg főzni... immerszívebb volt.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



En csak par percet neztem ebbol most, hogy kijott a beta. Namost, ez a szar? PS£-as techdemokat juttatta eszembe

Biztos tok elvezetes lehet szo szerint ezredjere odalepdelni valakihez es elkezdeni kaszabolni, esetleg egybol meghalni, mert pont sikerult megfognia es lelokott a terkeprol.

Ugy tudom az volt az egyik lenyege, hogy nagyon kifinomult a harcrendszer. Kit erdekel ez, ha minden mas ertekelhetetlen. Mi ennek a "jateknak" a lenyege? Es miert koptatom a billentyuzetet miatta, meg szerencse, hogy ceges?! :D



Zaxx írta: Az oké, hogy valamennyire random, de amikor ez abban nyilvánul meg, hogy egy kis android-kerülgetés után kimegyek egy folyosóra, majd elhaladok egy szellőzőjárat alatt, a dög meg mindenféle előzetes jelzés vagy bármi nélkül megöl, az nem valami jó...

Aha, hát, legközelebb játszd odafigyelve, nem krélyzi hajnali órákban, türelemmel, és talán majd meglátod a lecsöpögő nyálat és maghallod a fémes légzését.

A többire nem válaszolok, legfeljebb majd ha megnézted a videómat. :P

És itt van még egy!
rwurl=https://youtu.be/IbsMebWrhDI

De komolyan, nem tudom, mit mondjak, te szinte agresszívan frusztrálónak éled meg azt, amit én imádtam benne (dinamikus AI jóvoltából keletkező "random" szívós helyzetek, trial'n'error kísérletezgetés, frenetikum helyett nyomott, csendes feszültség stb.), szóval lehet, hogy itt a pont helye?

ibi amentia latet



Aha, hát, legközelebb játszd odafigyelve, nem krélyzi hajnali órákban, türelemmel, és talán majd meglátod a lecsöpögő nyálat és maghallod a fémes légzését.

Érdekes módon ezt előtte mindig sikerült kiszúrni. Lehet, hogy bug volt egyébként, mert láttam már 1-2 ordas nagy faszságot a játékban: pl. sikeresen tropára ment a játék az Alien első játékmenet közbeni feltűnésekor, mert nem akkor indult a cutscene, amikor kellett volna neki, hanem egy folyosóval később, így mindössze a karjaimat, a csillagos eget és a semmiből előmászó élient tekinthettem meg.

De komolyan, nem tudom, mit mondjak, te szinte agresszívan frusztrálónak éled meg azt, amit én imádtam benne (dinamikus AI jóvoltából keletkező "random" szívós helyzetek, trial'n'error kísérletezgetés, frenetikum helyett nyomott, csendes feszültség stb.)

Talán mert kihívással teli játékmenetet szeretnék átgondolt game designnal párosítva, nem egy kurva szar randomgenerátort. Eleve imádom, hogy a dög előkerülhet akkor is, amikor semmiféle búvóhely nincs a közelben, de még egy rohadt hordágy vagy asztal sem, ami alá be lehetne húzódni (na nem mintha ez sokat érne, mert általában pont arra megy, amerre nem szeretnéd és és úgyis meglát), szóval már meg is szívtad, és nem a zseniális randomitás, hanem a hanyag fejlesztők trehány munkája miatt.

De oké, zseniális játék, biztos én nem értem meg béna vagyok hozzá.

ShowHide spoiler #

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



rwurl=https://giant.gfycat.com/PleasingFreeGrayfox.webm

És megint P2P rendszert használnak... 2017ben... Teleportálgatva szaladgálsz, ha Oroszországból kapsz játékost.
4 vs 4-ről nem is beszélve. 60 eurót biztosan nem ér meg az egész... mégha annyira fantasztikus lesz a single része a játéknak.

A harcrendszer minden csak nem egyszerű. Némelyik hősnél olyan kombók vannak mint mortal combatban. És persze hősönként más más.

rwurl=http://i.imgur.com/vVr51w2.png

Aha...



Aha...

Persze, hogy kiválasztod a legegyszerűbbet :)

De gondolom annyira egyszerű az egész, hogy minden heronak tudod már az összes kombóját igaz?

Az meg, hogy ledob a pályáról mivel rosszabb attól, hogy más játékba meg úgy lő fejbe a sniper, a pálya túloldaláról, hogy azt sem látod, hogy hol volt. Ezt legalább ki lehet védeni elugrani előle.

Ezektől függetlenül valóban nem ér 60 eurót megvenni nem fogom az biztos.



RB-RB-RB, mint kombó? :D Itt valakinek komoly ízületi sérülést akarnak okozni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Azért Bandidonak igaza van, nyilván nem ennyiben merül ki a game.



Zaxx írta: RB-RB-RB, mint kombó? :D Itt valakinek komoly ízületi sérülést akarnak okozni.

Mert MK ban nincs ilyen még véletlenül sem igaz? :D

rwurl=http://imgur.com/uhA8nsO

Bele lehet kötni hülyeségekbe ha az ember utálni AKARJA ezt a játékot csak ezzel hamis képet fest róla.

Na mind1 erről többet felesleges is vitázni. Over and Out.



Zaxx írta: Eleve imádom, hogy a dög előkerülhet akkor is, amikor semmiféle búvóhely nincs a közelben, de még egy rohadt hordágy vagy asztal sem, ami alá be lehetne húzódni (na nem mintha ez sokat érne, mert általában pont arra megy, amerre nem szeretnéd és és úgyis meglát), szóval már meg is szívtad, és nem a zseniális randomitás, hanem a hanyag fejlesztők trehány munkája miatt.

Te valami dekára kimért puzzlejátékot akarsz, ami minden felmerülő helyzetre nyilvánvaló és tökéletes megoldást kínál, csak meg kell találnod. Csakhogy ez a játék az emergent gameplay dinamikus káoszára esküszik, meg a sosem vagy biztonságban feszültségére. Ha a dög nem kerülhetne elő magától a fentihez hasonló szituációkban, AZ tenné unalmassá a dolgot, nem a fel-le kolbászolás az örökös potenciális veszélyzónákban.

Az AI-ról és kapcsolódó háttérrendszerekről már linkeltem infót, de nyugodtan anyázd csak a fejlesztőket a megértés szándéka nélkül, ha úgy jobban esik.

Amúgy miért találna csak úgy meg egy asztal alatt? Ha prüntyögteted a szenzort, mozgolódsz, túl későn bújsz be, nem tartod vissza a lélegzeted a szekrényben stb., az nem dizájnhiba vagy bug.

ibi amentia latet



Amúgy miért találna csak úgy meg egy asztal alatt? Ha prüntyögteted a szenzort, mozgolódsz, túl későn bújsz be, nem tartod vissza a lélegzeted a szekrényben stb., az nem dizájnhiba vagy bug.

A szekrényben lélegzetvisszatartósdi lehetőségét eddig egyszer írta ki a játék, azóta is bőszen nyomkodom a gombot, de inkább hitből, mint hasznosságból, mert még egyszer sem kaptam arról feedbacket, hogy megérte volna.

A szenzorprüntyögtetést nem csináltam, elvégre úgyis a seggemben van, szóval minek, de fogalmam sem volt arról, hogy számít... mert senki sem szólt róla, pedig nem tartana sokáig kiírni a képernyőre.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Azt szerintem kiírták - nem mintha nem volna logikus vagy azonnal nyilvánaló az első sprinteléses halálodat követően -, hogy érzékeny a zajokra. A szenzor zajos. Szájbarágósabbat soha.

ibi amentia latet



For Honor
Harvy-nak köszönhetően én is bekerültem a bétába.
Azt kell mondanom, meglepődtem, hogy mennyire nem buta a harcrendszer ahhoz képest amire számítottam. Nem agyatlan button mashing. Ismerni kell az ellenfeled kombóit is és a sajátodat is ha érdemben el akarsz valamit érni, szóval van némi learning curve. Oda kell figyelni a harc közben mi történik előtted és körülötted is mert a kis npc katonák is meg tudják keseríteni az életed egy párbaj közben, arról nem is beszélve, hogy nem árt nézni mikor kerül oda egy másik ellenséges játékos ami potenciális veszélyt jelent, én olyankor inkább nyúlcipőt húzok, ha tudok és keresek egy csapattársat ha követnek és máris egyenlő a felállás. (De arra is volt példa, hogy 1v2-ben nyertem.)
Talán csak én látom így de úgy vettem észre mintha egy-egy class jobban működne bizonyos más classok ellen, de végül is mindegyik lenyomható bármelyik másikkal is. Minden esetre még nem vagyok megbizonyosodva róla, hogy a balance tökéletes lenne. Valószínűleg a Lawbringer, Valkyre, meg a 3. nem tom milyen nevű ezért nincs most benne mert ha jól tudom a Lawringer volt legutóbbi bétában a leggyengébb a Valkyre meg a legerősebb class a játékban.
Ha valaki meg tényleg csak párbolyozni szeretne arra ott az 1v1 vagy a brawl ami team 1v1 csak ha kiszopik a csapattársad 2v1 lehet belőle, ha lassú vagy. Szerintem izgi az is.
Nekem egyelőre tetszik a játék. A sok npc-nek köszönhetően van csata hangulata a harcrendszer számomra épp eléggé komplex, eventet még nem láttam de a world mapos megoldás is tetszik ahol területeket lehet foglalni a megnyert csatákkal. A karakterek testre szabhatósága is jól meg van csinálva és még single része is lesz, bár nem gondolom, hogy az nem lesz más mint egy multi meccs botokkal meg pár átvezetővel két pálya között.

Drágának mindenen esetre én is drágállom, szóval megjelenéskor én se fogom megvenni, de egy steam leárazáskor elképzelhető ami már azért is nagy szó mert ubisoft játékot nem szívesen veszek.

szerk: tegnap Harvyval 1v1-eztünk egy párat. Ment az adok-kapok, én élveztem azt is.

Choose your next words with excpetional care!



"Talán csak én látom így de úgy vettem észre mintha egy-egy class jobban működne bizonyos más classok ellen,"

Jól látod a dolgot.

Viking raiderrel játszottam a legtöbbet és igazából nem okoz gondot leverni senkit sem kivéve a talán nobushi nevű hosszú lándzsás japot. Az nagyon el tud picsázni. Ha nem tudom hátulról elkapni akkor inkább meg sem támadom.



A lőszert leszámítva a forrásaidat sem kell beosztani, mert mindenből nagyon kevés lehet nálad, viszont olyan sok cuccot is találsz, hogy folyamatosan kraftolnod kell.

Igen, de ezzel mire is kényszerít a játék? Hogy az inventory screent bambuljad a játéktér helyett. Számtalan feszült pillanatot eredményezett, hogy éppen könyékig merültem a hátizsákom tartalmában, amikor egy távoli zörejre összerándulva felkaptam a fejemet: *elő a motion scannert* -"biztos csak a szél volt" *vissza a zsákba*, *néhány pillanat elteltével* -"mi ez a herregő hang a hátam mögül? VÁÁÁ..."

A hackelős képernyő azonos szerepet tölt be: itt is a másodlagos érzékszervünkre vagyunk kényszerülve, ami egy szörny társaságában elég félelmetes tud lenni.

A játék alapdinamikája nem sokban tér el egy szörny elől való bújócskától, de a megannyi játékelemmel megfűszerezett kényszeres kutakodás, osonás rendesen feldobta az ismert dinamikát. Ez a feszültséggel telített alapmechanika viszont amennyire előnyét szolgálja a játéknak, ugyanúgy korlátoz is egyben: gyakorlatilag folyamatosan pattanásig feszülnek az idegeid, így kénytelen vagy a túlélésre koncentrálni. Mindezt a mentési pontok ritkasága és az alien kegyetlensége csak tovább fokozza, így a túlélés ösztönszerűségének szimulációján kívül egyáltalán nem jut hely sem misztikumnak, sem menekülésen túlmutató narratívának.

A limitált narratívával egyetemben a feszültséggel telített játékdinamika is az Outlastra emlékeztetett, melyet szintén csak max. 1 órás léptékekben tudtam fogyasztani - a különösebb variancia nélküli intenzív fosatás illúziója sem tartható fenn örökké. A méretes különbség a két játék között, hogy az Outlast 5 óra hosszúságú, az Alien Isolationt pedig 8-10 óra után hagytam abba, amikor megláttam, hogy még kb. ugyanennyi van hátra.


CJ képe
CJ

Nem tudom azt említette-e Zaxx, hogy hardon kezdte el.. Nem értem miért nem normál nehézségen játszik először, akkor talán élvezné is és könnyen beletanulna.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



ami a For Honort illeti neha igencsak szar tud lenni a connection, de magaval a jatekmenettel nincsenek tul nagy problemak, max annyi hogy PCn alapbol hulye helyen vannak a gombok illetve van némi inkonzisztencia, például KB+M hasznalata eseten a sprinteles kivesz a lockon poziciobol gamepadnal meg nem vagy mondjuk KB+M eseten kulon gomb van a pajzzsal valo 360 fokos blokkolasra (C) gamepadon meg csak lefele tolod a jobb analogot, szoval igazabol en sem dontottem meg el hogy KB+M vagy gamepad a nyero, cserelgetem is oket neha az 1v1 csata szuneteiben

a nightcrawler fele viking Raideres gif meg csak siman user error, az ellenfel egyszeruen nem ismerte hogy kivel all szemben (aka állt mint egy fasz a blokkolhatatlan foldrevivos charge elott) nem kell csodalkozni hogy meghalt :)

az egy 1vs2 szituacioknal meg igy is van annyi konnyites hogy a nem lockolt 2. ellenfelet csak abbol az iranybol kell blokkolnod amerrol o all, nem amerrol tamad+ha egy embert blokkolsz akkor egy minimalis idore de 360 fokban blokkolsz mindenkit+a revenge mód

ezt lehet nem art atfutni van itt melyseg boven:

http://forums.ubi.com/showthread.php/1553803-GUIDE-Fundamentals-of-Defense-in-For-Honor
aki nagyon skilles az 3 embert is parryzhet egyszerre :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Mert MK ban nincs ilyen még véletlenül sem igaz? :D

Nincs, az RB nem arra való, hogy spammeld (vagy a grab vagy a környezeti interakció az MKX-ben, mindig keverem, mert az MK9-ben még másik bumper volt). Amit te mutogatsz, az egy sima 1-1-1-es kombó, vagyis X-X-X az Xbox kontrolleren. A Killer Instinctben már találsz RB-RB-RB-t, mivel az 6 gombos játék, de ott sem valami kényelmes, és nem is fogod használni, mert lebrékelik.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A connection még hagyján de néha úgy leakad legalábbis nekem, hogy egyszerűen nem lehet kilépni sehogyan sem. Nem jön elő rá semmilyen opció csak az alt+f4 marad megoldásként.


Tno képe
Tno

így a túlélés ösztönszerűségének szimulációján kívül egyáltalán nem jut hely sem misztikumnak, sem menekülésen túlmutató narratívának

Szerencsére "valós" helyzetben sem azon fogom majd törni a fejem, hogy az épp rámnyáladzó alien-nek vajon vannak e rosszabb napjai, amikor az egzisztenciális válsága árnyékában éppen otthon makettezik némi alien-goo-t felhasználva :P

Monas apó legyintett. Két kézzel is.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!