Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Wilderpeople nagyon aranyos volt, árad a feelgood belőle.



Terminátor Gyeniszis

Lehet, hogy csak azért van ez, mert a Terminátor 3 óta abszolút semmit nem várok el egy Terminátor-filmtől, de egészen bejött ez a rész, szvsz jobb az előző kettőnél egy-két fokkal. Arnold elviszi a hátán az egészet, a sztori egy fun baromság (szerintem ha úgy állsz hozzá, hogy "vá, elcseszi az első két film sztoriját", akkor hibát követsz el), a cselekményvezetés és az akció is kellemesen pörgős. Erzésem szerint kicsivel jobb forgatókönyvvel és egy jó rendezővel akár még egy igazán frankó filmet is lehetett volna ebből csinálni, de főleg az utóbbira lett volna szükség, mert hihetetlenül jellegtelen képi világa van az egésznek, a jelenetekről meg süt a közepesség. Egy átgondoltabb casting sem ártott volna: Emilia Clarke-ot a Game of Thronesban nagyon bírom, de itt borzalmas, Jai Courtney alakításáról meg kb. annyit tudok mondani, hogy izé, létezik.

Teljesen nézhető, de a világot nem váltja meg.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


LY képe
LY
Donator

Totál egyetértek. Plusz a CG Arnold sztem a szakmai eddigi legjobbja (bár hallottam már laikustól ellenvéleményt is, szóval lehet hogy tévedek ;)



A legnagyobb baja a filmnek Jai Courtney.
Még Adam Sandlernél is rosszabb színész pedig az már nagy szó.



Szerintem is egyszer nezheto. CG Arnold viszont nagyon erzodik a CG, de amennyit szerepel igazabol tokmindegy.



Szvsz CG Arnold jobb CG Tarkinnál például, de nem tudok technikai okkal szolgálni arra, hogy miért csapódott le így. Amíg nem mozdul meg, addig tökéletesen autentikusnak tűnik, de aztán, amikor már animálják nagyon élettelennek tűnt a tekintete, és a mimika és a haj mozgása is furcsa volt. Azért nem zavart a dolog, mert keveset szerepel, na meg egyébként is robot. :)

Szerk: Ja, egyébként nekem ilyesmi téren az jött be nagyon, ahogyan a 80-as évekbeli jelenetkhez "középkorúsították" Arnoldot, szvsz ott egyáltalán nem lógott ki a lóláb.

Bandido: Szvsz Courtney a Suicide Squadban teljesen jó volt, mondjuk az sem volt egy óriási szerep. Nála szerintem inkább azzal a van a gond, hogy a szerepei sem valami jók: itt ugye Kyle Reese-szel eléggé nem tudnak mit kezdeni amiatt, hogy a sztori alaposan lenullázza a funkcióját, a Die Hard 5 meg annyira borzalmas lett, hogy abból egy Tom Hardy sem tudott volba többet kihozni. A generic action man inkább azoknak szokott jól állni, akik a saját személyiségükkel tudják azt eladni, ugye Arnoldot sem azért bírjuk, mert jó színész.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Mert Tom Hardy akkora nagy szinesz :DDD pont ot felhozni peldakent...



Tessék megnézni a Locke-t.



Lattam azonnal ahogy megjelent. Borzalmas volt, mondjuk ezt ne irnam Hardy szamlajara. Ha mar tenyleg az o kepessegeirol van szo akkor a Bronson vagy Inception jobb merce. Nem is azt mondom h nem jo szinesz, egy stabil szintet hoz megbizhatoan, de olyan kiugro teljesitmeny meg nem volt tole ami miatt hivatkozasi alap lehetne, meg az akcio zsanraban sem.



Mad Max.

Egyébként meg Alfie Solomons, nuff said:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=o1-KhODAwQs
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=9FoSGScp-5I

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Seven

Ez meg mindig zsenialis. Az utolso 20 perc szinarany.



Mad Max??? Ugye csak viccelsz? Kb. Hardy abba a filmbe nem is kellene, az egész charlizerol szól. Mindenki ezen poenkodott h Mad Max Max nélkül az a film...



A Fury Roadban az egy remek alakítás Hardytól: visszafogott, mimikával és tekintetekkel operáló, végig erős jelenlétű. Nemcsak a csillagok lejátszásához kell tehetség, hanem tudni kell azt is, hogyan kell a keveset emlékezetessé tenni. Ugye az ilyesmi gifek létezése nem véletlen:
rwurl=http://37.media.tumblr.com/94ae4a275092d5d8b2003e6db5ef15ab/tumblr_n9dwe...
Baromi kúl az egész, persze az Oscart nem ilyenekért adják (na nem mintha ez bármit is számítana).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Olyan emlékezetes, h csak annyi maradt meg h golyóval a szájában kifeszitettek a kocsi elejére. Komolyan képes vagy ezzel szemléltetni a színészi kvalitásait, nem a Bronsonnal mondjuk? :D bármely zord külsejű színész eljátszotta volna ezt a szerepet. De az egész film egy overrated kaszkadőrgasm amúgyis, nehogy már színészi alakításokat vagy karaktereket emeljünk ki pont ebből. Nyugodtan lehetett volna ott helyette Jai Courtney is.



Beléptél a légkörbe.

Egyébként pont azért a Mad Max-szel vetem össze, mert az egy olyasmi generic action man szerep lenne Hardy nélkül, mint amilyen Courtney-é a Terminátorban... utóbbi nem is tudná hozni Maxet.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Tudom, az év filmje nálad aminek a története, hogy menjünk A-bol B-be. Hmm, Figyu már inkább menjünk vissza A-ba, mert nincs itt semmi :D közben a rouge one sztoriját szidjátok :D



Hardy is minden volt abban a filmben, de Max biztos nem.



Ha akciófilmről van szó, akkor inkább az évtized filmje egyébként, de én a Terminátor 2 óta nem igazán láttam olyan jó akciómozit, mint a Mad Max 4.

Egyébként az Alien története is annyi, hogy ott egy szörny a hajón, öljük meg... a karaktereken sokkal több múlik, mint a szinopszison, sőt, ezekben a műfajokban nem is előnyös a komplex sztorivonal. A Rogue One sem feltétlenül a sztorin bukik el, hanem a nemlétező karaktereken, de ezt már megbeszéltük máshol.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Jo mar megint kezded. Ha neked a Fury Road az evtized akciofilmje akkor nincs ertelme beszelnunk errol, mert nincs meg koztunk a racionalitas minimuma.



Teljesen reális és racionális választás, egyszerűen az utóbbi 6 év terméséből nem jut eszembe olyan akciófilm, ami a közelében lenne. Sokan vannak ezzel így egyébként, pedig az a poén, hogy Miller csak nagyfokú szakértelmet és egy csipetnyi jelentéstartalmat vitt bele a melóba, elcsesznie meg semmit sem sikerült. Sokat elmond ez arról, mekkora szarban van a modern akciófilm, pedig 30 éve még röpködtek a Terminátorok, a Mad Max 2-k, a Predatorok meg az Aliensek... egyedül a Fury Roadot merem melléjük tenni ebből az évtizedből.

Pöllö itt ez a lista:
http://www.indiewire.com/2015/07/the-25-best-action-movies-of-the-21st-century-so-far-261296/5/
Milyen filmek már azok ott a végén? Az eleje felé már kezd felfelé csúszni a színvonal, és a poén az, hogy a 2001-2010 közötti időszakből én is a Kill Bill-t koronáznám. 15 év terméséből nem lehetett 25 normális filmet összeszedni? Nem igazán.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


LY képe
LY
Donator

Ebben most nagyon egyet kell értenem Zaxx bácsival



Mivel a színtiszta akciofilmek műfaja kvázi kihaloban lévő faj így nem meglepő h nincsen sok választás. Én hatalmas Mad Max fankent ültem be a moziba és majdnem kijöttem a felénél, pedig olyat meg sose csináltam. Mondom ez egy kaszkadőr orgia, de történet nulla, két érdekesnek tűnő (nekem nem nagyon voltak azok) karakter van a filmben, a rákos srác és Theron, ezen kívül látványos okorkodes megy 1,5 órában. Nekem meg a John Wick is élvezetesebb volt ennél, de tudom h sokaknak bejött.



Furcsállom, hogy a Fury Road szubverzív jellegére ki sem tértél, amikor a zsáner, khm, kifinomultságát követte ennek lekommunikálásában: "You are my property!" Bár a film pozitív üzenetét figyelmen kívül hagyva sem egy hétköznapi látványorgiával volt dolgunk.

A John Wick felhozatalával arra kívántál utalni, hogy jobban szereted az ilyen régivágású akciófilmeket? Mit szerettél a régi Mad Maxekben?



Most azért jó film a Fury Road mert az elnyomott nők problémája ott van a háttérben? :D
A régi filmek sötét, kilátástalan, kegyetlen hangulata teljesen hiányzott nekem FR-bol (főleg első 2 részben volt ez meg), szerintem azoknak hatalmas előnye volt a low budget. A mostani rész túl grandiózus, túl színes, nincs meg az az érzés, hogy ilyen akár lehetne is egyszer a világ. A szereplők is sokkal hihetobbek voltak, a gonoszok keményebbek, de hihetobbek. Mel Gibson karizmatikus Max volt, pedig ő se beszélt sokat, Hardy viszont csak a szokásos Hardy és csak dísznek van a filmben, h oda lehessen írni a címbe, h Mad Max. Én nem fogom eldobni az agyamat az autós uldozesektol, az előző 3 részben ezek csak az utolsó felvonásban voltak, itt viszont az egész film egy autós üldözés, ami unalmas és üres így magában, pont nem érdekel h micsoda járgányokat építettek meg igaziból, stb. De a legalja tényleg az, h a film első 2/3-a ertelmetlenne válik a "fordulópontnál".... Akinek elég az agyatlan latvanyorgia biztos imádja, nekem nem lesz attól mély a dolog, h egyfajta feminista pornó.



A szereplők is sokkal hihetobbek voltak, a gonoszok keményebbek, de hihetobbek.

rwurl=http://magazin.apertura.hu/files/2015/07/3.-Mad-Max-2..jpg
rwurl=http://vignette2.wikia.nocookie.net/roadwarrior/images/a/ab/Lord_Humungu...
A Kiss-jelmez mióta hihető a poszt-apokalipszisben? :D Én értem, hogy a 80-as években menő volt a feminim glam metál-szerelés, és el sem várom a realizmust a Mad Maxtől (érted, benzines csodákkal tolják a nukleáris télben), de come on, ilyet leírni. Még szerencse, hogy Humungusnak tellett a csirkemellre meg a fehérjeporra a sivatagban az izomzat fenntartásához.

Egyébként ha már össze kellene vetni a kettőt, akkor a Fury Roadban inkább hihetőbb a dolog: nyelvjárásuk van, a leomlott civilizációból összefércelt vallásuk meg valamennyire funkcionáló társadalmuk... na persze Rosie Huntington Whitely-k és Rictus Erectusok ott is rohangálnak.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



enm flamelni, kotekedni akarnek, csak leirom en is a velemenyem.
sztem pl nincs

szokásos Hardy

. sztem baromi (az egyik legobb a fiatalok kozul) tehesteges szinesz. az hogy a bronsonban kigyurta magat es azota a hummogo misztikus es veszelyes figurakat kapja nem a tehetsege hibaja, hanem a klasszik halivudi skatulya dolog.

nem mondom, hogy az uj madmax-az evtized akcio filmje szerintem, de jo volt. iszonyat latvany, tok jo hangulat-bar kicsit nekem is hianyzott az "igazi" madmax anti hiroskodasa es hangulata. nagyon szep es divatos dolog volt theronra tolni a foszerepet, de azert megse ugyanaz mint amikor max van a kozeppontban.
mondjuk sok jobbat en sem tudok felhozni az elmult evek akcio film felhozatalabol- par marvel filmtol eltekintve, ami talan nem igazsagos.

sztem az hogy szembe mesz a Zaxx fele "az elmult tiz ev legjobb akcio filmje" kijelentesevel, nem azzal kene egyenlo legyen, hogy megprobalod szarra alazni a MM-et kitalalt dolgokkal, hanem mondj inkabb par ellenpeldat ami tenyleg maradando volt a szerinted jo/jonak velt akcio filmekben.

Szerk2
jah, beugrott egy nekem is. sztem boven alul ertekelt es ismeretlen- a john wick elott lotte el a visszatero veteran acelfaszu szamuraj filinget es nekem szemelyes kedvencem a the prince, ajanlom mindenki figyelmebe (ismet)

"okey-dokey!"



mondjuk sok jobbat en sem tudok felhozni az elmult evek akcio film felhozatalabol- par marvel filmtol eltekintve

Mondd a szemébe!
rwurl=http://madmaxcostumes.com/wp-content/uploads/2015/05/Mad-Max-Fury-Road-C...
Velem egyébként biztosan rossz lehet a Mad Max szarságáról vitatkozni, mert nem tudok fogást találni a Fury Roadon sehogyan sem, legyen szó a rendezésről, a történetvezetésről, a karakterekről, az akcióról vagy a zenéről... vagyis a ZENÉRŐL:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=xllG3fSUAOw
Sőt, akkora Mad Max-fan vagyok, hogy még a Thunderdome első felét is szeretem, a vizet meg igyekszem a lehető legtöbbször akvakólának hívni. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



bocs a szerk-ert, hidd el ha ugy ereznem mondanam, nem vagyok szegyenlos tipus.:)

szerk-a szerkedre-nekem akarki akarmit is mond az eredeti 3 madmax ugyanakkora kiralysag mint a starwars, gyerekfejjel lattam whs-en alamondassal-szal valami amiben teljesen egyet ertunk.:)

"okey-dokey!"



Ha azt mondom, hogy szerintem a Fury Road még az ikonikus-legendás Mad Max 2-nél is jobb, megversz? :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Jah, hát ennyi erővel Man of Steel megeszi reggelire Fury roadot meg bármely Marvel filmet, ha ezeket mind egy kalap alá véve akciofilmnek vesszük... De én amúgy nem akarok szembe menni Zaxxal ebben az esetben, nekem baromira nem jött be FR, mint film így ebből következik, h számomra kizart, h evtized akciofilmje legyen, szerinte az, én ezt elfogadom, csak ez lehetetlenné teszi, h bármilyen értelmes vitát folytassunk a filmről. Alapból Tom Hardy szerepe volt a kérdés amúgy is. Vagyis igazából Jai Courtney meg a Die hard 5, és erre a két dologra egy betűt is kár pazarolni :D

Szerk: mondjuk az hihetetlen milyen elfogult tud lenni Zaxx a filmekkel kapcsolatban. FR-ba nem tudni belekotni, és még a tortenetvezetest is kiemelni :D

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!