Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


ja, valahogy a szinkronban nem jött át :D

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



:D
azt mondjuk tokre megertem.

"okey-dokey!"



Attila1234 írta: Zaxx véleményére lennék kíváncsi...

Ha Zaxx itt lenne, azt mondaná, hogy a Blade Runner egy kb. tökéletes film, de ettől még nem kell mindenkinek szeretnie. Egyrészt döglassú, ami egy nagyon egyszerű célt szolgál ugyan (hangulat, a néző kényelmesen tudja értelmezni a látottakat, ilyesmik), de unni azt simán lehet, és ha robotvadászós akciófilmre számítasz Harrison Forddal, akkor a csalódás is szinte garantált. Utóbbira még csúnyán rá is játszik a film azzal, hogy a replikánsok fizikailag jóval erősebbek Deckardnál, így szegényt csak a szerencse meg az ész tartja életben, aztán a film végén ráadásul eksönmúvis értelemben még veszít is. Csak azért marad életben, mert Rutger Hauer nem megölni akarja, hanem megmutatni neki, hogy milyen folyamatos üldöztetésben és halálfélelemben élni (hadd érezze Decky, milyen a replikánsoknak). Aki tudja értékelni az ilyen és ehhez hasonló művészkedést, annak 100%, de ha nem erre vagy fogékony, akár még 0 is lehet.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Csak tréfából summonoltalak. :) Véleményem szerint a Szárnyas fejvadász minden idők legjobb filmje, kb. már vagy 20x láttam. Sanszos, hogy a második rész már nem lesz ekkora hatással rám. A Szárnyas fejvadász egyszerre monumentális, lenyűgöző és ízig-vérig sci-fi. Már 35 éve fejtegette azokat a kérdéseket, amiket most a Westworld vett elő újra. Amit szintén szeretek btw.



Már 35 éve fejtegette azokat a kérdéseket, amiket most a Westworld vett elő újra.

Ja, de ami a legjobb, hogy szerintem ezeket kb. meg is válaszolja a befejezéssel, amit kb. úgy lehetne értelmezni, hogy a replikáns-teszt egy hülyeség, replikáns és ember között pedig nincsenek olyan hatalmas különbségek. Erre a film többféle verziója is ráerősít egy kicsit: az egyikben Deckard inkább ember, a másikban inkább replikáns, és valójában tök mindegy, hogy melyik a helyes válasz.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



+1



A helyes válasz az, hogy ember, hiszen a második rész trailerében Deckard már egy öregember. A f**zomat ezekbe a senki által nem kért folytatásokba. Úgy volt jó ez a film, ahogy. A rendező miatt azért még bízok a második részben. Hátha.



Azt mondták Scotték egyébként, hogy a folytatásban nem fog kiderülni semmi Deckard ember vagy replikáns voltáról, szóval azt a szálat tulajdonképpen teljesen békén hagyják (lehet, hogy nehéz is lett volna ezzel kezdeni valamit, mert Scott szerint Deck replikáns, Harrison Ford szerint meg ember :D). Egyébként meg ugye nem robotok, hanem replikánsok vannak a BR-ben, szóval ha nincs beállítva egy replikánson (és a filmből kiderül, hogy ezt a beállítást is "biológiai tervezéssel" csinálják, szóval egy darab "alkatrészük" nincs, előlények) a halál időpontja vagy jó későre van eltoltva, akkor simán öregedhetnek, így Deckard öregen is lehet replikáns. :)

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Suicide Squad bővített
-nem láttam a nem bővítettet
-nem ismerem a sztorit képregényből, rajzfilmből, máshonnan se

Az első kábé harmada egész jó. A felvezetés. Aztán egy totál átlagos látványos buta dolog, mint mittudomén, a Jurassic park...? Függetlenség napja...?

(picit off: Ebben is, másban is nagyon-nagyon zavar hogy nem követi a saját szabályait. Bemutatja hogy X az nagyon veszélyes mert amire ránéz meghal, aztán ha főhősökre néz ők simán elsétálnak előle járókerettel... Felépíti hogy Z sokkal gyengébb Qnál, aztán mert lusta volt jobban kidolgozni a történetet és Qnak el kéne tűnnie valahogy, lenyomja egy tüsszentéssel... Megpusztulik az egész kerület, de túléli az iskolabusz... ilyenek.)

Margó tök jó volt, a rohadt idegesítő gonosz négus főnöknő is, a többiek is OK-k, nyilván nem is vártam sokat az egésztől és ezért nem voltak zavarók a fölösleges meg béna karakterek se annyira.


Tno képe
Tno

A Michael Crichton-fanatikus felebarátom most szabályosan legyilkolna szóban.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ha J.Worldöt írtál volna, meg is érteném, de a(z első) Parkot a SuSq és a FüNa közé keverni... Reggeliztél már padlót? :<

ibi amentia latet



Don't Breathe

20. perc
Asszony: - Ez biztos horror?
Én: - Azt írták. Nem jó?
Asszony: - De jó, csak eddig semmi különös.

40. perc
Asszony: - Na jó, én ezt nem akarom nézni. Ez tényleg horror.
Én: - Dehát nem horrorfilmeket néztél múltkoriban?
Asszony: - De, csak azok ilyen kis gagyi hülyeségek voltak, amiken lehetett röhögni. Ez viszont valóságos!!!

60. perc
Asszony: - Járunk már a felénél? Tényleg nem akarom nézni.
Én: - Jó, akkor teszek be valami mást. Van egy Tom Hankes...
Asszony: - NEM! Most már tudni akarom, ki éli túl!

80. perc
Asszony: - %$^&#%$*!!!!
Én: - :D

Utána
Asszony: - És akkor most...? Egyébként nem is volt ez horror.
Én: - Neeem?! Akkor mi volt?
Asszony: - Nem tudom, de végig f*stam.

Egyébként elég korrekt volt, Stephen Lang egy isten, gratula a magyar stábnak.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Előlegezzük meg, hogy elírta.

Nokedli, nézz a szemünkbe, és vallj!

rwurl=http://i.imgur.com/tPmOl2L.gif?1

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.




Mondjuk én a dramaturgia ellenére próbáltam végig a vak csávesznek drukkolni. Ha a hősszerelmes srácot nem veszem, ő volt a legit főszereplő a filmben. Ha még a tolvajok realisztikusan fekák lettek volna, teljesen átfordul az egész produkció :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Tno képe
Tno

Szóval ANNYIRA legyilkolna szóban, hogy ebből + némi mémelméletből írja a szakdogáját, gyakorlatilag mindenhol a Jurassic Parkot látja, jól gondold meg, mit válaszolsz, tényleg! :D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Moziban erre csomó fiatal pár ült be.
Az inszeminációs jelenetnél azért megfagyott a levegő

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Egen, a világ szégyene, hogy manapság mi megy – és hozzá nagy közönségsikerrel – "horror" címén. Mindig is népszerűek voltak ezek a rágógumisított zsánerfattyak. Aztán ha jön egy normális horror, a jónép vagy nem tud fogást találni rajta, vagy a saját gyomrán/idegein.

ibi amentia latet



Akkor már teli pofával vigyorogtam :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



La La Land
Töredelmesen bevallom túlságosan nem mozgatott meg a film. A Whiplash miatt érdekelt, de a témája és műfaja miatt nem feltétlen éreztem, hogy nekem ez kell. Azért csak elmentem, itt is mindenki oda meg vissza volt tőle, máshol is. Nos. Az első 5 perc után konkrétan majdnem kijöttem. Akkora cringe. Ennél borzalmasabb már csak az ezt követő fél óra volt. Erőteljesen elgondolkodtam miért is ülök még én ott, de tűrtem hősiesen a mindenki dalrafakadását meg giccselését. Viszont a második harmadra a film átvált jóra. Nem teljesen értem mi történt, de mintha egy csapásra más film lett volna. Innentől kezdve nagyon élveztem és az utolsó harmad a lezárással már közel 5/7.

ShowHide spoiler #

A zene szerves részét alkotta, a dalrafakadásnak súlya volt, minden klappolt. Gosling és Stone jók voltak, de ez egyértelműen Stone filmje. Élete talán legjobbját hozza itt. Egyszerűen csak sajnálom, hogy az első harmad nem lett jó, mert így lehúzza nálam az összképet. Ez persze saját nyűgöm és másnak ettől még bejöhet. Megnézésre viszont mindenképpen ajánlott, de aki nehezen viseli az elejét az emlékezzen majd rá, hogy meg fogja érni a végén. :)



Passengers
Jol megerdemelt a bukta, ez egy nagyon buta szarhalom, amin sem Lawrence, sem Pratt nem kepes javitani.



Silence
Annyi minden miatt lehetne utalni ezt a filmet, de nem megy. Velos volt, siman elroppent ez a 160 perc.

Nem ajanlom megnezesre, mert nem akarom olvasni (esetleg atugrani) a sok sirast es az oriasi vallas-flemet :D



Azért nekem meglepő, ennek a 2 embernek mennyire nincs starpowerje. Vagy az embereket ennyire nem érdekli egy film, ha nem folytatás/képregényfilm/könyvfeldolgozás.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Kihagytad a harmadik opciót amiről Dante beszélt. Simán szar a film?



Az nem nagyon szokta érdekelni az embereket. A bevételt keveslem, nem a pontszámot.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ja, értem.

Az én szemszögemből a bemutatón hasalt el. Valahogy nem keltette fel az érdeklődésemet.
Megnéztem a trailert és kurvára nem érdekelt a film.



Elle

Vígjátéknak nem elég vicces, de ahhoz képest, hogy nem az, sokat nevettem rajta. Cinizmus nélkül: Nálam nem működött.



En vartam Passengerst, ugy kene mar egy jo scifi mint egy falat kenyer. Nagyon nagy kar ha tenyleg ennyire rossz , pedig hatalmas marketinget koritettek hozza.



megmondom oszinten, szerintem amolyan emlitesre sem erdemes-de nem rossz. aranyos, jopofa romantikazos-van egy kis konfliktus, egy picike izgalomsag. de semmi extra. mondjuk nem ertem- mar a trailer meg az elozeetes sztorik alapjan kivart barmi mast-plane valami komoly sci-fit.

"okey-dokey!"



Tegnap azon ritka alkalmak egyike történt, hogy megnéztem két filmet és mindkettő jó volt.

Demolition (2015) 9/10
Egy üzletembernek meghal a felesége, amit sokáig nem igazán tud érzelmileg feldolgozni. Végülis arról szól a film, hogy lassan hogy sikerül neki mégis. Az elején egyáltalán nem tudtam azonosulni a főszereplővel, aztán a végére olyannyira sikerült, hogy majdnem megkönnyeztem a befejezést.

Jellemző hogy a drámákat évekig kerülgetem, mert nem igazán tűnnek szórakoztatónak egy trailer vagy rövid összefoglaló alapján, aztán amikor végre megnézem őket, akkor messze lemossák a sci-fi, akció, vígjáték, horror, stb. filmeket. Egy éves top 10-ben nálam kb. 70% dráma.

Hunt for the Wilderpeople (2016) 8/10

Nagyon aranyos kis sztori egy árva kissrácról aki már a sokadig családhoz kerül. Már csak azért is érdemes megnézni, mert az egész filmet Új-Zéland vadonjában forgatták.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!