Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Megismétlem mégegyszer: ha további példákra vagy IGÉNYED.
Mert én részemről leírtam amit akartam.



Nicodemus írta: Abban eltérhet a véleményünk hogy ki min tud nevetni, milyen humor működik nála. És ebben nem is a véleményünk tér el, mint inkább az izlésünk.
A film szatíra mivolta az viszont nem vita alap, mert az, és áthatja a film teljes szövetét.
Ha ennek elfogadásához további példákra van igényed, elemezhetem mág a filmet.

Ehh még mindig a Covenant ? :D

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



A Get Out! tényleg jó volt. Meg is lepődtem, mert azzal a gyanúval indítottam el, hogy ez is valami túlhype-olt szar lesz, mint a botrányosan fos Don't Breathe.

Non serviam



Én már a traileren szétröhögtem magam, gondolom a filmben ugyanúgy megmarad ez a Peele fele humor.



Dűne Extended verzió

Hé, egész jó rendezőnek tűnik ez az Alan Smithee, bár a stílusa elég erősen David Lynchre emlékeztet. :D Viccet félretéve parasztvakítás ez a változat: igen, hosszabb jóval, mint a mozis verzió (3 órás), de tele van nyomva hülyeségekkel (pl. egy állóképes, baromi unalmas prológus borzasztó narrációval) és a mozishoz képest hiányoznak is jelenetek.

Lehet, hogy az eredeti nehezebben érthető, de az is biztos, hogy sokkal jobb film. Jó lenne egyszer egy normális rendezői, kár, hogy úgysem kapjuk meg.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Egyetértek. Ritkán sikerül jól stúdió álltal(aka Smithee) készített bővítés álltalában. Sajnos nem adott hozzá mint inkább elvett. Amúgy nagyon szeretem amellett h olvastam Herbert műveit és sose értettem a sok hate-ert. Persze némely vizuális megoldás már akkor sem volt korszerű, de a hangulat és komorság Toto zenéjével nekem felejthetetlen élmény. Cooper pedig a legjobb Paul ever.



Alien Covenant
Igazából baromira idegesített a film.
Megint egy idióta legénység: a Promcsiban legalább szkafanderben indultak, de itt már csak egy baseball sapka van rajtuk egy idegen bolygón. Na, de spoilermentesen annyi legyen elég, hogy mindent meg akar magyarázni (ami régen tökéletesen működött háttérsztori nélkül), eszméletlenül kiszámítható és felettébb felesleges. Én a helyetekben elkerülném.



Hát a Dűne kicsit a 80-as évek Prometheusa: alapból jó, csak a mezei néző nem érti, mert olyan sok mindent elharap, a fannak meg a könyvhöz képesti változtatások miatt nem fog bejönni. Szerintem is egy rossz adaptáció, mert elég durván félreértelmezi Paul Atreidest, a könyvből meg úgy vesz át elemeket, hogy a történet nem lesz koherens a könyv nélkül (szvsz azárt, mert szét van vágva), de ami a látványvilágot, a zenét és - már ahol látszik - a rendezést illeti hihetetlenül egyedi cucc, a könyv világát meg hibátlanul viszi filmre.

És ezek miatt lenne baromi jó, ha Lynch egyszer abbahagyná a duzzogást (szerintem biztosan erről van szó, el nem tudom képzelni, hogy elveszett a nyersanyag vagy hogy a stúdió ne venne szívesen egy rendezői verziót) és csinálna egy rendezőit belőle. Egyébként állítólag nem lenne sokkal hosszabb a mozis verziónál.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



elvileg Dennis Villenueve csinál belőle jövőre újat




Jaja, vágom, de megmondom őszintén nagyon negatívan állok hozzá. Lynch filmje szerintem elég erős bizonyíték arra, hogy az egész első könyv adaptálhatatlan, ha egy filmbe akarják beleerőszakolni: szvsz az egy két részes sztori egy baromi erős lore-alapozással az elejétől odáig, hogy a Harkonnenek megölik az Atreideseket, Paul és Jessica meg elmenekülnek, a második részben így aztán lenne idő kifejteni a fremeneket és Muad'Dib felemelkedését. Egy két órás filmbe kurva nehéz értelmesen beletuszkolni a sztorit, mert a legtöbb eleme olyan fontos, hogy alig lehet elhagyni belőlük bármit is.

Jobban örülnék egy Game of Thrones szintű sorozatnak.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Alien: Covenant

Hát az igazság az, hogy szerintem jobban sikerült, mint a Prometheus. Nem mondom, hogy nem volt benne olyan rész amiben ne lett volna valami prücök, és ugye ha a hozott anyag problémás (Prometheus) Akkor nem egyszerű a helyzet, de részemről:

- Nem volt újrahasznosított Alien feelingje (néhány hasonlóság ellenére sem)
- Nem volt annyi idióta karakter, mint a Prometheusban
- Jól nézett ki
- A goreok nekem személyszerint tetszettek, sőt kifejezetten kiemelkedőek lettek..
- David karaktere (Az ellentmondások azért kétségtelenek ...)

Nekem ezek miatt átbillent az a bizonyos mérleg a pozitív felé. (társaságból volt akinek nem tetszett..) Bár egy kicsit próbáltam úgy nézni a filmet, mint egy Xenomorf chronicles, vagy valami hasonlót, elfelejtettem, hogy itt a SJ/Xeno eredetsztoriról van szó valójában. Így én kb. az Alien3 után tenném, de az Alien4 elé. A trailerek alapján rosszabbra számítottam.

7.5/10. (eslő nézésre moziban).

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



John Wick 2

Szarok voltak a reviewk ezért sem rohantam a moziba. Hát ez bizony egy jellegtelen túltolt súlytalan túlontúl hosszú kalap szar volt. A lövöldözések is halál unalmasak voltak és mellé egy tonna nagyon béna CGI (nem csak a vér).

Bleh.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az első rész tetszett, vagy már azzal is így voltál?

Sors bona, nihil aliud.



Első rész egy kellemes meglepetés volt. Azt sem lehetett vér komolyan venni (Wick God Mode On, meg az egész bérgyilkos underground jellegével) de azért ennél határozottan élvezhetőbb alkotás volt az.

Meg miért néznék valamiből második részt ha az első sem tetszett volna? Azért mazohista nem vagyok.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



igen egy kicsit vicces volt itt már az állandó "MISZTERR VIKK" meg a "olyan sose volt, hogy a ... ne lett volna bent" és ez a túl komolykodás.
újrahasznosított poénok az első részből. ennek ellenére mint akció film én tudtam élvezni.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Én itt megtanultam, hogy feltételezzem mások filmfogyasztási szokásairól a felfoghatatlant is :)

Amúgy kösz, a relációra voltam kíváncsi, nekem az első rész is inkább egynek elmegy kategóriás volt, de majd egyszer megfelelő társasággal valószínűleg lecsúszik a folytatás. Aztán, ha arra jutok, mint te, megbánom.

Sors bona, nihil aliud.



Raw (Nyers) c. filmet nem látta senki? Csodálom, elég nagy hírverést kapott tavaly óta, amikor az emberek kivonultak róla Cannes-ban. Különösebben mondjuk nem lep meg, a leginkább zavarba ejtő film, amit életemben láttam. Igazából nem horror, bár annak tüntetik fel, de inkább valami olyasmi, mint az It Follows volt tavalyelőtt. Az is egy zseniális cucc volt, de ez simán túlmutat rajta.
Nem nagyon akarok írni róla, mert spoilerek nélkül nehéz, de ilyen filmet még nem láttatok, ha mégis, akkor várom az ajánlatokat.

Respect is not given. It's taken.


Tno képe
Tno

Apropó, azt hiszem csak pozitív hozzászólásokat olvastam a Sing Street-ről,

meg lett nézve, na most azt aláírom, hogy az eleje jól indul, de valahol a Cure környékén eldobták a dolgot és egy középszar valami lett a végevégére.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



most neztem meg, jo sz@r vo't, inkabb dolgoztam volna :P

Parizer forever.



Get Out

Minősíthetetlenül rossz. Én már a trailernél se értettem, hogy mi jót lehet ebből kihozni, be is igazolódott a félelmem. Ez mind szatíraként, mind "horror" ként/pszicho thrillerként vagy akármi is akar lenni egy hatalmas nagy ipari hulladék. Fogalmam sincs mit ettek ezen a kritikusok. Csalódtam Peele-ben.



Szarok voltak a reviewk ezért sem rohantam a moziba.

You high? :)
rwurl=http://imgur.com/MQkVuPW
rwurl=http://imgur.com/ooVd7cp
rwurl=http://imgur.com/82WmMr3

(Félreértés ne essék, nekem tetszett a film és nem zavar, hogy neked nem jött be, csak érdekel, hogy mire gondolsz szar rivjúk alatt.)


Tno képe
Tno

Nem fog menni :P

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Split
Jó kis film volt, az elején mikor elkezdtem nézni, lightosabbra számítottam.
7.5/10

Get Out
Az a tipikus kis költségvetésű, de kiemelkedőre sikerült thriller/horror. Talán minőségben a donot Breathet tudnám említeni, abban csalódtam hasonlóan kellemeset ahhoz képest, hogy totál ismeretlen film volt, alacsony költségvetéssel.
8/10

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Nem csak a kritikusok. Jópáran szerettük itt is. Igazából elképzelni nem tudom mit találtál benne ipari hulladéknak, illetve hogy a műfajnál maradva te mit tartasz eredetinek és jónak az elmúlt 10 évből .



Egyáltalán áruld már el ennek a filmnek a műfaját, szerinted mi? Egy over the top szatíra, ami egy pillanatig nem volt megmosolyogtató se, minden más meg egy ZS kategóriás baromság benne. Halál komolyan kérdezem mi volt ebben a filmben jó? Teljesen amatőr az egész színészileg és rendezés szempontjából is. Hú előadták a nagy sztereotípiákat a fekákkal és fehérekkel kapcsolatban, ezen kellett volna egy másodpercig is szórakozni? Én imádtam Key and Peele-t (de mg a Keanu-t is szerettem), mert ott nagyon jól eltalálták az egyensúlyokat, itt egy komolyan vehetetlen, lapos, kiszámítható, UNALMAS (3 nap alatt bírtam végigszenvedni) értelmetlen filmet láttam.

imdbs reviewokból:

The film, while mostly horror, is actually completely hilarious in some parts, making it the funniest AND scariest movie I have seen in ages

Get Out is impressive and awesome. Best horror I've seen in a while!

Na ezek miatt magas a pontszáma. Édes istenem ebben mégis mi volt a horror? :D Egy másodpercnyi feszültség nem volt az egész filmben, annyira kiszámítható volt elejétől végéig. Félelmetes meg pláne nem volt.

99% rottenen, 8.3 average rating :DDDDDDD Najó, ez tényleg egy hatalmas vicc amit művelnek a kritikusok mostanában. Eddig volt a CNN meg a New York Times a fake newszal, most már a fake review a divat...



Elég fura. Néhány ember úgy gondolja te meg nem. Lehet, hogy lesz még ilyen..

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Jó kérdés látod. Ezek után nemtom. Elméleim szerint elején negatív volt a visszhang szóval most már nemtom akkor ez honnan maradt meg.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



99% rottenen, 8.3 average rating :DDDDDDD Najó, ez tényleg egy hatalmas vicc amit művelnek a kritikusok mostanában. Eddig volt a CNN meg a New York Times a fake newszal, most már a fake review a divat...

Ne hari, de itt is ahogy néztem a többségnek nagyon bejött. Nekem is mondjuk. Persze attól még nem lesz szent és sérthetetlen a film, de meg lehet emészteni, hogy nem mindenkinek egyezik a véleménye a tieddel. :) Egyszerűen csak olyan témához nyúlt olyan módon ami nem megszokott mostanában és többnyire pozitívan csapódott le. Neked nem, ez már csak ilyen. Attól még nem lesz fake review divat. Bááááár a Covenant-ot is dícsérték... Hmmm. ;D

Nekem Freak JW2 írásán akadt meg a kakaó, de hát ez van. :(



A Cure for Wellness

Fél szemmel olvasgattam olyasmi véleményeket, hogy túl hosszú és vontatott, trailerjobbvót stb. Szerintem viszont 4 sör mellett / után tök jó film. Amolyan lightos Viharsziget, de ettől még jó, habár a vége kicsit gyenge. A főszereplő srác remekül tolta a szerepet.

Non serviam

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!